- Πόντοι
- 218
Εδώ και 8 χρόνια παίζω συνέχεια σε standard d κούρδισμα. Τον τελευταίο μήνα θέλοντας μια κιθάρα σε standard e έβαλα καινουργιες χορδές σε μια partcaster που βρέθηκε στα χέρια μου και έχω τρελαθεί...θα πάρω μια κανονικη!
Ντροπή.Νομίζω η κορυφαία Strat ever είναι η εξής
Δεν έχει να κάνει με τις στρατ προφανώς. Η πλειοψηφία των κιθαριστών, όταν πιάνουμε μια οποιαδήποτε ηλεκτρική κιθάρα, αυτό κάνουμε.Ένα πράγμα με χαλάει στις Strat. Όταν πιάνω μια και ξεκινάω να παίζω, καταλήγω σε πεντατονικά πράγματα και σε blues.
Όταν πιάνω μια και ξεκινάω να παίζω, καταλήγω σε πεντατονικά πράγματα και σε blues.
Έχουν περάσει πάνω από 25 από τη κατοχή μου. Όλες είχαν κάτι γοητευτικό. Ποια μ’ αρέσει περισσότερο; Δύσκολο ν’ απαντήσω. Μάλλον οι early 60’s. Α! και οι vintage 70’s.Τσουπ, δεν πρόλαβα να το πω και εμφανίστηκε ο ένας γέρων ?
Ωραίος και to the point. Περιμένω να δω τι θα πει ο άλλος γέρων, αν και υποπτεύομαι ότι θα παραπέμψει στα early '70s για ευνόητους λόγους ?
Κύριοι, εδώ θα ξεχωρίσουν οι άντρες από τα αγόρια - ποιοι είναι οι γνήσιοι Stratocαστορες ?
Πάντως θέλω την Stratocaster με rosewood και την Telecaster με mapleΠοιο κατά την ταπεινή (και υποκειμενική) σας φυσικά άποψη, είναι το holy grail όταν η κουβέντα πάει στην Stratocaster; Ποια περίοδος έβγαλε τις κορυφαίες Stratocaster;
Δεν έχει να κάνει με τις στρατ προφανώς. Η πλειοψηφία των κιθαριστών, όταν πιάνουμε μια οποιαδήποτε ηλεκτρική κιθάρα, αυτό κάνουμε.
Και ατελείωτα vibratoΌταν πιάνω lp παίζω riffs,
Στις 15/6/2024 στις 7:17 ΠΜ, Nekkon είπε
Νομίζω η κορυφαία Strat ever είναι η εξής Προβολή συνημμένου 45018
Πέρα από την πλάκα, και εμφανισιακά και ηχητικά μου αρέσει η 1961 του Mick από That Pedal Show που φαίνεται στο βίντεο
Ουστ!Αν πιάσεις την παρακάτω, δε νομίζω ότι θα παίξεις μπλουζ... ?
https://www.thomann.de/gr/fender_dave_murray_strat_2tsb.htm
Προβολή συνημμένου 45056
Το μόνο που με χαλάει, το οποίο για πολλούς είναι προνόμιο βέβαια, είναι το ότι έχει τόσο χαρακτηριστικό ήχο
Έλα πάρε μια, custom made από τον σύντροφό @argytar στα specs μου ,το μεγάλο προσόν της είναι το baseplate στον πίσω μαγνήτη και το Memphis wiring που επιτρέπει bridge+neck μαζί οπότε ακούγεται σχεδόν σαν Telecaster με τρέμολο ?Χτύπησε ο... κανάγιας (tele) ινφλουέσερ... ? Έπρεπε να το περιμένω. ?
Κύριοι ανεβάστε τις stratocaster σας να θαυμάσουμε κιθάρες της προκοπής ?