Αγορά καινούριου ενισχυτή Fender Super-Sonic 60 Combo

Μέρες Μάρτη Νύχτες Σεπτέμβρη

Nicholas Chili

Fender Guitars - Fender Amps
Πόντοι
318
Καλησπέρα στους μουσικούς συναδέλφους,

Συνήθως τέτοιου είδους θέματα προηγούνται της αγοράς, εδώ η αγορά έχει ήδη πραγματοποιηθεί και αναμένω τον ενισχυτή στα χέρια μου τέλη του μήνα.

Ξεκινώντας θα κάνω μια μικρή αναδρομή στους ενισχυτές μου για να εξηγήσω πως φτάσαμε ως εδώ.

Ο πρώτος σοβαρός ενισχυτής που αγόρασα ήταν το μακρινό 2007 και ήταν ένας Fender Hot Rod Deville 212 (2nd GEN). Τον είχα αγοράσει ουσιαστικά χωρίς κανέναν λόγο αφού έπαιζα μόνο στο σπίτι μου, ωστόσο υπήρχαν χρήματα διαθέσιμα και ήμουνα 20 χρονών.
Τον χάρηκα (τον χάρηκα άραγε??? μάλλον καθόλου...) για 10 χρόνια μέχρι το 2017 οπότε και αποφάσισα ότι δεν χρειάζεται να έχω έναν τόσο δυνατό και βαρύ ενισχυτή μες το σπίτι και ακολούθησα το κύμα της νέας εποχής - let's go smaller!!!

Αγόρασα ένα Fender Blues Junior III Lacquered Tweed, στον οποιο μετά από λίγο αντικατέστησα το Jensen C12N μεγάφωνο με ένα Celestion V30.
Οι μετατροπές δεν σταμάτησαν εκεί και στη συνέχεια αντικατέστησα και τους 10 σημαντικότερους φθηνοκινέζικους πυκνωτές του κυκλώματος της Fender με γαμηστερούς της Orange Drop (TAD). [Οι μετατροπές έγιναν από ειδικό και όχι από εμένα, θεωρητικα μπορεί να γνωρίζω ωστόσο ούτε τα χέρια μου πιάνουν ούτε εχω εμπειρία]
Ο ενισχυτής σαφώς ζωντάνεψε και έσφιξε.

Ήμουνα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος απο τον ήχο του ενισχυτή, παίζω με πετάλια και μπορώ να πω ότι δεν υπήρξε άτομο που να μην έμεινε έκπληκτο ακούγοντας σε μικρό χώρο τα γκάζια του συγκεκριμένου ενισχυτή.
Πάντα μιλάμε στο μέτρο του δυνατού, πάντα μιλάμε για έναν ενισχυτή 15w.
Θέλω να πω ότι θεωρώ πως πραγματικά πήρα και παίρνω από τον ταπεινό Blues Junior ότι καλύτερο θα μπορούσα να πάρω.

Στην πορεία απέκτησα και έναν δεύτερο Blues Junior, αυτή τη φορά ήταν η έκδοση IV FSR Humboldt Edition με το κορυφαίο κατα τη γνώμη μου μεγάφωνο για τον συγκεκριμένο ενισχυτή, την σύμπραξη Fender + Eminence που εβγαλαν ένα Cannabis Rex on steroids, πιο σφιχτό και πιο πριμαριστό και το ονόμασαν Hot Rod Hempster.

Και εδώ δηλώνω πολύ ευχαριστημένος, έχει πιο ωραία καθαρά, πιο σφιχτό και δυνατό ήχο από το V30, ωστόσο προφανώς δεν είναι τόσο παχιά vintage 80's τα drives, ούτε κόβει τόσο καλά μέσα στη μίξη σε μπάντα.

Να σημειώσω ότι στο σπίτι τους παίζω stereo και ο ήχος είναι ονειρικός.

Κάπου εκεί άρχισα για πρώτη φορά στη ζωή μου στα πίσω πίσω (στα 36 μου) να είμαι μέλος συγκροτήματος.
Οι πρόβες και η μελέτη πήγαν υπερβολικά καλά από νωρίς και μέσα σε 3 μήνες ξεκινήσαμε τα live.
Στην αρχή σαν support σε άλλα συγκροτήματα (μέχρι να βγάλουμε αρκετό ρεπερτόριο) και στη συνέχεια κανονικά με full setlist 2,5-3 ωρών.

Όσο παίζαμε σε μαγαζιά ήταν όλα καλά με τον Blues Junior (αναλόγως τα κέφια και την διάθεση της βραδιάς διάλεγα έναν από τους δύο).
Όταν όμως άνοιξε ο καιρός και βγήκαμε σε εξωτερικούς χώρους, και ακόμα χειρότερα όταν αρχίσαμε να παίζουμε σε φεστιβάλ με μεγάλες σκηνές τα πράγματα ήταν δύσκολα.

Στα καλά stage setups που ο ηχολήπτης μας παρείχε ότι ζητούσαμε ήταν ΟΚ. Δεν είχα βέβαια τον όγκο που ήθελα πλέον στον ήχο μου αλλά έβγαινα αξιοπρεπώς.
Στα φθηνά stage setups όμως που για μόνιτορ είχαμε τους ίδιους τους ενισχυτές μας το πράγμα πήγαινε κατα διαόλου.
Ουσιαστικά δεν είχα καθόλου καθαρό ήχο.
Αναγκαστικά για να μπορώ να με ακούω έπρεπε να τσιτώνω τον Blues Junior ο οποιος πλεον είχε φυσικό Overdrive σε τετοιες εντάσεις.
Κατα συνέπεια και καθαρό δεν είχα αλλά και τα drives με τη χρήση πεταλιών ακουγόντουσαν κάπως ένρινα και αφύσικα.

Φτάνουμε στο σήμερα.
Πήρα την απόφαση να αγοράσω έναν καινουριο ενισχυτή για να μπορώ να βγαίνω σε live ανοιχτού χώρου "δυνατά" (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και να μην με φοβίζουν πια αυτές οι καταστάσεις.
Θα μου πεις, συνήθως οι διοργανωτές παρέχουν καποιον μεγάλο σε βατ ενισχυτή σε τετοιες περιπτώσεις, θα μπορούσες να συνδεθείς σε αυτόν. Θα σου πω ότι δεν μου αρέσει να ψαρεύω σε θολά νερά και δεν μου βγαίνει να χρησιμοποιήσω εξοπλισμό τον οποιο δεν γνωρίζω για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό. Ιδανικά θέλω να έχω τον έλεγχο του εξοπλισμού μου όσο περισσότερο γίνεται. Ναι, το κουβάλημα δεν με πειράζει σε αυτή τη φάση της ζωής μου.

Οι παράμετροι για την αγορά του ενισχυτή ήταν οι εξής:
1) Να είναι Fender (από πρόβλημα στον εγκέφαλο μου έχω στην κατοχή μου και χρησιμοποιώ αποκλειστικά μόνο Fender κιθάρες και μόνο Fender ενισχυτές)
2) Να είναι τουλάχιστον 40w
3) Nα έχει μεγάλο καθαρό headroom και μεγάλη ένταση
4) Να δέχεται καλά τα πετάλια κυρίως σε ότι έχει να κάνει με distortion
5) Να έχω όσο το δυνατόν πιο σφιχτό και ογκώδη ήχο
6) Να μην είναι ασήκωτος (ιδανικά όχι πάνω από 25 κιλά)
7) Να δώσω εάν είναι δυνατόν μέχρι 600 ευρώ

Όπως αντιλαμβάνεστε, με όλα αυτά τα φίλτρα οι επιλογές μου δεν ήταν και πάρα πολλές, το οικονομικό με περιόριζε κυρίως σε Hot Rod Deluxe ή Blues Deluxe Reissue.
Η αλήθεια ειναι οτι ο HRD IV (βελτιωμένη καμπίνα από πεύκο, βελτιωμένο preamp, βελτιωμένο κύκλωμα) θα τίκαρε αρκετά από τα κουτάκια μου σε αντίθεση με τον HRD III ή παλαιότερες εκδόσεις ωστόσο δεν έπαιζε τόσο χαμηλά σε χρήματα.
Παρ'όλα αυτά βρήκα μία άκρη με Γερμανία (συγγενής) και αγόρασα από τις μικρές αγγελίες του γερμανικού Ebay (Kleinanzeigen) έναν Super-Sonic 60 combo στα 570 ευρώ!!!
Νομίζω ότι καινούριος όσο κυκλοφορούσε κόστιζε πάνω από 2200 ευρώ. Ο ίδιος σε 22w κοστίζει αυτή τη στιγμή περίπου 1800 ευρώ.

Μιας και είναι πλεον discontinued μοντέλο, θα ήθελα την γνώμη όσων (αν υπάρχουν) τον έχουν στην κατοχή τους.
Ναι τον έχω ήδη αγοράσει, δεν αλλάζει αυτό αλλά μη με λυπηθείτε, τσεκουρώστε όσο μπορείτε!
Η φωτογραφία είναι από το google, όταν παραλάβω θα ανεβάσω από τον δικό μου.
Ευχαριστώ που αντέξατε να διαβάσετε όλο το σεντόνι.

PX210918374213001f.jpg

Μα οι youtubers μου είπαν οτι κανένας δεν παίζει live με ενισχυτές σε loud stages πλέον! Και με πάνω απο 5 watt κιόλας?!?!?! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?

Joking προφανώς, μεγειά Nικόλα να τον χαρείς! Αναμένουμε σχόλια όταν φτάσει.

'Εχω ελάχιστη εμπειρία με Super Sonic, μια φορά έπαιξα έναν και δεν θυμάμαι καν με σιγουριά ποιος ήταν - μπορεί να ήταν ο 60αρης που πήρες βασικά. Aλλά θυμάμαι ότι είχε ωραία καθαρά, όχι κλασσικό blackface Fender ήχο αλλά ωραία, και παραδόξως καλό βρώμικο κανάλι! Δεν είναι πολλοί οι Fender που θα κοίταγες για ήχο με γκάζια αλλά ο συγκεκριμένος είναι τερατάκι. Απ'οτι κατάλαβα τον θες για καθαρη πεταλοπλατφόρμα, και είμαι σίγουρος οτι θα είναι μια χαρά για τη δουλειά αυτή αλλά το lead κανάλι μπορεί και να σε εκπλήξει.

Ευχαριστώ πολύ gkourmoul1 και odis13.
Καλά ναι είμαστε κατάπτυστοι που στηρίζουμε μία απαρχαιωμένη τεχνολογία και μοχθούμε στο κουβάλημα, μπορεί στα 90 μας να βάλουμε μυαλό και να αρχίσουμε να παίζουμε με modellers.
Γενικά πριν τον πάρω στα χέρια μου πιστεύω ότι θα τον καρφώσω στο καθαρό κανάλι του Bassman και θα τον έχω εκεί ώστε να παίρνω τα πάντα από τα πετάλια μου.
Ωστόσο ισχύει ότι ποτέ κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα αν δεν τον ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά!
Για να δούμε!

Έχω παίξει μια φορά Live με έναν τέτοιο. Δεν ήταν δικός μου και ομολογώ ότι δεν πέρασα και πολλή ώρα σε dial in και φτιάξιμο ήχου. Κούμπωμα, λίγο fine tuning και πάμε. Έπαιξα στο καθαρό του κανάλι με στρατ, με το vol όχι πάνω από το 4 αλλά δυστυχώς με απογοήτευσε σφόδρα. Καμία σχέση με τα λεγόμενα "Fender καθαρά". Πλαδαρά μπάσα και τσιριχτά πρίμα ενώ το στοκ μεγάφωνο έβγαζε άσχημη παραμόρφωση με τα drive μου. Το μόνο ελαφρυντικό που του αναγνώρισα ήταν ότι ο ενισχυτής ήταν εντελώς καινούριος και όχι στρωμένος ακόμα.

Ελπίζω να μη σε έριξα. Άλλωστε ο ήχος είναι εντελώς υποκειμενικό πράγμα. Σε μένα, για αυτό που ήθελα, δεν έκανε με τίποτα. Σε σένα μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που αναζητάς.

Καλορίζικος και καλόπαικτος!

Έχεις πολλά σωστά points και η επιλογή σου φαίνεται ορθή, η δε τιμή που τον πήρες είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Στα φεστιβάλ και με τον ενισχυτή σου με μεγάλο headroom να πας, ο τελικός ήχος σου εξαρταται από τον ηχολήπτη... βέβαια εσύ θα ακούς τον ευατό σου όπως ακριβώς θες και άρα θα παίζεις καλύτερα, αλλά επειδή στο τέλος της μέρας κάτω θα ακουστεί αυτό που θέλει ο ηχολήπτης, επιλέγω να πηγαίνω μόνο με το pedalboard μου, το οποίο είναι παραμετροποιήσιμο αρκετά ώστε να το φέρω στα μέτρα μου, που και αυτό συνήθως δεν απαιτείται γιατί σε τέτοια φεστιβάλ οι backline ενισχυτές είναι αρκετά κλασσικές και ''δοκιμασμένες'' pedal πλατφόρμες οπότε δεν χρειάζεται να κάνω κάποιο ιδιαίτερο tweaking τα πετάλια μου.

Jazzjoker σε ευχαριστώ πολύ!
Και για να αυτοσαρκαστώ, και να ήθελες να περάσεις πολλή ώρα σε dial in, δύο ποτενσιόμετρα έχει όλα και όλα στο καθαρό κανάλι, μόνο Treble και Bass...!!!
Για τον ήχο οψόμεθα...

Ρε φίλε πόσο κακό καθαρό κανάλι να έχει ένας Fender ενισχυτής; Το λέω εγώ που έχω έναν Bassbreaker 30r που έχω ακούσει και παίξει ΠΟΛΛΟΥΣ καλύτερους καθαρούς Fender ενισχυτές. Είναι Fender. Είναι σα να λες έβγαλε η Lamborghini ένα αυτοκίνητο που δεν πάει γρήγορα ξέρω γω. Οκ, κάποια καθαρά είναι καλύτερα από κάποια άλλα, αλλά headroom θα έχεις, πετάλια καλά θα τα παίρνει, το άλλο να ζητήσει ο άνθρωπας...

Με γειές! Δεν έχω παίξει με τον συγκεκριμένο, αλλά ξέρω ότι οι δεύτερη έκδοση με τα block letters, αυτή που αγόρασες δηλαδή, διόρθωσε κάποια κατασκευαστικά λάθη της πρώτης (script logo).

Επίσης το V30 δεν είναι ίσως το καταλληλότερο μεγάφωνο για αυτούς τους ενισχυτές και πολλοί το αλλάζουν με κάτι λιγότερο bright.

Γενικά δε θεωρείται η καλύτερη στιγμή της Fender γι αυτό και οι σκοτωμένες τιμές στα μεταχειρισμένα. Από την άλλη, αυτά είναι στατιστικά και αφορούν προσωπικά γούστα σε ένα κοινό που είναι δεδομένα προσκολλημένο σε πιο vintage χροιές.

Με γειές! Δεν έχω παίξει με τον συγκεκριμένο, αλλά ξέρω ότι οι δεύτερη έκδοση με τα block letters, αυτή που αγόρασες δηλαδή, διόρθωσε κάποια κατασκευαστικά λάθη της πρώτης (script logo).

Επίσης το V30 δεν είναι ίσως το καταλληλότερο μεγάφωνο για αυτούς τους ενισχυτές και πολλοί το αλλάζουν με κάτι λιγότερο bright.

Γενικά δε θεωρείται η καλύτερη στιγμή της Fender γι αυτό και οι σκοτωμένες τιμές στα μεταχειρισμένα. Από την άλλη, αυτά είναι στατιστικά και αφορούν προσωπικά γούστα σε ένα κοινό που είναι δεδομένα προσκολλημένο σε πιο vintage χροιές.
Και ομως εχω την πρωτη εκδοση. Οσο οξυμωρο και αν φαινεται, ο παλιος ειναι με τα block letters (2006-2008) και ο καινουριος με τo script logo!!! Εγω αυτος που αγορασα ειναι κατασκευασμενος το 2007.

Το V30 προσωπικα θα ηταν απαραιτητη προϋποθεση για οποιονδηποτε ενισχυτή αγόραζα για live σε ανοιχτό χώρο, ξέρω οτι είτε το αγαπάς είτε το μισείς αυτο το μεγαφωνο, εγώ ανήκω στους πρώτους. Να το πω και αλλιώς, με κανένα άλλο εμπορικό μεγάφωνο σε φυσιολογικη τιμη δεν θα αισθανόμουνα τόση ασφάλεια σε live εμφάνιση. Πες το και ψυχολογικό πρόβλημα 😁

Οι τιμές δεν ειναι και τόσο σκοτωμένες, εγώ πέτυχα περιπτωση.
Στο Reverb ενας τον δινει 2000€.
Εδω στις αγγελίες τις δικές μας, 1200€.

Έχω παίξει μια φορά Live με έναν τέτοιο. Δεν ήταν δικός μου και ομολογώ ότι δεν πέρασα και πολλή ώρα σε dial in και φτιάξιμο ήχου. Κούμπωμα, λίγο fine tuning και πάμε. Έπαιξα στο καθαρό του κανάλι με στρατ, με το vol όχι πάνω από το 4 αλλά δυστυχώς με απογοήτευσε σφόδρα. Καμία σχέση με τα λεγόμενα "Fender καθαρά". Πλαδαρά μπάσα και τσιριχτά πρίμα ενώ το στοκ μεγάφωνο έβγαζε άσχημη παραμόρφωση με τα drive μου. Το μόνο ελαφρυντικό που του αναγνώρισα ήταν ότι ο ενισχυτής ήταν εντελώς καινούριος και όχι στρωμένος ακόμα.

Ελπίζω να μη σε έριξα. Άλλωστε ο ήχος είναι εντελώς υποκειμενικό πράγμα. Σε μένα, για αυτό που ήθελα, δεν έκανε με τίποτα. Σε σένα μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που αναζητάς.

Λογικά έπαιζες στο Vibrolux καθαρό κανάλι και όχι στο Bassman

Και ομως εχω την πρωτη εκδοση. Οσο οξυμωρο και αν φαινεται, ο παλιος ειναι με τα block letters (2006-2008) και ο καινουριος με τo script logo!!! Εγω αυτος που αγορασα ειναι κατασκευασμενος το 2007.

Το V30 προσωπικα θα ηταν απαραιτητη προϋποθεση για οποιονδηποτε ενισχυτή αγόραζα για live σε ανοιχτό χώρο, ξέρω οτι είτε το αγαπάς είτε το μισείς αυτο το μεγαφωνο, εγώ ανήκω στους πρώτους. Να το πω και αλλιώς, με κανένα άλλο εμπορικό μεγάφωνο σε φυσιολογικη τιμη δεν θα αισθανόμουνα τόση ασφάλεια σε live εμφάνιση. Πες το και ψυχολογικό πρόβλημα 😁

Οι τιμές δεν ειναι και τόσο σκοτωμένες, εγώ πέτυχα περιπτωση.
Στο Reverb ενας τον δινει 2000€.
Εδω στις αγγελίες τις δικές μας, 1200€.
Έχεις δίκιο, οι block letters είναι η πρώτη γενιά.

Για μένα δεν υπάρχει καλό και κακό μεγάφωνο. Υπάρχει μεγάφωνο που ταιριάζει στον ενισχυτή και στην καμπίνα. Π

Κι εμένα μου αρέσουν τα Vintage 30s, κυρίως τα 8Ohms για πιο modern ήχους, αλλά μπορεί να πάω και σε 16Ohms αν θέλω να τσιρίζει λίγο όπως του Slash στα 90s. Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είμαι hater, απλά από αυτά που ακούω μπορεί να δοκίμαζα και κάτι πολύ πιο dark, κάποιο EV ή Eminence Swamp Thang.

Καλά ναι είμαστε κατάπτυστοι που στηρίζουμε μία απαρχαιωμένη τεχνολογία και μοχθούμε στο κουβάλημα, μπορεί στα 90 μας να βάλουμε μυαλό και να αρχίσουμε να παίζουμε με modellers.
Πάντως Νικόλα - και μπράβο σου που το ανέφερες - το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ενίοτε δεν είναι λάμπες vs modellers. Είναι ένα πρόβλημα που έχουμε αντιμετωπίσει όλοι και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε, το κακό monitoring. Προσωπικά το να έχω κακή επιστροφή με γονατίζει, αν δε μπορώ να ακούσω τον εαυτό μου καλά δεν μπορώ να παίξω. Και είναι λογικό ο blues junior να χάνεται σε εξωτερικό χώρο, είναι εντελώς άλλες οι απαιτήσεις εκεί.

Με βάση τα όσα περιέγραψες, ακόμα και με modeller να έπαιζες, θα έπρεπε να κουβαλάς και FRFR εφόσον δεν έχεις καλό monitoring σε όλα τα stages. Άρα το κουβάλημα δεν το γλιτώνεις ούτε με ψηφιακές λύσεις. Να παίξεις με in ear monitors; Πάλι εξαρτάσαι 100% από τον ηχολήπτη.

Ένας καλός ενισχυτής, ναι ξεπερασμένη τεχνολογία, ναι αναξιόπιστη λύση, ναι βαρύς, πάντως σου λύνει το πρόβλημα του κακού monitoring. Άρα μπορείς να παίξεις. Και δεν αναφέρω καν τα θέματα του ήχου και της αίσθησης στο χέρι

Το κακό μόνιτορινγκ προσωπικά με φέρνει στο τραγικό δίλημμα:
Είτε να προσπαθήσω να παίξω όσο μπορώ πιο σωστά χωρίς να έχω τον απόλυτο έλεγχο της κιθάρας γιατί χάνομαι μες τη μίξη - ελπίζοντας ότι το κοινό ακούει σωστό αποτέλεσμα (εντελώς ντεκαυλέ, χάνει το νόημα του το live), είτε να ακούω 60% εμένα και 40% όλους τους άλλους μαζί έχοντας μεν τον απόλυτο έλεγχο της κιθάρας αλλά αποκτώντας θέματα ρυθμού και γκρούβας...
Γενικά είναι εφιάλτης.
Πάμε ρε Super-Sonic 60 σώσε με!!!

Πάντως Νικόλα - και μπράβο σου που το ανέφερες - το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ενίοτε δεν είναι λάμπες vs modellers. Είναι ένα πρόβλημα που έχουμε αντιμετωπίσει όλοι και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε, το κακό monitoring. Προσωπικά το να έχω κακή επιστροφή με γονατίζει, αν δε μπορώ να ακούσω τον εαυτό μου καλά δεν μπορώ να παίξω. Και είναι λογικό ο blues junior να χάνεται σε εξωτερικό χώρο, είναι εντελώς άλλες οι απαιτήσεις εκεί.

Με βάση τα όσα περιέγραψες, ακόμα και με modeller να έπαιζες, θα έπρεπε να κουβαλάς και FRFR εφόσον δεν έχεις καλό monitoring σε όλα τα stages. Άρα το κουβάλημα δεν το γλιτώνεις ούτε με ψηφιακές λύσεις. Να παίξεις με in ear monitors; Πάλι εξαρτάσαι 100% από τον ηχολήπτη.

Ένας καλός ενισχυτής, ναι ξεπερασμένη τεχνολογία, ναι αναξιόπιστη λύση, ναι βαρύς, πάντως σου λύνει το πρόβλημα του κακού monitoring. Άρα μπορείς να παίξεις. Και δεν αναφέρω καν τα θέματα του ήχου και της αίσθησης στο χέρι
Ναι, αλλά ένα καλό FRFR μπορεί να είναι στα 10-12 κιλά (προφανώς υπάρχουν και βαρύτερα). Καμία σχέση με τα 25+ ενός combo ή κεφάλη/καμπίνα. Οπότε κερδισμένος είσαι.

Ναι, αλλά ένα καλό FRFR μπορεί να είναι στα 10-12 κιλά (προφανώς υπάρχουν και βαρύτερα). Καμία σχέση με τα 25+ ενός combo ή κεφάλη/καμπίνα. Οπότε κερδισμένος είσαι.
Το βλέπω στις βόλτες, πόσα δρομολόγια θέλει από το αμάξι μέχρι το stage. Θέλω να βγαίνει με ένα. Οπότε είμαι combo δικάναλο στο ένα χέρι, κιθάρα στο άλλο. Στα 37 μου ακόμα βγαίνει

Το βλέπω στις βόλτες, πόσα δρομολόγια θέλει από το αμάξι μέχρι το stage. Θέλω να βγαίνει με ένα. Οπότε είμαι combo δικάναλο στο ένα χέρι, κιθάρα στο άλλο. Στα 37 μου ακόμα βγαίνει
Βόλτα 1: Ενισχυτής στο ένα χέρι, κιθάρα 1 στο άλλο.
Βόλτα 2: Πεταλιέρα στο ένα χέρι, κιθάρα 2 στο άλλο.
Υπάρχει πάντα και μία τσάντα η οποια περιέχει πολύμπριζο, 2 stands κιθάρας, τρίποδο που μπορείς να στηρίξεις κινητό ή κάμερα και και τις setlists. Την βολεύω συνήθως σε μία από τις 2 βόλτες, εκτός αν υπάρχει κανένα φιλαράκι μαζί μου και του την πασάρω.

Χθες βράδυ παρέλαβα τον ενισχυτή (ήρθε Ελλάδα οδικώς ο συγγενής που σας έλεγα απο Γερμανία και μου τον έφερε.
Δυστυχώς χθες, πέρα απο το να τον καθαρίσω γιατί πραγματικά ήταν σε πολύ άθλια - βρώμικη κατάσταση και να τον ανοίξω για να τον ακούσω ίσα ίσα στο 1, δεν γινόταν κάτι παραπάνω. Έχω και μωρό που κοιμόταν στον απο κάτω όροφο...Σήμερα ωστόσο μου εκατσε η καλή και είχα χώρο και χρόνο να ασχοληθώ.

Eχω να καταθεσω τα εξης:

Έπαιξα τον Super-Sonic 60 στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των αυτιών και του χώρου μου, δηλαδη στο 2 του δικού του Volume. Δεν μέτρησα decibel αλλά μιλάμε για ΈΝΤΑΣΗ.
Ο συγκεκριμένος ενισχυτής στο καθαρό του καναλι εχει μόνο Volume, Bass, Treble & Reverb.
Τίποτα άλλο. Ουτε καν Middle.
Η αντίστοιχη ενταση στον Blues Junior μου (έβαλα αυτόν που φοράει V30 ώστε να είναι πιο δίκαιη η σύγκριση) ειναι να τον εχεις στο 4 Volume και 4 στο Master.
Έβαλα λοιπόν τον Super-Sonic και τον Blues Junior (αμφότεροι με V30) στο Orange Amp Detonator ABY πετάλι μου για απευθείας σύγκριση ήχων.

Θα το θέσω πολύ βασικά και πολύ λαϊκά.
Οταν γκραγκανάς ένα power chord με ενα καλό Overdrive (Lovepedal High Power Tweed Twin) στον Blues Junior σε αυτή την ένταση, ακούς έναν γαμάτο ηχο, ψιλοαλητεία, ψιλοβρωμιάρικο, ψιλοφαζαριστό, ψιλοβιντατζιάρικο, ψιλοένρινο που σκάει ανοίγοντας ωραία στο περιβάλλον του δωματίου.
Οταν γκραγκανάς το ίδιο power chord στον Super-Sonic σε ίδια ένταση, το νιώθεις να σκάει στην καρδιά σου. Κάπως σαν να γειώνεται ο ήχος πάνω σου, σαν να συντονίζεται στο σώμα σου. Σα να σε χτυπάει κεραυνός.
Καθόμουνα περίπου 2 με 2.5 μέτρα μακριά από τους ενισχυτές.

Δεν ανακάλυψα την Αμερική, όπως φαντάζεστε ηταν ΠΟΛΥ πιο σφιχτός και κατευθυνόμενος ο ήχος του SS. Συγκλονίστηκα!!! Μου άρεσε πάρα πάρα πολύ.

Απορροφήθηκα τόσο για ενα δυωράκι που δεν αξιώθηκα να τραβήξω βιντεάκι, ήμουνα εντελώς στην κοσμάρα μου.

Υπόσχομαι να επανέλθω δριμύτερος με κάνα βιντεάκι.

Να κάνα δυό φωτογραφίες από χθες που τον παρέλαβα, έτσι για το καλό!

1000035722.jpg
1000035720.jpg

Last edited:
Με γεια Νικόλα και καλόπαικτος! Με συναρπάζει πολύ το "ίδια ένταση, καμία σχέση ως εμπειρία". Είναι τέλειο που αλλιώς γεμίζει τον χώρο ο κάθε ενισχυτής και μόνο με λάμπα το αισθάνεσαι αυτό, η κιθάρα και ο ενισχυτής γίνονται ένα σαν όργανο

ΠΟΛΥ μου αρέσει η σοφίτα σου με το όλο setup, μακάρι να βρίσκεις τον χρόνο και την ευκαιρία να τα χαίρεσαι στις εντάσεις που πρέπει τα πράγματά σου. Καλόπαιχτος ο νέος ενισχυτής! Είναι και στο μάτι όμορφος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back