11άρες χορδες με tension από 10άρες

Betty The Raccoon

Μέλος
Πόντοι
36
Ξέρεται μήπως κανένα σετάκι χορδών 11άρων που κουρδισμένες σε ΜΙ να έχουν tension απο 10άρες;

Pyramid pure nickel roundwounds (και pure nickel & low tension μια και είναι round core & οχι hex core),ισως οι καλύτερες χορδές στον κόσμο και κρατάνε 2-3 φορές πιο πολύ απο τις κοινές χορδές.

Απλά δεν είναι τοσο πριμαριστές όσο οι αμερικάνικες χορδές που έχουμε συνηθίσει.

http://www.pyramidstrings.com/st-guitar1.html

κανε και ενα search στο google για να δείς τι λένε για αυτές... :wink:

ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΕΤΑΚΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ;ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΛΛΩ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ :(

αν και δεν μπορω να καταλάβω γιατι σου είναι δύσκολο (εκτος & αν δεν έχεις πιστωτική) μπορείς να δοκιμασεις γενικα PURE NICKEL Χορδες.

στην Ελλάδα θα βρείς μάλλον ευκολα τις Fender 150 & τις ERNIE BALL classic pure nickel (αν και δεν είναι της ποιότητας των Pyramid & μαλλον θα τα φτυσουν μετα απο 4-5 παιξιματα :wink: )

ολα αυτά βεβαια αν δε σε πειράζει να τις αγοράσεις 2 φορές πάνω απο ότι τις πουλάνε στην Ευρώπη....

Χμμ Thanks για τις επισημάνσεις! :D Έχω παρατηρήσει βέβεια οτι Pure Nickel τιτλοφορούνται κάτι σετάκια που γράφουν πάνω Rock'n'Rol, Rockers η κάτι τέτοιο.Είναι και καλά για rock φάση και έτσι;Δεν ανταποκρίνονται σε μοντέρνους Ηeavy ήχους;

Σε πιστεύω :wink: Θα ήθελα πολύ να τις δοκιμάσω άλλα είναι λιγο πρόβλημα η πιστωτική :( Θα ήθελα να δοκιμάσω ένα σετ .11-.52.Εσυ αυτές χρησιμοποιείς φαντάζομαι ε;Τι πάχος;Έχεις ακούσει μήπως κάποιες la bella;

Αφου δεν έχεις πιστωτική τότε οκ :wink:

οι la bella είναι εξαιρετικές χορδές αλλα δεν είναι Pure Nickel,αν θες δοκίμασε και τις VINCI (011-052) ειναι εξαιρετικές χορδες ,πολύ μαλακές και ας μην είναι pure nickel.

εγω χρησιμοποιώ στις tele μου τις 010-046 Vinci (είναι πιό λαμπερές και twangy) & στις strat τις Pyramid 011-048.

Χμ, μια και στην προηγούμενη κιθάρα μου είχα 10άρες, και η τωρινή έχει 9άρες πάνω... Πρώτα απ όλα έχει το γνωστό Licensed Floyd Rose της Ibanez. Μπορώ να βάλω 10άρες ? 11άρες ? Δέν έχω πρόβλημα στο ότι χρειάζονται περισσότερη δύναμη, είχα συνηθίσει με τις 10άρες...

Btw, τώρα έχω πάνω DR Black Beauties coated, το κανονικό σετ εννιάρες, και προς έκπληξη μου, βγάζουν πολύ ωραίο ήχο, δεν ξεκουρδίζουν και επίσης αν και ιδρώνουν τα χέρια μου (κάτι που με έκανε να θέλω κάθε 15 μέρες χορδές μια χρονική περίοδο), δεν χάνουν τον ήχο τους και δεν λασπώνουν.

Τις αγόρασα βέβαια 15 ευρώ από εδώ και απ ότι είδα στο Thomann, έπαιρνα 5 σετ Pyramid με αυτά τα λεφτά ! (Η Pyramid βγάζει μαύρες ?) Δεν πειράζει, την επόμενη φορά !

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back