trolley είπε:
Διάβασα όλα αυτά που γράφτηκαν από όλους και επανέρχομαι. Ισχύει το αρχικό σετ κανόνων που σου έδωσα. Ακόμη και αν παραβιάσεις τον πρώτο, εξακολουθούν να σε αφορούν όλοι οι επόμενοι.
----
Ειδικώς για το θέμα του Sonar, το οποίο είναι το σημείο ενδιαφέροντος αυτή την περίοδο, ισχύουν τα εξής:
α) Η εταιρεία που το έφτιαξε και το έφερε μέχρι εδώ που το έφερε (δηλαδή στο να είναι "ένα από τα" και όχι "το" καλύτερο DAW, επτώχευσε.
β) Η - κάπως παράξενη, με την έννοια ότι ουδείς καταλαβαίνει με τι ακριβώς ασχολούνται, εταιρεία που το πήρε, το δίνει δωρεάν, αυτό που μέχρι πρότινος πουλιόταν.
γ) Παρ' όλα αυτά, αυτό είναι ακριβώς το ίδιο με το να χαρίζεις κάτι για το οποίο δεν έχεις πληρώσει (ή έχεις πληρώσει ελάχιστα). Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για το αν η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία προσέλαβε κάποιο ποσοστό ανθρώπων από την αρχική ομάδα για την ανάπτυξή του, ούτε δεσμεύεται για αναβαθμίσεις οποιουδήποτε είδους.
δ) Όλα τα παραπάνω μυρίζουν "φινάλε" (Καφάσης style). Είναι βέβαια ένας λόγος να χαίρονται δύο είδη πελατών: οι καθ' έξην τρακαδόροι και όσοι το είχαν ήδη πληρώσει.
ε) Όχι όμως νέοι χρήστες. Αυτοί - σας το εγγυώμαι - θα μετανιώσουν αν ασχοληθούν. Ειδικώς πρέπει να απέχουν όσοι έχουν αντίληψη της ματαιότητας του να πάνε να κλειδωθούν σε μία και μοναδική πλατφόρμα (τα, κωμικά πλέον, Windows).
στ) Στο τέλος της ημέρας, δεν υπάρχει καν λόγος για όλα αυτά. Πολλά άλλα προγράμματα, διατίθενται σε απολύτως λογικές τιμές, και υποστηρίζονται από ολοζώντανες εταιρείες και ολοζώντανες ομάδες ανθρώπων.
Αυτά.
Εγώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω προς τι όλη αυτή η πληροφορία.
Μου θυμίζει το πόστ για το sibelius και το muse και τη σχέση που έχει με το αρχικό ερώτημα του άλλου φίλου.
Όλα αυτά που γράφεις και θα μπορούσαν να μπούν στο section της Αγοράς για φιλοσοφικές αναζητήσεις, το που παει η αγορά, σε ποιόν οφελείται, ποιός βλάπτεται και γιατί και γιατί τώρα και έθεσες και ένα γενικό σετ κανόνων που μπορεί να γίνει sticky γεινικά αλλά εδώ έχουμε συγκεκριμένες ανάγκες.
Τι θα ωφελήσει να πάρει κάποιος το καλύτερο MAC που μπορεί όταν θέλει να κάνει αυτά που θέλει να κάνει ο φίλος μας, όταν εγώ κάνω σήμερα οτι και πριν από 15 χρόνια με έναν pentium 4 στα 2,66, το sonar 3 και μια χούφτα vst που όλα μαζί δεν ξεπερνούσαν το κόστος (μαζι με τον υπολογιστή) των 1800 ευρώ (τότε) και με μια audigy δυο. Με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές δεν υπάρχει κομμάτι, σέσσιον με τραγουδίστρια και δύο "φυσικά" όργανα (δηλαδή π.χ. μια κιθάρα, ενα συντθ και ένα μικρόφωνο) που δεν μπορούσα να το γράψω και αμα θες και δεν πιστεύεις σου ποσταρω και παραδείγματα του τοτε, με τραγουδιστές από το σπίτι μου που αμα τις ακουσει ο ΟP νομιζω πως θα ειναι ευχαριστημένος.
Και τότε για να το κάνω αυτό πρακτικά χρησιμοποιούσα το 10% των δυνατοτήτων του DAW που σήμερα δίνεται ΔΩΡΕΑΝ, πιο εξελιγμένο με προσθήκες μιξης/mastering και γενικότερα editing και εξέλιξη του κώδικα ώστε να προσαρμόζει την επεξεργαστική ισχύ έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται το hardware (επεξεργαστής/μνημη) με απαράμιλλους τρόπους κάνοντας έναν φθηνο σύγχρονο επεξεργαστή τετραπύρηνο των 80 ευρώ και μια μνήμη ram 4 ακόμα και να το λιώσει κάποιος οργιάζοντας με ανοιχτο software (πραγμα που δεν θα συμβεί θεωρητικά ποτέ γιατί ο μέσος χρήστης δεν τα λιώνει όχι απαραίτητα γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί δεν χρειάζεται) δεν θα δει το συστημα του (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ) να ανεβάζει πάνω από 15 % σε υπολογιστική ισχύ και να δεσμεύσει πάνω από 1gb ram και πολλά λέω.
ΥΠΕΡΒΟΛΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ για το συγκεκριμένο ποστ ΥΠΕΡΒΟΛΛΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΛΕΣ και ΥΠΕΡΒΟΛΛΕΣ και πας να δημιουργήσεις ενοχές χαχαχαχαχαχα και δεν κατευθύνεις σωστα τον συγκεκριμένο φίλο σε αυτό που θέλει να κάνει για τα 750 ευρώ που διαθέτει και αυτό που θέλει να κάνει. Τον μπερδεύεις παρά του δινεις λύσεις. Αμα θέλει να διαβάσει ακαδημαΙκά αρθρογραφία για τα συγχρονα DAWS, τις πρακτικές πωλήσεων, γιατι πτωχεύσε η εταιρεία και άλλά αυτό μπορεί να το κάνει με google search
και τώρα ήρθε η ώρα να του πω στοχευμένα την πρόταση/άποψή μου ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ αν και είναι περιττό γιατί έχει πάρει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (από άλλους)
Τα δεδομένα σου λοιπόν φίλε jazzombie
Έχεις μια εξαιρετική για τη δουλειά που ανέφερες πως θέλεις να κάνεις κάρτα
Έχεις ηχειά ΑΞΙΑ για home studio
"Βασικα αυτο που θελω να κανω ειναι να περναω κιθάρες οταν πειραματιζομαι μονος μου και φωνη μιας και με τη γυναίκα μου εχουμε ενα σχηματακι jazz/bossa nova.Κανενα αλλο οργανο εκτος ισως κάποιο midi keyboard για να καιγομαι λιγο μονος μου"
Έχεις λοιπόν 750 ευρώ budget.
Θα κατεβάσεις το SONAR που διδεται δωρεαν.
ενα pc με προδιαγραφες ενός τετραπύρηνου i3 ή i5 τελευταίας γενιάς (110 ευρώ για τον καλύτερο i3 και 200 eυρώ για έναν καλό i5 αντίστοιχα, θα σε καλύψουν και οι δύο)
μνήμη 4 η 8 gb (καλύτερα τα 8). ε μια μητρική των 70-80ευρώ., εναν ssd και εναν μηχανικο σκληρό για λειτουργικό και δεδομένα, ενα dvd rw, τροδοφοτικο, πληκτρολογιο, mouse μια καρτουλα γραφικών που τώρα δεν θυμάμαι και βαριέμαι να ψάχνω γιατί τώρα ξύπνησα μπορείς να την αποφύγεις αλλά δεν θυμάμαι ποιοι έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικων (για να γλυτώσεις και θόρυβο) ή στην τελική παίρνεις μια φθηνη με αθόρυβο συστημα ψύξης, πόσο θα παει η δουλειά? Δεν θα φτάσουμε τα 750 ακόμα και έτσι παίρνεις και μια οθόνη, χρήσιμο είναι να έχεις δυο οθόνες και η μία παίρνει το ρόλο της ψηφιακής κονσόλας σε οπτικοποίηση, έτσι βολεύει ιδιαίτερα αμα γράφεις και θελεις να βλέπεις εντάσεις κλπ.
Με αυτά μπορείς να κάνεις τη δουλειά που θέλεις να κάνεις για πολλά χρόνια και να επενδύεις λεφτά σε software virtual οργάνων σιγα σιγά.
Αν το sonar x3 δωρεαν πέραν από το software για effect και mixing που περιλαμβάνει, περιλαμβάνει και όλα τα virtual instuments του πακέτου x3 που νομιζω τα έχει, δεν υπάρχει είδος μουσικής που να μην μπορείς να φτιάξεις, τουλάχιστο από τα casual και από εκεί και πέρα το απότέλεσμα είναι θέμα ικανοτήτων διαμόρφωσης. Μπορείς να φτιάξεις στουντιακό demo στα στυλ που θέλεις με αυτά. Και αν σου λειπουν καποια όργανα υπάρχουν και free αν ψάξεις καλά και υπο αγορά.
Μπορω να σου πω πολλά για το ableton (καλά, που νομίζω για να έχεις την κάρτα πρέπει να έχεις το έχεις και ως συνοδευτικό software σε lite εκδοση, υπεραρκετή γι αυτό που θες να κάνεις, δεν ξέρω ποιά γενιά έχεις αλλά νομίζω περιεχόταν σε όλες)αλλά εχω με την εμπειρία μου και τις ανάγκες που έχεις θα σου πω πως αυτά χρειάζεσαι και θα τα βρείς και περιττά στη φουλ εκδοση. Όταν μαθεις τα "βασικα" που ούτως η άλλως χρειάζεσαι για την ηχογράφηση και την επεξεργασία σε ενα DAW το Sonar ειναι το φιλικότερο και το καταλληλότερο για αυτό που θέλεις να κάνεις και είναι ΔΩΡΕΑΝ!!!!!!!!!!! ΔΩΡΕΑΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ???????? χαχαχαχαχαχαχαχαχαα Και ο άλλος λέει θα μετανοιώσουμε κιολας χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Αυτά είχα να πω και πολλά άλλα έχω να πω αλλά δεν χρειάζεται. Πολλά είπα.