Αγανάκτηση!Όλοι παιζουν metal;

Status
Not open for further replies.
Wow! είπε:
Σε αυτό έχεις δίκηο, μουσική ΑΚΟΥΤΕ, διότι οι πιο πολλοί από εσάς/εμάς δεν ξέρουν αρκετά καλά αγγλικά... και μαλάκες να τους λέγανε μέσα από τους στίχους δεν θα το παίρνανε χαμπάρι. Εγώ ΟΜΩΣ όταν ακούω τραγούδια ακούω μουσική ΚΑΙ στίχο.
Προσωπικά ποτέ δεν αναζήτησα μηνύματα σε τραγούδια διαβάζοντας στίχους κι αν κάθισα να διαβάσω στίχους θα το έκανα από περιέργεια ξεφυλλίζοντας το booklet. Έχω διαβάσει/ακούσει απίστευτες μπούρδες που δε με εκφράζουν (όχι μόνο στη μεταλ, κι αλλού) αλλά και στίχους που μου άρεσαν. Αν τα φωνητικά δεν έπαιζαν σημαντικό -για εμένα- ρόλο στην τελική εικόνα του κομματιού άνετα θα επέλεγα να ακούω μόνο ορχηστρική μουσική (που ακούω και μάλιστα πολύ λόγω γούστου). Ακούς μουσική και στίχο; Δικαίωμά σου. Προσωπικά αν το image και οι στίχοι δεν προσβάλουν τα πιστεύω μου, ακούω χωρίς πρόβλημα....

Αλλού ψάχνω για μηνύματα.

Δωσε ρε Ενοχε με το αβαταρ απο τους μεγιστους Accept...

Ρε, τι τοχετε ριξει ολοι στο "στιχος και ο στιχος και το νοημα και το νοημα"? Δεν ακουει πια κανει μουσικη για να ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ??

(Κατω τα χερια απο τον Coverdale εεεε?)

Mα καλά τόση ώρα που ήσουν εσύ; >:(

Παλεύουμε μόνοι μας τα νιάτα... ::) ;) :D

Δεν πάμε να πιάσουμε καμιά κιθάρα και ν 'αφήσουμε τα πληκτρολόγια λεώ 'γω.... ::)

nihilnull είπε:
Δυστυχώς για σένα έτυχε να έχω τρείς δίσκους των husker du και να είναι μια μπάντα που εκτιμώ πολύ για το πως εξέλιξε τον ήχο της και γενικά για τη μουσική που έπαιξε.
Ευτυχώς για εσένα όμως... να τους ακούς συχνότερα... :)

Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία στην κουβέντα αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτά που είπα σαφώς και είναι ψέμματα. Γιατί σαρκάζομαι ακριβώς αυτό το ηλίθιο τσουβάλιασμα αυτού που κάποιος κοντόφθαλμος αντιλαμβάνεται σα "μουσικό είδος" με όλα τα στερεότυπα που έχει στο μυαλό του γι' αυτό.
Μισό λεπτό να βγάλω το pocket translator....λοιπόν... δεν έχει σημασία στη κουβέντα, αλλά το ξανασυζητάς... ευτυχώς αμέσως μετά μας λες τι όντως έχει σημασία επιβεβαιώνοντας ότι όντως λες ψέμματα... το οποίο όμως σου φαίνεται οκ διότι "σαρκάζομαι" (μάλλον ήθελες να γράψεις "σαρκάζω", διότι να "σαρκάζεσαι" με κάτι που έχω γράψει εγώ, δε γίνεται)... και γιατί παρακαλώ, διότι το ηλίθιο (άρα είμαι ηλίθιος) τσουβάλιασμα που κάποιος κοντόφθαλμος αντιλαμβάνεται σα μουσικό είδος με όλα τα στερεότυπα που έχει στο μυαλό του (ο ηλίθιος;) γι' αυτό. - Παράγραφος sponsored by Depon.

Αν είχες πραγματική επαφή και με τα δύο ιδιώματα που αναφέραμε θα ήξερες ότι το αγγλικό punk της περιόδου είχε πολύ στενές ηχητικές και κοινωνιολογικές επαφές με το new wave of british heavy metal.
Δεν τα "αναφέραμε", εγώ τα "ανέφερα". Για πες μας πως είναι αυτή η πραγματική επαφή;

Mπορεί να μην εκτιμούσες και πολύ τις μπάντες που έπαιζαν nwobhm αλλά τουλάχιστον θα ήξερες πέντε πράματα πριν γίνεις βιαστικός.
Πριν γίνω "βιαστικός"; Παράγραφος sponsored by Atarax.

Φυσικά οι husker du δεν έχουν και τόση σχέση με εκείνο το punk καθώς απεχουν και χρονικά αλλά πατάνε και σε άλλα εδάφη μουσικά.
Πάλι τους αναφέρεις όμως μπαγασάκο... κάτι θα ξέρεις εσύ... δε μπορεί....

Όμως τι σημασία έχει,
Ουδεμία, πες στη γάτα σου να κατέβει από το πληκτρολόγιο...

έτσι κι αλλιώς ούτε metal μπάντες όπως οι isis ή οι neurosis ή εκατοντάδες άλλες, έχουν σχέση με την κοντοπίθαρη άποψη σου για το "στυλιζαρισμένο μεταλ" αλλά παρολαυτά δεν θα έκανες τον κόπο να τις ξεχωρίσεις.
Ότι δεν τον έκανα, δεν τον έκανα... το σωστό να λέγεται...

Ωστόσο όλοι έχουν δικαίωμα στο να λένε τέτοια πράγματα.
Όλοι; Ακόμη και εγώ;

Ειδικά αν είναι δώδεκα χρονών, όπως είπα.
Α, μάλιστα....

Λοιπόν, όσοι με ξέρουν περιμένουν τώρα να σε βάλω στη θέση σου, αλλά θα κάνω μία εξαίρεση και δε θα το κάνω. Πες και άλλα που να μην έχουν σημασία, να είναι ψέμματα κλπ. Θα τα διαβάσουμε...

:) :) :)

sentientno6 είπε:
Ακόμη, μπορείς να μου εξηγήσεις τι δείχνει για σένα το ότι "...ο μέταλ τομέας καλά κραττεί..."?
Τίποτε.

Και ο τομέας "Ποπάκια" στα ελληνικά καλά κρατεί.

Ο τομέας "Κλασσική" και "Τζάζ" είναι λίγο χλωμοί απ' ότι έχω προσέξει.

gmoll είπε:
Δεν είναι στο χέρι μου να εξαερώνω όποιον είναι πολύ δήθεν και όποιον τα λεγόμενα του με προσβάλλουν...Αν μπορούσα πάντως,πίστεψε με,δεν θ άρχιζα με τους μεταλάδες.
Ούτε εγώ. :)

επειδη ειχαμε ενα ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΑΤΟ flame , plz lock it!!!!

panagiotis είπε:
Δεν πάμε να πιάσουμε καμιά κιθάρα και ν 'αφήσουμε τα πληκτρολόγια λεώ 'γω.... ::)
+απειρο στη μουφα του μπαγαζάτορα.Παλι εκτροχιαστηκατε με τα μπετομέταλ.Τελικα ολοι ειστε στην μπριζα για μανουρόπιτα.Και στα λαιβ τα ιδια

Τελικα τα οφ τόπικ θα ειναι κοκκινο με χαρακτηρα ιταλικο,8 μεγεθος και στραβωμενα σαν το μέταλ?

Three sons have I, and they ride by my side.

The fierce, the black, and the wicked are their names

We ride down my enemies on their half-hearted flight.

No voice of mercy, no evangels of light.

Mighty messengers, heathens rage

Witness our coming, gods of the dead.

I ride through the air, I laugh as I die

With powers of evil, dark knowledge is mine.

The ride of the wicked. The 1st sin was trust.

Kill without warning - for blood now I lust.

Strong winds - magic mist

To Asgard the Valkyries fly

High overhead - they carry the dead

Where the blood of my enemy lies.

Σφαγή.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα βλεπω ρε, τα βλεπω

Κοιτατε παιδακια αυτο που ξερω εγω ειναι ενα.... (αντε δυο)

Αμα καποιος δεν του ΚΑΘΕΤΑΙ το μεταλ και το ΚΑΘΕ μεταλ, τον παπα αναποδα να βαλεις δεν θα αλλαξει ποτε γνωμη. Για τον ενα η τον αλλο λογο, πολλα ατομα εχουν κολληματα.

Κι εγω πιστευω οτι οι Manowar ειναι καραγκιοζηδες, αυτο ομως δεν με εμποδιζει να δω ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, και να γουσταρω τρελλα τα 3 (4) πρωτα αλμπουμ που ειναι ΟΡΟΣΗΜΟ για το μεταλ. ΤΙ με νοιαζει εμενα αμα ο αλλος φοραει προβια η dolce καμπανα? Κουμπαρο θα τον κανω η γαμπρο? Εμενα με νοιαζει αυτο που ακουω, και ναι, τα θεματα τους ηταν για τα μπαζα γιατι η θεματολογια που ασχολουνταν με τετοια καταπιανεται. Δηλαδη τι περιμενεις? Τον ηχο των Manowar και να μιλαει για ανεργιες και ενσημα? Ξενερα πρωτης

Κι ο DIO που κατα ΓΕΝΙΚΗ ομολογια ειναι μια απο τις καλλιτερες φωνες που εχει περασει, κοιταει τον αουρανο να δει γαλαξιες και ουρανια τοξα και ψαχνει να βρει γιατι τον απελυσε ο Blackmore (δωσε ρε Richieeee). Tι να κανει  δηλαδη? Να παρει τον Αυτια να του δωσει κανα ρεφρενακι? Σιγα...

ΜΗΠΩΣ και ΠΟΛΛΕΣ απο τις (και καλα) αριστουργηματικες μπαντες της λεγομενης "ψυχεδελειας" για τα μπαζα δεν ηταν οι στιχοι. LSD και το ρουθουνι καψιμο....

Κι ο Hendrix τα ιδια εκανε πολλες φορες.

Το θεμα ειναι να δεις ΠΕΡΑ απο αυτο. Δεν πα να μου λεει ο Kreator, σκοτωσ τον ετσι και γαμα τον δεινα? Ας τον να λεειειειειειει (που λεει και ο βαρδος). Δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να ασπαζομαι κανενος την αποψη γιατι απλα εχω την δικη μου. Αμα ειναι ετσι να ακουμε μονο Θοδωρακη και "Ενα το χελιδονι".

Εγω, προσωπικα μιλωντας, ακουω μουσικη ΚΥΡΙΩΣ (90%) για να διασκεδασω. Τωρα ΑΝ και ο στιχος λεει, καλως να λεει. Ολα καλα ειναι. Σαν τις ταινιες. Και οι κοινωνικες καλες, και οι τρομου, και οι φανταστικες και οι τσοντες. Δηλαδη φανταζεσαι να μη βλέπαμε τσοντες επειδη ειναι "σεξιστικου περιεχομενου"? Ε τι θα ειναι? Πολιτικου?

Προτιμω να ακουω το Lady Of The Lake που ειναι φανταστικου περιεχομενου και το Stargazer παρα το ".....ψαρευεις ψαρια στα βουνα" του Λακη με τα κοντα σοσονια (ακουστε ρε παιδια τι εγραψε ο ανθρωπος και θεωρειται και καλλιτεχνης)

Να, αυτα μωρε....

Δεν πάμε να πιάσουμε καμιά κιθάρα και ν 'αφήσουμε τα πληκτρολόγια λεώ 'γω.... Roll Eyes
Κιθαρα πιανω σε μια ωρα απο τωρα αφου σε λιγο παω δουλειααααα

Η αναφορά μου στους Manowar σας επηρέασε έτσι? ;D ;D

Οχι απλα μου τους θυμισες, κατσε να βαλω την κομματαρα που παραθετει τους στιχοι το σπαις παραπανω, και μετα να βαλω την ΥΣΤΑΤΗ κομματαρα

"ALL MEN PLAY ON 10"

Hail, REGARDS

Ρε σαν το bridge of death δεν υπάρχει τίποτα άλλο,τί να λέμε τώρα... ;D ;D

Αυτο που ειπα...

Οι 4 πρωτοι ειναι σουπερ (αν και ο αγαπημενος μου ειναι το Battle Hymns)

αχεμ, είναι μια αλήθεια ότι το προηγούμενο ποστ μου είναι λίγο absurd λόγω βιασύνης.

Wow!:

Βαριέμαι τις πετσοκομμένες απαντήσεις γι' αυτό θα σταθώ σε μερικά σημεία μόνο. Η επαφή μεταξύ punk και nwobhm είναι η εξής: Και οι δύο μουσικές παίχτηκαν απο παιδιά της καταπιεσμένης αγγλικής εργατικής τάξης την ίδια περίοδο. Εκφράζουν και οι δύο "φευγιό" ή αντίδραση απέναντι στο κατεστημένο της εποχής και έχουν μέσα τους σε ένα βαθμό και τον ίδιο ετεροπροσδιορισμό απο το κυρίαρχο rock n roll του τέλους των 70s. Το μεν metal αγαπούσε βαθιά μπάντες όπως οι zeppelin και οι purple και πήρε τον λυρισμό τους αυτούσιο (ναι, είπε και για δράκους και για τέρατα και για tolkien όπως και το τότε heavy metal δλδ, απο κει και το "new wave"). Το δε punk το μισούσε και ήθελε ένα βρώμικο rock που ήθελε να το προσγειώσει στη γη και στα βιώματα ενός λουμπεν καταπιεσμένου στρώματος. Και στις δύο περιπτώσεις αυτό έγινε με παρεμφερή τρόπο, με diy πρόχειρες ηχογραφήσεις σε φτηνά στούντιο και σκληρά live στις διάφορες pub. Το γεγονός και μόνο ότι υπήρχε αυτός ο πολύ στενός συγχρωτισμός μεταξύ των μουσικών οδήγησε και σε μεγάλη ηχητική συγγένεια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα άπειρα μεταξύ των underground μπαντών της περιόδου αλλά κάτι που διακρίνεται και σε μπάντες μεγαλύτερου βεληνεκούς. Τα πρώτα δύο iron maiden για παράδειγμα είχαν σολο και "καλπαστά" τύμπανα, είχαν ελαφρώς καλύτερη παραγωγή απο το μέσο nwobhm και punk δίσκο αλλά η φωνή του dianno, οι βρώμικες κιθάρες, το όλο στήσιμο είναι punk, το λεν και οι μεταλλάδες αυτό! Πολύ πιο θολό γίνεται το τοπίο με μπάντες που δεν ενδιαφέρονταν καν να διαχωριστούν με κάποια απο τις δύο ταμπέλες, όπως οι amebix και δεκάδες άλλες μπάντες του crust punk της περιόδου, όπου με πολύ δυσκολία μπορεί κάποιος να πει αν έχει να κάνει με ένα αμιγώς μεταλ ή πανκ ήχο.

Aν κάποιος έχει αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού του, το "στυλιζάρισμα" για το οποίο μιλάς αποκτά ένα υπόβαθρο, κάτι που το κάνει πιο έυκολο στο να το δεχθείς ή τελοσπάντων να μη το σνομπάρεις τόσο εύκολα.

Ερχόμενοι στο σήμερα, αυτός ο συγχρωτισμός μεταξύ των δύο ειδών τότε υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό μεταξύ των μουσικών του σήμερα και έτσι το πάντρεμα πολλών ειδών με το μεταλ οδηγεί σε εκατοντάδες διαφορετικά παρακλάδια. Ελάχιστα απο αυτά εμπεριέχονται στο τσουβάλιασμά σου περι σεξισμού, φετιχισμού με τη φρίκη κλπ. Πάρα πολλά απο αυτά έχουν στενές επαφές με το post rock, με ηλεκτρονικούς ήχους, με πειραματικές σκηνές, με το hip hop, με το folk ή με άπειρα άλλα πράγματα. Μερικές μπάντες μπορείς να τις κατηγοριοποίησεις εύκολα στο μεταλ, άλλες πάλι με την καμία, ξέρεις μόνο ότι έχουν αναφορά εκεί. Όπως εδώ που τα λέμε συμβαίνει με κάθε μουσική, γι' αυτό θεωρώ ότι είναι ηλίθιο να αντιμετωπίζει κάποιος ένα είδος με στερεότυπα. Δεν υπάρχουν "φυσιολογικοί" άνθρωποι και "άνθρωποι του metal", υπάρχουν ακροατές που θέλουν να ανακαλύψουν πράγματα σε κάθε μουσική (γιατί η μουσική είναι μια, απο παλιά αυτό) και ακροατές που για τον ένα ή τον άλλο λόγο στερούν απο τον εαυτό τους αυτό το πράγμα.

Για να επανέλθουμε και στο θέμα του τοπικ, αν κάποιος δε βρίσκει "ακριβώς" τη μπάντα στην οποία ονειρεύεται να παίξει, ας παίξει και μεταλ. Μετα απο καιρό και αν υπάρχει καλή επικοινωνία θα βρεί τον τρόπο να βάλει στη μουσική του και τα στοιχεία που τον ενδιαφέρουν. Και απο αυτό το πάντρεμα είναι που βγαίνουν και οι καινούριοι ήχοι, αλλιώς ας παίζουμε όλοι σε tribute μπάντες και να αναμασάμε τις μουσικές που ακούμε στους δίσκους μας. Μαλακία δεν είναι αυτό;

gmoll είπε:
Γιατί δεν "στελνετε" και τον boukas-janick να μην ασχολείτε κανένας και κάντε το φόρουμ "jazz-blues noiz" ή "metal-sucks noiz" να ξέρει να μην ποστάρει κανείς τίποτα άσχετο ή σχετικό.
Όσο είμαστε εμείς οι δύο, μην ανησυχείς! ;D

nihilnull είπε:
Όμως τι σημασία έχει, έτσι κι αλλιώς ούτε metal μπάντες όπως οι isis ή οι neurosis ή εκατοντάδες άλλες, έχουν σχέση με την κοντοπίθαρη άποψη σου για το "στυλιζαρισμένο μεταλ" αλλά παρολαυτά δεν θα έκανες τον κόπο να τις ξεχωρίσεις. 
Παρεπιπτοντως οι neurosis ξεκινησαν ως πανκηδες βεβαιως βεβαιως και ακομα κρατανε ολο το στυλ, οποτε δν νομιζω οτι θεωρειται τυπικη μεταλ μπαντα!!  ;)

Καλησπέρα σε όλους. Μόλις διάβασα όλα τα posts που προηγήθηκαν γιατί ο τίτλος του thread με ξάφνιασε λίγο. Eye, οι απόψεις σου, αν και καλοδιατυπωμένες, παραμένουν ακραίες. Δεν αμφιβάλλω σε καμία περίπτωση για τη μουσική σου παιδεία και δεν πρόκειται να στηρίξω καμία προσωπική επίθεση σ' αυτήν ή στο γεγονός ότι απέχεις 20 χρόνια από τον σκληρό ήχο, αλλά όταν κινούμαι στο περιβάλλον (εικονικό έστω) μιας αντιπροσωπευτικής για τη χώρα μας μουσικής κοινότητας και ξαφνικά διαβάζω πως κατοικώ σε ένα καζάνι με στυλιζαρισμένους σατανιστές, μάγισσες, καρναβάλια κτλ. αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν εμείς οι δύο (και φυσικά πολλοί άλλοι) να απεχθανόμαστε τα ίδια πράγματα (τους ίδιους καραγκιόζηδες που κατα καιρούς κράζεις και κράζω, metalάδες ή μή) και ταυτόχρονα εσύ να απεχθάνεσαι εμένα και τις αξίες που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύω, χαρακτηρίζοντας κενό και ανούσιο ένα μουσικό ρεύμα τεράστιο και πραγματικά ανεξερεύνητο που λειτουργεί σαν έδρα για εξαιρετικές μουσικές...Οι αντιδράσεις των υπολοίπων σε αυτά που γράφεις είναι φυσιολογικές και δεν τίθεται θέμα του ποιος θα βάλει ποιον στη θέση του. Ο τίτλος του thread είναι επίσης απαράδεκτος και λάθος αφετηρία για οποιαδήποτε συζήτηση. Σας χαλάει που οι πιτσιρικάδες παίζουν metal αντί να σαπίζουν μπροστά σε παιχνιδομηχανές ή να στήνονται σε ατελείωτες ουρές για να περάσουν τις οντισιόν του fame story ή να προσπαθούν να γίνουν καχέκτυπα των καχεκτύπων των boy-bands και των ελλήνων popο-rockτηςκακιαςώρας-σκυλάδων? Δηλαδή τι περιμένετε να πάρουν το signature ραβδί της vienna και να παριστάνουν τους μαέστρους ή να ξύσουν τις κιθάρες τους με ξυράφι και να παίξουν Stevie Ray Vaughan ( ΜΑΚΑΡΙ βέβαια να γινόταν και αυτό...). Εξαπολύθηκε μια άδικη επίθεση και καλό θα ήταν να βάλετε λίγο νερό στο κρασί σας, να ακούσετε τον τελευταίο δίσκο των Biomechanical όπως και την εξαιρετική φετινή δουλειά των Textures και αν επιμένετε ακόμα στη στιχουργική κενότητα της metal, ας αναφέρω ενδεικτικά τους Fates Warning (ενδεικτικά είπαμε) και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ζητήσει και άλλα ονόματα. Αν πάλι δεν θέλετε να ακούσετε τίποτα από αυτά κινδυνεύετε να γίνετε γραφικοί. ;)

Πώς να μην έχει πεθάνει το metal,απο τη στιγμή που έχουν παιχτεί όλα τα riffs

από 30 φορές το καθένα ,απο 30 διαφορετικές μπάντες?

Τι άλλο να πει το μεταλ πια?

Θα σας πω εγώ.

Τίποτα.Ξαναζεσταμένα και αναμασημένα φαγητά.

Live with it.

Και μη μου λέτε εμένα οτι είμαι κολλημένος και τέτοια κουραφέξαλα.Έχω κάτι

παραπάνω απο τυπική άποψη πάνω στη μουσική αυτή.

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back