Αφήνετε tip?

  • Thread starter Thread starter VangelisV
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 75
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 6K
V

VangelisV

Guest
Ένα ανάλαφρο θεματάκι για ΣΚ.

Αφήνετε? Και αν ναι πόσο? Παίζει ρόλο το συνολικό ποσό της παραγγελίας? Δηλαδή στα 7.80 του λέτε κράτα 8? Κράτα 10? Στα 18.80 κράτα 20? Στο 1.60 κράτα 2?

Αν όχι γιατί? Είστε από αυτούς που θεωρείτε ότι ο ντελίβερι/σερβιτόρος πληρώνεται για τη δουλειά που κάνει οπότε γιατί να δώσω τιπ? Όπως δεν δίνω και σε άλλους επαγγελματίες όταν κάνουν τη δουλειά τους?

Απόψης?

 
Last edited:
Αν είναι 8,60 π. Χ. πληρώνω 10. Πληρώνω ένα με ενάμισι ευρώ παραπάνω. 

 Με επηρεάζει μάλλον το γεγονός πως έχω δουλέψει ένα χρόνο delivery στα 18. Έχω κάνει τη δουλειά λοιπόν γι αυτό είμαι στους ντελιβεραδες.... αλληλέγγυος. 

 Αφού κι εγώ με το tip έπαιρνα κατι παραπάνω. 

 
Α,και ποτέ δεν παραγγέλνουμε,όταν βρέχει
Γιατί όχι? Δεν παραγγέλνουμε όταν βρέχει, δεν παραγγέλνουμε όταν χιονίζει, δεν παραγγέλνουμε όταν έχει καύσωνα. Μόνο με 20 με 25 βαθμούς κελσίου σε ανοιξιάτικο καιρό θα τρώμε απ' έξω δηλαδή?

 
 ο καλός ντελιβεράς είναι παντός καιρού εξοπλισμένος.

 Γι αυτό δώνετε κατιτις παραπάνω γιατί δεν βγάζουν πολλά και πολλά από αυτά πάνε πίσω στον εξοπλισμό τους. Όπως και οι μουσικοί.

 Απλά άμα βρέχει π.χ. κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν κάποιο ατύχημα.

 Αλλά για τον ντελιβερά, αυτά πάνε με τη δουλειά.

 Ο ντελιβεράς κινδυνεύει από πολλά.

 Από ατυχήματα, από ληστείες.

 Όλοι οι μεταφορείς.

 Εγώ προτείνω να παραγγέλνετε όταν βρέχει αλλά να δίνετε καλό tip.

 Αυτό θα ευχαριστήσει τον ντελιβερά.

 Και θυμηθείτε.

 Ο ντελιβεράς μεταφέρει.

 Δεν φταιει για τα λάθη.

 Αν και σε πολλά μπορεί ο ντελιβεράς να παρει και κανα τηλέφωνο, ιδιαίτερα σε αυτά που δεν ειναι πολύ οργανωμένα.

 
Στους ντελιβεραδες πάντα 1-2 ευρώ.

Στους σερβιτόρους τουλάχιστον 2-5 ευρώ σε φαγητό ανάλογα με το λογαριασμό.

Καφέ έξω δεν πίνω αλλά αν έπινα 1-2 ευρώ θα τα άφηνα.

 
Καφέ έξω δεν πίνω αλλά αν έπινα 1-2 ευρώ θα τα άφηνα.
Φαίνεται.....2ευρω έχει ο καφες.

100% Tip......θα  παρενέβαινα για θέμα αρχής ?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γενικά όχι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που αισθάνομαι ότι θέλω να το κάνω, ως ανταπόδοση σε ιδιαίτερες συμπεριφορές.

 
Φαίνεται.....2ευρω έχει ο καφες.

100% Tip......θα  παρενέβαινα για θέμα αρχής ?


Ε εντάξει αν πάρει και η σύζυγός έναν πάμε στα 4 ,δεν θα φάει και ο Dennis ένα τοΤστ;

Μια χαρά είναι τα 1-2 ευρώ ?

Έχω βέβαια επηρεαστεί και από τα χρόνια μου στις ΗΠΑ όπου το 10%-20% είναι standard.

Μόνο στην Ιαπωνία δεν αφήνω φιλοδώρημα γιατί προσβΛενονται αν το κάνεις.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γενικά όχι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που αισθάνομαι ότι θέλω να το κάνω, ως ανταπόδοση σε ιδιαίτερες συμπεριφορές.
+1

 
επειδη την εχω κανει αυτη τη δουλεια...

Την εποομενη φορα που θα παραγγειλετε πιτσα...αφηστε 5 ευρω tip.

Αν ξαναπαραγγειλετε απο την ιδια πιτσαρια την μεθεπομενη φορα..θα δειτε σε ποση ωρα θα ερθει η πιτσα...

Αυτο ισχυει για οσα επαγγελματα ζουν απο τα tips.

Aυτος που δινει tips..μπαινει σε αλλη λιστα στο μυαλο κ του ντελιβερα κ του σερβιτορου , ακομα κ της μπουφετζου που φτιαχνει καφεδες σε ενα φουρνο. Αν θελετε ταχυτητα , ευγενεια κ εξυπηρετηση με χαμογελο...πρεπει να βαζετε λιγο βαθυτερο το χερι στη τσεπη.

Αφηνω ΠΑΝΤΑ..αφενως γιατι εχω κανει αυτες τις δουλειες κ ξερω τι ειναι να μοιραζεις πιτσα μεσα στη βροχη  κ αφετερου γιατι ξερω πως σκεφτονται.

 
Μόνο στην Ιαπωνία δεν αφήνω φιλοδώρημα γιατί προσβΛενονται αν το κάνεις.
Μαλλον ειναι Ασιατικο φαινομενο γιατι το επαθα κ εγω στο Βιετναμ

Οι σερβιτοροι σκιζοντουσαν να με εξυπηρετησουν κ τους αφηνα ενα δολαριο tip Και δεν το επαιρναν.{μετα εμαθα οτι ειχαν 10 δολαρια το μηνα μισθο..}

 Αυτο που επαθα πλακα ομως ειναι οταν επαθα λαστιχο κ ενα τυπος που ειχε χασει το ποδι του απο ναρκη μου αλλαξε σαμπρελα..

 Προσπαθουσα να του δωσω 5 δολαρια τι..κ με χιλια ζορια μου πηρε 50 σεντς..

657.JPG

 
εγω κανω αυτη τη δουλεια απο μεσα(εργαζομαι σε κουζινες).γενικως αφηνω tips.αλλα το ασχημο ειναι οτι πολλες φορες ισως αλλος μας εχει σερβιρει-εξυπηρετησει και αλλος πληρωνεται..σε αυτη την περιπτωση να ξερετε οτι 9/10 τα tips "χανονται" στο δρομο..και καταληγουν σε λαθος τσεπη..οποτε καλο ειναι αν αισθανομαστε την αναγκη να δωσουμε tips να τα δωσουμε "στο χερι"στον σερβιτορο που μας εξυπηρετησε ,στον μπουφετζη που εφτιαξε τον καφε η το τοστ,στον μαγειρα που εφτιαξε νοστιμο φαγητο...και παει λεγοντας.

 
 ο καλός ντελιβεράς είναι παντός καιρού εξοπλισμένος.

 Γι αυτό δώνετε κατιτις παραπάνω γιατί δεν βγάζουν πολλά και πολλά από αυτά πάνε πίσω στον εξοπλισμό τους. Όπως και οι μουσικοί.

 Απλά άμα βρέχει π.χ. κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν κάποιο ατύχημα.

 Αλλά για τον ντελιβερά, αυτά πάνε με τη δουλειά.

 Ο ντελιβεράς κινδυνεύει από πολλά. 

 Από ατυχήματα, από ληστείες.

 Όλοι οι μεταφορείς. 

 Εγώ προτείνω να παραγγέλνετε όταν βρέχει αλλά να δίνετε καλό tip.

 Αυτό θα ευχαριστήσει τον ντελιβερά.

 Και θυμηθείτε.

 Ο ντελιβεράς μεταφέρει.

 Δεν φταιει για τα λάθη.

 Αν και σε πολλά μπορεί ο ντελιβεράς να παρει και κανα τηλέφωνο, ιδιαίτερα σε αυτά που δεν ειναι πολύ οργανωμένα.




Ο ντελιβεράς κινδυνεύει αλλά σε μεγάλο ποσοστό οι ίδιοι φταίνε. Αμέτρητες παραβάσεις του ΚΟΚ, από παντελή αγνόηση σημάτων έως οδήγηση σε μονόδρομο σε φούλ ταχύτητα απλά και μόνο για να "κάνουν την δουλειά τους". Ναι δέχομαι ότι είναι άθλια δουλειά, χωρίς μισθό, προοπτικές ενώ η πλειοψηφία δουλεύει μαύρα και σε τρισάθλιους εργοδότες αλλά καλό είναι να τα κοιτάνε και αυτά, δεν τους φταίει ο κόσμος.

Επί του θέματος εγώ γενικά αφήνω τιπ 0,50 - 1 ευρώ ανάλογα την περίπτωση. Σε μαγαζί αν το γκαρσόνι είναι φιλικό και εξυπηρετικό θα αφήσω. Αν έχει μπλαζέ υφάκι και περιμένω μισή ώρα για τον λογαριασμό ενώ τον βλέπω να κωλοβαράει όχι.

 
Ο ντελιβεράς κινδυνεύει αλλά σε μεγάλο ποσοστό οι ίδιοι φταίνε. Αμέτρητες παραβάσεις του ΚΟΚ, από παντελή αγνόηση σημάτων έως οδήγηση σε μονόδρομο σε φούλ ταχύτητα απλά και μόνο για να "κάνουν την δουλειά τους". Ναι δέχομαι ότι είναι άθλια δουλειά, χωρίς μισθό, προοπτικές ενώ η πλειοψηφία δουλεύει μαύρα και σε τρισάθλιους εργοδότες αλλά καλό είναι να τα κοιτάνε και αυτά, δεν τους φταίει ο κόσμος.

Επί του θέματος εγώ γενικά αφήνω τιπ 0,50 - 1 ευρώ ανάλογα την περίπτωση. Σε μαγαζί αν το γκαρσόνι είναι φιλικό και εξυπηρετικό θα αφήσω. Αν έχει μπλαζέ υφάκι και περιμένω μισή ώρα για τον λογαριασμό ενώ τον βλέπω να κωλοβαράει όχι.
εντάξει υπάρχουν όλες οι περιπτώσεις σιγουρα.

 Εγώ ειλικρινά ήμουν πιο προσεκτικός ως ντελιβεράς.

 Και αν η δουλειά ήταν πιο επισημοποιημένη τα πράγματα και σε αυτόν τον τομέα θα ήταν καλύτερα.

 Οι συμπεριφορές που μπορεί να είναι σε πλειοψηφία ανάλογες και  οχι μόνο στους ντελιβεράδες είναι αποτέλεσμα της γενικότερης έλλειψης παιδείας που προκύπτει από............... αλλά είπαμε χαλαρή κουβέντα τωρα. Δεν θα πολιτικολογήσω.

 Ψηφίστε με, έτσι?  Μην με ξεχάσετε!!!

 Και δεν θα σας προδώσω 

 Υπόσχομαι στο Δήμο μας πως θα επιτύχω καλύτερη οδηγική συμπεριφορά των ντελιβεράδων!!!!

 Όλοι μαζί με εμένα μπροστά!!! Και δεν θα σας προδώσω!!!!

χαχαχαχχαχαχαχχααχα

 
εγώ απλά στρογγυλοποιώ το ποσό και αυτό είναι το τιπ του ντελιβερά . Αν βγει 8.80 ή 9 ευρώ π.χ. τσιμπάει το 10ρικο αλλιώς παίζω κάτω του 1 ευρώ

Στα μαγαζιά που παίρνω καφέ στο χέρι , τα αφήνω στο δοχειάκι των tips κι ας τα μοιραστούν όταν γεμίσει όπως θέλουν 

όταν βρέχει δεν παραγγέλνω σχεδόν  ποτέ , εκτός κι αν τον πιάσει μετά την παραγγελία μου . Τώρα αν είναι κάνας αγώνας , event κλπ ...'ντάξει , όλοι κάποιες φορές πάμε στη δουλειά μας γνωρίζοντας ότι είμαστε άτυχοι και θα την φάμε ? 

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top