Αγορα βιβλιου μεσω internet

ο Ελληνας βιβλιοπωλης απλα ΒΡΙΣΚΕΙ και τα κανει (οπως μεχρι να ανοιξει ο Θωμας εβρισκαν και τα εκαναν και οι εγχωριοι "αντιπροσωποι" μουσικων οργανων.)

Φυσικα και δεν φταιει το...ΙΚΑ & το ΤΕΒΕ για τις υψηλες τιμες των βιβλιων...

Οσο για τους ΦΟΡΟΥΣ στην Ελλαδα ειναι ΑΣΤΕΙΟΙ σε σχεση με τα υπολοιπα κρατη της ΕΟΚ ,προσφατη εμπειρια μου με τη ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ εφορια  με εκανε να βλεπω τη ΔΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ καλη και γλυκεια σαν τους γιατρους του..κοσμου ;D  (εκει βλεπεις δεν παιζει το σεναριο "μεγαλε δεν εχω κανε μου 34 δοσεις και θα σου φερω λαδι απο το χωριο... ;) & φυσικα κανεις Γερμανος δεν φοροδιαφευγει .Οχι γιατι δεν ΘΕΛΕΙ,μη τρωτε το παραμυθι αυτο,αλλα γιατι απλα δεν ΜΠΟΡΕΙ...)

Εγω επιμενω ουτε ΠΑΝΤΟΦΛΑ δεν αγοραζω πια απο την Ελλαδα  ;D(τα παντα απο το..ντερνετ και γλυτωνω και απο τη κινηση... ;D)

Ειδικα η ποικιλια στα βιβλια ειναι τοσο φτωχη (δεν διαβαζω ελληνικα βιβλια μια και οτι της προκοπης γραφτηκε στην ελληνικη λογοτεχνια γραφτηκε πριν το 70 και ο πατερας μου και ο παππους μου φροντισαν να το προμηθευτουν και να μου το πασαρουν ετοιμο ;) ) που ετσι κι αλλοιως το Amazon ειναι μονοδρομος για εμενα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα διαφωνήσω με το ευγενικό σώμα του SF, όσον αφορά το αν οι υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές συμβάλλουν στη διαμόρφωση υψηλών τιμών στα προϊόντα. Αν - για έναν υπάλληλο που αμοίβεται 700 ευρώ το μήνα - ο επιχειρηματίας πρέπει να πληρώνει συνολικά 1400 ευρώ, δηλαδή άλλα τόσα στο ΙΚΑ, τότε υπάρχει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα, ειδικά όταν επιχειρηματίας είναι ο Παπασωτηρίου και έχει εκατό υπαλλήλους.

Με 700 ευρώ το μήνα, αν τα έπαιρνε στα χέρια, ο υπάλληλος θα αγόραζε ιδιωτική ασφάλιση η οποία θα περιλάμβανε απαλές μαλλάξεις του μορίου του κάθε φορά που έχει στενοχώριες από διεθνείς καλλονές, ή, αν τα κράταγε ο εργοδότης, τότε θα χρειαζόταν απίστευτα μικρότερη ταμειακή ρευστότητα προκειμένου να μπορεί να μείνει έξω από τη φυλακή στο τέλος κάθε μήνα. Στην πράξη, θα μπορούσαν κάλλιστα να τα μοιραστούν (350 + 350) και να σωθούν και οι δύο (το δικό μου ασφαλιστήριο συμβόλαιο - άριστης ποιότητας σε ιδιωτική εταιρεία - στοιχίζει 200 ευρώ το μήνα.

Όσον αφορά το τι αγοράζουν αυτά τα 700 ευρώ σε επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης - επειδή μόλις χθες ήμουν στο ΚΑΤ - καλύτερα να μην το συζητήσουμε.

Το δε ΤΕΒΕ έχει επίσης διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια (δε θυμάμαι ακριβώς τα ποσά).

Όσον αφορά το τι φόρους πληρώνει μία ελληνική επιχείρηση (μικρή ή μεγάλη), ας γνωρίζετε ότι θεωρούμαστε η εχθρικότερη προς την επιχειρηματικότητα χώρα του δυτικού κόσμου - ΑΥΤΟΙ είναι οι λόγοι που οι επιχειρήσεις προτιμούν να πάνε στη βουλγαρία ή οπουδήποτε αλλού.

Τι ισχύει στο εμπόριο βιβλίων δεν το ξέρω για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν μπορεί να είναι και πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Iσχύει ένα λόμπι τιμών του αισχίστου είδους. Δεν θυμάστε τι είχε γίνει με το βιβλιοπωλείο "Πρωτοπορία" στην Αθήνα πριν μερικά χρόνια; Έβαλαν τα μεγάλα κυβερνητικά μέσα οι υπόλοιποι που τους "χαλούσε την πιάτσα" και το υποχρέωσαν να καταργήσει τις καλές του τιμές και να έρθει στα επίπεδά τους.

bloody_sunday είπε:
Iσχύει ένα λόμπι τιμών του αισχίστου είδους. Δεν θυμάστε τι είχε γίνει με το βιβλιοπωλείο "Πρωτοπορία" στην Αθήνα πριν μερικά χρόνια; Έβαλαν τα μεγάλα κυβερνητικά μέσα οι υπόλοιποι που τους "χαλούσε την πιάτσα" και το υποχρέωσαν να καταργήσει τις καλές του τιμές και να έρθει στα επίπεδά τους.
Ακόμα κι έτσι οι τιμές του παραμένουν σταθερά καλύτερες από τον άμεσο ανταγωνισμό. Ευτυχώς. ;)

Καλά η Πρωτοπορία είναι ΜΑΚΡΑΝ το καλύτερο (και το αγαπημένο μου ;D) βιβλιοπωλείο! :) Φημολογείται ότι όταν ήμουν πιτσιρίκι, τύπου 3-4 χρονών, οι πωλητές/πωλήτριες με ήξεραν με το όνομά μου, χααχχααχχα ;D ;D ;D ;D

Εκανα την παραγγελια χτες αλλα μου ρθε mail error σχετικα με τον τροπο πληρωμης.  Εχω μια gift card αλλα δεν ειδα να εχει καπου να την επιλεγεις και διαλεξα visa. μπορει καποιος να μου πει ποια ειναι η επιλογη για πληρωμη μεσω gift card?

Ρωτα τους,δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλεις ακρη αλλοιως. ;)

Wow! είπε:
Όσον αφορά το τι φόρους πληρώνει μία ελληνική επιχείρηση (μικρή ή μεγάλη), ας γνωρίζετε ότι θεωρούμαστε η εχθρικότερη προς την επιχειρηματικότητα χώρα του δυτικού κόσμου - ΑΥΤΟΙ είναι οι λόγοι που οι επιχειρήσεις προτιμούν να πάνε στη βουλγαρία ή οπουδήποτε αλλού.
+1

αυτο ισως να ειναι το βασικοτερο προβλημα μας

Γαμωτο παλευω ενα τριωρο για να βρω τον τροπο πληρωμης. Ξερει κανεις να βοηθησει? Τι επιλεγω απτον τροπο πληρωμης? Πρεπει παντως να μην ειναι επιλογη της visa παρολο που απο την τραπεζα μου ειπαν οτι λειτουργει οπως αυτη, γιατι δε μου ζητηθηκε το τριψηφιο πουθενα

Wow! είπε:
Με 700 ευρώ το μήνα, αν τα έπαιρνε στα χέρια, ο υπάλληλος θα αγόραζε ιδιωτική ασφάλιση η οποία θα περιλάμβανε απαλές μαλλάξεις του μορίου του κάθε φορά που έχει στενοχώριες από διεθνείς καλλονές,
Μόνο και μόνο για αυτό που έγραψες, δεν μπορώ πλέον να σου θυμώσω ποτέ(ς), ότ και αν πεις, ακόμα και αν μου κάνεις προσωπική επίθεση. Θέλω και γω τέτοια ασφάλιση. Τέλος.

Υπαρχει περιπτωση να μη δεχεται το amazon.com, gift cards απο Ελλαδα? Στις επιλογες ειδα μονο την Amazon.com gift card

Ξερει κανεις να βοηθησει?

Υπαρχει περιπτωση να μη δεχεται το amazon.com, gift cards απο Ελλαδα? Στις επιλογες ειδα μονο την Amazon.com gift card
προφανως μας κανεις πλακα.. ::)

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ EMAIL πως ειναι δυνατον να γνωριζουμε εμεις την εσωτερικη πολιτικη πιστωτικων καρτων του Amazon?

Γενικά τα gift card / gift coupouns είναι στην ουσία μια τεχνική μάρκετινγκ και όχι κάποιου είδους πιστωτική κάρτα... Συγκεκριμένα η εταιρεία σου αλλάζει κάποια χρήματα με ένα κουπόνι ή ένα χαρτάκι το οποίο μπορείς να προσφέρεις σε ένα φίλο σου ως δώρο κι εκείνος να αγοράσει κάτι με αυτό από το συγκεκριμένο κατάστημα στην αξία που το αγόρασες ή "φόρτωσες" στη κάρτα.

Όλες οι χρεωστικές όπως και οι πιστωτικές κάρτες φέρουνε ένα σήμα πάνω όπως Visa, Electron, Mastercard κλπ. Αν η δική σου ταυτίζεται με αυτό της Amazon και της κάθε Amazon 99% κάνει.

στο Help section για τις μεθοδους πληρωμης λεει αυτο το ωραιο:

We accept Borders, Waldenbooks, and Brentano's Gift Cards as payment for orders placed through the Borders or Waldenbooks teamed with Amazon.com stores (www.borders.com or www.waldenbooks.com)

Τωρα η gift card  που βγαζουμε εδω λεγεται και border card?

Ουφ ευτυχως με ειδοποιησανε οτι ολα ειναι ενταξει.

Προφανως αργησε λιγο παραπανω να ενεργοποιηθει η καρτα,ισχει η gift card απο amazon.com :)

Ξερει καποιος να μου πει, με ποια εταιρεια ερχονται τα δεματα γιατι φοβαμαι πως οταν ερθουν δεν θα ειναι κανεις σπιτι :(.  Μιλησα με το αμαζον και μου ειπαν να τσεκαρω στο τοπικο ταχυδρομειο μου. Μαλλον τον ΕΛΤΑ εννοει ???

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα