gmoll είπε:Ρε συ eye δεν έχω κάτι μαζί σου,κατάλαβέ με..Ξέρω οτι κάνεις πλάκα and that's ok..απλά,πιστεύεις οτι χρειάζεται τόσο δούλεμα για αυτούς που ακούνε metal?Eμένα μου φαίνεται εξωπραγματικό να εκθιάζεις (όχι εσύ προσωπικά) σε σημείο υπερβολής την country γιατί την έχω συνδιάσει με τεξανή προφορά,καουμπόυδες,σπιρούνια και τζον μακεην αλλά δεν βγήκα να πω οτι είστε rednecks kai hillybillies όσοι την ακούτε..Αυτό λέω..
;D
Το άβατάρ σου τα λέει όλα.Enoxos_Boody είπε:Καλόν ύπνο φίλε... Έχω 1000 απαντήσεις κ παραδείγματα τα οποία αποδεικνύουν πόσο λάθος είσαι αλλά δεν μπαίνω στον κόπο.
καθόλου ευγενικό εκ μέρους σου...Enoxos_Boody είπε:Καλόν ύπνο φίλε...
Σε παρακαλώ να παραθέσεις τις απαντήσεις σου. Διευκρινίζω ότι είμαι ως επί το πλείστον μέταλ ακροατής οπότε δεν έχω τίποτα με τη μουσική αυτή.Έχω 1000 απαντήσεις κ παραδείγματα τα οποία αποδεικνύουν πόσο λάθος είσαι αλλά δεν μπαίνω στον κόπο.
Aς δούμε την πρώτη πρόταση και τα μπόλντ. Δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση. Πως είναι δυνατόν να κρίνεις έναν χώρο που δεν ασχολείσαι? Λίγο δύσκολο. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που είναι οπως τις περιγράφεις, αλλά σύμφωνα με την λογική σου καίγονται και τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Από την στιγμή λοιπόν που δεν έχεις επαφή με έναν χώρο, δεν μπορείς να το κρίνεις ή τον κρίνεις λέγοντας "πριν 20 χρόνια ήταν ηλίθιοι" κλπ.Wow! είπε:Το μέταλ, έχει γίνει (εδώ και πολλά χρόνια) καταφύγιο για μία ομάδα ιδεολογιών που καλύτερα να είχαν εκλείψει από την ανθρωπότητα. Υπάρχει σεξισμός, υπάρχει μία λατρεία για τη φρίκη (σε εικαστικό και λεκτικό επίπεδο), υπάρχει μία ρηχότητα στους στίχους, υπάρχει μία διάθεση για τερατολογία κλπ. Πάμε σε όποιο δισκάδικο θέλεις και θα σου δείξω τον μέταλ τομέα χωρίς να δω τις ετικέττες. Τόσο πολύ στυλιζάρισμα, πρέπει να καταλάβεις ότι στους "φυσιολογικούς" ανθρώπους φαίνεται αστείο, κάτι σα να φοράει κάποιος φουστανέλλα...
Και εγώ γουστάρω πολύ σκληρό ήχο (χθες μόλις ξανααγόρασα αυτό http://www.amazon.com/New-Day-Rising-Hüsker-Dü/dp/B000000M03/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=music&qid=1220033245&sr=8-1 (άκου κανά δυο κλιπ και μου λες), αλλά έχω να ακούσω μέταλ καμιά εικοσαριά χρόνια, διότι ακριβώς απέχω από όλο αυτό το σαχλό στυλιζάρισμα που μου τη σπάει).
Οι οπαδοί του μέταλ δυστυχώς πρέπει να απολογηθούν γι' αυτό το αισχρό στυλιζάρισμα - όπως ακριβώς οι καλοί ταξιτζήδες πρέπει να απολογούνται για τους κακούς.
![]()
Wow! είπε:Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τη Βυζαντινή μουσική : όποιος δεν πιστεύει στο θεό των χριστιανών, δεν μπαίνει καν στο κόπο να την ακούσει.
Το μέταλ, έχει γίνει (εδώ και πολλά χρόνια) καταφύγιο για μία ομάδα ιδεολογιών που καλύτερα να είχαν εκλείψει από την ανθρωπότητα. Υπάρχει σεξισμός, υπάρχει μία λατρεία για τη φρίκη (σε εικαστικό και λεκτικό επίπεδο), υπάρχει μία ρηχότητα στους στίχους, υπάρχει μία διάθεση για τερατολογία κλπ. Πάμε σε όποιο δισκάδικο θέλεις και θα σου δείξω τον μέταλ τομέα χωρίς να δω τις ετικέττες. Τόσο πολύ στυλιζάρισμα, πρέπει να καταλάβεις ότι στους "φυσιολογικούς" ανθρώπους φαίνεται αστείο, κάτι σα να φοράει κάποιος φουστανέλλα...
Οι οπαδοί του μέταλ δυστυχώς πρέπει να απολογηθούν γι' αυτό το αισχρό στυλιζάρισμα - όπως ακριβώς οι καλοί ταξιτζήδες πρέπει να απολογούνται για τους κακούς.
![]()
Μπορείς να απέχεις από αυτό το στυλιζάρισμα που περιγράφεις ακούγοντας την εν λόγω μουσική. Προς Θεού, το να βάλεις στο cd player το Heaven and Hell δε σε κάνει να αποδέχεσαι/στηρίζεις το στυλ αυτό.....ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΜΕ, μην κολλάμε σε ανούσια πράγματα....Wow! είπε:έχω να ακούσω μέταλ καμιά εικοσαριά χρόνια, διότι ακριβώς απέχω από όλο αυτό το σαχλό στυλιζάρισμα που μου τη σπάει).
Ναι δεν είναι ψαγμένο το ξέρω... δείχνει πόσα λίγα γνωρίζω για την μουσική κ πόσα χαμηλό στυλιστικό επίπεδο έχω.Wow! είπε:Το άβατάρ σου τα λέει όλα.
![]()
Δεν είμαι 16 χρονών πια. Έχω βαρεθεί αυτή την ιστόρια... όποιος νομίζει ότι ξέρει τι είναι "καλή" κ "κακή" μουσική ας πράξει αναλόγως. Τα δικά μου επιχειρήματα δεν πρόκειται να πείσουν κάνεναν.Σε παρακαλώ να παραθέσεις τις απαντήσεις σου. Διευκρινίζω ότι είμαι ως επί το πλείστον μέταλ ακροατής οπότε δεν έχω τίποτα με τη μουσική αυτή.
Τότε γιατί δείχνεις μία καμένη κιθάρα; Τι συμβολίζει; Ότι είσαι σκληρός; Ότι δεν έχεις αναπτήρα; Ότι νοσταλγείς την εποχή των σπηλαίων; Τι ακριβώς... διαφώτισέ με, διότι (κοίτα πόσο μυστήριος είμαι) εγώ θα μάντευα ότι είσαι μεταλάς... περίεργο ε;Enoxos_Boody είπε:Ναι δεν είναι ψαγμένο το ξέρω... δείχνει πόσα λίγα γνωρίζω για την μουσική κ πόσα χαμηλό στυλιστικό επίπεδο έχω.
Ναι, με τη διαφορά ότι όλα όσα γράφεις εσύ είναι ψέμματα. Κατ' αρχήν, μάλλον δεν έχεις δει φωτογραφία των Husker Du. Κατά δεύτερον, ήθελε πολλά μπαλάκια να είσαι πανκ στη θατσερική αγγλία, την ίδια περίοδο που οι μεταλάδες κονομάγανε πουλώντας σατανισμό. Κατά τρίτον, ΔΕΝ υπάρχει πανκ τομέας στα δισκάδικα (κρίμα, διότι μερικοί θα ξεστραβωνόντουσαν), αλλά ο μέταλ τομέας καλά κραττεί (κοινώς είστε και πελάτες). Άστο, είσαι αδιάβαστος, ξαναγύρνα με πειστικότερες ειρωνείες.Οι husker du ως γνωστόν έχουν punk καταβολές και γι' αυτό πρέπει να απολογηθούν για το αισχρό στυλιζάρισμα του (νεκρού) punk και των διάφορων ιδεολογιών που έχουν βρεί καταφύγιο εκεί. Της μοικάνας, της παραμάνας και της αναρχίας στη θατσερική αγγλία. Πάμε σε ένα δισκάδικο και θα σου δείξω τον punk τομέα χωρίς να κοιτάξω τις ετικέτες. Τόσο πολύ στυλιζάρισμα, πρέπει να καταλάβεις ότι στους "φυσιολογικούς" ανθρώπους φαίνεται αστείο, κάτι σα να φοράει κάποιος φουστανέλλα...
Σε αυτό έχεις δίκηο, μουσική ΑΚΟΥΤΕ, διότι οι πιο πολλοί από εσάς/εμάς δεν ξέρουν αρκετά καλά αγγλικά... και μαλάκες να τους λέγανε μέσα από τους στίχους δεν θα το παίρνανε χαμπάρι. Εγώ ΟΜΩΣ όταν ακούω τραγούδια ακούω μουσική ΚΑΙ στίχο.ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΜΕ, μην κολλάμε σε ανούσια πράγματα....
Πρώτα κρίνουμε.Αν θες τα ακούς. Αν δεν θες, μην τα κρίνεις τότε.![]()
Όταν ο Hendrix έκαιγε κιθάρες τι συμβόλιζε? Ήταν σκληρός? Δεν είχε αναπτήρα? Νοσταλγούσε την εποχή των σπηλαίων? Θα μάντευες ότι είναι μεταλλάς έτσι? Για δες πως τα φέρνει η ζωή...Wow! είπε:Τότε γιατί δείχνεις μία καμένη κιθάρα; Τι συμβολίζει; Ότι είσαι σκληρός; Ότι δεν έχεις αναπτήρα; Ότι νοσταλγείς την εποχή των σπηλαίων; Τι ακριβώς... διαφώτισέ με, διότι (κοίτα πόσο μυστήριος είμαι) εγώ θα μάντευα ότι είσαι μεταλάς... περίεργο ε;
Δεν ήταν μεταλάς ο Χέντριξ ρε πυρομανή. Ο όρος εφευρέθηκε πολλά χρόνια μετά. Αλλά το είπα εγώ στο πρώτο μου ποστ, δε πας να το δεις πάλι..;Enoxos_Boody είπε:Όταν ο Hendrix έκαιγε κιθάρες τι συμβόλιζε? Ήταν σκληρός? Δεν είχε αναπτήρα? Νοσταλγούσε την εποχή των σπηλαίων? Θα μάντευες ότι είναι μεταλλάς έτσι? Για δες πως τα φέρνει η ζωή...
Σοβάρα κουράστηκα ρε eye... δεν μπορώ να απολογούμαι μέχρι κ για την ηλίθια εικονίτσα που εμφανίζεται δίπλα σ'αυτά που γράφω. Έλεος πια. Θα πάρεις πολλές απαντήσεις από άλλους μεταλλάδες του νόιζ σχετικά με τα σχόλια σου.Wow! είπε:Δεν ήταν μεταλάς ο Χέντριξ ρε πυρομανή. Ο όρος εφευρέθηκε πολλά χρόνια μετά. Αλλά το είπα εγώ στο πρώτο μου ποστ, δε πας να το δεις πάλι..;
Όχι σε καμία περίπτωση. Δεν μπορείς να πεις για κάποιον "είναι ασχημος,θα είναι και μαλάκας". Αυτό δείχνει προκατάληψη και λάθος κριτήρια.Wow! είπε:Πρώτα κρίνουμε.
Μετά ακούμε.
Μιλάμε για τραγούδια.
Τα τραγούδια έχουν λέξεις και οι λέξεις έχουν ιδεολογικό περιεχόμενο.
Το ιδεολογικό περιεχόμενο σε αυτές τις μπάντες με απωθεί.
Τι θα πει Iron Maiden π.χ., γράψε το εδώ να το δει ο κόσμος...
Είναι ή δεν είναι μία προσπάθεια να σοκάρει, όπως οι φτηνοταινίες του Αρτζέντο;
Δεν είναι το μουσικό περιεχόμενο που με απωθεί, αλλά το ιδεολογικό.
Ήμουν σαφής νομίζω, δεν είπα τίποτε άλλο.
![]()
Δυστυχώς για σένα έτυχε να έχω τρείς δίσκους των husker du και να είναι μια μπάντα που εκτιμώ πολύ για το πως εξέλιξε τον ήχο της και γενικά για τη μουσική που έπαιξε. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία στην κουβέντα αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτά που είπα σαφώς και είναι ψέμματα. Γιατί σαρκάζομαι ακριβώς αυτό το ηλίθιο τσουβάλιασμα αυτού που κάποιος κοντόφθαλμος αντιλαμβάνεται σα "μουσικό είδος" με όλα τα στερεότυπα που έχει στο μυαλό του γι' αυτό. Αν είχες πραγματική επαφή και με τα δύο ιδιώματα που αναφέραμε θα ήξερες ότι το αγγλικό punk της περιόδου είχε πολύ στενές ηχητικές και κοινωνιολογικές επαφές με το new wave of british heavy metal. Mπορεί να μην εκτιμούσες και πολύ τις μπάντες που έπαιζαν nwobhm αλλά τουλάχιστον θα ήξερες πέντε πράματα πριν γίνεις βιαστικός. Φυσικά οι husker du δεν έχουν και τόση σχέση με εκείνο το punk καθώς απεχουν και χρονικά αλλά πατάνε και σε άλλα εδάφη μουσικά.Wow! είπε:Ναι, με τη διαφορά ότι όλα όσα γράφεις εσύ είναι ψέμματα. Κατ' αρχήν, μάλλον δεν έχεις δει φωτογραφία των Husker Du. Κατά δεύτερον, ήθελε πολλά μπαλάκια να είσαι πανκ στη θατσερική αγγλία, την ίδια περίοδο που οι μεταλάδες κονομάγανε πουλώντας σατανισμό. Κατά τρίτον, ΔΕΝ υπάρχει πανκ τομέας στα δισκάδικα (κρίμα, διότι μερικοί θα ξεστραβωνόντουσαν), αλλά ο μέταλ τομέας καλά κραττεί (κοινώς είστε και πελάτες). Άστο, είσαι αδιάβαστος, ξαναγύρνα με πειστικότερες ειρωνείες.
.Κάθε μουσικό είδος που έχει τραγούδια, τελικά καταλήγει να το αξιολογούν επί της βάσης του ποιες ιδεολογίες έχουν βρει καταφύγιο σε αυτό το είδος
έχεις και δίκιο αλλά και άδικο.Το μέταλ, έχει γίνει (εδώ και πολλά χρόνια) καταφύγιο για μία ομάδα ιδεολογιών που καλύτερα να είχαν εκλείψει από την ανθρωπότητα. Υπάρχει σεξισμός, υπάρχει μία λατρεία για τη φρίκη (σε εικαστικό και λεκτικό επίπεδο), υπάρχει μία ρηχότητα στους στίχους, υπάρχει μία διάθεση για τερατολογία κλπ