Δεν νομίζω πως η σύγκριση που αναφέρεις είναι λογική. Λογικό είναι να σταματάς να βλέπεις στρουμφάκια (σε άλλους ακόμα αρέσουν, μαγκιά τους) και να το γυρνάς στις μπύρες (μεγαλώνοντας ξαναπάς στο γαλατάκι βέβαια γιατί η μπύρα τζίζ), αλλά η μουσική είναι καθαρά θέμα γούστου, και είναι εντελώς άλλη κατηγορία κατ'εμέ. Προσωπικά είμαι 23 γεμάτα (ναί, πιτσιρικάς και μη φυσιολογικός δηλαδή) και μπορεί να κάτσω ν'ακούσω κι από ελληνικά έντεχνα (τζιιιιιιζ κι εδώ) μέχρι black metal και οτιδήποτε. Ίσως μεγαλώνοντας ν'αλλάξουν τα γούστα μου, αλλά δεν πιστεύω πως είναι θέμα ηλικίας και του "κύκλου" που περιγράφεις. Άλλοι είναι στα 50 κι ακούν ακόμα metal, τι σημαίνει, ότι περνάνε κρίση ηλικίας ή ότι είναι ανώριμοι και "κάφροι"? Στο κάτω κάτω, ο καθένας ότι γουστάρει ακούει, όποια δεκαετία της ζωής του κι αν διανύει, και οι επιθέσεις και οι χαρακτηρισμοί συγκεκριμένων ανθρώπων ανάλογα με τα γούστα τους είναι τουλάχιστον απαράδεκτοι.
Εκτός αυτού, στο συγκεκριμένο thread δέχεται επίθεση το "metal", χωρίς καν να υπάρχει επίγνωση σε αρκετούς του τι εστί το metal. Το metal έχει 800 υποκατηγορίες, καθεμιά με τις παραξενιές/γραφικότητες/όπως θέλετε πείτε το της. Από το glam/hair με τους γκομενοβαμμένους μουσικούς και την όλη sex drugs and rock 'n' roll extravaganza (yeeeeeeeeeaaaaah!!!) μέχρι το black metal με την όλη "κακία" και το corpsepaint και την ανάλογη ατμόσφαιρα, και όοοοοοολα τα υπόλοιπα ήδη ενδιάμεσα (ή και τριγύρω). Για να είναι έτσι, προφανώς έτσι "πουλάνε", και έτσι τα γουστάρει ο κόσμος που επιλέγει να τ'ακούει, τι το μεμπτό?
Τέλος πάντων, όπως και να'χει, καθένας έχει τις απόψεις του, και κανενός κεφάλι δεν γυρίζει, αλλά τουλάχιστον οφείλεται σεβασμός στα γούστα και τη μουσική του καθενός, είτε είναι σκυλάδικα, είτε rap, είτε black metal. Peace! :-*
Παρεμπιπτόντως, entry point κατηγορία είναι τα σκυλάδικα και η pop (πλέον), και η εκάστοτε """trendy""" μουσική της κάθε εποχής. Entry point ήταν κάποτε κι οι beatles, δεν βλέπω πολλούς να τους έχουν ξεπεράσει.