512MB RAM. Είναι αρκετή?

¶στα τα ευχαριστώ... τώρα μας χρωστάς να ανεβάσεις κάπου το κομάτι να το ακούσουμε' date=' να πάρουμε και εμείς μία αίσθηση του τι μας παίδευε... :)[/quote']
Θα το δουλέψω λίγο ακόμα και θα το ανεβάσω.

Λεω να το ονομάσω:

"ΝΟΙΖ SUPPORT GROUP". :lol: :lol: :lol:

¶στα τα ευχαριστώ... τώρα μας χρωστάς να ανεβάσεις κάπου το κομάτι να το ακούσουμε' date=' να πάρουμε και εμείς μία αίσθηση του τι μας παίδευε... :)[/quote']
Θα το δουλέψω λίγο ακόμα και θα το ανεβάσω.

Λεω να το ονομάσω:

"ΝΟΙΖ SUPPORT GROUP". :lol: :lol: :lol:

Koyrosava , δεν μας τα λες καλά. :D Ποιο performance δεν ανεβαίνει τώρα πάνω από 50 ?

Του CPU ή του disc cache ? Αν είναι του CPU τότε ίσως το πρόβλημα σου να λύθηκε γιατί απλά έκανες μια φρέσκια εγκατάσταση του Cubase σε καινούριο folder (άσχετα με το σκληρό). Πιθανότατα πριν να είχες εγκαταστήσει πάνω από μια Version cubase (η μια πάνω στην άλλη) στο ίδιο folder και να προέκυψαν προβλήματα. Αν εννοείς το performance του disc cache , τοτε ... μήπως τόσο καιρό χρησιμοποιούσες κάποιο softsampler με disc streaming και δεν το είχες απενεργοποιήσει ώστε να φορτώνουν τα samples στη μνήμη?

Koyrosava ' date=' δεν μας τα λες καλά. :D Ποιο performance δεν ανεβαίνει τώρα πάνω από 50 ?Του CPU ή του disc cache ? μνήμη?[/quote']

Του CPU

Οκ. Τότε μάλλον ισχύει το παραπάνω που σου έγραψα. (Όταν εγκαθιστούμε κάποια μεταγενέστερη version ενός προγράμματος πρέπει πάντα να απεγκαθιστούμε τη παλιά , να πηγαίνουμε στα περιεχόμενα του σκληρού μας και να σβήνουμε τυχόν παλιά αρχεία που έχουν μείνει από τη παλιά version. Εννοείται ότι το folder που περιέχει τα plugins το αφήνουμε ανέπαφο ) Ίσως το πρόβλημα σου να λύθηκε γιατί απλά έκανες μια φρέσκια εγκατάσταση του Cubase σε καινούριο folder ,γιατί η λύση που περιέγραψες δεν συνδέεται με το πρόβλημα ,παρά μόνο αν είχες κάποιο sampler που να κάνει disc streaming. Και επειδή μας τα λες ένα ένα ... μήπως χρησιμοποιείς κάποιο software από τα παρακάτω ? Gigastudio, Hallion, EXSP24 , Kontakt , BFD κλπ που να κάνει disc streaming ?

Disc streaming σημαίνει ότι το softsampler φορτώνει ένα μέρος ( την αρχή) των δειγμάτων του κάθε patch στη μνήμη RAM και εν συνεχεία διαβάζει το υπόλοιπο δείγμα απευθείας από το σκληρό δίσκο. Έτσι αν έχουμε ένα κομμάτι με μεγάλη πολυφωνία , είναι το ίδιο σαν να διαβάζαμε πολλά audio tracks στο σκληρό.

Να πω κι εγώ μια βλακεία ? Βασισμένη στο ανωτέρω μου πόστ για το πρόβλημα κολλήματος που αντιμετώπιζα.

Εχθές ανέβασα την εικονική μνήμη (virtual memory) στο 900 μικρότερο μέγεθος (υπενθυμίζω οτι έχω ένα giga μνήμη) , ανέβασα στην audigy το latency στα 20ms (που παρατήρησα ότι η πραγματική καθυστέρηση που "νοιώθω" όταν παίζω έίναι κατά πολύ μικρότερη και δεν με ενοχλεί καθόλου , ακόμα και το audio rec είναι σύγχρονο και δεν χρειάζεται μετακίνηση) και το κόλλημα δεν ξανάγινε 4 ώρες που δούλευα εχθές .

(γράφω στα 16/48

Μετά κατέβασα το latency στα 10ms και πάλι κανονικά.

Το project μου περιλαμβάνει 3 audio tracks άνω των 2 λεπτών και κανα δύο μικρότερα και 2 softs tracks (orchestral - fm7) κα 3 plug ins effe του σοναρ.

Μήπως παίζει ρόλο το μέγεθος της εικονικής μνήμης εκτός από την πραγματική ram?

Έχω δύο ολόιδια pc με τις ίδιες κάρτες πάνω και τα ίδια προγράμματα και το ένα δουλεύει χωρίς κολλήματα άρα αποκλείω το να υπάρχει πρόβλημα με τα αγορασμένα.

Είχα διαβάσει σε γνωστό περιοδικό του χώρου οτι αν έχουμε περισσίτερη ram είναι καλύτερο να κατεβάζουμε την εικονική μνήμη μέχρι και αρχικό μέγεθος 100. Μήπως ο άνθρωπος που το είπε έκανε λάθος?

Πάντως δεν ξέρω αν φταίει αυτό, πάντως τα προβλήματα μου άρχισαν από τοτε που κατέβασα την εικονική μνήμη στα 300 mb

Και παρεπιπτόντως το pc σε όλες τις άλλες εφαρμογές πετάει. στο Sonar είχα παρατράγουδα.

:lol:

Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι στα windows XP δεν υπάρχει λόγος να πειράζουμε την εικονική μνήμη διότι την διαχειρίζονται αρκετά σωστά. Παλιότερα με διάφορους πειραματισμούς που έχω κάνει ακολουθώντας παρόμοιες προτάσεις όπως εσύ δοκίμασα

α) να απενεργοποιήσω τη μνήμη ( No paging file)

β) να επιλέξω custom size και να δηλώσω το ίδιο νούμερο στο initial και maximum size , αυτό το κάνεις για να μην κατακερματίζεται το paging file από τις αυξομειώσεις.

γ) να επιλέξω system managed size και να αφήσω το μέγεθος του paging file στη διαχείριση των windows.

Και στις τρεις περιπτώσεις οι επιδώσεις ήταν παρόμοιες οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να πειράζουμε την εικονική μνήμη. Σίγουρα με διάφορα tweaks μπορούμε να αυξήσουμε τις επιδώσεις αλλά το ποσοστό αύξησης είναι πολύ μικρό.

Για μένα όλα τα προβλήματα ξεκινάνε και τελειώνουν από τα drivers των καρτών. Τα καλογραμμένα drivers λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα με ότι ρυθμίσεις και να έχουμε στο σύστημά μας. Βάλε μια RME ή μια Echo και ρύθμισέ την σε πολύ χαμηλό latency στο ίδιο σύστημά που η audigy δημιουργεί προβλήματα θα δεις ότι όλα θα λειτουργήσουν άψογα. Οι κακογραμμένοι drivers αναγκαστικά για να λειτουργήσουν σωστά πρέπει να ανεβάσουμε το latency.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι το Sonar καμιά φορά χρειάζεται ειδικές ρυθμίσεις για να λειτουργήσει σωστά. Για παράδειγμα αυτές είναι οι ρυθμίσεις για το Sonar αν έχεις κάρτα Echo (για Audigy καποια απο τα παρακάτω δεν θα ισχυουν , αλλα αξίζει να πειραματιστείς) :

WDM – Using SONAR Here are the required settings for using SONAR with our driver:

Note: The settings below will need to be reset every time you reconfigure your wave devices.

Go to Options/Audio.

• On the “General” tab, set “Audio Driver Bit Depth” to 24.

• On the “Advanced” tab, we suggest selecting “Trigger & Freewheel”

• On the “Driver Profiles” tab, uncheck “Access Driver In Mono”. Be sure to set

“Stream > 16 bit data as” to “32 bit PCM, left justified”.

You may get a message that your audio devices are not compatible with the specified format; you

may need to restart SONAR several times. Make sure each time that the settings are correct;

once SONAR starts successfully without the “not compatible” message, be sure to run the Wave

Profiler under Options/Audio/General.

To get the smallest possible latency, you should only enable input and output drivers that you

actually intend to use.

Σύντροφοι homestudiανθρωποι διαβασα με εξειρετικο ενδιαφερον το thread που ξεκινησε απο τα προβλήματα του κουροσαβα. Χρησιμοποιω το Logic 5.5.3 με εναν Pentium 4 στα 1.6 και 512 RAM (καρτα ηχου M-Audio 2496) και εν πολλοίς δεν εχω τα προβλήματα που αναφερθηκαν. ειναι αρκετα σταθερο το Logic και οι drivers της καρτας. Ομως οταν το παρακανω με τα soft synths, ιδιαιτερα με κατι Trilogy,Atmosphere κλπ, το καυμενο το συστημα κρεμαει. Θα ηθελα να μαθω πως απενεργοποιώ το disc streaming απο τα soft samplers μου (EXS 24, Kontakt,) μηπως και καταφερω να βελτιωσω την αποδοση. Επισης, στο Logic εχω τη δυνατοτητα να κανω freeze στα soft synths?

Ευχαριστώ εκ των προτερων για τη βοηθεια.

Mr Dee

Φίλε dither..

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά σε , για τις οδηγίες. Πάντως πείστηκα οτι το πρόβλημα αρχίζει και γενικέυεται στο pc μου , και αφού αποκλείστηκε το ενδεχόμενο από ιούς μετά την επιστράτευση ειδικών που εξέτασαν το pc μου (και ψυχιάτρων που εξέτασαν και εμένα και είπαν οτι προς το παρόν είμαι ακίνδυνος για τον εαυτό μου και τους άλλους γιατι εχω στεναχωρηθεί με την υπόθεση) περιμένω τον γενναίο πολεμιστή indiano που θα έρθει για την τελική διάγνωση ως ειδικός, και μετά φορμά!!

Έχω παρατηρήσει οτι το 1 pc που δεν δουλεύει καλά έχει πάψει οταν κρεμάει να μου βγάζει το γνωστό μήνυμα οτι "το πρόγραμμα εκτέλεσε εσφαλμένη κ.λ.π) οποτε κολλαει με κάτι και παγώνει, και μετά κάνει reset και λέει οτι "ανένειψε από σοβαρό σφάλμα"

Ο δρόμος του φορμά , είναι μακρύς και επίπονος ,αλλά δεν πειράζει. Αν δεν πιάσει και αυτό (πάντα βασιζόμενος οτι το άλλο pc με τα ίδια πάνω δουλεύει) τότε.... Έχε γεια mini home studio no 1. Θα δουλεύω πιο απλά. :oops: η όταν πάω στο άλλο σπίτι

Φίλε mr_Dee για το streeming θα σου πω αυριο μιας και εγώ το logic έχω.

το freese στο logic λέγεται bounce και η διαδικασία είναι η εξης: πας στο μείκτη και κάνεις mute όλα τα tracks ΕΚΤΟΣ του track που θέλεις να κάνεις

bounce. Κοιτας σε ποιό output στέλνεις το synth που θέλεις να κάνεις bounce

πχ 1-2, πηγένεις στο fader του output και θα δεις στη κάτω μεριά του ένα

κουμπάκι που λέει bounce. Το πατάς, ορίζεις τα μέτρα που θα κάνει play, το output file και πατάς οκ.

Αυτά :lol:

Γιάννης

Alsofocus ευχαριστώ για την ανταποκριση,η γέρικη μνήμη μου δε μου επετρεψε να θυμηθώ τη διαδικασία του bounce την οποία εχω χρησιμοποιήσει ήδη. Οσο για το streaming, περιμενω να μου πεις νεα.

Για τον φιλο cos_dr, μια παρομοια περιπτωση με κολλήματα αντιμετώπισε φίλος και αφού εφαγε βδομαδες ψάχνοντας και φορμαροντας ανακάλυψε οτι ειχε ελλατωματικο motherboard. Κοιταξέ το κι αυτό πριν παροπλίσεις τον 2ο υπολογιστή σου.

Τα σεβη μου

Για να απενεργοποιήσεις το Disc Streaming στο :

EXS 24 -> πατάς options πάνω δεξιά -> Virtual Memory -> Αν είναι επιλεγμένο το Active το ξετικάρεις και πατάς apply.

Kontakt -> πατάς options -> Επιλέγεις DFS Direct from Disc -> Στο παράθυρο που θα ανοίξει αν είναι επιλεγμένο το Active το απενεργοποιείς και πατάς apply.

το freese στο logic λέγεται bounce και η διαδικασία είναι η εξης: πας στο μείκτη και κάνεις mute όλα τα tracks ΕΚΤΟΣ του track που θέλεις να κάνειςbounce
Το bounce του Logic ΔΕΝ είναι αντίστοιχο με το freeze του Cubase αλλα με το Audio Mixdown . Για να αποκτήσεις τη δυνατότητα freeze στο Logic θα χρειαστείς το FX freeze

Φίλε dee, η τελευταία μου ελ΄πίδα είναι να φταίει το οτι ανακάλυψα τυχαία πως αντιμετώπιζε κόλλημα το software που συνοδεύει την audigy και συγκεκριμένα το media source playar. Ισως υπάρχει κάποιο conflict . Με το που το δουλεύω βγάζει του κόσμου τα error αι μετά μόλις ανοίξω απο το control panel κάποια είσοδο κάνει restart.

Ξανάριξα μόνο τους driver αι δούλεψα κανα μισάωρο με το sonar χωρίς πρόβλημα. ΜΕτά ξαναφόρτωσα το software και αρχισαν τα ίδια.

Επανέλαβα την διαδικασία (...get a life reeeeee :lol: ) και πάλι διορθώθηκε.

βλέπουμε.................... τί να πώ, είναι μήν σου τύχει και συνήθως σου τυχαίνει στο πρόγραμμα που έχεις πιο πολύ ανάγκη από όλα τα άλλα..... :lol:

Το bounce του Logic ΔΕΝ είναι αντίστοιχο με το freeze του Cubase αλλα με το Audio Mixdown . Για να αποκτήσεις τη δυνατότητα freeze στο Logic θα χρειαστείς το FX freeze
Όντως δεν είχα καταλάβει καλά απ'ότι φαίνετε. Το logic δεν ξέρω να έχει τέτοια λειτουργία.

υπαρχει freeze στο logic 6 (mac only) και πραγματι στην ουσια ειναι ενα συντομευμενο bounce πολυ πολυ χρησιμο για βαρια projects

υπαρχει freeze στο logic 6 (mac only) και πραγματι στην ουσια ειναι ενα συντομευμενο bounce πολυ πολυ χρησιμο για βαρια projects
Χαίρω πολύ ... εμείς μιλάμε τόση ώρα για το Logic 5.5.3 PC version

Φίλτατε dither ευχαριστώ,οι γνωσεις σου πάντα σε πρωτη ζήτηση στο φόρουμ! Κατέβασα το fxfreeze και παω σπιτι για δοκιμή.Αν δουλεύει τόσο καλά όσο λεει το site,θα βοηθήσει πολύ το -δυστυχώς- περιορισμένο μου συστημα.

Αγαπητέ cos_dr το συνοδευτικό software της Soundblaster μου δημιουργούσε και μενα μεγάλα προβλήματα στο παρελθόν,αναγκάστηκα να την δουλεύω με τους kx drivers και οχι με τους drivers της Creative. Η κατάσταση βελτιώθηκε,αλλά το sample rate ηταν κλειδωμενο στα 48.000,πραγμα που δημιουργει υποχρέωση ηχογραφησης και χρησης wav αρχειων μονο αυτης της δειγματοληψίας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Πρεπει να αποχωριστείς την Soundblaster και να παρεις μια καλή -εστω φτηνη- καρτα ήχου.Προτείνω Terratec 2496,εκτος κι αν οι φιλοι που παρακολουθουν το thread εχουν αλλη άποψη.

Να είστε ολοι καλά,keep making music.

Mr Dee

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα