• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

2 καμπίνες σε μία έξοδο ενισχυτή. Γίνεται;

mkm

Ενεργό μέλος
Πόντοι
258
Έστω οτι έχουμε 2 καμπίνες 1x12 έκαστη στα 8 Ohm. Υπάρχει συνδεσμολογία μέσω κάποιου ειδικού καλωδίου, αντάπτορα, γκάτζετ, κλπ που να μπορεί να συνδέσει και τις 2 καμπίνες σε μία έξοδο του ενισχυτή, σαν να ήταν μια καμπίνα 2x12 (είτε κάπως να έβγαιναν τα ηχεία συνδεδεμένα παράλληλα στα 4 Ohm, ειτε σε σειρά στα 16 Ohm);

Κάποιες καμπίνες έχουν δεύτερο jack για σύνδεση με δεύτερη καμπίνα.

Εχουν τέτοιο πράγμα οι δικές σου?
Ακριβώς.

Και αν δεν έχουν οι καμπίνες δεύτερο jack, προσθέτεις στην κάθε καμπίνα ένα ακόμα jack σε παράλληλη σύνδεση με το πρώτο, για παράλληλη σύνδεση με την άλλη καμπίνα που είναι ακριβώς η ίδια (Ohm & Watt). Νομίζω πως έτσι πιό φθηνά θα κοστίσει. Απλά και πρακτικά.

Τα παρακάτω βύσματα ως παράδειγμα.

https://www.emimikos.gr/OEM-LZ204-SPEAKON/

LZ204-01.jpg

https://www.skroutz.gr/s/4177457/X-treme-Cable-Speakon-male-XLR-male-1-5m-CR-683-1-5M.html

xlarge_100153.jpg

Επισης για τι ενισχυτη μιλαμε? Τι εξοδους σου δινει?
Σωστό κι αυτό.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Επισης για τι ενισχυτη μιλαμε? Τι εξοδους σου δινει?
Ο ενισχυτής είναι 50W και έχει εξόδους για 4, 8, και 16 Ω

Τώρα έχω μια 2x12 με 2 μεγάφωνα 50W, 8Ω έκαστο συνδεδεμένα σε σειρά, και συνδέω στα 16Ω.

Αλλά η 2x12 δεν βλεύει και λέω να τη "σπάσω". Να πάρω πχ 2 ΗΒ unloaded απο Thomann, και να βάλω απο ένα μεγάφωνο στην κάθε μία. Έχω και ένα Fryette PS2 (50W)  και έλεγα να το δουλέψω παράλληλα με ένα προενισχυτή που έχω. Απο μία καμπίνα στο κάθε ένα. Αλλά και όταν ήθελα και τα 2 μεγάφωνα σε ένα σύστημα, να το είχα σαν επιλογή.

Έλεγα να μην πειράξω τις καμπίνες και μπω σε διαδικασία με μόντες, τρυπήματα στο ξύλο κλπ.

Φαίνεται το Radial θα έκανε τη δουλειά μια και έξω, αλλά είναι κάπως ακριβό (για μια Υ σύνδεδη ουσιαστικά)...και δεν υπάρχει και πουθενά.

Έλεγα μήπως υπήρχε έτοιμο, ή να έφτιάχνα κάτι σαν ένα Υ speaker καλώδιο, που με κάπιο τρόπο να έκανε την ίδια δουλειά απευθείας.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back