440 vs 432 hz

Που να πάω εγώ με φουλ του άσσου με βαλέδες ....
Αν παίζαμε ποκα στα 432 hz to φουλ κερδίζει το MEΓΑΧΕΡΤΖ

Στο θέμα μας

Σχετικά με το 442, παλαιότερη τοποθέτηση του Sami Amiris.
Τι ξέρει αυτός...........................

Έχουμε γίνει όλοι ειδήμονες στη μουσική και προσκυνάμε τους σύγχρονους  μουσικούς καθηγητές παύλα τεχνοκράτες, τους νέους AΓΙΑΤΟΛΑΧ της ΜΟΥΣΙΚΗΣ που μας διδάσκουν πως να παίζουμε και να ακούμε, χάσαμε όμως την ουσία, στα 432 Ηz μιλάει στην ΚΑΡΔΙΑ η ΜΟΥΣΙΚΗ μπρέι, το ΣΥΜΠΑΝ, στην 13η ΔΙΑΣΤΑΣΗ στο OUTER SPACE όλοι είμαστε παντού και ένα. ΤΕΛΟΣ.  απο εμένα over & out. ?

Rotterdam_Grote_Kerk_Sint_Laurentius_Innen_Orgel_1-734x1030.jpg

http://www.voxhumanajournal.com/images/cover/szostak.jpg

Pipe Organ: "I would love a new tuning!!" ?

Λοιπόν για να μιλήσω σοβαρά ....

Σχετικά με το βίντεο που παρέθεσε η διαπλοκή η γνώμη μου είναι η εξής ...

Ναι, οι συχνότητες παίζουν μεγάλο ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό και σωματικά και εγκεφαλικά και ψυχικά, και επίσης επηρεάζουν/μεταφέρονται στους χώρους που βρίσκονται οι άνθρωποι.

Σίγουρα επηρεάζουν τις ανθρώπινες λειτουργίες, έχουν χρησιμοποιηθεί και από την πολεμική "βιομηχανία", και από την αθλητική (ως ντόπα).

Όμως ....

Όπως συνήθως γίνεται με τέτοιου είδους θεωρίες, μπλέκεται έντεχνα το πραγματικό/λογικό με το εικονικό/μη-επιστημονικό, για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το A440 είναι μια συχνότητα σε μια νότα σε μια συγκεκριμένη οκτάβα, και καθορίζει τις συχνότητες για τις άλλες νότες/οκτάβες κλπ.

Που σημαίνει ότι μπλέκονται πολλές συχνότητες στην ιστορία αυτή.

Η απορία μου είναι, πώς γίνεται όλες αυτές οι συχνότητες (ή κάποιες άλλες) να επιδρούν με τον ίδιο τρόπο στην ανθρώπινη εγκεφαλική λειτουργία.

Δεν νομίζω να έχει επιστημονική βάση κάτι τέτοιο.

Από εκεί και πέρα, αν υποθέσουμε ότι μπλέκονται στο συχνοτικό φάσμα κάποιες συχνότητες με δόλο, για την τεχνητή δημιουργία συναισθημάτων, αυτό μπορεί να γίνει με το όποιο κούρδισμα στο A.

Και στο 432 και στο 415, και όπου γουστάρει ο "δολιοφθορέας".

Και στην ανατολίτικη μουσική?

Εκεί που υπάρχουν μόρια?

Εκεί δεν υπάρχει τέτοιου είδους παρέμβαση?

Ξέρω ότι τα γράφω αυτά στον βρόντο, αφού δεν θα τα πάρει κανείς σοβαρά, αλλά έπρεπε να τα γράψω.

Είναι η γνώμη μου.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όταν προ δεκαετίας ένας φίλος μου είχε αναφέρει αυτό το θέμα περι πιο ευχάριστης ακρόασης στα 432hz, αν και με αρνητική προδιάθεση για την εγκυρότητα του ισχυρισμού και με δεδομένο πως το εγχείρημα ήταν αρκετά εύκολο, προσπάθησα να διαπιστώσω αν όντως ισχύει σε εμένα τουλάχιστον. Συντόνισα τον media player και daw στα 432 και για ένα χρονικό διάστημα άκουγα εκεί . Μετά απο λίγες ημέρες το επανέφερα ,προφανώς γιατι δεν είχα καταλάβει την οποιαδήποτε διαφορά, ουτε επιπλέον ψυχική ευεξία ούτε τίποτα σχετικό,  και η μουσική μου το ίδιο χάλια ακουγόταν ?. 

Καλά τώρα είναι πσηφιακά, παλιότερα όμως ξέραμε αν το πικάπ ή το κασσετόφωνο έφερνε τισ σωστές στροφές για να έβγαιναν τα 440? Όλα στο περίπου δεν ήταν?
Όχι απλά οι στροφές έπιαναν προς το περίπου το στόχο, αλλά το "μπατινάρισμα" του ξεχασμένου ιμάντα ή το wow n fluttering στο κασσετόφωνο πρόσθετε και μία ωραία διακύμανση στην επιθυμητή συχνότητα , ένα φυσικό lfo ένα πράγμα. 

Όσο αφορά κάτι τσαρλατανίστικα βίντεο που μου είχε βάλει ο φίλος τότε περι του θέματος, με κάτι ταλαντώσεις χαρτονιού και μοναδικά σχήματα κόκκων άμμου που απεικονίζονται μόνο στα 432, τύφλα να έχουν οι επιστημονικές μεθοδολογίες και δημοσιεύσεις.

Γενικά , είναι θέμα νευρολογίας το όλο ζήτημα και δεν γνωρίζω κατα πόσο αυτή η επιστήμη στηρίζει την άποψη πως στα 432 ακούμε πιο ευχάριστα. Εαν βγει κάτι καινούριο στη δημοσιότητα ευχαρίστως @Κβαντική Διεμπλοκή να μας το παραθέσεις, όχι οτι θα καταλάβουμε και πολλά βέβαια γιατι δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Η επιστήμη όμως είναι κάτι το οποίο εξ ορισμού προσπαθεί να επιβεβαιώνει θεωρίες απορρίπτοντας προηγουμενες και αυτό παίρνει σειρά ετών , οπότε αυτές οι ανησυχίες είναι για συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά πως να το κάνουν . Για την ώρα καλό θα ήταν να μάθουμε να παίζουμε λίγο πιο σωστή ή/και ωραιότερη μουσική . Για να μην γνωρίζεις πως ένα πιάνο είναι μεγάλο μανίκι για να το κουρδίσεις, τότε έχεις πολλά να μάθεις για τη φιλοσοφία των οργάνων και πιθανότατα για τη μουσική θεωρία. Καλό θα ήταν να αναλώσεις το χρόνο σου εκεί, θα σε βοηθήσει αρκετά.

Όταν προ δεκαετίας ένας φίλος μου είχε αναφέρει αυτό το θέμα περι πιο ευχάριστης ακρόασης στα 432hz, αν και με αρνητική προδιάθεση για την εγκυρότητα του ισχυρισμού και με δεδομένο πως το εγχείρημα ήταν αρκετά εύκολο, προσπάθησα να διαπιστώσω αν όντως ισχύει σε εμένα τουλάχιστον. Συντόνισα τον media player και daw στα 432 και για ένα χρονικό διάστημα άκουγα εκεί . Μετά απο λίγες ημέρες το επανέφερα ,προφανώς γιατι δεν είχα καταλάβει την οποιαδήποτε διαφορά, ουτε επιπλέον ψυχική ευεξία ούτε τίποτα σχετικό,  και η μουσική μου το ίδιο χάλια ακουγόταν ?. 

Όχι απλά οι στροφές έπιαναν προς το περίπου το στόχο, αλλά το "μπατινάρισμα" του ξεχασμένου ιμάντα ή το wow n fluttering στο κασσετόφωνο πρόσθετε και μία ωραία διακύμανση στην επιθυμητή συχνότητα , ένα φυσικό lfo ένα πράγμα. 

Όσο αφορά κάτι τσαρλατανίστικα βίντεο που μου είχε βάλει ο φίλος τότε περι του θέματος, με κάτι ταλαντώσεις χαρτονιού και μοναδικά σχήματα κόκκων άμμου που απεικονίζονται μόνο στα 432, τύφλα να έχουν οι επιστημονικές μεθοδολογίες και δημοσιεύσεις.

Γενικά , είναι θέμα νευρολογίας το όλο ζήτημα και δεν γνωρίζω κατα πόσο αυτή η επιστήμη στηρίζει την άποψη πως στα 432 ακούμε πιο ευχάριστα. Εαν βγει κάτι καινούριο στη δημοσιότητα ευχαρίστως @Κβαντική Διεμπλοκή να μας το παραθέσεις, όχι οτι θα καταλάβουμε και πολλά βέβαια γιατι δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Η επιστήμη όμως είναι κάτι το οποίο εξ ορισμού προσπαθεί να επιβεβαιώνει θεωρίες απορρίπτοντας προηγουμενες και αυτό παίρνει σειρά ετών , οπότε αυτές οι ανησυχίες είναι για συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά πως να το κάνουν . Για την ώρα καλό θα ήταν να μάθουμε να παίζουμε λίγο πιο σωστή ή/και ωραιότερη μουσική . Για να μην γνωρίζεις πως ένα πιάνο είναι μεγάλο μανίκι για να το κουρδίσεις, τότε έχεις πολλά να μάθεις για τη φιλοσοφία των οργάνων και πιθανότατα για τη μουσική θεωρία. Καλό θα ήταν να αναλώσεις το χρόνο σου εκεί, θα σε βοηθήσει αρκετά.
Σεβαστά όλα αυτά απλά μην μπερδεύουμε την επιστήμη με την τεχνη- τεχνολογία διότι γίνονται παρανοήσεις και εσχάτως κάποιοι θεωρούν ακόμη και την ιατρική-φαρμακευτική ως επιστήμη.

Καλημέρα! Κάποιοι προβληματισμοί επί του θέματος, προς αναζήτησιν της αληθείας. (αλητείας)

- Υπάρχει ήχος μουσικού οργάνου τόσο αγνός ώστε να μπορεί να αντιπροσωπευτεί ιδανικά από ΜΙΑ και μόνο συχνότητα;

- Αν ηχογραφησω τον εαυτό μου να βωμολοχεί και να αλλάζει όλα τα καντηλέρια, ποιο είναι το κούρδισμά μου; Αν υποθέσουμε ότι εγώ ως υποχείριο, δεσμώτης και εξαρτημένος του 440 μιλάω σε 440, μπορώ τότε να ρίξω σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου τον οχετό μου σε 432 και πλέον ο άλλος να με ακούει να τον βρίζω ευχάριστα και εποικοδομητικά; Δηλαδή...

- Μπορεί μια απλή αλλαγή κουρδίσματος να αλλάξει τελείως το μουσικό μήνυμα; Να γράφω εγώ αρκουδιάρικα σε 440, και όταν το γυρίσω 432 να είναι πλέον νανουρίσματα;

- Το μέτρο είναι οκ; Μήπως το μέτρο είναι πιο σικ στους 93 πόντους και μας το κρυβουν για κάποιο λόγο;

- Αν εγώ ξεκινήσω μια συζήτηση στο νετ ότι τα σκατά στην πραγματικότητα είναι συμπυκνωμένη υπερτροφή την οποία πολλά ζώα τρώνε ανέκαθεν και άρα κι ο άνθρωπος θα έπρεπε να κάνει το ίδιο, θα γίνει σίγουρα μεγάλος ντόρος και συζήτηση. Είναι όμως άξιο λόγου το θέμα; (Αυτή η ερώτηση περι δημοφιλίας. Όταν κάτι συζητιέται πολύ, υπάρχει πάντα σοβαρός λόγος ή ουσία;)

- Με τα στροφόμετρα τι γίνεται; Εγώ βλέπω σε όλα τα επιβατικά γράφει 1, 2, 3 χιλίαδες στροφές. Στα φορτηγά γράφει 10, 15, 20 εκατοντάδες. Σίγουρα των φορτηγών είναι σωστότερα και ταιρίαζουν με το τραγουδάκι. 5, 10 15, 20 25. Γιατί δεν τα βάζουν και στα επιβατικά; Τι μας κρύβουν;

- Με τους κλαριτζήδες τι γίνεται; Όταν περνάς από πανηγύρι και παίζει ο άλλος με 180 db gain και delay μετά το gain, και έχει ξεχάσει και το IR της πενταλιέρας και είναι λες και βγαίνει από 4x12 και σου γίνεται η ύπαρξη φιόγκος και νιώθεις αποπροσανατολισμό και ζαλάδα στο τέταρτο; Πας κοντά στο κλαρίνο, κοιτάς καλύτερα, LP στάμπα. Δηλαδή low pitch, δηλαδή 432. Γιατί τέτοια προδοσία; Αυτός δε θα έπρεπε να ακουγεται μέλι, ό,τι κι αν κάνει; Αφού παίζει με όργανο 432! Μαμίσιο! **Ρετιρέ γιουλάκειος έξοδος** Μην ξαναακούσω για 432... Μην ξαναακούσω για 432!**Ταραρεν τεν τον τε ρον τάαιαααααν...**

Καλημέρα σας κύριοι,

Αρχικά να πω ότι θλίβομαι λίγο που μια σοβαρή ερώτηση αντιμετωπίστηκε με τρολάρισμα από κάποια μέλη. Ευτυχώς δεν ξεφύγαμε πολύ. 

Από την άλλη όμως μου έδωσε χαρά να βλέπω ένα ενδιαφέρον θέμα μετά απο καιρό συνοδευόμενο με τρολο-ποσταρίσματα.

Ας τοποθετηθώ και γω με τη σειρά μου επί του θέματος:

Δεν έχω αποδείξεις, αλλά υπάρχει πιθανότητα το 432 να συντονίζει καλύτερα με τους ανθρώπους. Ο ήχος είναι ταλάντωση του αέρα σε κάποιες συχνότητες. Αυτή η ταλάντωση έχει συγκεκριμένο εύρος. 

Και ανοίγουμε μια παρένθεση:

Τα ραδιοφωνικά/ τηλεοπτικά κύματα (πριν την ψηφιακή εποχή) είχαν ένα εύρος, η κεραία για να τα λαμβάνει θα έπρεπε να είναι στραμένη στο πομπό και να έχει μήκος τουλάχιστον όσο το εύρος - γιατί αν ήταν μικρότερη δεν θα μπορούσε να "πιάσει" όλο το κύμα.

Συνδυάζοντας τα δύο παραπάνω, δεν θα μου έκανε εντύπωση το μήκος κύματος του 432 μαζί με τα πολλαπλάσια του και τα υποπολλαπλάσια του να "λαμβάνονται" πιο καλά από το ανθρώπινο αυτί. Ίσως κάποιοι άνθρωποι από κατασκευής να τους ταιριάζει περισσότερο το 432 από 440. 

Γνωρίζω ότι όσα έγραψα "μπάζουν" επιστημονικά ?

8 ώρες πριν, ez είπε

Συγνώμη για την τρολιά αλλά έλεγα συνέχεια μέσα μου, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...?

Προφανώς και ισχύει αυτό, όπως ακριβώς διαφορετικά γευόμαστε το ακριβώς ίδιο μπουκάλι κρασί μεταξύ μας διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές μικρο-αποκλίσεις αντιλαμβανόμαστε μεταξύ μας τις αποχρώσεις ενός πίνακα κπλ.

Το (οποιο) αισθητήριο όργανο απο άνθρωπο σε άνθρωπο έχει κάποιες διαφορές και μου φαίνεται αδύνατο να (ανα)καλυφθεί σύντομα απο τους επιστήμονες η απάντηση αυτού του θέματος.

Δεν έχω αποδείξεις, αλλά υπάρχει πιθανότητα το 432 να συντονίζει καλύτερα με τους ανθρώπους. Ο ήχος είναι ταλάντωση του αέρα σε κάποιες συχνότητες. Αυτή η ταλάντωση έχει συγκεκριμένο εύρος. 

Τα ραδιοφωνικά/ τηλεοπτικά κύματα (πριν την ψηφιακή εποχή) είχαν ένα εύρος, η κεραία για να τα λαμβάνει θα έπρεπε να είναι στραμένη στο πομπό και να έχει μήκος τουλάχιστον όσο το εύρος - γιατί αν ήταν μικρότερη δεν θα μπορούσε να "πιάσει" όλο το κύμα.

Συνδυάζοντας τα δύο παραπάνω, δεν θα μου έκανε εντύπωση το μήκος κύματος του 432 μαζί με τα πολλαπλάσια του και τα υποπολλαπλάσια του να "λαμβάνονται" πιο καλά από το ανθρώπινο αυτί. Ίσως κάποιοι άνθρωποι από κατασκευής να τους ταιριάζει περισσότερο το 432 από 440. 

Τα FM όπως και όλα τα ραδιοκύματα ρυθμίζονται σε ορισμένο συχνοτικό φάσμα ώστε ο πομπός να συνάδει με τον δέκτη για να συνδεθούν μεταξύ τους. Όχι για ν' ακούγονται ομορφότερα. 

Το δεύτερο που λες δεν το βρήκα μιας και το "υπάρχει πιθανότητα το 432 να συντονίζει καλύτερα με τους ανθρώπους" είναι δικό σου αστήρικτο "ίσως". Και γιατί όχι 427 ή 754 λέω εγώ.

Οπως ειπώθηκε και πιο πάνω, ας μάθουμε τα γνωστά πρώτα και μετά ασχολούμαστε με τα "άγνωστα".

Καλημέρα σας κύριοι,

Αρχικά να πω ότι θλίβομαι λίγο που μια σοβαρή ερώτηση αντιμετωπίστηκε με τρολάρισμα από κάποια μέλη. Ευτυχώς δεν ξεφύγαμε πολύ. 

Από την άλλη όμως μου έδωσε χαρά να βλέπω ένα ενδιαφέρον θέμα μετά απο καιρό συνοδευόμενο με τρολο-ποσταρίσματα.

Ας τοποθετηθώ και γω με τη σειρά μου επί του θέματος:

Είδα αρκετά βίντεο και κάποιος μουσικός που μάλλον έπαιζε σε κάποιο μπαρ στην Αμερική είπε ότι όταν άρχισε να κουρδίζει στα 432 παρατήρησε ότι είχε αυξημένα tips.

Και ας αφήσουμε λίγο απέξω την επιστήμη διότι λίγοι γνωρίζουν τι είναι στην πραγματικότητα.Την μπερδεύουν με τον ξενικό όρο science που σχετίζεται περισσότερο με την τεχνολογία.

Και ας αφήσουμε λίγο απέξω την επιστήμη διότι λίγοι γνωρίζουν τι είναι στην πραγματικότητα.Την μπερδεύουν με τον ξενικό όρο science που σχετίζεται περισσότερο με την τεχνολογία.

αυτό τώρα τι είναι?

δικό σου?

αυτό τώρα τι είναι?

δικό σου?
Κάθησε να μελετήσεις ποια είναι η πραγματική έννοια της επιστήμης και οι οι προϋποθέσεις και θα πάρεις μόνο σου τις απαντήσεις και ποιοί είναι στην πραγματικότητα οι τομείς της επιστήμης.

Σίγουρα δεν η ιατρική η φαρμακολογία,πολιτική, νομική κτλ.Καθως η επιστήμη δεν κάνει λάθος.Ποτέ.

Η επιστημονική κοινότητα και κατ επέκταση εμείς, ακολουθούμε αυτόν τον ορισμό:

Science is the intellectual and practical activity encompassing the systematic study of the structure and behaviour of the physical and natural world through observation and experiment.

Εδω φαίνεται πως έχουμε βασικά σημεία παρανόησης με υποκειμενικούς ορισμούς, οπότε δεν υπάρχει έδαφος για κοινή συνεννόηση με λογικά επιχειρήματα. 

Η επιστημονική κοινότητα και κατ επέκταση εμείς, ακολουθούμε αυτόν τον ορισμό:

Science is the intellectual and practical activity encompassing the systematic study of the structure and behaviour of the physical and natural world through observation and experiment.

Εδω φαίνεται πως έχουμε βασικά σημεία παρανόησης με υποκειμενικούς ορισμούς, οπότε δεν υπάρχει έδαφος για κοινή συνεννόηση με λογικά επιχειρήματα. 
Ακριβώς.Επιστημονική απόδειξη είναι όταν τα πειράματα παράγουν ΠΑΝΤΑ το ίδιο αποτέλεσμα.

Εν πάση περιπτώσει δεν έχει σημασία να συζητηθεί εδώ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back