Αγορά φθηνής ακουστικής

TakisB

Μέλος
Πόντοι
93
Επειδή λόγω παιδιών, δουλειάς κλπ έχω ψιλοαφησει την ενασχόληση με τη μουσική και μου την έχει βαρέσει κάπως, λέω να πάρω μια φτηνη ακουστική κιθάρα ως κίνητρο να το ξαναζεστάνω το θέμα, και θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Δεν είμαι κιθαρίστας, ξέρω μονο τα βασικά πχ ακόρντα, απλές μελωδίες, αντε βαριά και κανένα πεντατονικο σολακι της πλάκας.
Οι απαιτήσεις λοιπόν δεν είναι μεγάλες, βασικά θέλω μια κιθάρα που να είναι απλά αξιοπρεπής (παικτικά κυρίως) για να μη βλαστημάω όταν κάθομαι να παίξω λίγο.

Το ερώτημα είναι το κόστος και το ακριβές μοντέλο γιατί με μια γρήγορη αναζήτηση online είδα τις Yamaha F310 και F370 που είπα "δεν μπορεί κάτι να πάει πολύ στραβά με κάτι τετοιο" αλλά με ένα τσεκ σε παρελθοντικά θέματα είδα καλά λόγια για τις Cort.
Budget λοιπόν ας πουμε 200 Ευρώ και μπορώ να ανέβω και μέχρι πχ 300 Ευρώ αν πραγματικά αξίζει τον κόπο. Δεν με απασχολεί να την αγοράσω και online/χωρίς δοκιμή, όπως είπα μάλλον δεν θα είμαι ιδιαίτερα καλός κριτής.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Στα 150-300 έχει κάποια ενδιαφέροντα μοντέλα cort, LAG, sigma κ.α
Στα 350 έχει guild.
Εάν κάποιο είναι κοντά σου και σου κάνει κλικ, να το δοκιμάσεις.

Οι φτηνές YAMAHA έχουν συνήθως αισθητικές κακοτεχνίες αλλά είναι ανθεκτικές, σε αυτήν εδώ η μαύρη δεν φαίνονται τα ξύλα που έχουν χρησιμοποιήσει και πιστεύω θα είναι οκ εμφανισιακά αν σου αρέσει έτσι μαύρη που είναι. Έχει 43mm nut και θα είναι σαν ηλεκτρική. Θα χρειαστεί βέβαια setup για να γίνει ευκολοπαιχτη, αυτό ισχύει για όποια και να πάρεις

Φίλε καλησπέρα
Αν είσαι Αθήνα κάνε μια βόλτα και από Ανδρομηδα στην Ομόνοια
Δεν έχει γνωστες μάρκες αλλά μπορείς να βρεις vfm στα λεφτά που ψάχνεις

Εγώ ξεκίνησα με αυτήν...
Είχε ψηλό action αλλά κατά τα άλλα μια χαρά

Αν κάνεις μια γύρα στα μαγαζιά και δοκιμάσεις μερικά budget όργανα, θα παρατηρήσεις ότι οι φτηνές ακουστικές των 250-300 ευρώ κατα κανόνα ειναι αισθητά καλύτερες απο τις υπερ-φτηνές των 150 ευρώ, παραπάνω απ'οτι θα ήταν η διαφορά πχ σε ηλεκτρικές κιθάρες. Εξαιρέσεις υπάρχουν φυσικά αλλά γενικά ισχύει.

Οπότε, αν δεν σε αποθαρύνει η αγορά μεταχειρισμένου, εγώ σαν γενική κατευθυνση θα θεωρούσα πιο σοφό το να κοιτάξεις να βρείς μια μεταχειρισμένη με 200-250 ευρώ παρά να πάρεις κάτι καινούριο με τα ίδια λεφτά. Απλά να μπορείς να την δεις απο κοντά την κιθάρα, να βεβαιωθείς οτι είναι οκ και δεν την είχε πχ κάποιος πεταμένη διπλα σε ένα καναπέ να την βαράει ο ήλιος για χρόνια και με το μπράτσο να έχει γίνει μπανάνα.

Οι απαιτήσεις λοιπόν δεν είναι μεγάλες, βασικά θέλω μια κιθάρα που να είναι απλά αξιοπρεπής (παικτικά κυρίως) για να μη βλαστημάω όταν κάθομαι να παίξω λίγο.
Για να μην σου κουρκουτιάζει το μυαλό πήγαινε και πάρε μια απ' τις 2 Yamaha που έβαλες (όχι σε μαύρο). Θα είναι και πιο εύκολο να την πουλήσεις μετά λόγω brand αν αποφασίσεις ότι δε θέλεις να συνεχίσεις ή αν θέλεις να πας σε κάτι ακριβότερο.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back