Αγορα overdrive κ phaser

rouchlass

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπερα φιλοι μου.Οπως ανεφερα τις προαλλες σε ενα θεμα για τον Hendrix εχω στη διαθεση μου μια gibson sg standard,εναν marshall dsl-401 κ απο εφε dunlop classic cry baby-big muff pi-boss space echo.Ο marshall φερει 2 καναλια overdrive.Ομως δανειστηκα ενα boss sd-2 απο ενα φιλο,το συνδεσα σε σειρα με τα υπολοιπα πεταλια κ ο ηχος ηταν πολυ πιο ποιοτικος απο οταν επαιζα με τα drives του ενισχυτη-wah-delay.Ετσι λοιπον λεω να αγορασω ενα boss sd-1 που ειναι κ classic.Η ερωτηση ειναι να παρω το αυθεντικο ή το μονταρισμενο keeley?Υπαρχει το keeley στην αθηνα να το δοκιμασω οταν ανεβω?Επισης θελω να αποκτησω κ ενα phaser κ απο τα thrents κ το youtube κλεινω προε α) voodoo lab microvibe κ β) mxr phase 100.Μου αρεσε κ η χροια του mxr phase 90 vintage αλλα διαβασα πως τρωει πολυ σημα κ δεν εχει jack για τροφοδοτικο (λειτουργει μονο με μπαταρια) κατι που δε το θελω.Παιζω stoner αλλα μου αρεσουν κ οι blues-ιες οπως κ η χριοα του jimi (πρεπει να παρω κ ενα jh fuzzface...).Ολες οι γνωμες αλλα κ οι προτασεις δεκτες.Ευχαριστω.

Keeley φερνει σιγουρα ο Καγμακης Accessories. Το DS-1 σιγουρα...Για αυτο που θες δεν ειμαι σιγουρος...

Αν θες ηχους Hendrix κτλ τοτε δε θες phaser αλλα vibe (οκ μικρες οι διαφορες τους θα μου πεις)...

Καλα κανεις και κοιτας λοιπον προς το voodoo lab. Αν και θα σου προτεινα να τσεκαρεις και το Pickle Vibe της Lovepedal. Μικρο και απολυτα λειτουργικο...

rouchlass είπε:
Μου αρεσε κ η χροια του mxr phase 90 vintage αλλα διαβασα πως τρωει πολυ σημα κ δεν εχει jack για τροφοδοτικο
ναι φιλε, δυστυχως το εχω δοκιμασει το vintage phase 90 και ειναι ακριβως οπως τα λες. πολυ 'ζεστος' και πλουσιος ηχος, αλλα δουλευει μονο με μπαταρια και οταν το εχεις στην αλυσιδα των πεταλιων χωρις να δουλευει, πραγματικα ο ηχος ειναι διαφορετικος απο οταν λειπει... ισως αυτο να εφτιαχνε με καποιο true bypass mod βεβαια.. το απλο mxr phase 90 μου αρεσει παντως πολυ και το χρησιμοποιω και σε καθαρα και σε βρωμικα..α. για hendrix καταστασεις το rotovibe ειναι super..(στα δικα μου αυτια ..)

τωρα για od.. τσεκαρε και το mxr zw 44, το signature overdrive του zakk wylde, το οποιο βεβαια ειναι επισης ενα μονταρισμενο sd1,αλλα τελος παντων... ;)

Το ds-1 το θελω περισσοτερο για blues-heavy rock καταστασεις.Το voodoo lab microvibe δε θα με καλυψει δηλ κ στις stoner-ιες μου?Το απλο mxr phase 90 δε τρωει σημα?Αν κ απο mxr περισσοτερο με ψηνει το phase 100 λογω ευελιξιας..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μια χραρα λοιπον...Απο το phaser 100 εχεις εμπειρια???

Θα θελα κ τη γνωμη του bloody sunday μιας κ εχω τεσταρει πως ταιριαζουν τα γουστα μας...

Δεν έχω να προσθέσω κάτι γιατί σε βλέπω αρκετά προσανατολισμένο πάνω σε αυτό που ψάχνεις, το οποίο είναι και το ζητούμενο... Το μονταρισμένο απ'τον Κeeley SD1 δεν το έχω δοκιμάσει για να το σχολιάσω. Ρίξε αν θες μια ματιά σε παλιότερα θρεντς για overdrive (κάτι θα'χα γράψει κι εκεί). Από phaser θα προτιμούσα σε "χαμηλό" (λογικό) μπάτζετ το κλασσικό Small Stone ή σε univibe το μίνι της Lovepedal που το δοκίμασα πρόσφατα και μου άρεσε πάρα πολύ.

merci...οπως κ οποιον αλλο ασχοληθηκε με το θεμα.θα τσεκαρω οσα πεταλια εχουν αναφερθει.Η απορια μου ομως αν το voodoo lab micro vibe κανει κ για stoner (οπως ενα phaser) δε μου λυθηκε...

rouchlass είπε:
Μια χραρα λοιπον...Απο το phaser 100 εχεις εμπειρια???
μια χαρα και το phase 100, αν και εμενα προσωπικα το 90 με καλυψε πληρως.. δεν ειναι κακη ιδεα να τα δοκιμασεις πλαι πλαι παντως... στο test drive βαλε και το dunlop rotovibe.. αν θες hendrix- kyuss ηχους πιστευω θα σ αρεσει...

Ρούχλα, δεν υπάρχει ικανή και αναγκαία συνθήκη που λέει ότι "είναι καλό για στόνερ". Τι πάει να πει αυτό? Σαν να βγει κάποιος και να σου πει ότι είναι καλό για μέταλ, όπως το μαχόγκανΗ... Πάρε οποιοδήποτε σε ικανοποιεί ηχητικά και χρησιμοποίησέ το. Το Rotovibe το χρησιμοποιούσε ο Homme στους Kyuss αλλά δεν είναι απαραίτητο. Οποιοδήποτε καλό leslie sim/phaser/univibe αρκεί.

το phase 90 μπορεις να το παραγγειλεις με true bypass, led, & power jack απο εδω

http://www.buyanalogman.com/ProductDetails.asp?ProductCode=MXR-Phase901974

σε μια βδομαδα σου ρχεται

καπως ετσι ειναι και το δικο μου (το ειχα παρει απο καπου αλλου αλλα δε θυμαμαι που).

dualrig.jpg

Με τετοιο μονταρισμα το mxr vintage 90 θα σπερνειι!Οπως επισης με εψησε κ το rotovibe που δε το χα καθολου υπ'οψη μου (λιγο πιο ακριβο βεβαια απο το full μονταρισμενο mxr).Μπηκαν στο top των επιλογων μου...Thanx guys!

οσο αφορα DS1 με keeley mod εχω να πω τα καλυτερα!

ειναι τον τελευταιο καιρο απο τα βασικα μου πεταλια!

ριξε μια αυτια εδω

εγω προτινω να βρεις ενα φτηνο μεταχηρισμενο SD1 κ να το πας σε ενανα μαστορα να σου κανει την μοντα!

Θα σου πρότεινα να ακούσεις πρίν αγοράσεις drive να ακούσεις και το SuperFuzz της Voodoo Labs. Φυσικά το πετάλι δεν έχει καμία σχέση με το κλασικό SuperFuzz της Univox (αν είχε δεν θα στο πρότεινα γι αυτό που θέλεις). Είναι κλώνος του παλιού Bosstone και ακούγεται σαν ένα fuzz face με πιο γλυκό, overdrive σχεδόν χαρακτήρα. Φυσικά είναι απολύτως κατάλληλο για μια ευρεία γκάμα ήχων που καλύπτουν τόσο τις stoner όσο και τις Hendrix διαθέσεις.

Για hendrix univibe αν βρεις κανένα dunlop μεταχειρισμένο φθηνό πάρτο (γενικά τα περισσότερα καλά univibe είναι σχετικά ακριβά). Κάποιος επίσης πουλούσε ένα JAM άν έχεις τα λεφτά σίγουρα τα αξίζει.

Για stoner τώρα, αντί για phaser θα έψαχνα στη θέση σού το παλιό flanger (assymetrical) της TOKAI! To ακουσα τις προάλλες και είναι το "Blues For The Red Sun" σε πετάλι!!! (και πάμφθηνο μάλλον θα το βρείς)

kpeyos είπε:
Για stoner τώρα, αντί για phaser θα έψαχνα στη θέση σού το παλιό flanger (assymetrical) της TOKAI! To ακουσα τις προάλλες και είναι το "Blues For The Red Sun" σε πετάλι!!! (και πάμφθηνο μάλλον θα το βρείς)
Δεν αποκλείεται (δεν το έχω δοκιμάσει) αλλά προσωπικά, τα περισσότερα εφφέ με ήχο phaser-leslie-univibe που έχω δοκιμάσει βγάζουν με χαρακτηριστική ευκολία τους ήχους εκείνους, ακόμη και ορισμένα chorus σε γρήγορο rate. Eπομένως δεν θα έλεγα πως είναι ανάγκη να καταφύγει κάποιος σε εξωτικές λύσεις. Ο Homme στους QOTSA έχει χρησιμοποιήσει και το Hughes & Kettner Rotosphere. Το Rotovibe είναι όντως ενδιαφέρον και χρήσιμο για αυτά αλλά έχει άθλιο bypass, επομένως μια μόντα για να γίνει true bypass είναι απαραίτητη.

bluezlick είπε:
οσο αφορα DS1 με keeley mod εχω να πω τα καλυτερα!

εγω προτινω να βρεις ενα φτηνο μεταχηρισμενο SD1 κ να το πας σε ενανα μαστορα να σου κανει την μοντα!
+1 για τη μοντα. Δε θα σου κοστισει πολυ και θα το κανεις (αν οχι ακριβως) τοτε πολυ κοντα σε αυτο που θα χεις στο μυαλο σου...

Τωρα για το DS-1. Καλο πεταλι με εντονο το βρετανικο του ηχοχρωμα και περισσοτερο gain με τη μοντα του Keeley αλλα οταν το δοκιμασα σα να μου φανηκε οτι ελειπαν λιγα μπασα και ειχε λιγο υπερτονισμενα τα πριμα.

Δεν ξερω αν θα εδινα τα 150 ευρω για να το αποκτησω.

Το keeley boss sd-1 εχω αποφασισει να το παρω περαν του κοστους.Ωραιο κ το voodoo lab superfuzz αλλα η χροια του JH dunlop fuzzface μου καθεται καλύτερα στ'αφτια μου.Τωρα απο τα λοιπα ειμαι (οπως εχω αναφερα παραπανω) αναμεσα στο full μονταρισμενο vintage mxr phase 90 κ στο rotovibe.Κ τα 2 μου εχουν κανει ''κλικ'' κ ειμαι 50-50 ποιο να διαλεξω..Αληθεια ποιος μπορει να κανει μονταρισμα true bypass στο rotovibe στην Αθηνα?Παιδια με βηθησατε πολυ ολοι.Chears!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back