Αγορά πεταλιέρας

sandiago

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για την αγορά μιας κιθαρο-πεταλιέρας, αλλα μ'ενδιαφέρει να έχει μεγάλη ποικιλία σε εφφέ, απο ''διαστημικά'' μέχρι ''κινηματογραφικά΄΄'' και να είναι παράλληλα ποιοτικοί οι ήχοι , μεχρι 500 -700 ευρώ το πολύ.      Επίσης γνωρίζει κανείς αν υπάρχει πεταλίερα με ήχους απο πιάνο?             

Πω πω καύλα είναι! Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για να συγκρίνω, που πιθανως έχει και overdrive ηχους μέσα?

Το Roland VG 99...αλλά θέλεις 200-300 ευρώ παραπάνω

Για να χρησιμοποιήσεις αυτό το συνθεσάιζερ-πεταλιέρα, και οποιοδήποτε άλλο παρεμφερές προϊόν της Roland, χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένο midi μαγνήτη στην κιθάρα σου... Δες εδώ: http://www.roland.com/products/en/IT/GR-55_IT/

Από την περιγραφή σου δεν κατάλαβα ότι εχεις κάτι τέτοιο, για αυτό το επισημαίνω.

fusionakis είπε:
Για να χρησιμοποιήσεις αυτό το συνθεσάιζερ-πεταλιέρα, χρειάζεται να έχεις εγκατεστημένο midi μαγνήτη στην κιθάρα σου... Δες εδώ: http://www.roland.com/products/en/IT/GR-55_IT/
Στα 500 ευρώ έρχεται πακέτο με τη πεταλιέρα...

Δεν αντιλέγω, αλλά το έχει καταλάβει το παιδί; Θέλει να το κάνει αυτό το modification στην κιθάρα του; Γιατί αν δεν είναι midi παίχτης και θέλει απλά ατμοσφαιρικά εφέ, ένα πολυεφέ με καλής ποιότητας choruses, delays και reverbs είναι ό,τι πρέπει για αυτό το σκοπό.

fusionakis είπε:
Δεν αντιλέγω, αλλά το έχει καταλάβει το παιδί;
μάλλον όχι ;)

Αν θέλεις να παίζεις κύρίως με συνθ ήχους κτλπ τότε πας για midi και συνεπώς χρειάζεσαι τον αναλογο καβαλάρη…

αν τώρα θες ατμοσφαιρικούς ήχους και καποια συνθ αλλα και drive κτλ τότε μάλλον πας σε μία κανονική πεταλιέρα…

έχω παίχει με Vox, boss gt-10, pod hd500x η καλύτερη στα εφέ ήταν και είναι πάντα κατά την προσωπική μου άποψη της Boss σε αυτό το μπάτζετ πάντα  :)

Μ'ενδιαφέρει να έχω ποιοτικούς ήχους απο πιανο, ambient εφφε κτλ. Απο εκει και πέρα καλό θα ήταν να υπάρχουν και κάποιοι καλοί verdrive ήχοι μέσα.

Αφού είπες τη λέξη πιάνο πας για μιντι πεταλιερα και τον ανάλογο καβαλάρη  :)

sandiago είπε:
Μ'ενδιαφέρει να έχω ποιοτικούς ήχους απο πιανο, ambient εφφε κτλ. Απο εκει και πέρα καλό θα ήταν να υπάρχουν και κάποιοι καλοί verdrive ήχοι μέσα.
Διάβασε πρώτα τι είναι η midi τεχνολογία και τεχνική....και μετά δίνεις το χιλιάρικο :) ;)

marathon είπε:
Διάβασε πρώτα τι είναι η midi τεχνολογία και τεχνική....και μετά δίνεις το χιλιάρικο :) ;)
Δλδ πως ακριβώς εγκαθίσταται αυτός ο μαγνήτης? Με Midi δεν εχω ασχοληθει γενικότερα.

guitars είπε:
Αφού είπες τη λέξη πιάνο πας για μιντι πεταλιερα και τον ανάλογο καβαλάρη  :)
μαγνήτη...δεν αλλάζεις καβαλάρη ούτε γέφυρα....ούτε τρύπες δεν κάνεις, απλά προσθέτεις άλλον ένα μαγνήτη

Δλδ πως ακριβώς εγκαθίσταται αυτός ο μαγνήτης? Με Midi δεν εχω ασχοληθει γενικότερα.
http://www.noiz.gr/index.php?topic=180941.10

Δές εδώ που είχα κάνει κάποια demo με επεξηγήσεις

Εγώ αυτό έχω, είναι η παλαιότερη version του GR55...μια χαρά είναι. Ο μαγνήτης είναι ιδιος και στα 2 συστήματα....ΠΑΝΤΩΣ...

Αξίζει και μία ματιά εδώ

http://www.fishman.com/tripleplay

φρέσκο, με καλές κριτικές....με τη πρώτη ευκαιρία (εάν βρεθούν δηλ τα φράγκα...) θα το προσθέσω σε μία από τις κιθάρες μου

Γαμάει και αυτό.  Αυτό δλδ ουσιαστικά δεν έχει κάποια πεταλιέρα απλα ασύρματα και ψηφιακά επικοινωνοί μονο με το pc.

sandiago είπε:
γ**** και αυτό.   Αυτό δλδ ουσιαστικά δεν έχει κάποια πεταλιέρα απλα ασύρματα και ψηφιακά επικοινωνοί μονο με το pc.
Είναι Fishmann, το έχει ήδη βάλει ο John McLaughlin, έχει ΚΑΙ δικούς του ήχους, είναι ασύρματο...αλλά δεν έχει πετάλια όπως το Roland και σε βεβαιώνω ότι και τα 3 πετάλια της Roland είναι πολύ χρήσιμα.

Διάβασε πάντως από την αρχή τη κουβέντα που είχαμε κάνει τότε στο Noiz, νομίζω ότι θα τη βρείς πολύ χρήσιμη.

marathon είπε:
Είναι Fishmann, το έχει ήδη βάλει ο John McLaughlin, έχει ΚΑΙ δικούς του ήχους, είναι ασύρματο...αλλά δεν έχει πετάλια όπως το Roland και σε βεβαιώνω ότι και τα 3 πετάλια της Roland είναι πολύ χρήσιμα.

Διάβασε πάντως από την αρχή τη κουβέντα που είχαμε κάνει τότε στο Noiz, νομίζω ότι θα τη βρείς πολύ χρήσιμη.
Ok θα το διαβασω σιγουρα.

4 απορίες έχω¨

1) Αυτές οι πεταλιερες της roland είναι συμβατες και με vst οπως το miroslav philarmoniκ και το ezdrummer?

2) o μαγνήτης αυτός φαντάζομαι απλα εφάπτεται δεν χρειαζεται κάτι άλλο?

3) Το τελευταίο pod line6 λέει τπτ ή είναι στα ίδια επίπεδα πλαστικότητας όπως τα προηγούμενα?

4) Που μπορώ να δοκιμάσω προιοντα της roland ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back