ανταπόκριση 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Brno

Kanimothrios

Δυνατό μέλος
Πόντοι
688
Καλησπέρα από το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Brno

Χθες ήταν η πρώτη βραδιά του φεστιβάλ,όπου εμφανίστηκε ο Oscar Herrero, μια γνωστή φυσιογνωμία στο χώρο του Flamenco κυρίως εξαιτίας της βιβλιογραφίας του.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν παράλληλα δρώμενα.

Το φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι και τις 02.08, αν παρελπίδα βρεθεί κανείς εδώ μέχρι τότε,ας στείλει να μοιραστούμε τις θερμίδες του φεστιβάλ 😅

IMG_20250727_183701.jpg

Γενικά είμαι παρών σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ,μπορώ να ανεβάσω πράγματα αν υπάρχει ενδιαφέρον.
Αλλιώς θα ανεβάσω ξανά αρχές Αυγούστου από Smashing Pumpkins

Είχα την εντύπωση ότι ήσουν σε άλλη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, από Αυστρία έφτασες εκεί; Απαντάς αν δεν είσαι φυγάς βέβαια

Ζυρίχη-> ✈️ Πράγα-> 🚂 Μπρνο

Και πέρυσι ήμουν εδώ στο φεστιβάλ, όμως δε θυμάμαι να είχα ποστάρει κάτι

Το έχει γυρίσει το Brno το μακρινό 2005, δεν είναι σαν την Πράγα που είναι σαν ένα γλυπτό όπου ο κόσμος ζει μέσα, το Brno έχει ένα πρώην κομουνιστικό αέρα αλλά μου άρεσε που τα λεφτά μου απέκτησαν αξία όταν τα έκανα τσέχικα λεφτά... Και εγώ για φεστιβάλ είχα πάει, παραδοσιακό φολκλόρ φεστιβάλ στα δάση εκεί γύρω

Το έχει γυρίσει το Brno το μακρινό 2005, δεν είναι σαν την Πράγα που είναι σαν ένα γλυπτό όπου ο κόσμος ζει μέσα, το Brno έχει ένα πρώην κομουνιστικό αέρα αλλά μου άρεσε που τα λεφτά μου απέκτησαν αξία όταν τα έκανα τσέχικα λεφτά... Και εγώ για φεστιβάλ είχα πάει, παραδοσιακό φολκλόρ φεστιβάλ στα δάση εκεί γύρω

Έχει στα πέριξ αυτά τα άθλια πανελάκ όπως το λένε οι Τσέχοι και τα βρίσκεις με διαφορετικά ονόματα και παραλλαγές παντού στο πρώην μπλοκ

DAJ512d61_porlesn1.jpg

αλλά το κέντρο έχει άλλη αρχιτεκτονική με πολύ ωραία κτίρια.

Ο Έλληνας δυστυχώς έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια λιγότερη αγοραστική δύναμη από τον αντίστοιχο Τσέχο

Εμένα για κάποιο λόγο μου αρέσουν περισσότερο αυτά τα τελείως χρηστικά κτίρια στο Brno από τις πολυκατοικίες της Αθήνας, μπορεί το γρασίδι του γείτονα να είναι πάντα πιο πράσινο... Έμενα εκεί μετά χαράς αν είχα διαμέρισμα δικό μου και δουλειά. Δεν ξέρω, έχω κάπως μπουχτίσει εδώ πέρα, θυμάμαι να μετακινούμαι με το λεωφορείο και με κάποιο μαγικό τρόπο το λεωφορείο να είναι στη στάση μια συγκεκριμένη ώρα με απόκλιση δευτερολέπτου και μέσα ήταν μερικοί Τσέχοι... το 2005, ελπίζω να είναι ακόμα έτσι

Εκεί μέσα την αφήνεις και σε ακούν άλλα 4 διαμερίσματα.

Και στην πράγα έχει,στην ουγγαρία κ.α και την γερμανική τους έκδοση,πιό χαμηλά αλλά με μεγαλύτερο μήκος,με αποθήκες για κάθε διαμέρισμα σε υπόγειο κ.α θα βρείτε και στους γερμανόφωνους.
Η πρώτη μου απόπειρα να παίξω μουσική σε ανθρώπους με αυτή την εικόνα στην καθημερινότητα τους,οπου το βράδυ είναι ακόμη χειρότερη αν την παρατηρήσεις από μιά ταράτσα,με τα φώτα και τους καπνούς να βγαίνουν από τα εργοστάσια,ήταν βάση αυτού που έβλεπα.

Δέν κάνω καμία πλάκα.
Στην ταράτσα η το μπαλκόνι με το ipod και άκουγα τα κομμάτια ένα - ένα,ότι δέν ταίριαζε με την εικόνα που είχα μπροστά μου,σουτ από το set.

Αυτό δέν έχανε πουθενά,καπνοί ξε καπνοί,βιομηχανική πόλη η αστικό κέντρο έδειχνε κατευθείαν τις προθέσεις μου γι αυτό που θα ακολουθούσε,γι αυτό ήταν και το πρώτο.

Αυτά τα κτίρια, που αντίστοιχα έχουν υλοποιηθεί σε όλη σχεδον την Ευρώπη είναι προσπάθειες των πολεοδόμων να αντιμετωπισουν το οικιστικο/στεγαστικο πρόβλημα. Εννοειται οτι προκειται για λαικές πολυκατοικίες ή πιο σωστά housing blocks οπου στόχος δεν ήταν να κατασκευαστεί κάποιο μνημείο αισθητικής αλλά να λυθούν πρακτικά ζητηματα και γρήγορα και σχετικα οικονομικά.

Δηλαδη υπο την επιδραση του μοντέρνου κινήματος (γιατι τα πιο πολλα εγιναν περιπου αμεσως μετα τον 2ο ππ ή τη δεκαετια του 50. Ακολουθηθηκε καθαρη γεωμετρική πλαστική με επαναλαμβανόμενα μοτιβα και αξονική σχεδίαση για ευκολία και ταχύτητα στο σχεδιασμο και την κατασκευή. Δηλαδή φτιάξε γρήγορα σπιτια να βαλουμε τον κοσμο μέσα. Τα διαμερισματα ήταν πανομοιότυπα κατα τυπολογίες (2αρια, 3άρια κ.ο.κ). Εχουμε και εδώ μερικά αντιστοιχα αν και πιο μικρά απο αυτα. Ενδιαφέρον έχει οτι μερικα απο αυτα σχεδιάστηκαν απο πολύ γνωστούς αρχιτέκτονες που οποίοι έχουν αφήσει στο πορτφολιό τους και αντιδιαμετρικά σε στυλ κτίρια.

Τα θεωρώ πολύ καλή κίνηση (ως προς την εποχή τους και τη λύση) και όντως έλυσαν τεράστια προβλήματα. Το οτι δημιουργούν ένα μονοτονο οικιστικα τοπίο ειναι ενα παράπλευρο πρόβλημα που η αρχιτεκτονική θα έπρεπε να δουλέψει εκ νέου.

Κοιτάξτε πόση απόσταση έχει το ένα από το άλλο στη φωτογραφία... Ένα βαψιματακι θέλουν κατά τη γνώμη μου
Ναι γιατι οταν εχεις τοσο μεγαλα κτιρια θελει μεγαλες αποστάσεις για να υπάρχει σωστός αερισμός (που συμβαλει μεγιστα και στην σωστή ψύξη του σώματος το καλοκαίρι) και ηλιασμός.

Τα θεωρώ πολύ καλή κίνηση (ως προς την εποχή τους και τη λύση) και όντως έλυσαν τεράστια προβλήματα.
Και δέν πάγωνε ο κόσμος μέσα,σαν τα δικά μας.
Ξεχωριστό μπάνιο και ξεχωριστή τουαλέτα,ζεστό νερό πάντα απο το δίκτυο η μέσω του συστήματος θέρμανσης κ.α
Τιμές ενοικίασεις καλύτερα να μήν αναφέρουμε,γιατί θα αρχίσουν να πηδάνε από τα μπαλκόνια εδώ στην ελλάδα.
Και λέω βάση μισθού ανειδίκευτου εργάτη.
Υπολόγισε περίπου το 1/4,αν και αυτό θα ήταν καλύτερα να ενημερωθεί από κάποιον που είναι τώρα σε ένα από αυτά.
Κοιτάξτε πόση απόσταση έχει το ένα από το άλλο στη φωτογραφία... Ένα βαψιματακι θέλουν κατά τη γνώμη μου
Αρκετά στην μέση έχουν παιδικές χαρές,πάρκινγκ με αριθμημένες θέσεις,γηπεδάκια απο μπάσκετ εως μικρά ποδοσφαίρου και όλες οι συγκοινωνίες έχουν στάση αρκετά κοντά.

Αρκετά στην μέση έχουν παιδικές χαρές,πάρκινγκ με αριθμημένες θέσεις,γηπεδάκια απο μπάσκετ εως μικρά ποδοσφαίρου και όλες οι συγκοινωνίες έχουν στάση αρκετά κοντά.
Σωστο συνηθως επειδή καταλαμβάνανε ολο το οικοδομικο τετράγωνο, μάζευαν τα ποσοστά που προεβλεπε ο νομος για ακαλυπτο και τα τοποθετούσανε ως αδόμητο χώρο στο κέντρο. Έτσι είχαν κάτι σαν τρυπα στο κέντρο του κτιριου οπου πετυχαίνανε και ηλιασμο-αερισμο στο πισω μέρος, και φιλοξενουσαν χωρους προστατευμένους απο αυτοκινητα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Πολύ συχνά επίσης είχαν πλυντήρια στα υπόγεια.

Κάπου στο youtube ειχα πετύχει ένα βίντεο σχετικα με αυτές τις κατοικίες και μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέρουσες αλλά με το κυριότερο πρόβλημα ότι τα παλιά έχουν πολλά προβλήματα στην θέρμανση και το ζεστό νερό. Τα πιο καινούργια ήταν τέλεια (ή τουλάχιστον αυτό δείχνει το βίντεο). Από κοντά είχα δει στα προάστια της Σόφιας και ήταν εντυπωσιακό θέαμα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back