Αγορά Ηλεκτρικής Κιθάρας (βοήθεια)

Έχει τους probuckers?

Αν ναι, τι λένε?

Πολυ στρογγυλοί, παχιοι, σπλιταρουν υπεροχα, αρκετά hot, με αρκετά πλαδαρό neck. Μπουκωνει εύκολα. Δεν έχουν χαρακτήρα. Τους έβαλα στην g400 και ακουγονταν πάλι σαν les paul.

Έχουν, βέβαια, πολύ καλή ποιότητα ήχου, αλλά δεν είναι my cup of tea...

Εδώ ένα κλιπ με τη g400

g400 origin.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ως προς το playability εννοώ.

Μην ανησυχείς, ο έβενος δεν έχει να κάνει με το playability.

Είναι κατά βάση πιο premium, σκληρό ξύλο, περισσότερο η αίσθηση και λίγο ο ήχος επηρεάζονται.

Οι ακριβές μου κιθάρες κατάβαση Taylor έχουν εβενο στην ταστιερα τους και αντιλαμβάνομαι διαφορά
No worries...

Οι μαγνήτες έχουν το κακό συνήθειο να «ισοπεδώνουν» τα κσύλα.

Σε ένα ακουστικό όργανο είναι πιο διακριτά, αλλά στα ηλεκτρικά το ποσοστό μειώνεται αισθητά.    

Ιδανικά, προσπάθησε να βρεις μια κιθάρα όπου τα δάκτυλα σου να "μην" ακουμπούν το ξύλο της ταστιερας, όταν παιζεις. Καλύτερα να είναι στον αέρα, ώστε να κάνεις πιο αερατα bend και vibrato. Είναι καθαρά θέμα μεγέθους ταστου και στο πώς αλληλεπιδρά με τα δάκτυλα και το παίξιμο σου. Το βασικότερο που κοιτάζω για να αποφασίσω μια κιθάρα εάν με βολεύει ή όχι...

Ιδανικά, προσπάθησε να βρεις μια κιθάρα όπου τα δάκτυλα σου να "μην" ακουμπούν το ξύλο της ταστιερας, όταν παιζεις. Καλύτερα να είναι στον αέρα, ώστε να κάνεις πιο αερατα bend και vibrato.

Εγώ ο ανώμαλος πάλι, θέλω να ακουμπάω ξύλο.

Δεν μπορώ τα jumbo τάστα, προτιμάω τα "fretless wonder" όργανα.

Εγώ πάλι θα σου πω, ιδανικά διάλεξε την πιο ελαφριά... ?

Και επειδή εικάζω ότι παράλληλα με την κιθάρα τραγουδάς, θα με θυμηθείς ?

Έχω πάθει φρικη με μια τελε που είναι gloss η ταστιέρα. Λίγο bend να κάνω, κολλάει το δάκτυλο πάνω της, τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μου στερεί τη χαρά... Κατά τα άλλα, έχει τον καλύτερο ήχο....

Με την πρώτη ευκαιρία θα αφαιρέσω το πολυουρεθανικο αυτό φιλμ, μπας και ...

The truth is out there, in the middle....

Στα jumbo τάστα εάν έχεις βαρύ χέρι  και πάτημα "φαλτσάρεις" (ανεβαίνει το pitch), στα vintage απ'την άλλη βρίσκει αντίσταση η χορδή στο ξύλο και δυσκολεύεσαι στα bends.

Χρυσή τομή τα medium jumbo..

Ώπα, άλλο gloss.

Για rosewood μιλούσα.

Το ανέφερα σαν ακραίο παράδειγμα. Και rosewood όταν ακουμπω, πάλι με "ενοχλεί". 

Έχει medium jumbo που το δάκτυλο βρίσκει παντού, και medium jumbo που κάνει τα bends παιχνίδι. Μάλλον όλα τα νούμερα από vintage μέχρι jumbo τα ονόμασαν medium jumbo...

Συμφωνώ, αλλά οι fretless wonder Gibson είναι άλλο πράγμα.

Σαν να παίζεις άταστος αλλά με τάστα ένα πράγμα σαν αίσθηση.

Το αριστερό αισθάνεται σαν να παίζει πλήκτρα (στο περίπου).

Όλα αυτά αν δεν παίζεις με σηκώματα, αλλιώς ...

Συμφωνώ, αλλά οι fretless wonder Gibson είναι άλλο πράγμα.

Σαν να παίζεις άταστος αλλά με τάστα ένα πράγμα σαν αίσθηση.

Το αριστερό αισθάνεται σαν να παίζει πλήκτρα (στο περίπου).

Όλα αυτά αν δεν παίζεις με σηκώματα, αλλιώς ...
Να μιλάς για σένα γιατί για μένα που κάθε τρίτο χτύπημα χορδής είναι για bend μάλλον δεν μου κάνουν...

Σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις άνετα και μια μεταχειρισμένη Fender Strat ή Tele Player Series. Έχουν διορθώσει αρκετά από τα προβλήματα που είχαν παλιότερα οι Μεξικάνες και τους είχαν δημιουργήσει κακό όνομα. Κ εγώ κατά βάση είμαι ακουστικός παίκτης, αλλά η Strat ταιριάζει πολύ ωραία με ακουστική κιθάρα. Το λέει και ο Ιωάννης Mayer... ?

Έχω σταματήσει να postάρω YouTube reviewers γιατί δεν έχουν και πολύ καλό όνομα στο noiz, αλλά εδώ θα κάνω μια εξαίρεση γιατί τον John τον ξέρω προσωπικά. Έχει κάνει πολλά videos με Sine κιθάρες, είτε για τις ίδιες, είτε χρησιμοποιώντας τες για να δείξει άλλο gear, πχ ενισχυτές, modelers, πετάλια, κλπ. Από εκτενείς κουβέντες μαζί του όταν πρωτοέστεινε το κανάλι έως τώρα, μπορώ να πω τουλάχιστον ότι είναι ειλικρινής άνθρωπος με θέληση να προσφέρει. Δεν είναι τυχαίο ότι πουλάει μόνο Line 6 Helix presets και αυτά σε τιμές σκότωμα.

τον John τον ξέρω προσωπικά
Άντε! Πολύ δυνατός παίκτης. Από τους πλέον αγαπημένους YouTubers, κάνει τα όρια του διλήμματος λάμπα/τρανζίστορ πραγματικά στενά με το tone που πιάνει. 

Βέβαια αυτό που σκίζει στον John δεν είναι οι Sire του, αλλά η K-line Strat που έχει. Απίστευτο όργανο 

Άντε! Πολύ δυνατός παίκτης. Από τους πλέον αγαπημένους YouTubers, κάνει τα όρια του διλήμματος λάμπα/τρανζίστορ πραγματικά στενά με το tone που πιάνει. 

Βέβαια αυτό που σκίζει στον John δεν είναι οι Sire του, αλλά η K-line Strat που έχει. Απίστευτο όργανο 

Έτυχε να τον γνωρίσω διαδικτυακά γιατί συχνάζαμε στα ίδια fora λίγο πριν αρχίσει τα συστηματικά uploads στο YouTube και είχαμε κοινά γούστα σε ακούσματα και digital gear, οπότε λέμε καμιά κουβέντα κατά καιρούς. Χάρη σε αυτόν έμαθα να χρησιμοποιώ το Helix Native της προκοπής, πάνω που ήμουν έτοιμος να πουλήσω το licence.

Γενικά με ό,τι και να παίξει βγάζει ήχο, αλλά μου έχει δώσει την εντύπωση ότι οι Sire λένε πολύ για την κατηγορία τιμής που βρίσκονται. Δεν έχω γνώμη γιατί έχω παίξει μόνο μία που μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις, αλλά δε βγαίνει έτσι συμπέρασμα για όλη την εταιρία.

Χάρη σε αυτόν έμαθα να χρησιμοποιώ το Helix Native της προκοπής, πάνω που ήμουν έτοιμος να πουλήσω το licence.
Sorry για το off topic, αλλά κάνε κάνα νέο thread με tips and tricks σε αυτό.. έχω περάσει πολλές ώρες ψάχνοντας και νομίζω ακόμα έχω πολύ μέλλον για αξιοπρεπές αποτέλεσμα..

Σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις άνετα και μια μεταχειρισμένη Fender Strat ή Tele Player Series. Έχουν διορθώσει αρκετά από τα προβλήματα που είχαν παλιότερα οι Μεξικάνες και τους είχαν δημιουργήσει κακό όνομα. Κ εγώ κατά βάση είμαι ακουστικός παίκτης, αλλά η Strat ταιριάζει πολύ ωραία με ακουστική κιθάρα. Το λέει και ο Ιωάννης Mayer... ?
ο ήχος της semi hollow ή μιας les Paul μου κάνει ποιο «»γλυκος»» για συνοδεία με φωνή κτλ. Εσυ που είσαι ακουστικός παίκτης διαφωνείς; 

ο ήχος της semi hollow ή μιας les Paul μου κάνει ποιο «»γλυκος»» για συνοδεία με φωνή κτλ.

Δεν ξέρω πώς εννοείς το "γλυκός" (οι περισσότεροι θα σου πουν ότι η Strat έχει πιο "γλυκό" ήχο), απλά η semi και η Les Paul έχουν περισσότερα μεσαία και ίσως σου φαίνεται πιο "γεμάτος".

Ηχητικά έχουν όλες μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Το βασικό είναι να σου αρέσει η εμφάνιση και να είναι άνετη στο χερι. Τα του ήχου όλα φτιάχνουν.

Οι Η7 και L7 έχουν κοντή κλιμακα. Ο ήχος είναι με περισσοτερα μεσαία και λιγότερο πριματες. Οι στρατοκαστερ και τελεκαστερ είναι πιο πριματες, αλλά αυτό δεν τις κάνει λιγότερο "γλυκές" με το σωστό παίξιμο. 

Κατά τη γνώμη μου, οι κιθάρες με μονους μαγνήτες έχουν πλεονεκτημα στο ρυθμικό παίξιμο, καθως είναι καθαρότερες και ακούγονται κάπως καλυτερα μέσα στο μιξ. Σηκώνουν περισσότερα εφέ χωρίς να λασπωνει ο ηχος.

Trending...

Νέα θέματα

Back