• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Πνευματική ιδιοκτησία ή αλλιώς copyrights.

Ποτέ δεν υπήρξε ΑΕΠΙ
Εννοώ ως αυτό που πιστεύουν πολλοί εδώ μέσα πως αντιπροσωπεύει, δηλάδη έναν σεκιουριτά που προστατεύει την περιουσία σας από κάθε ληστρική επίθεση.

Ως οργανισμός ναι, υπήρξε αλλά φάνηκε στην πράξη πόσο ανίκανος είναι Να'χαμε να λέγαμε.

Αν κάτι δεν εφαρμόζεται ΠΑΝΤΟΥ, αυτόματα αυτοαναιρείται.

Η ΑΕΠΙ εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες χώρες.

Αν αυτή τη στιγνή στη Ταυλάνδη ένας φορέσει περούκα, μακιγιαριστεί και ντυθεί σαν τον Βασίλη Παπακωσταντίνου όπως ήταν στα '90s, πιστεύετε ειλικρινά ότι θα νοιαστεί καμία ΑΕΠΙ?

Ακόμα και αν ο τυπάς βγάλει λεφτά από αυτό, ακόμα και αν γίνουν viral τα βίντεο που θα ανεβάζει.

Τίποτα δεν θα γίνει.

Αν κάτι λειτουργεί υπό τους τάδε όρους, δεν εφαρμόζεται παντού και ζητάει και από σένα να κάνεις κάτι (είτε χρήματα είτε υπογραφές και συμβόλαια, γενικά να συνδέσεις το δικό σου όνομα, του δημιουργού, με μία ΑΝΩΝΥΜΗ εταιρία) αντί να σε προστατεύσει ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ επειδή πολύ απλά έτσι πρέπει, δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτό.

Placebo effect, σαν τους σεκιουριτάδες στα πολυκαταστήματα που απλά περιφέρονται για να αποθαρρύνουν (έτσι νομίζουν οι ίδιοι) κάθε επίδοξο κλέφτη, άτομα αγύμναστα και χωρίς δεξιότητες (πολεμικών τεχνών, disarm όπλων, κτλπ) , που αν βγάλει κάποιος έναν παιδικό σουγιά χέζονται πάνω τους και καλούν την αστυνομία. Οι περισσότεροι δεν πήγαν καν στρατό, και ας ο κόσμος τους βλέπει με τα αλεξίσφαιρα και νομίζει είναι ΟΥΚάδες, τίποτα ιδιωτικές σχολές σεκιούριτι τελείωσαν.

Έχω δει 10χρονο Τσιγγανάκι να πουλάει τρέλα σε 35αρη σεκιουριτά στα 3πλάσια κιλά και 2πλάσιο ύψος και μπορούσες να μυρίσεις τον ιδρώτα του από απόσταση 2 μέτρων.

Αυτός ο σεκιουριτάς είναι η ΑΕΠΙ.

Όσοι δεν ξέρουν από νύχτα και κυκλώματα, τον βλέπουν και νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένοι.

Όσοι ξέρουν από νύχτα και κυκλώματα, γελάνε επειδή ξέρουν πως όλα είναι ένα show.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ αγαπητέ Musiclover95 είναι το επιθετικό σου ύφος που είναι σα να απευθύνεσαι στους κατηγόρους σου σε δικαστήριο.
Συγνώμη για αυτό απλά έχω δει πολλά, έχω δουλέψει και νύχτα και απλά βαρέθηκα και αηδίασα με όλα τα καθωσπρεπίστικα.

Το κράτος χεσμένους μας έχει, έχω δει περπτώσεις και σκηνικά που αν στις πω θα πεις ότι σε τρολλάρω, σαν να είναι βγαλμένα από το Hollywood.

Αστυνομίες και τέτοια, αν δεν πάρουν μερίδια, δρουν όπως τα κυκλώματα των μπράβων.

Η διαφθορά δεν θα άφηνε κανέναν οργανισμό ανεπηρέαστο.

Η διαφθορά δεν θα άφηνε κανέναν οργανισμό ανεπηρέαστο
Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Δεν υπάρχει διαφθορά στους οργανισμούς. Και όποτε υπήρξαν κάποια τέτοια μεμονωμένα φαινόμενα, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και θεσμικά. Ιδιαίτερα σε αυτή τη χώρα. Λειτουργούμε υποδειγματικά.
Μάλλον, βλέπεις πολλές χολυγουντιανές ταινίες.

Εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Δεν υπάρχει διαφθορά στους οργανισμούς. Και όποτε υπήρξαν κάποια τέτοια μεμονωμένα φαινόμενα, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και θεσμικά. Ιδιαίτερα σε αυτή τη χώρα. Λειτουργούμε υποδειγματικά.

ή τρολλάρεις ή είσαι αφελής ή δεν έχεις ιδέα από νύχτα (και δεν εννοώ με αυτό την ώρα μετά την δύση του ηλίου)

Πάνε σε ένα οποιοδήποτε νυχτερινό (Ελληνικής μουσικής).

Όταν θα ερμηνεύσει κάποιο τραγούδι και το γκουγκλάρεις και δεις πως άλλος/η το είπε πρώτα αλλά περνάει το μήνυμα πως είναι δικό του (δεν λέει δηλαδή στην αρχή, τώρα θα τραγουδήσω το τάδε από τον τάδε, ξανά copyright infringment) να σηκωθείς και να φωνάξεις το ορίτζιναλ όνομα του τραγουδιστή.

Αν μέσα σε 1 λεπτό δεν σε έχουν μαζέψει οι άσβερκοι μπράβοι, οι "φουσκωτοί", και δεν σε πετάξουν με το πρόσωπο στα λιθόστρωτα έξω από το νυχτερινό, οκ, κέρδισες το argument.

Η μουσική την μέρα γράφεται αλλά την νύχτα την τραγουδάνε.

Στην νύχτα πολλά παίζουν, η διαφάνεια και το δίκιο δεν είναι ένα από αυτά.

Συγνώμη που παρεμβαίνω φίλε μου, αλλά από αυτά που λες τι ακριβώς να πω της Google στην οποία ανήκει το Youtube για τα πνευματικά δικαιώματα που αυτό (πολύ καλώς) επικαλείται για λογαριασμό δισκογραφικών εταιριών;
Μιλάς για τα πνευματικά δικαιώματα στη μουσική σα να μην υπάρχουν.

Attachments

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    152.7 KB · Εμφανίσεις: 0
Πάντως, δεν ξέρω αν είναι σχετικό αρκετά με το θέμα αυτό αλλά ένα ξέρω , από τότε που άρχισε αυτή η μάστιγα των πνευματικών δικαιωμάτων περιεχομένου, όλες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αλλά κυρίως βίντεο όπως YouTube έχουν παραλύσει, έχουν κάνει τους δημιουργούς να προσέχουν τι δείχνουν τι ακούνε τι φοράνε από μάρκες εταιρείες κλπ γιατί τρώνε περιορισμό ποινές και κατέβασμα βίντεο. Τι είναι αυτό το πράγμα; Ρε παιδιά καταλαβαίνω την φιλοσοφία πίσω από την νομοθεσία και την προστασία των δημιουργών του οπτικοακουστικού υλικού και την δουλειά που ρίχνουν και αντιπειρατεία και όλα , αλλά , εφαρμόζεται όλο αυτό λάθος και οι αλγόριθμοι έχουν μουρλαθεί και στο TikTok και στο YouTube ειδικά

Πάντως, δεν ξέρω αν είναι σχετικό αρκετά με το θέμα αυτό αλλά ένα ξέρω , από τότε που άρχισε αυτή η μάστιγα των πνευματικών δικαιωμάτων περιεχομένου, όλες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αλλά κυρίως βίντεο όπως YouTube έχουν παραλύσει, έχουν κάνει τους δημιουργούς να προσέχουν τι δείχνουν τι ακούνε τι φοράνε από μάρκες εταιρείες κλπ γιατί τρώνε περιορισμό ποινές και κατέβασμα βίντεο. Τι είναι αυτό το πράγμα; Ρε παιδιά καταλαβαίνω την φιλοσοφία πίσω από την νομοθεσία και την προστασία των δημιουργών του οπτικοακουστικού υλικού και την δουλειά που ρίχνουν και αντιπειρατεία και όλα , αλλά , εφαρμόζεται όλο αυτό λάθος και οι αλγόριθμοι έχουν μουρλαθεί και στο TikTok και στο YouTube ειδικά

Ακριβώς αυτό Τραγική η κατάσταση. Ανεβάζει και η Κουτσή Μαρία κάτι τριτοκλασάτα τραγούδια, παίρνει άδειες και copyright και αν πας κάπου, σε κάποιο μαγαζί και βγάζεις βίντεο ή κάνεις live (streaming) και παίξει αυτό, όση ώρα παίζει μετά θα σου κόψει το Youtube τον ήχο επειδή και καλά δεν πήρες την άδεια του καλλιτέχνη. Άπειρες περιπτώσεις.

Δυστυχώς αποδεικνύεται μία ακόμα φορά το "όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται".

Πιο συγκεκριμένα: όλα επιτρέπονται (αν είσαι λεφτάς) και όλα απαγορεύονται (αν δεν είσαι).

Πιο συγκεκριμένα: όλα επιτρέπονται (αν είσαι λεφτάς) και όλα απαγορεύονται (αν δεν είσαι).
Θα ήμουν υπέρ της υπερπροστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στο ίντερνετ αν τύχαιναν της ίδιας προστασίας και οι μικροί δημιουργοί που ανεβάζουν κάτι πρωτότυπο στο YT πχ. αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η προστασία είναι όπως είπες για τους έχοντες τα μέσα και όσους διαθέτουν τα λεφτά

Θα ήμουν υπέρ της υπερπροστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στο ίντερνετ αν τύχαιναν της ίδιας προστασίας και οι μικροί δημιουργοί που ανεβάζουν κάτι πρωτότυπο στο YT πχ. αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η προστασία είναι όπως είπες για τους έχοντες τα μέσα και όσους διαθέτουν τα λεφτά

Κεγώ υπέρ είμαι αλλά όχι αυτό το επιλεκτικό που υπάρχει πλέον.

Το χειρότερο είναι αυτή η επανάληψη γνωστών τραγουδιών με διαφορετικό tempo και μιξαρισμένα που κατακλύζουν τα social, ειδικά instagram και TikTok.

Δηλαδή σου κάνουν copyright που θα παίξεις το original αλλά για τα άλλα τα ρεμιξαρισμένα που σιγά μην πήραν την άδεια του καλλιτέχνη, εκεί δεν στα κόβουν ενώ ουσιαστικά είναι το ίδιο.

Παράδειγμα:

Αυτό το πασίγνωστο τραγούδι:

(1:13 αρχίζει το ρεφραίν)

Το μίξαραν και βγήκε αυτό:

(1:17 αρχίζει το ρεφραίν)

Αν είσαι έξω και παίξει το ορίτζιναλ, θα φας copyright, στο δεύτερο δεν θα φας αλλά μάντεψε πόσοι εκατομμύρια παιδάκια δεν ξέρουν καν πως αυτό είναι απλά ένα ρεμίξ, μάντεψε πόσοι εκατομμύρια το ανακάλυψαν τυχαία ψάχνοντας το ορίτζιναλ.

Και κάπως έτσι φτάσαμε να υπάρχει το κάθε τραγούδι σε 293828 ρεμίξ και όλα να επιτρέπονται.

ΥΣ- ανεξάρτητα αν το ρεμίξ είναι ωραίο (ακούω και EDM οπότε δεν το βρήκα και άθλιο το συγκεκριμένο αλλά οκ καμία σχέση με το ορίτζιναλ) ή όχι, το να ρεμιξάρεις κάτι χωρίς copyright είναι λάθος. Ίσως αυτό να έχει επειδή πόσοι το είδαν και θα έπεσε στην αντίληψη κάποιου δικηγόρου ενδεχομένως που ασχολείται με copyright laws, αλλά σαν αυτό υπάρχουν κυριολεκτικά άπειρα, με ελάχιστες παραλλαγές, λίγο πιο γρήγορο tempo (ή slowed down/reverbστις lofi εκτελέσεις) , και άντε να το βρεις. Μόνο αν είναι ΟΛΟΙΔΙΑ μουσική σε όλα της με το τραγούδι/κομμάτι που πήρε άδεια copyright κόβεται.

Last edited:
Κεγώ υπέρ είμαι αλλά όχι αυτό το επιλεκτικό που υπάρχει πλέον.

Το χειρότερο είναι αυτή η επανάληψη γνωστών τραγουδιών με διαφορετικό tempo και μιξαρισμένα που κατακλύζουν τα social, ειδικά instagram και TikTok.

Δηλαδή σου κάνουν copyright που θα παίξεις το original αλλά για τα άλλα τα ρεμιξαρισμένα που σιγά μην πήραν την άδεια του καλλιτέχνη, εκεί δεν στα κόβουν ενώ ουσιαστικά είναι το ίδιο.

Παράδειγμα:

Αυτό το πασίγνωστο τραγούδι:

(1:13 αρχίζει το ρεφραίν)

Το μίξαραν και βγήκε αυτό:

(1:17 αρχίζει το ρεφραίν)

Αν είσαι έξω και παίξει το ορίτζιναλ, θα φας copyright, στο δεύτερο δεν θα φας αλλά μάντεψε πόσοι εκατομμύρια παιδάκια δεν ξέρουν καν πως αυτό είναι απλά ένα ρεμίξ, μάντεψε πόσοι εκατομμύρια το ανακάλυψαν τυχαία ψάχνοντας το ορίτζιναλ.

Και κάπως έτσι φτάσαμε να υπάρχει το κάθε τραγούδι σε 293828 ρεμίξ και όλα να επιτρέπονται.

Καλά με τα μιξ ριμίξ και το πείραγμα των αυθεντικών εκτελέσεων μουσικής αυτό το πράγμα με ξεπερνάει, ε δεν μπορώ, παραποίηση όλου του περιεχομένου όπως το I'm blue Eiffel 65, zombie nation Kenkraft 400 που κυκλοφορούν τώρα τελευταία με στίχο εκεί που δεν πρέπει κλπ και πολλά άλλα, ε δεν ξέρω εμείς οι 40αριδες αλλά οι νέοι τα ακούνε γιατί δεν μπορούν να νιώσουν το αυθεντικό κι ας το ακούσουν, δεν τα πρόλαβαν δεν φταίνε αλλά , οι εταιρείες οι ντιτζέϊς κλπ ε αίσχος πια τα τελευταία χρόνια τώρα .

Καλά με τα μιξ ριμίξ και το πείραγμα των αυθεντικών εκτελέσεων μουσικής αυτό το πράγμα με ξεπερνάει, ε δεν μπορώ, παραποίηση όλου του περιεχομένου όπως το I'm blue Eiffel 65, zombie nation Kenkraft 400 που κυκλοφορούν τώρα τελευταία με στίχο εκεί που δεν πρέπει κλπ και πολλά άλλα, ε δεν ξέρω εμείς οι 40αριδες αλλά οι νέοι τα ακούνε γιατί δεν μπορούν να νιώσουν το αυθεντικό κι ας το ακούσουν, δεν τα πρόλαβαν δεν φταίνε αλλά , οι εταιρείες οι ντιτζέϊς κλπ ε αίσχος πια τα τελευταία χρόνια τώρα .
Πραγματικά είναι ανέντιμο θεωρώ να ρεμιξάρεις κάτι που με αυτό κάποιος μεγάλωσε.

(1:35 ξεκινάει το ρεφραίν)

(1:48 ξεκινάει το ρεφραίν)

Δηλαδή τι κατάλαβε αυτή που το έβγαλε το ρεμίξ, τι προσέφερε στο κοινό που έκανε house την ρομαντική αργή μουσική του ορίζιναλ; Το χρειαζόμασταν όντως αυτό ή απλά η λογική "γιατί όχι;" ;

Επειδή με την λογική "γιατί όχι;" πάρτε και αυτό:

(1:23 ξεκινάει το ρεφραίν)

Ε οκ, αν την βρίσκουν μερικοί με αυτά, τι να πω.

ΥΣ - πολύ respect στο αλάνι που στην Έφη Θώδη έβαλε πάνω δεξιά το τηλεοπτικό σύμβολο καταλληλότητας "Ακατάλληλο κάτω των 15 ετών".

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back