Αγορά Vibrato

Superfunk είπε:
ΩΠΑ!

το καλυτερο απο ολα ξεχασα να σου προτεινω (και παιρνεις μαζι και ενα μαματο Leslie!)

Αυτο ειναι processor, οπερ μεθερμηνευομενον εστιν οτι ειναι ψηφιακον! Θελω αναλογικο. Αυτη η τεχνολογια COSM που διαβασα οτι χρησιμοποιει ειναι ψηφιακος τροπος προσομοιωσης εφφε.

Θάνο, αυτά που γράφεις αν δεν κάνεις πλάκα (οπότε βάζουμε κι ένα smilie για καλό και για κακό) είναι - μετά συγχωρήσεως - τραγικά. Πήγαινε, άκουσέ το κι αν σου αρέσει πάρτο. Οτιδήποτε άλλο για το πώς και γιατί δουλεύει έτσι-γιουβέτσι κι όχι αλλιώς είναι κουταμάρες που κάποτε ήταν απείρου κάλλους αλλά πια το έχουν χάσει ολοκληρωτικά. Όσο για το TC, δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ακούγεται πολύ ωραίο, και μιας και ρωτάς για την εταιρία είναι πασίγνωστη και εξαιρετική.

Alderbody, χωρίς αμφιβολία τα κατέχεις καλύτερα από μένα (εννοείται πως σοβαρολογώ) αλλά πιστεύω πως μας απασχολεί το πώς ακούγεται κι όχι το γιατί...

alderbody είπε:
φυσικα και υπαρχει. Aπλα δεν το ακους ως vibrato επειδη μιξαρεται με buffered καθαρο σημα και γινεται το vibe/phasing effect.

Ετσι λειτουργουν αυτα τα πεταλια.
συμφωνοντας μ αυτο , επιμενω στο οτι αν θες εναν vibrato ήχο δε θα βρεις σ ενα vibe η΄σε ένα chorus αυτο που θα βρεις π.χ. στο malekko

alderbody είπε:
φυσικα και υπαρχει. Aπλα δεν το ακους ως vibrato επειδη μιξαρεται με buffered καθαρο σημα και γινεται το vibe/phasing effect.

Ετσι λειτουργουν αυτα τα πεταλια.
από αυτή την άποψη μπορούμε να πούμε και οτι ένα distortion ή ένα wah (ή οποιοδήποτε εφέ) είναι phase shifters :)

ThanosJ είπε:
Ναι τσεκαρα παλιο σου θρεντ για το βιμπρατο και ειδα και τα δυο λινκς για αγορα απο Αμερικα (αρκετα φθηνοτερο) η απο Ευρωπη. Πληρωσες με πιστωτικη? Τα εξοδα αποστολης οντως ηταν μονο 3 ευρω?! Συνολικα τελικα ποσες μερες εκανε να ρθει?
απο αμερικα ναι πολυ πιο φθηνα! περημενεις λιγο παραπανω αλλα αξιζει!

κοντα στον ενα μηνα εκανε τελικα. με μια κλασσικη πιστωτικη εκανα την παραγγελια παροτι δεχονται και paypal εαν εχεις. δεν πληρωσα τελωνεια. μονο 3ευρω στο ταχυδρομιο

οπως λεει και ο scott_pilgrim εαν θες κλασσικο παραδοσιακο vibrato το Malleko ειναι μονοδρομος! πολυ καλη τιμη και φοβερα παραμετροποιησιμο! μην σε ψαρωνουν τα δυο pots με το πεταλι κανεις παπαδες.

επισης απο προσωπικη εμπειρια τα EHX Stereo Clone Theory ειχε Volume drop και πολυ θορυβο.

miii είπε:
έτσι λέω ...
νομιζεις

Αν κανεις εσυ με βιμπρατο των δαχτυλων η με το "τρεμολο" της κιθαρας σου ιδιο με το πεταλι και παιζοντας ταυτοχρονα πραγματα που θα παιζες χωρις να σκεφτεσαι το βιμπρατο, θα ηθελα να το δω σε βιντεακι  :D
ακριβως αυτο εννοω με το "νομιζεις"  ;)

ThanosJ είπε:
Αυτο ειναι processor, οπερ μεθερμηνευομενον εστιν οτι ειναι ψηφιακον! Θελω αναλογικο. Αυτη η τεχνολογια COSM που διαβασα οτι χρησιμοποιει ειναι ψηφιακος τροπος προσομοιωσης εφφε.
πες μου οτι κανεις πλάκα please..... ;D

Superfunk είπε:
πες μου οτι κανεις πλάκα please..... ;D
Σταμάτα επιτέλους να προτείνεις πσηphια. ;D

ThanosJ είπε:
Κοιταξε και καποια αλλα ψηφια και ακου ποσο ασχημα ακουγονται ::) :P 
    Mιλαμε για χαλια εντελως :'(

bloody_sunday είπε:
Alderbody, χωρίς αμφιβολία τα κατέχεις καλύτερα από μένα (εννοείται πως σοβαρολογώ) αλλά πιστεύω πως μας απασχολεί το πώς ακούγεται κι όχι το γιατί...
σωστα, απλα υπαρχει μια αρρηκτη σχεση του γιατι με το πως και γι' αυτο σταθηκα εκει. Ενδεχομενως καποιους να τους ενδιαφερει. Αν στην τελικη ειναι offtopic ας επεμβουν οι mods να σβησουν τα posts μου.  :)

συμφωνοντας μ αυτο , επιμενω στο οτι αν θες εναν vibrato ήχο δε θα βρεις σ ενα vibe η΄σε ένα chorus αυτο που θα βρεις π.χ. στο malekko
ναι οντως, αλλα δεν παυει να ειναι vibrato. Ο καθενας (ειτε τον λενε malekko ειτε ...αλέκο  ;D) προσφερει τη δικη του εκδοχη στο θεμα, δηλαδη ενα pitch shifting.

Οχι ομως οτι δεν υπαρχει ιχνος vibrato στα "παραδοσιακα" vibe και chorus.

από αυτή την άποψη μπορούμε να πούμε και οτι ένα distortion ή ένα wah (ή οποιοδήποτε εφέ) είναι phase shifters :)
Θεωρω οτι γνωριζεις οτι distortion, wah και αλλα εφε δεν κανουν phase shifting, ουτε μονα τους ουτε αν μιξαριστουν με καθαρο σημα.

Προφανως δεν καταλαβαινω τον συλλογισμο σου... αλλα ισως κι εσυ να μην καταλαβες τι εννοω.  :-\

Αν και προφανως δεν ενδιαφερει ιδιαιτερα, θα προσπαθησω να εξηγησω το πως δουλευει η ολη υποθεση σ' ενα vibe...

πολυ χοντρικα λοιπον:

Το σημα μπαινει σ' ενα buffer και διαχωριζεται σε δυο "δρομους".

Στον εναν γινεται ολη η δουλεια και στον αλλο το σημα παει αυτουσιο.

Στο τελικο σταδιο υπαρχει ενα δικτυο αντιστασεων που μιξαρει το "πειραγμενο" σημα με το "αυτουσιο". Οταν αυτα ενωθουν βγαινει vibe. Οταν παρακαμφθει ο μικτης παιρνουμε μονο το "πειραγμενο" σημα που ειναι μια κυματοειδης ολισθηση του pitch.(=vibrato)

(edit by ndnikola: ενδιαφέρει, ενδιαφέρει!γι'αυτό επανήλθε το font size.)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
panosprog είπε:
Κοιταξε και καποια αλλα ψηφια και ακου ποσο ασχημα ακουγονται ::) :P 

To αγαπημένο μου Flanger και ένα από τα ελάχιστα πετάλια που έχω κρατήσει. Αν και, αποκαλώντας το απλά "flanger" είναι μάλλον προσβολή, για το συγκεκριμένο...

Μπορει κανεις να μου εξηγησει αυτο το πεταλι αν ειναι ψηφιακο η οχι και τι κανει?

RT-20 Rotary Ensemble [bOSS Sound Check] 

Μπορει να ειπα βλακεια πριν για το COSM (Εξ αλλου κα ιγω πριν λιγες ωρες το πρωτοακουσα) αλλα μη βαρατε! Παντως εγω θελω αναλογικο βιμπρατο οπωσδηποτε.Δεν ειμαι κατα των ψηφιακων,πχ ψηφιακο ντιλει εχω.Απλα θελω το βιμπρατο αναλογικο. :)

ThanosJ είπε:
Απλα θελω το βιμπρατο αναλογικο. :)
Δηλαδή είναι θρησκευτικοί οι λόγοι; Ιατρικοί; (κάποια αλλεργία ή κάτι τέτοιο; )  Ή απλά η αιώνια διαμάχη αν στα γεμιστά μπαίνει κιμάς ή όχι;

Μπορει κανεις να μου εξηγησει αυτο το πεταλι αν ειναι ψηφιακο η οχι και τι κανει?
ναι ψηφιακο ειναι ,οπως ειναι μαλλον και το delay σου.

τι εννοεις τι κανει?δεν ειδες το βιντεο?

ThanosJ είπε:
Παντως εγω θελω αναλογικο βιμπρατο οπωσδηποτε.
Ρε TGL και Superfunk...δεν ξέρετε να διαβάζετε?

Δηλαδή είναι θρησκευτικοί οι λόγοι; Ιατρικοί; (κάποια αλλεργία ή κάτι τέτοιο; )  Ή απλά η αιώνια διαμάχη αν στα γεμιστά μπαίνει κιμάς ή όχι;
οι λόγοι είναι συλλεκτικοί...

@ alderbody

είναι προφανες οτι σε μια συζητηση για vibrato pedals , απαντας μονο και μονο ως μη αποδεχομενος αυτο που σου ειπαν τρια ατομα.και στο τελος αναφερεις ''αν και προφανως δεν ενδιαφερει ιδιαιτερα'' το οποιο ας πουμε οτι ηταν καπως καυστικο

απ την απαντηση σου δεν αλλαζει κατι ομως, sorry

η διαδικασια δεν αλλαζει την ηχητικη ''προσφορα'' ενος πεταλιου

αν καποτε ρωτησει καποιος για vibe και του προτεινεις το Micro Vibe, δε θα μπω να γραψω μ αυτο ειναι vibrato  :P

marathon είπε:
οι λόγοι είναι συλλεκτικοί...
A, τότε πάω πάσο... ποτέ δεν ήθελα να κάνω κουμάντο στα βίτσια των άλλων.

The Genius Loci είπε:
οι λογοι ειναι καθαρα θρησκευτικοι,δε μου το επιτρεπει το ιπταμενο μακαρονοτερας  :)

http://www.venganza.org/

Με οτι ψηφιακο κι αν ασχοληθηκα δεν με τρελανε ο ηχος του.Μπορει να κανω λαθος και να αλλαξω γνωμη στο μελλον βεβαια, τωρα ομως αυτην εχω. :)

ThanosJ είπε:
οι λογοι ειναι καθαρα θρησκευτικοι,δε μου το επιτρεπει το ιπταμενο μακαρονοτερας  :)

http://www.venganza.org/

Με οτι ψηφιακο κι αν ασχοληθηκα δεν με τρελανε ο ηχος του.Μπορει να κανω λαθος και να αλλαξω γνωμη στο μελλον βεβαια, τωρα ομως αυτην εχω. :)
εκτως οτι ειμαι μελος αυτης της εκκλησιας και φοραμε ολοι οι οπαδοι 1 σουρωτηρι στο κεφαλι,

σε τι ενισχυτη παιζεις ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back