- Πόντοι
- 18
Καλησπέρα έχω μια ακουστική cort ns 100, αυτό που θέλω να κάνω είναι να την κάνω ποιο αέρινη δεν με πειράζει να χάσω σε όγκο και σε ένταση , έχω παρατηρίσει ότι όταν χτυπάω ένα ακόρντο τα ανοιχτα κυρίως ο ήχος απλώνει θα τον χαρακτήριζα πλαδαρο κάτι που δεν μου αρέσει και ίσως να φταίει που έχει ματ λούστρο μια λύση είναι ο φανοποιός και λούστρο σκληρό αυτοκινήτου ίσως(?) να σημειώσω ότι έχω φτιάξει δικο μου saddle και nut απο κόκκαλο μοσχαριού που το έβρασα, έχω κάποια εμπειρία απο τέτοιου είδους κατασκευές, καθώς έψαχνα στο ιντερνετ είδα οτι είναι εφικτό να γίνει και intonation στην ακουστική βάζοντας κάποια προσθήκη ενως κοματιού απο κόκκαλο λογικά λειτουργεί σαν το βιδάκι της γέφυρας πχ σε μια τελε.. , επιδεί γνωρίζω μερικά πραγματα απο τέτοιες κατασκευές πχ για να βρούμε την κλίμακα του οργάνου μετρούσαμε απο το nut μεχρι και το καβαλάρη και πάνω σε αυτην την μέτρηση και με ένα excel βγάζαμε τις χαραγματιές κάτι αναλογο θα πρέπει να γίνεται και στην κιθάρα , η κιθάρα μου ειναι απο μια γρηγορη ματια στο official SCALE: 25.3" (651mm) και με μια πρόχειρο μετρημα στο τωρινο διαστημα ειναι 656 mm δηλαδη χρειαζομαι μια προσθήκη 5 χιλιοστα για τέλειο intonation τι λέτε αξίζει να ασχοληθώ θα δώ διαφορα και αν τρόπος σκέψης μου είναι σωστός? ???
Τελευταία επεξεργασία από moderator: