Ολοι έχουμε άποψη για το Apple iPad

Λάδι στη φωτιά.... ;D ;D

γιατί καμμιά φορά εσείς οι μικρότεροι, πρέπει να ακούτε εμάς τους μεγαλύτερους...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=16057&subid=2&pubid=56360959

Η είδηση, προφανώς, (και δεν χρειάζεται να πώ..."σας τα είχα πεί" ;)) είναι στο BBC.

Kαι θα επαναλάβω ότι η πίτα του περιεχομένου, μετριέται σε billions και όχι σε millions

Πάλι τα ίδια μετά από δεκαπέντε σελίδες στο παρόν θρεντ, τριανταφεύγα στο προηγούμενο κ.ο.κ. ... Ξέρεις ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των φανατισμένων με την Apple? To γεγονός πως βρισκόμενοι σε άμυνα εναντίον του συνεχούς δουλέματος νιώθουν πάντοτε υποχρεωμένοι να αποδείξουν ότι είναι πλάσματα ενός ανώτερου Θεού. Η πλάκα είναι πως... δεν χρειάζεται. Έχουν κάνει τις επιλογές τους (συνειδητοποιημένες ή μη, δεν έχει σημασία) και δεν χρειάζεται να απολογούνται σε κανέναν.

Η είδηση αυτή δεν έχει τίποτα καινούργιο να πει, αφού δεν αμφισβητεί κανείς σε καμία περίπτωση πως μια μεγάλη ειδησεογραφική εταιρία που σέβεται τον εαυτό της πρέπει συνεχώς να αναζητά αναγνώστες & θεατές (όπως οποιαδήποτε εταιρία πρέπει να αναζητά συνεχώς πελάτες), πόσο μάλλον σε περίοδο που ο παραδοσιακός έντυπος τύπος - σχήμα οξύμωρο - βρίσκεται σε κρίση και ο διαδικτυακός ανθεί. Φυσικά όμως αυτό συνέβαινε πολύ πριν φτιαχτεί ένα παραφουσκωμένο iPod Touch, και τέτοιες κινήσεις όπως αυτή του BBC δεν αποσκοπούν μόνο στο iPad αλλά σε όλες τις tablets.

bloody_sunday είπε:
Η είδηση αυτή δεν έχει τίποτα καινούργιο να πει, αφού δεν αμφισβητεί κανείς σε καμία περίπτωση ότι μια μεγάλη ειδησεογραφική εταιρία που σέβεται τον εαυτό της πρέπει συνεχώς να αναζητά αναγνώστες (όπως οποιαδήποτε εταιρία πρέπει να αναζητά συνεχώς πελάτες), πόσο μάλλον σε περίοδο που ο παραδοσιακός έντυπος τύπος - σχήμα οξύμωρο - βρίσκεται σε κρίση και ο διαδικτυακός ανθεί. Φυσικά όμως αυτό συνέβαινε πολύ πριν φτιαχτεί ένα παραφουσκωμένο iPod Touch, και τέτοιες κινήσεις όπως αυτή του BBC δεν αποσκοπούν μόνο στο iPad αλλά σε όλες τις tablets.
Μα φυσικά και απευθύνεται σε όλες τις ταμπλέτες...μόνο που όλες οι εφαρμογές δεν λέγονται

iPlayer iPad... ;)

ακόμα και οι φανατισμένοι αντι-Αpple μπορούν να το καταλάβουν....ή όχι? ;D

Και προφανώς, η κίνηση τoυ ΒΒC έχει τεράστιο ενδιαφέρον για το τρόπο χρέωσης, απλά δεν έχει άμεση εφαρμογή στις ιχθυοκαλιέργειες ;)

Ρε παιδιά, πρέπει να επαναλάβω τα λεγόμενά μου? Είναι λίγο βαρετό... Είπα πως δεν είναι επαναστατικό ή πως δεν θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την φορητή ψυχαγωγία και ενημέρωση? Και βέβαια θα το κάνει. Αυτό που έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και χειροπιαστά είναι πως για την ώρα είναι μια αδέξια προσπάθεια που προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο - και εννοείται πως οι ανταγωνιστές ακολουθούν καταϊδρωμένοι, με τη διαφορά πως εκείνοι δεν έχουν τα αιώνια κολλήματα της Apple όπως πχ. αυτά με το flash, με τη δικτατορική επιβολή της πλατφόρμας, με τα υπέρογκα fees τρίτων για τη χρήση της κλπ κλπ.

bloody_sunday είπε:
με τη διαφορά πως εκείνοι δεν έχουν τα αιώνια κολλήματα της Apple όπως πχ. αυτά με flash, με τη δικτατορική επιβολή της πλατφόρμας, με τα υπέρογκα fees τρίτων για τη χρήση της κλπ κλπ.
Business is business...είτε μας αρέσει είτε όχι...

Ε, σε περίπτωση που δεν μας αρέσει, είτε σαν concept, είτε λόγω αρχών, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, δεν το προτιμούμε. Απλό...

bloody_sunday είπε:
Ε, σε περίπτωση που δεν μας αρέσει, είτε σαν concept, είτε λόγω αρχών, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, δεν το προτιμούμε. Απλό...
Πάντα...αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο κόσμος δίπλα δεν μεταβάλλεται γιατί εμείς δεν το προτιμούμε... ;)

ostrichnw3.jpg

Φυσικά και μεταβάλλεται, και οφείλουμε, αν επιθυμούμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας, να το παρατηρούμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα. Αυτό δεν γίνεται ούτε από χαζοστρατευμένους anti-Apple, ούτε όμως από αυτούς που έχουν εισιτήριο διαρκείας στη θύρα με το μηλαράκι. Εγώ δεν ανήκω ούτε στους μεν (παρότρυνα την μικρή μου αδερφή να πάρει Mac αξίας δυο χιλιάδων ευρώ, όπως και έγινε) αλλά ούτε στους δε. Δεν θα έλεγα ακριβώς το ίδιο για εσένα...

bloody_sunday είπε:
Φυσικά και μεταβάλλεται, και οφείλουμε, αν επιθυμούμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας, να το παρατηρούμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα. Αυτό δεν γίνεται ούτε από χαζοστρατευμένους anti-Apple, ούτε όμως από αυτούς που έχουν εισιτήριο διαρκείας στη θύρα με το μηλαράκι.
Έτσι είναι...η αντικειμενικότητα είναι πάντα στα νούμερα....15.000.000 συσκευές σε 9 μήνες και πρόβλεψη για διπλασιασμό, δεν μπορεί να αφήνει κανένα αδιάφορο...πχ το BBC

Αρα? Αποποιουμαστε τα fanboyλικια και επιλεγουμε αναλογα με τις αναγκες και τις απαιτησεις μας...iPad 2 FTW ;D

Btw: μηπως σιγουλια-σιγουλια να ετοιμαζοταν και το Noiz Mobile?? Λεω εγω...

chris gti είπε:
Btw: μηπως σιγουλια-σιγουλια να ετοιμαζοταν και το Noiz Mobile?? Λεω εγω...
Μάλλον δεν κατάλαβες το συνδρομητικό μέλλον...και δεν χρειάζεται να βάζεις ιδέες στο αφεντικό ;D ;D

bloody_sunday είπε:
....Εγώ δεν ανήκω ούτε στους μεν ....
Δεν θα το έλεγα.

Είσαι αυτός που άνοιξε το μοναδικό apple hate thread με τη φανταστική διαπίστωση:

...

Oι πρώτες εντυπώσεις, πέρα από αυτές των φανατικών οπαδών της Apple, είναι λίγο χλιαρές μιας και δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά από τα παλαιότερα tablet PCs της Microsoft που απέτυχαν εμπορικά, ούτε από τα netbooks/μικρά notebooks. Είναι κάπως σαν... υπερφυσικό iPhone, με τη διαφορά πως το μέγεθός του το κάνει πιο δύσχρηστο, λιγότερο compact και χωρίς να του δίνει ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα έναντι των άλλων gadgets που κάνουν ήδη όσα κάνει και αυτό. Βασικά... kate me φαίνεται σαν να μην έχει λόγο ύπαρξης. ...
στην οποία συνέκρινες το IPad με τις λοιπές παντόφλες.  ;D

Προσωπικά μου είναι αδιάφορο ως gadget .. αλλά δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα (εμπορικά) προϊόντα που κυκλοφόρησαν ποτέ.  

bloody_sunday είπε:
Εγώ δεν ανήκω ούτε στους μεν (παρότρυνα την μικρή μου αδερφή να πάρει Mac αξίας δυο χιλιάδων ευρώ, όπως και έγινε) αλλά ούτε στους δε. Δεν θα έλεγα ακριβώς το ίδιο για εσένα...
Και έκανες πολύ καλά ;)...τώρα τι λές για μένα...εγώ να δείς τι λέω για σένα όταν δεν είσαι μπροστά ;D ;D

Εγώ νομίζω ότι αυτό το thread έχει ένα σημαντικό πρόβλημα: λέγεται "ΟΛΟΙ έχουμε γνώμη για το iPad", επιβραβεύοντας (;) στην ουσία την γνωστή αντίληψη ότι στην Ελλάδα, όλοι έχουν γνώμη επί παντός επιστητού. Για άλλη μία φορά, οι απόψεις ειδικών σε ζητήματα επιστήμης, χρήσης υπολογιστών, αγοράς, διαφήμισης κλπ, πρέπει να συνυπάρχουν με τις απόψεις ανθρώπων που έχουν μόνο ΔΙΑΒΑΣΕΙ για το θέμα τους, και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε τι έχουν διαβάσει.

Δεν μπορώ να μη θυμηθώ το - από δημοτικού σχολείου - ρητό : μιλάνει ΟΛΟΙ, μιλάνε και οι ΜΟΓΓΟΛΟΙ (ξέρω ότι υπήρχε και άλλη παραλλαγή).

trolley είπε:
Για άλλη μία φορά, οι απόψεις ειδικών σε ζητήματα επιστήμης, χρήσης υπολογιστών, αγοράς, διαφήμισης κλπ, πρέπει να συνυπάρχουν με τις απόψεις ανθρώπων που έχουν μόνο ΔΙΑΒΑΣΕΙ για το θέμα τους, και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε τι έχουν διαβάσει.
Εμένα δεν με πειράζει...το βλέπω σαν έρευνα αγοράς ;)

marathon είπε:
Εμένα δεν με πειράζει...το βλέπω σαν έρευνα αγοράς ;)
Ούτε εμένα με πειράζει, απλά θυμίζω περί τίνος πρόκειται.

Σωστον...και υπάρχουν οι γνώμες "ειδικών" που έχουν-δεν έχουν διαβάσει, αλλα υπάρχουν και οι γνώμες κατόχων-χρηστών...που δεν είναι ειδικοί... :)

Trending...

Νέα θέματα

Back