Αγορά B stock προιόντων από Thomann

JohnyX

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα παιδιά !! Έχω ψηθεί να πάρω μία κιθαρίτσα απο thomann η οποία λέει πως είναι σε B stock.Απ'ότι έψαξα γενικώς για τα b stock ,είναι μεταχειρισμένα προιόντα.Η ερώτηση μου έγκειται στο αν μπορεί κάποιος να επιστευτεί την ακεραιότητα του οργάνου,και γενικώς σε αυτου του είδους τις αγορές.Η κιθάρα είναι αυτή εδώ http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_2013_v_b_stock.htm και το μόνο που αναγράφεται είναι πως μπορεί να έχει σημάδια χρήσης.Οκ χαίρω πολύ !!  :P Τους έστειλα και e-mail αλλά μου απάντησαν πως δεν έχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κιθάρα.Γενικώς, θα εμπιστευόσασταν μία τέτοια αγορά ,εφόσον δεν έχει δει κανεις το όργανο ?? Μπορεί να βασιστεί κανείς ή θα έρθει με καμία χαρακιά πάνω ή δεν ξέρω γω τι άλλο πρόβλημα ?!?!!? :-\

Γνωρίζω πως έχω την δυνατότητα να την στείλω πίσω αλλά θα προτιμούσα να μη μπώ στο τριπάκι αυτό ! :P

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το bstock δεν ειναι απαραιτητα μεταχειρισμενα,μπορει να ειναι (τις περισσοτερες φορες) επιστροφες προϊοντων(δν το λες μεταχειρισμενο μετα απο 1-2 μερες χρησης) , ή καποια εκθεσιακα προιοντα,με το μονο που να μην ειναι στην αρχικη του κατασταση να ειναι η συσκευασια.Παντως ετσι κ αλλιως περνανε απο ελεγχο πριν δοθουν στον πελατη,και στην περιπτωση που βγει ελαττωματικο το προϊον ,στο αντικαθιστουν χωρις δευτερη σκεψη. ΕΙναι εταιρια που προσεχει πολυ να μην προκαλει αρνητικα σχολια,και ειναι πολυ βολικη με τους πελατες της.

Γενικά δεν είναι να μπλέκεις με μπρος-πίσω σε όργανα. Θα σου κοστίσει πολύ.

Εγώ με την εμπειρία μου ως τώρα με τον Θωμα θα αγόραζα Β stock. Αλλά γενικότερα δεν είμαι και πολύ μανιακός με εμφανισιακά θέματα. Να παίζει καλά θέλω και οι γρατσουνιές είναι δευτερεύουσας σημασίας.

PanosB είπε:
Γενικά δεν είναι να μπλέκεις με μπρος-πίσω σε όργανα. Θα σου κοστίσει πολύ.

Εγώ με την εμπειρία μου ως τώρα με τον Θωμα θα αγόραζα Β stock. Αλλά γενικότερα δεν είμαι και πολύ μανιακός με εμφανισιακά θέματα. Να παίζει καλά θέλω και οι γρατσουνιές είναι δευτερεύουσας σημασίας.
οσο και μανιακος να μην εισαι με τα εμφανισιακα του οταν δινεις 1000 ευρα για ενα οργανο που η αρχικη του ειναι 1100 απαιτεις τουλαχιστον να ειναι σε αριστη κατασταση.εγω για παραδειγμα αγορασα μεταχειρισμενο μπασο ΕΒΜΜ για 850ε ειχα κανα 2 χτυπηματακια στο headstock και κανα 2 στο σωμα αλλα σε τετοια τιμη δεν τα εδωσα σημασια...

Έχεις δίκιο μεν, αλλά φαντάσου να πάρεις ένα τέλειο εμφανισιακά όργανο και να ακούγεται χάλια?

Εκει θα προτιμούσα να παίζει άψογα και ας είχε και κτυπήματα.

warchief είπε:
οσο και μανιακος να μην εισαι με τα εμφανισιακα του οταν δινεις 1000 ευρα για ενα οργανο που η αρχικη του ειναι 1100 απαιτεις τουλαχιστον να ειναι σε αριστη κατασταση.εγω για παραδειγμα αγορασα μεταχειρισμενο μπασο ΕΒΜΜ για 850ε ειχα κανα 2 χτυπηματακια στο headstock και κανα 2 στο σωμα αλλα σε τετοια τιμη δεν τα εδωσα σημασια...
Συμφωνώ απόλυτα ...

γιατί απο τι στιγμή που θα σκάσεις ένα χιλιάρικο θες να είναι και σε καλή κατάσταση !!

Έχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία να μας πει τι εντυπώσεις έχει ??

Στον Thomann εχεις δικαιωμα επιστροφης 30 μερες οποτε μπορει να ειναι μια κιθαρα που δοκιμαστηκε για μιση ωρα ή δεκα ωρες καθημερινα επι τριαντα μερες σε αρκετους διαφορετικους χωρους. Φυσικα, used or new, ποτε δε ξερεις πως θα σου "κατσει" μια online αγορα. Προσωπικα θα το απεφευγα γιατι θεωρω ανεπιτρεπτη τη δικαιολογια ενος μαγαζιου του μεγεθους του thomann οτι εχουμε πολλες, που να ψαχνω να βρω τη συγκεκριμενη να την εξετασω και να τη φωτογραφισω για σενα.

Οταν ενα προιον ειναι μεταχειρισμενο περιμενω αναλυτικη περιγραφη και φωτογραφιες υψηλης ευκρινειας. Ειναι καιρος να το καταλαβει ο Thomann. To site του παραπεμπει σε sites περασμενης δεκαετιας και καλο ειναι να αλλαχθει. Επισης μπορει να εχει πολυ stock αλλα εδω και πολλα χρονια δεν ειναι το φθηνοτερο μαγαζι.

Πληροφοριακα, το κοστος επιστροφης μιας ηλ. κιθαρας απο Ελλαδα στη Γερμανια ειναι 100+ ευρω.

Το έχεις προσέξει οτι η συγκεκριμένη κιθάρα είναι για αριστερόχειρες έτσι?

Δεν λέω να μην την πάρεις, απλά σε περίπτωση που σε μάγεψε η τιμή...

KostasP είπε:
Πληροφοριακα, το κοστος επιστροφης μιας ηλ. κιθαρας απο Ελλαδα στη Γερμανια ειναι 100+ ευρω.
Εγώ πάντως έχω επιστρέψει κιθάρα στον Thomann δωρεάν - κι απ'ότι είδα και για την συγκεκριμενη κιθάρα, ισχύει κανονικά η εγγύηση επιστροφής.

Σε ότι αφορά εμπειρία από αγορά B-stock του Thomann, έχω αγοράσει ενισχυτή και δεν είχε κάποιο ψεγάδι / χτύπημα.

nickel είπε:
Εγώ πάντως έχω επιστρέψει κιθάρα στον Thomann δωρεάν - κι απ'ότι είδα και για την συγκεκριμενη κιθάρα, ισχύει κανονικά η εγγύηση επιστροφής.

Σε ότι αφορά εμπειρία από αγορά B-stock του Thomann, έχω αγοράσει ενισχυτή και δεν είχε κάποιο ψεγάδι / χτύπημα.
Kι εγω εχω επιστρεψει ηχεια με πληρωμη του μαγαζιου αλλα δε δουλευαν, οταν η υπαιτιοτητα ειναι του μαγαζιου κανουν αυτο που λενε στο site τους, δεν το αμφισβητω. Οταν ομως επεστρεψα πεταλι που δεν ειχε προβλημα αλλα δεν ηταν του γουστου μου πληρωσα εγω. Αν αγοραστει μια b-stock κιθαρα που λειτουργει αψογα και θες να την επιστρεψεις για λογους εμφανισης θα σου απαντησουν οτι το site τους εγραφε οτι "may have slight traces of use" και αν θες να την επιστρεψεις πληρωσε.

Οσο για το αν θα εχει σημαδια υποκειται στο τι χρηση εκανε ο προηγουμενος αγοραστης. Κι εγω γυρισα πισω ενα πεταλι που θα μπορουσε να πωληθει ως καινουριο με μιση ωρα χρησης τοποθετημενο σε μοκετα και παλι στο κουτι του. Δε κανουν ολοι την ιδια χρηση ομως...

KostasP είπε:
Αν αγοραστει μια b-stock κιθαρα που λειτουργει αψογα και θες να την επιστρεψεις για λογους εμφανισης θα σου απαντησουν οτι το site τους εγραφε οτι "may have slight traces of use" και αν θες να την επιστρεψεις πληρωσε.
OK, σ'αυτό έχεις δίκιο, υπάρχει ένα ρίσκο στην ερμηνεία του "slight traces of use"

ThisIsSparta είπε:
Το έχεις προσέξει οτι η συγκεκριμένη κιθάρα είναι για αριστερόχειρες έτσι?

Δεν λέω να μην την πάρεις, απλά σε περίπτωση που σε μάγεψε η τιμή...
Φίλε αφού αριστερόχειρας είμαι ...  :P :P :P

γι'αυτό είπα άλλωστε να την αγοράσω !

Απ'αυτά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής ,καταλαβαίνω ότι είναι ένα ρίσκο ...πράγμα που το περίμενα έτσι κ αλλιώς και γι'αυτό έχω σκαλώσει ! Αλλά έλα μου ντε που στο ελλαδιστάν η συγκεκριμένη κιθάρα ( την οποία βρήκα ΜΟΝΟ σε ένα μαγαζί)και έχει 200 ευρώ παραπάνο !!

Δράμα η κατάσταση για τους φίλους αριστερόχειρες ..

200€ κάτω;;;

Συνήθως οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες στα B-Stock, γι' αυτό και δε συμφέρει πάντα.

Αν μιλάμε για τέτοια διαφορά, η γνώμη μου είναι πως δεν είναι τόσο μεγάλο ρίσκο γιατί:

Για να είναι πολύ ταλαιπωρημένη πρέπει να είσαι αρκετά άτυχος. Από δική μου εμπειρία και πολλών άλλων που έχουν πάρει τέτοια προϊόντα από τον Thomann, οι 9 στις 10 περιπτώσεις είναι σε άψογη κατάσταση (έχω κεφαλή ενισχυτή που μόλις την άνοιξα πίστευα ότι έκαναν λάθος και μου έστειλαν καινούργια). Ο λόγος είναι ότι πράγματι σχεδόν όλα τα b-stock προέρχονται από 30 day returns ή είναι προϊόντα με προβλήματα στη συσκευασία. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα ελέγχονται πριν βγουν ξανά στο site και φυσικά πριν αποσταλούν.

Επίσης, αν κάποιο προϊόν έχει συγκεκριμένα σημάδια χρήσης (δηλαδή μεγάλα και ιδιαίτερα φανερά) ή κάποιο μικρό πρόβλημα, τότε το γράφουν συνήθως στην περιγραφή ή αν όχι τότε σίγουρα στο γράφουν όταν ζητήσεις πληροφορίες. Όταν δεν γράφουν κάτι πιο συγκεκριμένο από "slight traces of use" τότε είναι οι περιπτωσεις που δεν έχουν σχεδόν καμία εμφανή διαφορά από το καινούργιο.

Το ρίσκο υπάρχει στις συνηθισμένες περιπτώσεις που η διαφορά με το καινούργιο κυμαίνεται σε μονοψήφιο αριθμό ευρώ. Εκεί σαφώς και δεν σε συμφέρει να στείλεις πίσω κάτι που δεν σου αρέσει γιατί τα μεταφορικά είναι περισσότερα από το ποσό που εξοικονομείς από την αγορά του b-stock. Έχω την εντύπωση ότι τα έξοδα αποστολής δεν είναι 100+ αλλά γύρω στα 60€, επειδή όμως μπορεί να κάνω και λάθος καλύτερα να το ψάξεις. Ακόμα όμως και τόσα να είναι, εγώ δε θα το θεωρούσα ρίσκο αν είχα εξοικονομήσει 200€ και θα τη χτύπαγα. Αν βέβαια τελικά υφίσταται πρόβλημα με την κιθάρα όταν τη λάβεις, τα έξοδα θα τα επιβαρυνθούν εκείνοι.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια προσπάθησε να εξαντλήσεις κάθε προσπάθεια να σου δώσουν όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται για την κιθάρα.

Αν δεν την αγόρασες ήδη, μπορείς να στείλεις ένα email στο [email protected] και να ρωτήσεις αν έχει κάποιο πρόβλημα η κιθάρα,τι χτυπήματα έχει κτλ...

Το έχω κάνει στο παρελθόν και μου είχανε απαντήσει.Μην την πάρεις στα τυφλά.

oselifer είπε:
Αν δεν την αγόρασες ήδη, μπορείς να στείλεις ένα email στο [email protected] και να ρωτήσεις αν έχει κάποιο πρόβλημα η κιθάρα,τι χτυπήματα έχει κτλ...

Το έχω κάνει στο παρελθόν και μου είχανε απαντήσει.Μην την πάρεις στα τυφλά.
Ευχαριστω φιλε !!!!!!!Οχι δεν την εχω παρει ακομη ! Θα στειλω αμεσως !!! thanks !  ;D ;D ;D

Πάντως ..και σε αυτή τη σελίδα που έστειλα ,περισσότερες λεπτομέρειες δεν πήρα. Τα ίδια μου είπε και αυτός , δηλαδή ότι "δεν υπάρχουν επιπλέον λεπτομέρειες για το όργανο".Τώρα τι μπορεί να υποθέσει κανείς ότι μπορεί να έχει η κιθάρα...είναι άλλη ιστορία.  :(  :(

Γιατί είσαι τόσο πεπεισμένος ότι η κιθάρα οπωσδήποτε θα έχει "κάτι";  :)

Πάντως, αν και καταλαβαίνω ότι σε βάζει σε πειρασμό επειδή η αγορά για αριστερόχειρες είναι περιορισμένη και δύσκολα βρίσκεις αυτό που θες, στο χρώμα που θες και σε καλή τιμή, αν όντως έχεις και τον παραμικρό ενδοιασμό - ή έστω κάποιο feeling ότι κάτι τρέχει - άστο ρε παιδί μου, μη βασανίζεσαι...  :P

Καλησπερα και απο μενα....

Δεν εχω γνωμη και εμπειρια απο Bstock προιοντα του Thomann.

Αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι εχω καλεσει αρκετες φορες τηλεφωνικα το συγκεκριμενο καταστημα και παντα στο κιθαριστικο τμημα υπαρχει Ελληνας πωλητης και με εξυπηρετει ,αρκει να το ζητησεις.

Βεβαια δεν ειχα βγαλει και 100% ακρη στο θεμα που ειχα ,αλλα σιγουρα μαλλον ειναι πολυ καλυτερα απο 'απροσωπα' mail.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back