Aged pickguard

zakky

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια σας παιδια. Θα ηθελα να μου πειτε πως μπορω να μετατρεψω ενα ασπρο,κοινο pickguard σε aged φαση. Καπως κιτρινιασμενο δηλαδη. Ποιες τεχνικες πρεπει να χρησιμοποιησω και τι υλικα θα χρειαστω?  :-\

Ευχαριστω πολυ...

Φέρε την κιθάρα στο σπίτι μου! ;D Με τους ρυθμούς που καπνίζω, σε δύο μέρες θα είναι έτοιμη. Πάντως υπάρχουν και καινούρια πεπαλαιωμένα parts όπως pickguards.

θα το βουτηξεις μεσα σε εσπρεσσο η καφε φιλτρου για 24 ωρες.το ιδιο ισχυει και για τα μεταλικα μερη.ο ζαικος των blues wire μου το ειχε πει.

Πρεπει πρωτα να το τριψω με ψιλο γυαλοχαρτο και μετα να το βουτηξω?

Το λινκ σου zappa  με μπερδεψε λιγο...

Γιατί ρε, είναι αρκετά διαφωτιστικό νομίζω,

αν δεν θες να μπεις σε αυτόν τον κόπο, βούτα το σε καφέ,

αφού το έχεις τρίψει με γυαλόχαρτο ψηλό, αστο κανά βράδυ

και είσαι οκ, τριφτω και σε μερικά σημεία να μην έχει το ίδιο

χρώμα παντού. Αν πάλι δεν σε πειράζει άστο όπως είναι.

Τριψτο με το πιο ψιλο γυαλοχαρτο που θα βρεις, και βαλτο σε ενα ταψακι με καφε φιλτρου...και ριξε-σκορπισε μεσα τον καπνο απο ενα τσιγαρο...Αστο για 12-24 ωρες (βγαλτο στο 12ωρο να το δεις, αν το θελεις πιο "vintage" αστο ακομα) και περνα το απαλα σε τυχαια σημεια παλι με το ιδιο γυαλοχαρτο (καντο πρωτα απο την πισω μερια για να δεις τι παιζεται)... ;) :)

Καλη επιτυχια

Αντί για γυαλόχαρτο να προτιμήσεις ντουκόχαρτο, είναι πιο λεπτοί και πυκνοί οι κόκοι του και μπορείς να το βρέχεις για να κάνεις ακόμα πιο απαλή "αγριάδα".

Είναι καλό υλικό και για να τρίβεις και τις αγριάδες της πένας(αρκεί να είναι το μικρότερο νούμερο), γίνεται καινούργια με ελλάχιστο τρίψιμο.

Είχα φτιάξει κάποτε τα καπάκια από τους μαγνήτες της jaguar με τη λύση του καφέ. Απαλό τριψιματάκι με ψιλό υαλόχαρτο και μετά μπλουμ μεσα σε βαζάκι με νερό και μπόλικους κόκους nescafe. Το απότέλεσμα ήταν παραπάνω από εντυπωσιακό αλλά από τότε δεν έβαλα ξανα στο στόμα μου nescafe !  ;D

Το νερό δεν χρειάζεται να το βράσεις..

Ευχαριστω για τις απαντησεις,αλλα τελικα τι καφε να βαλω? Νες, εσπρεσσο ή γαλλικο?

zakky είπε:
Ευχαριστω για τις απαντησεις,αλλα τελικα τι καφε να βαλω? Νες, εσπρεσσο ή γαλλικο?
φουντούκι ;D

μαλλον παιζει ρολο περισσοτερο η ποσοτητα του καφε και οχι το ειδος!

λοιπον ακου θα πας στα βαθη του αμαζονιου και θα βρεις εναν τυπο που λεγεται μπαμπατσουλα ο οποιος καθεται στην κορυφη μιας υπεραιωνιβιας οξιας και κανει παρεα με μπαμπουινους και κοαλα.............απο αυτον λοιπον θα παρεις εναν ειδικα επεξεργασμενο καφε που τον εχει ευλογισει ο θεος μακατακα και τον εχουν τριψει 40 παρθενες στα ποδια τους για να γινει σκονη - ε και μετα απο αυτο θα ακολουθησεις τις οδηγειες που σου εδωσαν τα παιδια ;D ;D ;D ;D ;D

φιλε μου σορρυ για το παραπανω αλλα δεν αντεξα ;D ;D

κοιτα αυτο που μαλλον δεν καταλαβες απο τις τοσες απαντησεις ειναι οτι ο καφες αφηνει καταλοιπα σε οτι και αν του ριξεις μεσα - και μιας και ολοα αυτα τα κατλοιπα θα σου δωσουν aged look το μονο που εχεις να κανεις ειναι να πειραματιστεις...............βαλε π.χ. νες καφε και νερο και βουτα μεσα το 1 ποντεσιομετρο και δες πως παει........αυτα απο καποιον ο οποιος απλα διαβασε τις απαντησεις των αλλων μιας και δεν το εχει επιχειρησει ποτε ο ιδιος........... :D :D :D

φιλικα παντα.......

Θα μπορουσατε απλα να μου απαντησετε χωρις να μπειτε στον κοπο να γραψετε ολες αυτες τις εξυπναδες. Εκανα μια προσπαθεια και περιμενω τα αποτελεσματα.

zakky είπε:
Εκανα μια προσπαθεια και περιμενω τα αποτελεσματα.
Και εγώ έχω μία απορία για το αποτέλεσμα...γιατί  ο καφές και το νερό δεν έχουν κάποιο "σταθεροποιητικό" συστατικό. Η απορία μου είναι, δεν φεύγει το aged χρώμα με την αφή και τον ιδρώτα?

Καπου διαβασα οτι το αποτελεσμα εξαρταται και απο την ποιοτητα του πλαστικου. Συγκεκριμενα ισχυριζοταν οτι τα παλαιοτερα πλαστικα ειναι πιο επιρρεπη σε τετοιες πατεντες 8)

Προσωπικα πιστευω οτι εχει να κανει με τους πορους του υλικου. Αν και πλαστικο, θα πρεπει να εχει. Αν υποθεσουμε οτι ειναι πολυ μικροι ή δημιουργουμε περισσοτερους με το ελαφρυ τριψιμο τοτε ο διαλυμενος καφες εισχωρει πιο ευκολα! (Αλλιως θα βυθιζαμε τα παρτς στο κουτι του καφε χωρις νερο ;))

Τωρα αν ειναι να περασεις βερνικια για σταθεροποιηση τοτε μπορεις να τα κιτρινισεις και χωρις καφε ;D

Δεν το εχω δοκιμασει παντως για να πω με σιγουρια!

Η πατέντα με τον καφέ είναι ΟΚ, δίνει ένα κάποιο αποτέλεσμα, αλλά έχει και συνέχεια.

Θέλει πολύ ήλιο.

Αν έχεις αυτοκίνητο βάλε το pickguard στα ταμπλό του παρμπρίζ και άφησέ το για μερικές μέρες, αφού πρώτα το έχεις περάσει απ'τον καφέ.

Στην ουσία ο ήλιος θα κάψει και θα σταθεροποιήσει το χρώμα απ'τον καφέ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back