• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Συνεργασία για άρθρο forum vs social

Καλησπέρα,

Η ενότητα των άρθρων δίνει τη δυνατότητα να γίνει συνεργασία για ένα άρθρο, να υπάρχει δηλαδή πάνω από 1 μέλος που συνεισφέρει στο άρθρο. (co-authors).
Σκέφτομαι να γράψω(ουμε) ένα άρθρο το οποίο να επιχειρηματολογεί στο γιατί τα forum είναι ανώτερα από τα μοντέρνα format αναρτήσεων τύπου social (facebook κτλ.).

Υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται για συνεργασία; Προφανώς πρέπει όντως να το πιστεύει αυτό που θα υποστηρίζει το άρθρο.

Αν υπάρχει κανείς που να κάνει resonate με την ιδέα, ας μου στείλει dm.

Άλεξ
Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον ζήτημα. Είναι κάτι που με απασχολεί αρκετά τελευταία και θα χαρώ να συνεισφέρω.

Κάθε πλατφόρμα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, που παρέχει ξεχωριστές δυνατότητες. Σημασία έχει τι χρήση θέλει να κάνει κάποιος, πόσο χρόνο θέλει να αφιερώσει, ποιος ο σκοπός κλπ.

Εγώ προσωπικά προτιμώ ένα φόρουμ σε σχέση με ένα facebook group, διότι υπάρχουν κατηγορίες και θέματα, στα οποία μπορώ να ανατρέξω ανά πάσα στιγμή να ξαναδιαβάσω κάτι. Σε ένα facebook group, μπορεί να ειπωθούν ενδιαφέροντα πράγματα σε μια δημοσίευση και στα σχόλια, αλλά μετά από πολλές δημοσιεύσεις, η πληροφορία κάπως χάνεται. Επίσης, το facebook ως κλασική πλατφόρμα social media, έχει και τα αρνητικά του. Δηλαδή, μπαίνω να διαβάσω κάτι σημαντικό, και ΣΤΑΝΤΑΡ μετά από λίγο θα αρχίσω να σκρολάρω σε news feed, stories, reels και λοιπές περιττές και αχρείαστες πληροφορίες που δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν στο μυαλό μου σε καθημερινή βάση :) Με αποσπούν και χάνω τη συγκέντρωσή μου, ενώ σε ένα φόρουμ δεν έχω αισθανθεί ποτέ κάτι αντίστοιχο.

Είναι καμμία δεκαριά θέματα που μου έρχονται μετά από το ερώτημα του ΟΡ

Θα πω για το πρώτο συνοπτικά (σημειώνω ότι έχω πολύ μικρή εμπειρία με τα social)

Χωροταξική τοποθέτηση, αναγνωρισιμότητα, κοινότητα

Το forum, κατά κανόνα, είναι μια μικρή κοινότητα. Κάτι σαν το γαλατικό χωριό στον Αστερίξ. Με συμπάθεια και υποστήριξη αλλά και με καυγάδες. Εδώ δεν υπάρχουν ανωνυμίες. To who is who είναι κοινή γνώση όλων των μελών ανεξαρτήτως των ανωνύμων user names. Και η δυνατότητα της αντάμωσης και ενός βραδινού γλεντιού (με τον βάρδο φιμωμένο, φυσικά) είναι δεδομένη

Από την άλλη τα social…

Το παραδοσιακά οριζόμενο φόρουμ, είναι καλύτερο (=καταλληλότερο) φορμά για το κτίσιμο μίας γνωσιακής βάσης ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται κάποια ενδιαφέροντα.

Ασφαλώς, έχει να κάνει με τους συμμετέχοντες, αλλά και άλλες δύο παραμέτρους, στις. οποίες ίσως χρειαστεί να επεκταθούμε. Όμως, με όλα τα άλλα ίδια, ένα σύνολο ανθρώπων (= οι ίδιοι 100 άνθρωποι) θα κάνουν κάτι καλύτερο μέσα από το σωστό φορμά.

Φυσικά και τα φόρουμ είναι ανώτερα και πιο ενεργά και υποστηρικτικά και πιο εξελιγμένα από τα κοινωνικά δίκτυα, τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης , ιστοσελίδα και εφαρμογή . Διότι δεν είναι φτιαγμένα για πολλές αναλύσεις και συζητήσεις , είναι πρωτίστως για επικοινωνία με φίλους συγγενείς και από απόσταση κυρίως και αναρτήσεις ειδήσεων και ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια τώρα διαφημίσεων και χάκερ με απατεώνες περισσότερους ενεργούς και πολλά άλλα που δεν συγκρίνονται με φόρουμ. Εγώ μια φορά από κοινωνικά δίκτυα δεν είχα σχεδόν ποτέ καμιά σημαντική βοήθεια. Εγώ η noiz η insomnia η music heaven η iPhoneHellas η Midipart gr

Το κάθε μέσο έχει τις δικές του δυνατότητες αλλά και τη δική του δυναμική. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε ένας άνθρωπος που να ασχολείται με τα social media του Noiz.gr ώστε αυτό να έχει παρουσία και στα social. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια σημαντική πηγή εσόδων αν έβγαινε στην αγορά σωστά. Το gearslutz ας πούμε έχει προχωρήσει σε κάτι ανάλογο.

Φυσικά και τα social πάντα θα υπολείπονται των καλά moderated forum σαν γνωσιακές βάσεις αλλά δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε πως δε βλέπουμε ότι η νεολαίρα 😁 τo θεωρεί πολύ old school να ασχοληθεί με κάτι λιγότερο fast food από το insta.

Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε ένας άνθρωπος που να ασχολείται με τα social media του Noiz.gr ώστε αυτό να έχει παρουσία και στα social. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια σημαντική πηγή εσόδων αν έβγαινε στην αγορά σωστά. Το gearslutz ας πούμε έχει προχωρήσει σε κάτι ανάλογο.
Φυσικά.
Αλλά το Gearslutz κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό: έγινε σημείο αναφοράς για ανακοινώσεις νέων προϊόντων. Software & Hardware.
Κάποια στιγμή είχα μιλήσει με έναν ιδιοκτήτη. Έχει εξαψήφιο νούμερο σε κέρδος σε $ το μήνα.

Το Noiz (forum) έχει ανάγκη απο περισσότερο original περιεχόμενο. Για να να βγει περιεχόμενο στα social πρέπει πρώτα να είναι εδω.

Ένα παράδειγμα:
Πρόσφατα άνοιξα την ενότητα του κατάλογου στο https://forum.noiz.gr/directory/
Είναι το παλιό "Agora".
Προφανώς ο κατάλογος θέλει πολύ δουλειά ακόμα, κυρίως από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back