και μάλιστα τώρα τελευταία στο δίνει κατ'ευθείαν σε ευρώSuperfunk είπε:Προχωρα στην παραγγελια κανονικα και ΠΡΙΝ το checkout σου γραφει το AMAZON ακριβως ποσο ειναι τα μεταφορικα.
στο amazon σε πολλα βιβλια σου δινεται η δυνατοτητα να κανεις "search inside the book" οποτε πολυ ευκολα μπορεις να δεις σε τι ΧΑΡΤΙ ειναι τυπωμενο το paperback σου (τα best sellers π.χ. εχουν ΜΙΚΡΑ γραμματα και "γκριζαρουν",η συντριπτικη πλειοψηφια των "σοβαρων" βιβλιων (και των μουσικων βιβλιων) ειναι τυπωμενα σε πολυ καλης ποιοτητας χαρτιNicolasAth72 είπε:paperback σε αντιθεση με το hardcover :
Άλλος ένας άσχετος έλληνας πολίτης που δεν ξέρει τι φόρους πληρώνει, σε ποιον ή γιατί. Λυπάμαι, αλλά δεν δικαιούσαι να λες ότι σε κοροϊδεύει ένας φιλότιμος άνθρωπος που σου είπε την αλήθεια, επειδή εσύ δεν ξέρεις για ποιον δουλεύεις.blind είπε:Το να μου λεει οτι υπαρχει αυτη η διαφορα λογω φορων φιλε boody δεν δειχνει ευγενεια,αλλα κοροιδια
Protocol δεν ειμαι στην εφορια για να ξερω τον ακριβη φορο που θα πληρωσει ο καθε καταστηματαρχης για τα προιοντα του. Εσυ οντως τωρα συνεχισε να πιστευεις το παραμυθι σου, οτι το βιβλιο εχει 15ε και με το φορο και τα υπολοιπα εξοδα θα παει στα 44ε.Wow! είπε:Άλλος ένας άσχετος έλληνας πολίτης που δεν ξέρει τι φόρους πληρώνει, σε ποιον ή γιατί. Λυπάμαι, αλλά δεν δικαιούσαι να λες ότι σε κοροϊδεύει ένας φιλότιμος άνθρωπος που σου είπε την αλήθεια, επειδή εσύ δεν ξέρεις για ποιον δουλεύεις.
Ισως η τιμη του βιβλιου να οριζεται απο καποια συναρτηση τυπου:blind είπε:Protocol δεν ειμαι στην εφορια για να ξερω τον ακριβη φορο που θα πληρωσει ο καθε καταστηματαρχης για τα προιοντα του. Εσυ οντως τωρα συνεχισε να πιστευεις το παραμυθι σου, οτι το βιβλιο εχει 15ε και με το φορο και τα υπολοιπα εξοδα θα παει στα 44ε.Άλλος ένας άσχετος έλληνας πολίτης που δεν ξέρει τι φόρους πληρώνει, σε ποιον ή γιατί. Λυπάμαι, αλλά δεν δικαιούσαι να λες ότι σε κοροϊδεύει ένας φιλότιμος άνθρωπος που σου είπε την αλήθεια, επειδή εσύ δεν ξέρεις για ποιον δουλεύεις.
Οι τιμες απλα δεν ελεγχονται και ο καθενας βγαζει το κερδος που θελει χωρις να σκεφτει τι επιπτωση μπορει να εχει αυτο στο μαγαζι του. Στην τελικη σκεψου και το αλλο κυρ - πρωτοκολλε
γιατι ο 1 το χει 37 κ ο αλλος 44 ( και οι 2 απο Ελλαδα)? 7 ευρω δεν ειναι μεγαλη διαφορα, για ενα βιβλιο ομως (που τα 7 ευρω ειναι η μιση του αρχικη τιμη) ΕΙΝΑΙ. Δε σε βαζει σε σκεψη αυτο, μηπως καποιος βιβλιοπωλης θελει να βγαλει περισσοτερα λεφτα και απτον ιδιο τον συγγραφεα?
Σύντομη απάντηση : υπομονή μέχρι να έρθει ο Τσίμπλας στην εξουσία, οπότε θα ελέγξει τις τιμές, που είναι αλανιάρες.blind είπε:δεν ειμαι στην εφορια για να ξερω τον ακριβη φορο που θα πληρωσει ο καθε καταστηματαρχης για τα προιοντα του. Εσυ οντως τωρα συνεχισε να πιστευεις το παραμυθι σου, οτι το βιβλιο εχει 15ε και με το φορο και τα υπολοιπα εξοδα θα παει στα 44ε.
Οι τιμες απλα δεν ελεγχονται και ο καθενας βγαζει το κερδος που θελει χωρις να σκεφτει τι επιπτωση μπορει να εχει αυτο στο μαγαζι του. Στην τελικη σκεψου και το αλλο κυρ - πρωτοκολλε
γιατι ο 1 το χει 37 κ ο αλλος 44 ( και οι 2 απο Ελλαδα)? 7 ευρω δεν ειναι μεγαλη διαφορα, για ενα βιβλιο ομως (που τα 7 ευρω ειναι η μιση του αρχικη τιμη) ΕΙΝΑΙ. Δε σε βαζει σε σκεψη αυτο, μηπως καποιος βιβλιοπωλης θελει να βγαλει περισσοτερα λεφτα και απτον ιδιο τον συγγραφεα?
Γιατι θελει να βγαλει κερδος 3 βιβλιων, με την πωληση ενος. Τοσο απλο ειναι. Παραδειγματα θες για να πειστεις? Καθε μερα τα βλεπουμεWow! είπε:Γιατί ισχύει κάτι διαφορετικό για τον καταστηματάρχη; Και γιατί ο καταστηματάρχης προτιμά να έχει μία τιμή στην οποία δεν μπορείς να αγοράσεις; Σε μισεί προσωπικά; Σε θέλει αγράμματο; Είναι απλά ένα γουρούνι που απολαμβάνει τη μιζέρια των συνανθρώπων του αλλά γουστάρει να πληρώνει αποθηκευτικό χώρο για βιβλία που δεν θα πουληθούν;
Λες μόνος σου ότι δεν ξέρεις τι πληρώνει ο καταστηματάρχης, αλλά απ' την άλλη είσαι βέβαιος ότι θέλει να σε κλέψει. Ωραία λογική....
Εγω (αν καταλαβα τον Wow!) διαφωνω και θα προσπαθησω να δωσω μερικες απαντησεις στα ερωτηματα του Τα αριθμησα κιολας for easy referencing...Wow! είπε:Σύντομη απάντηση : υπομονή μέχρι να έρθει ο Τσίμπλας στην εξουσία, οπότε θα ελέγξει τις τιμές, που είναι αλανιάρες.δεν ειμαι στην εφορια για να ξερω τον ακριβη φορο που θα πληρωσει ο καθε καταστηματαρχης για τα προιοντα του. Εσυ οντως τωρα συνεχισε να πιστευεις το παραμυθι σου, οτι το βιβλιο εχει 15ε και με το φορο και τα υπολοιπα εξοδα θα παει στα 44ε.
Λιγότερο σύντομη απάντηση : ούτε εγώ είμαι στην εφορία, αλλά είμαι εργαζόμενος και ξέρω πολύ καλά ότι σχεδόν οι μισές από τις αμοιβές μου πάνε στο κράτος για την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών που δεν επέλεξα και έμμεσων/άμμεσων φόρων.
[1] Γιατί ισχύει κάτι διαφορετικό για τον καταστηματάρχη;
[2] Και γιατί ο καταστηματάρχης προτιμά να έχει μία τιμή στην οποία δεν μπορείς να αγοράσεις;
[3] Σε μισεί προσωπικά; Σε θέλει αγράμματο;
[4] Είναι απλά ένα γουρούνι που απολαμβάνει τη μιζέρια των συνανθρώπων του αλλά γουστάρει να πληρώνει αποθηκευτικό χώρο για βιβλία που δεν θα πουληθούν;
[5] Εσύ πληρώνεις φόρους;
[6] Λες μόνος σου ότι δεν ξέρεις τι πληρώνει ο καταστηματάρχης, αλλά απ' την άλλη είσαι βέβαιος ότι θέλει να σε κλέψει. Ωραία λογική....