Αγορά κιθάρας, fender stratocaster.

SpyrosMan

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Γεια χαρά.
Με ενδιαφέρει η αγορά strat.
Μπάτζετ από Στανταρτν , μέχρι και Αμερικαν professional classic, και όλες τις μεταξύ μεξικάνικες , Player και vintera.
Προτάσεις;
Έχετε δοκιμάσει καμία από αυτες;

Γειά σου Σπύρο.

Πριν γράψουν τα άλλα παιδιά που έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα στις Strat, θα σε ρωτήσω εάν έχεις καθόλου προσωπική εμπειρία από το μοντέλο, έαν έχεις / έχεις παίξει κάποια και υπάρχει κάτι που σου άρεσε κλπ. Γιατί αυτό μετράει πάρα πολύ. Κράτα επίσης στο μυαλό σου ότι το καλύτερο value for money είναι (πάντα) στις αγγελίες.

Γεια χαρά.
Μπάτζετ από Στανταρτν , μέχρι και Αμερικαν professional classic, και όλες τις μεταξύ μεξικάνικες , Player και vintera.
Προτάσεις;
Γειά χαρά και σε σένα
Ολα εξαρτώνται απο το budget σου και πιθανόν προτιμήσεις στον ήχο

Standard δεν θα πρότεινα, γιατί είναι με poplar σωμα που είναι λίγο πιο μαλακό ξύλο και πιο ευαίσθητο σε χτυπήματα, συν ότι έχει indian laurel αντί για rosewood (στα μοντέλα που δεν έχουν maple ταστιέρα), κατα την ταπεινή μου άποψη δεν αξίζει για 150 ευρώ παραπάνω να μην πας σε player II που έχει τα ΄΄σωστά'' ξύλα (alder σώμα. maple μανίκι και η ταστιέρα είναι πραγματικό rosewood).

Οι Vintera είναι κιθάρες πιο vintage προσανατολισμού. Πρόσεξε το radius (7,25''). Τέτοια vintage τύπου radius σημαίνει ότι η ταστιέρα δεν είναι ''επίπεδη΄΄ αλλά έχει πιο έντονο ''τόξο'' ή ''καμπύλη''. Πράγμα που είναι ξεκούραστο αν παίζεις chords, αλλά πιο κουραστικό αν παίζεις leads, bendings και θέλεις πιο low action. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει να είναι τόσο χαμηλό το radius, προτιμώ τις μοντέρνες, πιο ''επίπεδες'' ταστιέρες αλλά εσένα μπορεί να σου αρέσει, αλλά πρόσεξέ το γιατί είναι σημαντικό.

1) Μεταχειρισμένη American Professional
2) Μεταχειρισμένη player II
3) Μεταχειρισμένη player I
4) Καινούργια player II
5) Καινούργια professional

Με αυτήν τη σειρά προτίμησης κατά την ταπεινή μου άποψη

Θα συμφωνήσω με την πρόταση για μεταχειρισμένη, γιατί οι τιμές της Fender τελευταία είναι λίγο ανέκδοτο. Και αν πας σε μεταχειρισμένη, κοιτάς προφανώς και για American Standard απο late 90s μέχρι και 10s. Σταθερή αξία.

Επίσης - μόλις τις προάλλες ανακοινώσαν την ανανεωμένη σειρα Vintera III. Οπότε α) παίζει να παίξουν εκπτώσεις σε στοκ Vintera II μιας και έρχονται καινούριες και β) δε ξέρω αν είναι στα χαρτιά καμια Player III στα κοντά.

Εναε φίλος που πήρε player II και την ειδα, εντυπωσιάστηκα.

Αν η player ii είχε ατσάλινα ταστα δεν θα είχε αντίπαλο... Γενικά πολύ καλή σειρά

Γεια χαρά.
Προτάσεις;
Γειά και χαρά σου.. εγώ παίζω με μία Μεξικάνα strat Dave marey signature.
Ο λόγος πού την πήρα είναι γιατί ξεφεύγει λίγο από τον "παραδοσιακό" ήχο τής strat.. φορώντας διπλούς Seymour dankan bridge καί neck καί επίσης φοράει καί Floyd.
Το radius μετά τό 12ο ταστο γίνεται 14".. οπότε βολεύει καί για πιό hard ύφος χωρίς νά ξεφεύγει από τον χαρακτήρα της.
Φαντάσου ότι ενώ η πρώτη μου strat είναι μία standard 1976 USA .,
τό παίξιμο με την εν λόγω signature με ευχαριστεί πολύ.. ίσως θα έπρεπε να την ψάξεις λίγο.,μπορεί νά σού κάτσει.Καλή συνέχεια στην αναζήτηση σου.

2d7f819e-1f0d-428a-ace7-b69a360d6b35-1_all_7773.jpg

Αυτό που κυρίως ανεβάζει τις τιμές είναι έτσι κι αλλιώς το finish. Αν θες λάκα θα πληρώσεις. Αν δε σε πειράζει η πλαστικίλα που βγάζει σαν αίσθηση στα χέρια η πολυουρεθάνη, είσαι πιο τυχερός.

Από 'κει και πέρα, η Player II είναι η πιο VFM σε καινούργια.

Mε αυτό το budget όμως, μπορείς να βρεις άπειρες μεταχειρισμένες σε κατάσταση καινούργιας και το μεγάλο ερώτημα είναι αν σαν κι εμένα πχ έχεις φάει την πετριά του vintage correct ή προτιμάς τις μοντέρνες ευκολίες.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αυτη την ξέρει κανείς;

Πρεπει παντως να αποφασισεις πρωτα το budget, δεν ξερω αν εχει νοημα να συγκρινουμε τοσο διαφορετικες κιθαρες. Θα ριξω μια ψηφο για τις μεξικανες στη χαμηλη τιμη παντως, δηλαδη αν αποφασισεις να πας για κατω απο το χιλιαρικο καλυτερα player 2.

Μια καλη αμερικανα θα ειναι σιγουρα πιο μερακλιδικη κιθαρα, και εν πολλοις καλυτερη, αν ομως δεν παιξεις εσυ και με τις δυο, οτι και να σου πουμε εμεις δε θα μαθεις αν πραγματικα σε "καιει" να τα σκασεις.

Και φυσικα και το πορτοφολι σου θα σου πει, διοτι αν δεν τρεχει και τιποτα για τη διαφορα τιμης τοτε γιατι οχι USA, αν ομως ειναι να ζοριστεις πολυ τοτε ΙΜΗΟ δεν αξιζει τον κοπο.

ανάλογα... η strat είναι απλά ένα σχήμα που δέχεται σχεδόν τα πάντα. Single coil, hums, vintage, modern tremolo, floyd ότι μπορείς να φανταστείς. Αποφάσισε τα specs που θέλεις ή έχεις ακούσει και σου άρεσε και μετά δοκίμασε. Αν δεν βρεις αυτό που θέλεις (όπως εγώ που είμαι αριστερόχειρας) τότε.... και οι παλιές mexican standard (vintage τρέμολο) είναι ένα πολύ καλό template για να φτιάξεις αυτό που εσύ θέλεις και έχεις στο μυαλό σου.

ανάλογα... η strat είναι απλά ένα σχήμα που δέχεται σχεδόν τα πάντα. Single coil, hums, vintage, modern tremolo, floyd ότι μπορείς να φανταστείς. Αποφάσισε τα specs που θέλεις ή έχεις ακούσει και σου άρεσε και μετά δοκίμασε. Αν δεν βρεις αυτό που θέλεις (όπως εγώ που είμαι αριστερόχειρας) τότε.... και οι παλιές mexican standard (vintage τρέμολο) είναι ένα πολύ καλό template για να φτιάξεις αυτό που εσύ θέλεις και έχεις στο μυαλό σου.
Από την ποιό to the point περιγραφη καί συγχρόνως άκρως καθοδηγητική.. αυτό ακριβώς συμβαίνει με την strato.. μπορούμε να την customάρουμε όπως μας βολεύει σέ σχέση με αυτό που αναζητούμε!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αυτη την ξέρει κανείς;
Είναι σχετικά νέο μοντέλο, δεν την έχω ακούσει.

Σε σχέση όμως με την Μεξικάνα Player II, η Am Pro έχει χειρότερη αλλά vintage correct γέφυρα και πιο underwound μαγνήτες.

Με τη διαφορά τιμής κάνεις στη Μεξικάνα ένα καταπληκτικό service με custom nut και ΑΝ δε σου κάνουν οι μαγνήτες μπορείς να βάλεις όποιο boutique aftermarket set γουστάρεις εσύ.

Εάν μου έλεγες ότι ψάχνεις για rosewood ταστιέρα μπορεί να έλεγα να πας στην Αμερικάνα αλλά ειδικά σε maple δεν έχει μεγάλο νόημα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back