Αγορα αρμονιου με βαρυκεντρισμενα πληκτρα

seldooN

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπερα σας! Παιζω κιθαρα εδω και 4 χρονια,αλλα γενικα ψαχνομαι-ασχολουμαι πολυ με τη μουσικη γενικοτερα και με οποιοδηποτε μουσικο οργανο πεσει στα χερια μου! Εχω παρει την αποφαση(σοφη ή οχι δεν ξερω  :P )  αφου εχω κατσει κανενα 5ωρο στο πιανο του σχολειου  να μαθω πιανο.... Όμως οντας μελος μικροαστικης οικογενειας της Αθηνας δεν εχω την τυχη να εχω πιανο σπιτι μου! Γι αυτο θα ηθελα να αγορασω καποιο αρμονιο για να κανω τη δουλεια μου αν γινεται με βαρυκεντρισμενα πληκτρα και κατω απο 300 ευρα! :P Ζηταω πολλα? Αν οχι,τι μου προτινετε? Δε με ενδιαφερει να εχει 10000000 ηχους ή pitch bend κλπ....   

Καλησπέρα! Στα 300 ευρώ δύσκολο για καινούριο βαρυκεντρισμένο 88αρι. Μπορείς να κοιτάξεις για κάποιο μεταχειρισμένο ίσως. Σε καινούριο τώρα πρέπει να ανέβεις στα 500-500κάτι ευρώ όπου τα Korg SP-170 και Υamaha P-50 είναι πάρα πολύ καλές επιλογές για αυτό που γράφεις πως ψάχνεις.

Μπορείς επίσης να ανατρέξεις σε παλαιότερα θέματα εδώ στο φόρουμ για stage piano όπου έχουν γίνει νομίζω πιο εκτενής αναφορές. 

Να κανω ακομα μια ερωτηση... Επειδη μολις ανακαλυψα οτι παιζει και θεμα χωρου και 88 πληκτρα θα ειναι λιγο πολλα τι μου προτινετε? Να παω σε 61 ημιβαρυκεντρισμενα ισως σε κατι τετοιο http://www.thomann.de/gr/cme_z_key_61.htm ?  Παλι ζηταω πολλα ε? :P

Αν θες να μαθεις πιανο θα πας σε βαρυκεντρισμενα πληκτρα. Αυτο μεταφραζεται σε 88 πληκτρα.

Να βρεις βαρυκεντρισμενο πληκτρολογιο 5 οκταβων χλωμο το βλεπω, δεν νομιζω να υπαρχει.

Εδω ακομα και στα 73-76ρια σπανιο ειναι να βρεις κατι βαρυκεντρισμενο.

Οπου διαβαζεις "ημιβαρυκεντρισμενο πληκτρολογιο" κρατα και μικρο καλαθι.

Το τι εννοει η καθε εταιρεια με τι λεξη "ημιβαρυκεντρισμενο" ειναι μεγαλη ιστορια.

(εδω ακομα και το πληκτρολογιο του Korg M50-61 το ονομασαν "ημιβαρυκεντρισμενο". :-X Οσοι εχουν αυτο το synth ξερουν τι λεω... ;D)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
seldooN είπε:
Να κανω ακομα μια ερωτηση... Επειδη μολις ανακαλυψα οτι παιζει και θεμα χωρου και 88 πληκτρα θα ειναι λιγο πολλα τι μου προτινετε? Να παω σε 61 ημιβαρυκεντρισμενα ισως σε κατι τετοιο http://www.thomann.de/gr/cme_z_key_61.htm ?  Παλι ζηταω πολλα ε? :P
Το συγκεκριμένο ειναι ΜΙDI Keyboard (δεν έχει ήχους). Οπότε αν καταφύγεις σε Μidi λύση για ένα κλαβιέ θα πρέπει να λάβεις υπόψιν και τα υπόλοιπα (pc, laptop, κάρτες ήχου, προγραμματα κτλ.) Επίσης να δεις αν χρειάζεσαι το όργανο να έχει ενσωματομένα ηχεία ή όχι αν ήδη έχεις κάποια μόνιτορ/ηχεία κτλ.

Στο είδος του κλαβιέ όπως ανεφερε κ ο Waterfall-K, αν σε ενδιαφέρει το πιάνο πας σε βαρυκεντρισμένο. Και μετά είναι και το τι σε βολεύει εσένα, οπότε καλό είναι να δοκιμάσεις είτε είναι βαρυκεντρισμένο είτε "ημί-" είτε synth action. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από εταιρεία σε εταιρεία.

Waterfall-K είπε:
(εδω ακομα και το πληκτρολογιο του Korg M50-61 το ονομασαν "ημιβαρυκεντρισμενο". :-X Οσοι εχουν αυτο το synth ξερουν τι λεω... ;D)

Ειναι λιγο βουτιρο  ;D

...πάντως ένα rd 100 ''έσκασε'' μύτη στις αγγελίες.....

(δεν είμαι ο πωλητής..απλά μιας που τις παρατηρούσα σήμερα σε θυμήθηκα).

Επειδή έχεις θέμα χώρου, τα 61 πλήκτρα δεν θα σε καλύψουν, αλλά το 76αρι κλαβιέ πιστεύω πως ναι.

Χωράει και στα περισσότερα μίνι χάτσμπακ αυτοκίνητα. Στο Fiat Panda που έχω, 88αρι δεν μπαίνει, εκτός αν θέλω να το δώ να με χαιρετάει βγαίνοντας από το παρμπρίζ  ;D

Στα χρήματα που διαθέτεις, κυκλοφορεί και ένα Kurzweil sp 76αρι!

Τσέκαρέ το κι αυτό.

Για αρμόνιο υπάρχει και η επιλογή split unit που έχει σώσει αρκετούς.

Δηλαδή πλήκτρα της αρεσκείας μας, 88-76-61 πλήκτρα, βαρυκεντρισμένα - ημιβαρυκεντρισμένα - κανονικά συν arranger module.

Ειδικά δε, στην περίπτωση που παίζουμε σε δύο διαφορετικούς χώρους που υπάρχουν πλήκτρα, το arranger module είναι πολύ καλή λύση αφού μεταφέρουμε μόνο αυτό, σε μέγεθος είναι περίπου όσο ένα netbook.

Άλλη λύση είναι το πληκτροφόρο που ήδη έχουμε σε συνδιασμό με software arranger για PC/MAC.

(μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι το βαρυκεντρισμένο κλαβιέ? είμαι άσχετος από πληκτροφόρα.)

NoIzY είπε:
(μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι το βαρυκεντρισμένο κλαβιέ? είμαι άσχετος από πληκτροφόρα.)
το βαρυκεντρισμένο κλαβιέ είναι αυτό του οποίου τα πλήκτρα "συνοδεύονται" από "βαρίδια" για να είναι βαρύτερα στο παίξιμο και να μιμούνται το κλαβιέ του πραγματικού πιάνου.Τα ημιβαρυκεντρισμένα είναι αυτά τα οποία πάλι έχουν "βαρίδια" αλλά είναι διαφορετικός ο μηχανισμός του κλαβιέ.Π.χ. το ΚORG M1 που είναι σύνθ,έχει κλαβιέ synth action αλλά ημιβαρυκεντρισμένο καθώς στα πλήκτρα μέσα υπάρχουν μεταλλικά βαρίδια.

Το M-AUDIO Keystation 88es έχει και αυτό βαρίδια κολλημένα στα πλήκτρα του αλλά αυτά είναι πλαστικά εξ'ού και η πλαστική αίσθηση των πλήκτρων του.

Τα βαρυκεντρισμένα έχουν πιό πολύπλοκους μηχανισμούς για να μιμούνται το πιάνο...

NoIzY είπε:
Με πολύ απλά λόγια.

Βαρυκεντρισμένο λέμε το κλαβιέ ή πληκτροφόρο που τα πλήκτρα του έχουν την αίσθηση των πλήκτρων του πιάνου: α) σε όψη - μέγεθος, β) σε αντίσταση - βάρος (στο κατέβασμα - όταν πατάμε τα πλήκτρα), και γ) σε επαναφορά (στο ανέβασμα - όταν αφήνουμε τα πλήκτρα).

Για να γίνει αυτό (β+γ), θα πρέπει το κλαβιέ να διαθέτει εσωτερικό μηχανισμό (κατά 99.9% με βαρύδια) έτσι ώστε να μπορεί να "μιμηθεί" την ίδια ακριβώς κίνηση που κάνει ο εσωτερικός μηχανισμός (σφυράκια κλπ) του κλαβιέ ενός πραγματικού πιάνου.

Στα πληκτροφόρα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα, υπάρχουν τρεις πολύ βασικές κατηγορίες πλήκτρων, βαρυκεντρισμένα, ημιβαρυκεντρισμένα και κανονικά, σε αυτά υπάρχουν και υποκατηγορίες ανάλογα τα υλικά και τον τρόπο μηχανικής κίνησης των πλήκτρων. Επίσης στις κατηγορίες αυτές ορισμένοι κατασκευαστές ονομάζουν τα κλαβιέ τους ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της αίσθησης στο παίξιμο αλλά και των δυνατοτήτων.

Συνήθως τα πραγματικά βαρυκεντρισμένα είναι έκτασης 88 πλήκτρων.

Αυτά με πολύ απλά λόγια.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back