1.000.000 $ θα κοστιζει αυτη η κιθαρα σε μερικα χρονια...

solega

Μέλος
Πόντοι
98
Πεθαινει ο παππους σου λοιπον (μακρια απο δω) και πας στο σπιτι του μετα απο καιρο και ψαχνοντας την παλια αποθηκη του ξαφνικα πεφτεις πανω σε ενα παλιο σεντουκι.Το ανοιγεις και μεσα βλεπεις μια σκονισμενη παλια καφε θηκη...τα υπολοιπα στο βιντεο

1959=275$

2009=400,000$

2015=1,000,000$

16000 φτιαχτηκαν περιπου, αρκετες εκατονταδες απο δαυτες  αγνοουνται.μηπως να ψαξω την αποθηκη μπας και παραεπεσε καμια????

Έτσι θα κάνω εγώ με τη δικιά μου, για τα δισέγγονά μου...όταν σας το λέω, με κοροϊδεύετε...

να ειχε ξερω γω ο παππους καταστημα με κιθαρες back in the 50's και να του εμειναν στοκ δυο τετοιες ας πουμε....πω πω οταν δεν εχει δουλεια στο γραφειο ολο τετοια σκεφτομαι

chimpanzee_thinking_poster.jpg

solega είπε:
16000 φτιαχτηκαν περιπου, αρκετες εκατονταδες απο δαυτες  αγνοουνται.μηπως να ψαξω την αποθηκη μπας και παραεπεσε καμια????
1.600  ;)

Γνωστές οι ιστορίες με τις 59ers... η πρώτη που λένε ότι θα ξεπεράσει το 1 εκ. δολλάρια είναι η Keithburst που είδατε στο προηγούμενο βίντεο. Πληροφοριακά πάντως, τις υψηλότερες τιμές στην βίντατζ αγορά δεν τις έχουν οι 59ers LP αλλά οι strats όπως εκείνη του Κλάπτον ή αυτή: http://www.noiz.gr/index.php?topic=155972.msg198371#msg198371

Μάλον είμαι εκτός κλίματος αλλά είμαι ο μόνος που βλέπεω ένα κομμάτι ξύλο με 6 χορδές;

Μάλον ναι. :)

Όχι οτι θα με πειραζαν 400 χιλιαρικα αλλά ζω και χωρις αυτά!  :P

Vintager είπε:
Μάλον είμαι εκτός κλίματος αλλά είμαι ο μόνος που βλέπεω ένα κομμάτι ξύλο με 6 χορδές;
Eδώ δηλαδή, βλέπεις ένα κομμάτι χαρτί?

shato_ikem_obschaja_200x143_pc.jpg

darshan είπε:
marathon, θα προτιμούσες 400,000 $ σε Les Paul ή σε διαμάντια?
στη τράπεζα, στις νήσους Καϊμάν...LesPaul έχω ;)

marathon είπε:
στη τράπεζα, στις νήσους Καϊμάν...LesPaul έχω ;)
Δε νομίζω οτι έχουν μεγάλη σχέση η δική σου les paul με τις συγκεκριμένες..  ;)

oselifer είπε:
Δε νομίζω οτι έχουν μεγάλη σχέση η δική σου les paul με τις συγκεκριμένες..  ;)
Σήμερα...να τα ξαναπούμε σε 70 χρόνια?

marathon είπε:
Eδώ δηλαδή, βλέπεις ένα κομμάτι χαρτί?

shato_ikem_obschaja_200x143_pc.jpg
Μν μπερευεις διαφορετικα πράγματα. ΓΙα να παιξεις μουσικη δεν χρειαζεται κιθαρα 50ατιας. Μιλησα συγκεκριμενα για κιθαρες οχι γνκ για πανακριβα κρασιά. Και ειδικα για τα κρασια που κάθε χρονια ειναι διαφορετική ειιναι αλλου ειδους καταστάσεις.

Vintager είπε:
Μν μπερευεις διαφορετικα πράγματα. ΓΙα να παιξεις μουσικη δεν χρειαζεται κιθαρα 50ατιας.
Εσύ μην τα μπερδεύεις. Κανείς δεν είπε ότι αγοράζεις μία παλιά κιθάρα των 1.000.000 για να παίξεις μουσική...όπως και ένα Chateau Ykuem του 60 δεν το αγοράζεις για να το πιείς (για να το πιείς, αγοράζεις 2 για να μείνει το ένα).

Τίποτα το εξαιρετικό θα έλεγα μετά από 70 χρόνια. Το γιατί οι 59ers και οι λοιπές εκείνης της εποχής έχουν τέτοια δυσθεώρητη αξία έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι ήταν από τις πρώτες που είχαν κατασκευαστεί, καθώς επίσης και με τους μικρούς τους αριθμούς και με λοιπές συγκυρίες της εποχής (πχ. η σπανιότητα του χρώματος, η κατάργηση κωδικών κλπ).

marathon είπε:
Σήμερα...να τα ξαναπούμε σε 70 χρόνια?
Ναι αν πάρεις σβάρνα όλη την οικουμένη και κάψεις όλες τις LP DC special του κόσμου, μπορεί.

Αλλιώς δεν βλέπω πως μια Gibson που μετά από τόσα χρόνια μπορεί να βρεθεί ακόμα σε ΑΨΟΓΗ κατάσταση με €1,2Κ , θα εκτιναχτεί σε επενδυτικό προϊόν για συνταξιοδότηση.

Με το σκεπτικό αυτό, μερικά από τα παιδιά εδώ μέσα πρέπει να πάψουν να δουλεύουν.

Εκτός και αν ετοιμάζεσαι να γράψεις ΤΟ ΕΠΟΣ με αυτήν και πατώντας το κουμπί send για το Internet publishing του, αυτοκτονήσεις. Ασε μωρέ, έρχονται Χριστούγεννα.

Να μη λέμε τα ίδια παιδιά. Καταντάει βαρετό.

Συλλεκτικό είναι κάτι όταν διαφοροποιείται από την μαζικότητα (εάν δεν είναι εγγενώς κατασκευασμένο πανάκριβα π.χ. pickguard με διαμάντια).

Και το συλλεκτικό είναι πολύ δυσκολότερο σήμερα από ότι πριν 30 χρόνια.

Αλλιώς καταντάει σαν τις συνεχείς διαφημίσεις με το συλλεκτκό Τηλέραμα ή ξέρω γω....

Αυτά.

oselifer είπε:
Δε νομίζω οτι έχουν μεγάλη σχέση η δική σου les paul με τις συγκεκριμένες..  ;)
Μεσα απο ενα Μαρσαλι με τα γκαζια τσιτα πιστεψε με ΙΔΙΕΣ ακουγονται..... ;D ;D

αλλα απο την αλλη & καθαρα να παιζεις  δινεις 3000 και παιρνεις μια VOS και "εισαι εκει". ;D

επαιξα προσφατα με μια 59αρα original (η οποια τελικα πουληθηκε στον κιθαριστα τον Green Day για περιπου 1 εκ δολλαρια) & πραγματικα η αντιδραση μου οσον αφορα τον ηχο της ηταν "σιγα τα αυγα".....

επενδυτικα βεβαια ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ "προϊον" οι vintage guitars....

Trending...

Νέα θέματα

Back