Αγανάκτηση!Όλοι παιζουν metal;

Status
Not open for further replies.
Child Of Story είπε:
Wow! εισαι ΘΘΘΘΘΘΘΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.

Οφειλω να πω εδω οτι οταν εγραψα τα προηγουμενα ποστς ειχα διαβασει μονο το θεμα του παιδιου και λιγες απο τις απαντησεις των συμφορουμιτων.

Τι να πω... τα ποστς σου σε αυτο το thread ειναι ολα τα λεφτα... ολα τα εχεις πει... φυλλο δεν εχεις αφησει να πεσει... τα εχεις πιασει ολα με σωστη, κριτικη και αναλυτικη σκεψη, και πραγματικα ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΡΕΣΤΑ. Οχι οτι εχω εξ' ορισμου προβλημα με το μεταλ. Και οι  Iron Maiden και οι Death (το συγκροτημα) μου αρεσουν. Αλλα οχι και να καθομαι και να ακουω,,,ασε μην μιλησω καλυτερα. Τους εβαλες ολους στην θεση τους. Και οχι οτι ο καθε μεταλας ή "μεταλας" ή το καθε μεταλ συγκροτημα φερει σωνει και καλα και ολα τα αρνητικα του "κινηματος"(μοδα και μαρκετινγκ οσο δεν παει) αλλα... (επηρρεασμενος απο το αβαταρ του ΣουπερΦανκ->αληθεια ρε ΣουπερΦανκ, ηθελα να στο πω καιρο:φαινεται πιο αγριο το αβαταρ απ' ο,τι ειναι κανονικα.Εχεις ανεβασει την αντιθεση και πειραξει τον κορεσμο επιτηδες για να φαινεται ετσι:-)?) masks off, brothers and sisters... που μονο μεταλ ακουτε και νομιζετε οτι τα εχετε ακουσει και τα ξερετε και ολα στην μουσικη... Και ας γινομαι εριστικος κι ας παραβαινω κανονες του φορουμ κι ας δυνητικα διαγραφω απ' το φορουμ. και για να γινω ελαχιστοτατα on-topic:ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΡΕ. Wow! θα περιμενω να τα γραψεις σε ΒΙΒΛΟ ΤΟΥ ΡΟΚ αυτα που γραφεις (οπως και αρκετοι αλλοι εδω μεσα, να μην σας αδικω). Που να αρχισω και τελειωμο δεν θα' χω... DESTROY DESTROY DESTROY τις μασκες ρεεεεε. που και ο Χεντριξ μεταλ εγινε και οι Black Sabbath μεταλ(και σατανιστες!) εγιναν κι ο Βαμβακαρης μεταλ εγινε και τα μπλουζ μεταλ εγιναν και τα κελτικα κελτικο μεταλ εγιναν και το γλοσπελ μεταλ εγινε και το νταρκ νταρκ μεταλ εγινε και το σκυλι μου μεταλ εγινε και το βρακι μου ακομα απο κοττον μεταλ εγινε. Ετσι, οπως κι η αριστερα(κομμουνισμος και αναρχισμος) απο μεσα, απο την "οργανωμενη" αριστερα θα δεχτει χτυπηματα, ετσι και το ροκ απ' το οργανωμενο μαρκετινγκ του μεταλ θα δεχτει χτυπηματα... Εχετε ακουσει την μουσικη ΚΑΙ τους στιχους των Black Sabbath ρε του '70(ολοι εσεις οι "μεταλ")? ΟΧΙ ΡΕ... Εσεις- ναι, ΕΣΕΙΣ (μπορει οχι εδω,αλλα το κανετε) θα λετε "Sabbath αξιζουν επι Dio επειδη ο τυπος πιανει 253 οκταβες με την φωνη". Θα βγαλει ο "μεταλας" γλωσσα να μιλησει για τον ΠΑΝΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ποιος? ο μεταλας που παντα ο ουραγος καθε εξελιξης ειναι (βγαινει γκοθικ, βγηκε γκοθικ μεταλ, βγαινει ιλεκτρο, βγηκε ιλεκτρο μεταλ).και που να τελειωσω...παρα πολυ λιγοι δυστυχως ειναι οι συνειδητοποιημενοι μεταλαδες,και ειναι συνειδητοποιημενα ατομα,πολυ λιγοι. "i believe in this and it's been tested by research" που λεγαν οι Clash. Στρατοκαστερακια αγορι μου, ειμαι εδω, μενω Αθηνα, περιμενω προσωπικο μηνυμα για jam και ΔΕΝ ακουω μεταλ... ή οπως το ειπες... "αγανακτηση!ολοι παιζουν μεταλ?". οχι φιλε, ειχε δικιο ο ΣουπερΦανκ. οχι ΟΛΟΙ.

"υπαρχει ενα μικρο χωριο με καποιους μη-μεταλαδες που ακομα αντιστεκεται........"
Ο Wow! δεν έβαλε κανεναν στη θέση του. Ισα ισα δημιούργησε αντιδράσεις γιατί πολλά απ΄όσα έγραψε ήταν υπερβολικά. Το ίδιο ισχύει και για σένα. Aν αντί να κάθεσαι και να γράφεις τις παραπάνω μπούρδες έψαχνες για μπάντα τώρα θα είχες βρει. Μην βγάζεις τα απωθημένα σου εδώ μέσα.

Μα κι ομως ναι! Και στους Γενια Του Χαους "ψυχη", ντραμμερ, στιχουργος, συνθετης, και τραγουδιστης ηταν ο Θοδωρης (Ηλιακοπουλος ->"Η" ετσι :-D ).

Γενικα θα ελεγα πως συνηθιζεται στα "old school" "οχι για επαγγελματικους σκοπους φτιαγμενα" rock συγκροτηματα, και ειδικα σε πιο εξελικτικα/προοδευτικα ειδη μουσικης(no offense αλλα π.χ. ενας μπλουζιστας "κολλημενος", παλιας σχολης, αν και θα ειναι συνηθως

γ--ώ τα ατομα(μιλω εκ πειρας), δε θα επιτρεψει στον μπασσιστα η τον ντραμμερ να ξεφυγει εστω και λιγο απ' τα καθιερωμενα) π.χ.psychedelic rock, punk rock, krautrock, dark wave, να εχουν ολα τα μελη του συγκροτηματος γνωμη και συμμετοχη στην δημιουργια ενος τραγουδιου.

Τωρα εγω δεν καταλαβα γιατι δεν μπορουσαν να μεινουν στο συγκροτημα και να συνθετουν αν οχι απο κοινου, τοτε ξεχωριστα τραγουδια ο καθενας. Αλλωστε ενα συγκροτημα στηριζεται αν μη τι αλλο στις αμοιβαιες υποχωρησεις....

jimss είπε:
Ο Wow! δεν έβαλε κανεναν στη θέση του. Ισα ισα δημιούργησε αντιδράσεις γιατί πολλά απ΄όσα έγραψε ήταν υπερβολικά. Το ίδιο ισχύει και για σένα. Aν αντί να κάθεσαι και να γράφεις τις παραπάνω μπούρδες έψαχνες για μπάντα τώρα θα είχες βρει. Μην βγάζεις τα απωθημένα σου εδώ μέσα.
Θα σου το πω πάρα πολύ ευγενικά: άσχετα αν τον γνωρίζεις ή όχι τον συνφορουμίτη (που μάλλον δεν), το λεκτικό σου και ο γραπτός σου λόγος θα πρέπει να είναι πολύ πιο ευγενικά και κόσμια. Οκ; Και αυτό αν δεν θες να το δεις σαν φιλική υπενθύμιση, δες το σαν προειδοποίηση.

Μουσικη παιζουμε ρε αδερφια(ες),ξεκολατε.

Τι με νοιαζει εμενα τι γουσταρει ο ενας κ ο αλλος,μεταλ,ξεταλ..

Aντε ρε πιαστε καμια κιθαρα κ γραψτε κανα κομματι κ αφηστε τις θεωριες.Κ αν μου αρεσει θα το ακουσω,δεν πα'να λεγεται alternative,punk η δεν ξερω κ'γω τι αλλο.

και ημουν σιγουρος οτι ειχα παει στο μνημόσυνο αυτου του θεματος πολλους μηνες πριν...

Ρε,το θεμα ειναι να παιζουμε γρηγορα,ξεκολλατε με τους διαχωρισμους και τις εχθρες ;D

Απαντηση στον FatalV:

1.ποιος ειπε οτι καποιος μου επιτεθηκε? Το θεμα εχει μεσα τον συνδυαμο λεξεων "μεταλ-αγανακτηση" και αυτο ακριβως εκφραζω με την σειρα μου.Αν δεν εκφρασω την αγανακτηση σε θεμα με τιτλο "Αγανακτηση", που θα την εκφρασω?

2.Κι ομως(το διευκρινισα- οχι εδω).

3.το μεταλ ειναι "Το ιδίωμα ίσως με την μεγαλύτερη γκάμα ήχων, ειδών, πρωτοπορίας

και συγκροτημάτων μετά το ροκ γενικότερα (αν και εκεί πια το 90% είναι φλωρο new-punk-emo rock." Δεν πιστευω στα ματια μου...

4.βεβαιως και σχεδον σε ολους τους χωρους ισχυει αυτο. Το θεμα ομως ειναι η αναλογια "συνειδητοποιημενοι-μη συνειδητοποιημενοι", που, προσωπικη μου εκτιμηση, στο μεταλ ειναι 1-99.

5.Οχι, ξερω τι ειναι το μεταλ. Μηπως εσυ εχεις αυταπατες?

αν ουτε κι εσυ φιλε FatalV που εχεις τους Gryphon αβαταρ με καταλαβαινεις...

spy τα ειπες. Προσπαθω να θυμηθω απο που προερχεται το αβαταρ σου και εχω κολλησει στον Καφκα. Καμια βοηθεια? Συγνωμη για το εκτος θεματος

bloody_sunday είπε:
Θα σου το πω πάρα πολύ ευγενικά: άσχετα αν τον γνωρίζεις ή όχι τον συνφορουμίτη (που μάλλον δεν), το λεκτικό σου και ο γραπτός σου λόγος θα πρέπει να είναι πολύ πιο ευγενικά και κόσμια. Οκ; Και αυτό αν δεν θες να το δεις σαν φιλική υπενθύμιση, δες το σαν προειδοποίηση.
Όντως μου το είπες πάρα πολύ ευγενικά. Αντικαθιστώ λοιπόν τη λέξη ''μπούρδες'' με τη λέξη ''ασυναρτησίες'' και ελπίζω καθ' αυτόν τον τρόπο να τηρώ τα προσχήματα. Διάβασε τώρα καλύτερα το κακοδιατυπωμένο post του συνφορουμίτη για να καταλάβεις πόσες δεκάδες χιλιάδες μουσικούς που (μάλλον) δεν γνωρίζει απαξιώνει και μάλιστα μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο.

kpeyos είπε:
Tώρα για να καταλάβω...

Αυτό λοιπόν είναι το thread που οι blues-country-jazz-punk-rockers τα χώνουν στους μεταλλάδες.

-λές και το punk δεν ήταν καραεμπορικό και στυλιζαρισμένο...

-λες και το να θες μια μπάντα να κάνει τους σκλάβους και να σου παίζει δωδεκάμετρα για να κάνεις εσύ τον SRV δεν είναι ξεφτίλα...

-λες και η outlaw country δεν είναι ένα περιχαρακωμένο μουσικό ιδίωμα με άθλια κατα τ' άλλα αισθητική...

-λές και η mainstream country έχει στίχους με βαθύ νόημα... κι έχει και χρεωμένη τη στάμπα του φυλετικού ρατσισμού (όπως και οι Ramones)...

-να θυμίσω μήπως την θεματολογία του θεού της κουλτούρας Nick Cave με τους Bithday Party;

-ή του Ιggy Pop σε τραγούδια όπως το Pussy Power;

-Λες και υπάρχει και κανένας ταλαντούχος Jazz μουσικός πέραν των δέκα ιερών τεράτων (όχι, το να λύνεις εξισώσεις στην κιθάρα δεν αποτελεί ένδειξη ταλέντου) 

Τέλος, αν οι παραπάνω αφορισμοί για το metal προέρχονταν απο τίποτα οπαδούς των Zappa, Captain Beefheart, Residents, Tuxedomoon μπόρει και να καταλάβαινα τους λόγους διαφωνίας... αλλά σε λίγο θα σηκώσουν κεφάλι και οι έντεχνοι :P
ΑΣΕ ΦΙΛΕ, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ.τοσο πισω, που και πενηντα σελιδες με επιχειρηματα να γραψω παλι θα επιμενεις να εισαι πισω...τι να πω...

Θα απαντήσεις τώρα σε όλα τα posts που έχουν δημοσιευτεί από τότε που ξεκίνησε το θέμα, δηλ. πάνω από 3 μήνες πριν; Φρόντισε στη συνέχεια να απαντάς σε επίκαιρα threads / posts για να έχουν τη δυνατότητα αντιλόγου αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι.

Child Of Story είπε:
Απαντηση στον FatalV:

1.ποιος ειπε οτι καποιος μου επιτεθηκε? Το θεμα εχει μεσα τον συνδυαμο λεξεων "μεταλ-αγανακτηση" και αυτο ακριβως εκφραζω με την σειρα μου.Αν δεν εκφρασω την αγανακτηση σε θεμα με τιτλο "Αγανακτηση", που θα την εκφρασω?

2.Κι ομως(το διευκρινισα- οχι εδω).

3.το μεταλ ειναι "Το ιδίωμα ίσως με την μεγαλύτερη γκάμα ήχων, ειδών, πρωτοπορίας

και συγκροτημάτων μετά το ροκ γενικότερα (αν και εκεί πια το 90% είναι φλωρο new-punk-emo rock." Δεν πιστευω στα ματια μου...

4.βεβαιως και σχεδον σε ολους τους χωρους ισχυει αυτο. Το θεμα ομως ειναι η αναλογια "συνειδητοποιημενοι-μη συνειδητοποιημενοι", που, προσωπικη μου εκτιμηση, στο μεταλ ειναι 1-99.

5.Οχι, ξερω τι ειναι το μεταλ. Μηπως εσυ εχεις αυταπατες?

αν ουτε κι εσυ φιλε FatalV που εχεις τους Gryphon αβαταρ με καταλαβαινεις...
τι να πω φίλε μου..πραγματικά δε ξέρω. ::)

Σου προτείνω πάντως να αλλάξεις διάθεση ως προς τους συνφορουμίτες.

Το να απορρίπτεις τους πάντες στις απόψεις τους και να λες τη δικιά σου σαν νόμο, είναι κάτι που ειναι μακριά από το πνέυμα του ΝΟΙΖ.

Ξαναδιάβασε αυτα που γράφεις και δες τι έχεις πει, τι έχουν απαντήσει οι άλλοι και τι έχεις ανταπαντήσει. Δεν βγαίνει κάποιο νόημα ρε αδερφέ.

Τέλος πάντων.

Πάντα Φιλικά...

Child Of Story είπε:
ΑΣΕ ΦΙΛΕ, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ.τοσο πισω, που και πενηντα σελιδες με επιχειρηματα να γραψω παλι θα επιμενεις να εισαι πισω...τι να πω...

Όχι... όχι Child of Story... δεν μιλάμε έτσι εδώ.

Child Of Story είπε:

χμμμ... άλλο είδος που να έχει μέσα μουσική με στοιχεία jazz, latin, folk κάθε είδους (απο παλαιο-ευρωπαική κέλτική μέχρι κινέζικη ανάλογα τι θα πας να ακούσεις), "απλή" pop στηριγμένη σε hooks, κλασσικής, εκτεταμένη χρήση αντίστοιξης και πολυφωνιών κτλ κτλ η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω...

Granted, οι περισσότερες απο τις παραπανω προσπάθειες μπορεί να είναι "φτηνά" φτιαγμένες ή πολύ πειραματικές, αλλά πως να το κάνουμε, αμα πας σε ένα δισκάδικο στο "rock" section δεν θα βρεις τόσα διαφορετικά πράγματα (μέχρι μεταλ με στοιχεία απο ηπειρώτικα έχω ακούσει και τα παιδιά είχαν σχετικά καλό αποτέλεσμα)... Βασικά φταίει που ό,τι έχει gain απο ένα Χ επίπεδο και πάνω το λέμε μέταλ.

... Edit: Σκεφτόμουνα τις αντίστοιχες μπάντες στα παραπάνω είδη και τώρα μου ρθε: δεν ξέρω κανένα συγκρότημα που να παίζει jazz swing metal! (Λέτε να μην υπάρχει? Χτύπησα λαυράκι, ανοιχτή αγορά  :P )

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
εχεις δικιο harilatron, MEΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ στον kpeyos. Αναγνωριζω οτι εδρασα 200% αντικοσμια παρομητικα και ανεπιχειρηματολογικα...

ειμαι αδικαιολογητος...

Δεν χρειάζεται να απολογείσαι Child of Story.... :)

Απλά... ας θυμόμαστε όλοι ότι γράφουμε για να συνεισφέρουμε στη συζήτηση και όχι  για να βγάλουμε από μέσα μας την ενόχληση/αγανάκτηση / φούρια / πίεση που μπορεί να νοιώθουμε για τον οποιονδήποτε ή  την οποιαδήποτε κατάσταση. :)

Don_Pasquale είπε:
... Edit: Σκεφτόμουνα τις αντίστοιχες μπάντες στα παραπάνω είδη και τώρα μου ρθε: δεν ξέρω κανένα συγκρότημα που να παίζει jazz swing metal! (Λέτε να μην υπάρχει? Χτύπησα λαυράκι, ανοιχτή αγορά  :P )

Και απαντώντας στον εαυτό μου (μεταξύ μου κάνουμε τις καλύτερες συζητήσεις τελικά)

έλεος:

DIABLO SWING ORCHESTRA
"The music they play is a highly original avant-metal. Lots of jazz, (swing), some funky tones, but also a big classical influence (with operatic vocals) and, of course, rock and metal."

PUNK PE M****.

yoursign.jpg

Σόρυ για τα greeklish, είμαι ποιοτικός.

exo pari Ibanez me fenbder bratso punk pezi h xevi metal me ropswwood kai triplous magnites?Fender kalo?gibson gia ti plaka i PRS gia alternative??

Hyundai φίλε.

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back