Αγορα καμπινας.

Infernalgr

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εχω μερικες απορίες...

Θέλω να πάρω μια 2χ12 Closed back, τα μεγάφωνα που θα εχει πανω δεν εχουν σημασία μιας και θα τα αλλάξω, οπότε δεν ειναι κριτήριο στην αγορα, οσο φτηνότερα τοσο το καλύτερο, (ποσο μαλλον αν μπορω να παρω μια χωρίς τα μεγάφωνα, αν υπάρχει αυτη η περίπτωση, αλλα χλωμό)

Η μουσικη που παιζω ειναι Rock,blues,fusion. Η καμπίνα θα χρησιμοποιηθεί για live, προβες, ηχογραφήσεις κτλ.

τα μεγάφωνα της επιλογής μου ειναι, ενα celestion vintage (αρχαιο και πολυπαιγμενο), και ενα Greenback το οποιο θα πρεπει να αγοραστεί.

Ο ενισχυτής ειναι ενας Marshall Silver Jubilee 50watt.

Η ερώτηση και ο προβληματισμός μου ειναι o εξής:

Τι διαφορα εχει μια πολυ φτηνή καμπινα η οποια ειναι φτιαγμένη απο Plywood, με μια 5 φορες πιο ακριβη που ειναι φτιαγμένη απ τα ιδια υλικά? Μιλαμε παντα για ιδια Specs οσο αναφορα το ειδος ξυλου και το παχος του, αφήνουμε τα μεγάφωνα εκτος της εξίσωσης, καταλαβαίνω οτι ειναι μερος του κοστους μιας ακριβότερης καμπινας, αλλα  πολλες φορες δεν δικαιολογούν την διαφορά. οπωτε τι παιζει ακριβώς?

Επισης ποια 2χ12 closed back θα μου προτεινατε?

*υ.γ. σε περίπτωση που καποιος θελει να μου πει "παρε  openback"  να τον προλάβω λέγοντας οτι εχω ηδη 2.

ευχαριστω πολυ :)

Αφού λες οτι θα αλλάξεις τα ηχεία, αν οι διαστάσεις της φθηνής είναι ίδιες με της ακριβής (θέμα λίτρων) και τα υλικά όπως λές είναι τα ίδια, πήγαινε για μία φθηνή, δεν θα έχεις διαφορές.

WilliamSats είπε:
Αφού λες οτι θα αλλάξεις τα ηχεία, αν οι διαστάσεις της φθηνής είναι ίδιες με της ακριβής (θέμα λίτρων) και τα υλικά όπως λές είναι τα ίδια, πήγαινε για μία φθηνή, δεν θα έχεις διαφορές.
Κι εγω ετσι λεω, αλλα πραγματικα οι διαφορες στις τιμες ειναι αστρονομικες...

Infernalgr είπε:
Κι εγω ετσι λεω, αλλα πραγματικα οι διαφορες στις τιμες ειναι αστρονομικες...
Οι οποίες διαμορφώνονται απο την "ταμπέλα" (βλ. μάρκα) και τα ηχεία (ποιοτικά) που έχει μέσα. Πιο σπάνια η τιμή μιάς καμπίνας διαμορφώνεται και απο τα υλικά της (βλ. Alessandro Amps).

Εγω παντως εχω μια framus 2χ12 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος,μου αρεσε πολυ περισσοτερο βεβαια οταν την εκανα open back.Ειναι μια αρκετα καλη περιπτωση μιας και ειναι ελαφρια (για 2χ12 παντα)και ειναι και απο τις φτηνοτερες της αγορας.

Στην ερωτηση σου δεν εχω απαντηση,αλλα γενικα το πως κοστολογει η καθε εταιρια τα προιοντα της ειναι αλουνου παππα ευαγγελιο.Παντως μου κανουν και μενα φοβερη εντυπωση οι τοσο μεγαλες διαφορες τιμων σε καμπινες με ακριβως τα ιδια specificatιons (και με τα ιδια ακριβως ηχεια (?!)).

vit_hot είπε:
Εγω παντως εχω μια framus 2χ12 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος,μου αρεσε πολυ περισσοτερο βεβαια οταν την εκανα open back.Ειναι μια αρκετα καλη περιπτωση μιας και ειναι ελαφρια (για 2χ12 παντα)και ειναι και απο τις φτηνοτερες της αγορας.

Στην ερωτηση σου δεν εχω απαντηση,αλλα γενικα το πως κοστολογει η καθε εταιρια τα προιοντα της ειναι αλουνου παππα ευαγγελιο.Παντως μου κανουν και μενα φοβερη εντυπωση οι τοσο μεγαλες διαφορες τιμων σε καμπινες με ακριβως τα ιδια specificatιons (και με τα ιδια ακριβως ηχεια (?!)).
Framus 2x12 is already under consideration  ;D

Infernalgr είπε:
Ο ενισχυτής ειναι ενας Marshall Silver Jubilee 50watt.
Πόσο τον πουλάς?Επιτόπου εδώ και τώρα,πες μιά τιμή... :P ;D

(ναι ναι,το ξέρω οτί οι πιθανότητες να τον πουλάς,είναι όσες και της κυβερνήσεως να παραμείνει στην εξουσία για πάνω από ένα εξάμηνο... ::) ;D)

S9F είπε:
Πόσο τον πουλάς?Επιτόπου εδώ και τώρα,πες μιά τιμή... :P ;D

(ναι ναι,το ξέρω οτί οι πιθανότητες να τον πουλάς,είναι όσες και της κυβερνήσεως να παραμείνει στην εξουσία για πάνω από ένα εξάμηνο... ::) ;D)
Μην υποτιμας τον Γιωργακη, λευτα υπαρχουν! (LOL) ....Jubilee ..δεν υπαρχουν  :P

Infernalgr είπε:
Μην υποτιμας τον Γιωργακη, λευτα υπαρχουν! (LOL) ....Jubilee ..δεν υπαρχουν  :P
;D

Πούλησα έναν Jubilee πριν 4 και κάτι χρόνια για πολύ καλά λεφτά μεν,αλλά ακόμα βαράω το κεφάλι μου...

Αν επιτρέπεται,έχεις αυτόν που ήταν στις αγγελίες πριν κάνα 3μηνο?

S9F είπε:
;D

Πούλησα έναν Jubilee πριν 4 και κάτι χρόνια για πολύ καλά λεφτά μεν,αλλά ακόμα βαράω το κεφάλι μου...

Αν επιτρέπεται,έχεις αυτόν που ήταν στις αγγελίες πριν κάνα 3μηνο?
Ναι. Ηταν Combo, και τωρα ειναι κεφαλή.  ;D

Infernalgr είπε:
Ναι. Ηταν Combo, και τωρα ειναι κεφαλή.   ;D
Πανάθεμά σε... ;D ;D Ήμουν έτοιμος να "τον χτυπήσω"...(αλλά έκανα μπάνια στη χαλκιδική...καλά να πάθω! ;D)

Μπορείς να ανεβάσεις καμμιά φωτογραφία μετά την μετατροπή?

IMGP23741.jpg

20100928_016.jpg

20100928_011.jpg

20100928_017.jpg

37172_1643308880180_1160583075_31824000_275477_n.jpg

δεν εχει τελειωσει ακομα... i'm working on it

:o :o :o You made my day... 8) Σ'ευχαριστώ πολύ!

It goes without saying,πως ΑΝ,(λέμε τώρα... ::)) ΑΝ αποφασίσεις να τον πουλήσεις,μην τον βγάλεις καν στις αγγελίες...Σου δίνω ένα κατοστάρικο παραπάνω απ΄ότι προσφορά και αν έχεις. 8)

S9F είπε:
:o :o :o You made my day... 8) Σ'ευχαριστώ πολύ!

It goes without saying,πως ΑΝ,(λέμε τώρα... ::)) ΑΝ αποφασίσεις να τον πουλήσεις,μην τον βγάλεις καν στις αγγελίες...Σου δίνω ένα κατοστάρικο παραπάνω απ΄ότι προσφορά και αν έχεις. 8)
Δεν παει πουθενα ο amp  ;D ασε που απο τοτε που τον πηρα ξεχασα οτιδηποτε αλλο χρησημοποιουσα....

Infernalgr είπε:
ασε που απο τοτε που τον πηρα ξεχασα οτιδηποτε αλλο χρησημοποιουσα....
Λογικό και αναμενόμενο... ;D

Επειδή είχα αυτόν τον συνδυασμό Jubi+1960B με Celestion Vintage 30s και γνωρίζω οτί ΚΑΜΑΡΟ-μαμάει... 8)

S9F είπε:
Λογικό και αναμενόμενο... ;D

Επειδή είχα αυτόν τον συνδυασμό Jubi+1960B με Celestion Vintage 30s και γνωρίζω οτί ΚΑΜΑΡΟ-μαμάει... 8)
εχω κι εγω μια 4χ12 με v30, μια χαρα παιζει  σε γενικες γραμες, με την λεπτομερια οτι σκετα v30= μπλιαξ. :-X

Infernalgr είπε:
εχω κι εγω μια 4χ12 με v30, μια χαρα παιζει  σε γενικες γραμες, με την λεπτομερια οτι σκετα v30= μπλιαξ. :-X
Τι εννοείς λέγοντας σκέτα? Μιλάω για τα V30s της Marshall,η οποία όντας ο μεγαλύτερος πελάτης της Celestion,απαιτεί τα specs τους να μην είναι ίδια με αυτά που μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά.(και κάπου εδώ είναι που αρχίζει το μπέρδεμα της αρκούδας... ;))

S9F είπε:
Τι εννοείς λέγοντας σκέτα? Μιλάω για τα V30s της Marshall,η οποία όντας ο μεγαλύτερος πελάτης της Celestion,απαιτεί τα specs τους να μην είναι ίδια με αυτά που μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά.(και κάπου εδώ είναι που αρχίζει το μπέρδεμα της αρκούδας... ;))
Ωραια, τοτε συμφωνουμε απολυτος, μιλας για αλλα μεγαφωνα.

Αλλο το Vintage της Marshall, και αλλο το Vintage 30 made in middle earth.

Σκετα εννοώ χωρις  καποιο αλλο μεγαφωνο σε συνδιασμο μαζι τους, μου αρεσουν σε μιξ με αλλα μεγαφωνα, μονα τους τα βρισκω ΤΡΑΓΙΚΑ....

images

http://cachepe.samedaymusic.com/media/quality,85/brand,sameday/Vintage30-9c107003beda40fe5ecc5861ad6c911a.jpg[/img]

Infernalgr είπε:
Ωραια, τοτε συμφωνουμε απολυτος, μιλας για αλλα μεγαφωνα.

Αλλο το Vintage της Marshall, και αλλο το Vintage 30 made in middle earth.
Ακριβώς.Επίσης πολλοί -εύλογα- μπερδεύονται και νομίζουν οτί είναι 30Watt,ενώ στην πραγματικότητα είναι 70Watt.

Αν θες τη συμβουλή μου,αξίζει να αγοράσεις μιά καμπίνα Marshall μ΄αυτά τα ηχεία.Είναι μαγικός ο συνδυασμός! ;)

S9F είπε:
Αν θες τη συμβουλή μου,αξίζει να αγοράσεις μιά καμπίνα Marshall μ΄αυτά τα ηχεία.Είναι μαγικός ο συνδυασμός! ;)
Απ οτι βλεπω  υπαρχει μονο σε 4χ12.... Not good... δεν κουνιεται με τιποτα..

Μπορω ομως να παρω 4 τετοια μεγαφωνα και να τα βαλω στην 4χ12 που ηδη εχω, αργοτερα βεβαια διοτι τωρα No money....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back