Ο Edge των U2 μας ξεναγεί στον εξοπ&#955

"Ειδικά εσύ, είμαι σίγουρος ότι όλες τις μουσικές που απορρίπτεις, τις απορρίπτεις για ιδεολογικούς λόγους, οπότε γιατί ενίστασαι;"

Κανεις ΜΕΓΑΛΟ λαθος αλλα δεν εχει και σημασια.

Την ΟΠΟΙΑ μουσικη, εξυμνω η απορριπτω με γνωμονα αυτου που ΑΚΟΥΩ και αυτου που μου βγαζει. Δεν με ενδιαφερει ποιος, τι, απο που, φυλο, χρωμα, φυλη κτλ

Ακομα και την Μπεζαντακου που λες την απορριπτω απο αυτο που ΑΚΟΥΩ κι οχι απο αυτο που βλεπω (ισα ισα αμα την πετυχω πουθενα.....)

Καλά, στους 1000 οι 50 μπορούν να κρίνουν μια φωνή αν είναι καλή...

Για να πω την αλήθεια, σε εμένα όπως και στον eye, παίζει ρόλο και ο βίος του καλλιτέχνη με τον οποίον θα ασχοληθούν. Καταλαβαίνω τον eye, παρόλο τις έντονες τοποθετήσεις του..και τις εν γένει αντιπαραθέσεις μας. Για παράδειγμα δεν μπορώ να ακούσω Παπακωσταντίνου με τίποτα, αλλά τρελαίνομαι για τον Νικόλα Άσιμο, ακόμα και στα κομμάτια των κασσετών του.

Σίγουρα ο βίος ενός καλλιτέχνη είναι σημαντικός στη διαμόρφωση της ηθικής του υπόστασης σαν καλλιτέχνης.

π.χ. ο βαμβακάρης όταν τραγούδαγε για την παμπέσα κοινωνία, αυτά που τραγούδαγε τα πίστευε, τα ένιωθε. Δεν είναι το ίδιο να σου τραγουδάει ο μάρκος, και να σου τραγουδάει ο βαρδής ο οποίος έχει βίλα. Δεν μπορείς να ταυτιστείς με τον Βαρδή όταν σου τραγουδάει για την ρημάδα την κοινωνία πως να το κάνουμε.

Βέβαια αυτά όλα έχουν μια υποκειμενική διάσταση και όχι αντικειμενική.. για να λέμε του στραβού το δίκιο..

και όσο για το παράδειγμα του malmsteen vs edge τους θεωρώ και τους δύο το ίδιο.. απλά ο edge είναι πιο καλαίσθητος. (δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσετε).. αλλά δεν είναι rory gallagher οι τύποι, ούτε roy buchanan, ούτε jason becker...

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσετε

Απορία:

O Rotten ήταν καλαίσθητος επί εποχής Pistols ;

Ο Bowie επί Ziggy Stardust εποχής;

Οι Peter Gabriel, Fish, Alice Cooper;

Αμ μήπως ήταν ο Roth? Με εκείνη την φούντα που κρέμαγε απ' το headstock  :o και το μακρύ (αριστερά - δεξιά) μαλλί και την φαλάκρα στη μέση?  ;D

Αμ ο Zappa με την βερμούδα,την τριχα στο πόδι 10 πόντους να φαίνεται και την σαγιονάρα?

Wow! είπε:
Είπα εγώ να μην την απολαμβάνεις;

Αλλά να σε ρωτήσω κάτι.. το νέο δίσκο της Μπεζεντάκου τον αγόρασες; Μάλλον όχι. Γιατί όμως... μήπως έπρεπε να τον αγοράσουμε;.. άλλωστε καίτοι είναι γελοία, μπορεί η μουσική του πέμπτου τραγουδιού να είναι απολαυστική..., έτσι δεν είναι;.. και τι θα πούμε αν εμφανιστεί κάποιος και πει, "παιδιά, είναι όντως γελοία, αλλά η μουσική της είναι πολύ απολαυστική κατά τη γνώμη μου..", είναι εντάξει αυτή η δήλωση;

....

Τέλος πάντων, παίδες, ας μην το συνεχίσουμε. Μετά από τέσσερα χρόνια συμμετοχής, βλέπω ότι το φόρουμ ανθίσταται σθεναρά στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρχουν πιο σοβαρά κριτήρια από το "μ' αρέσει" και "δεν μ' αρέσει", οπότε επιστρέφουμε στα συνηθισμένα, μην μου στενοχωριέστε.

:)
Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν ΚΑΙ πιο σοβαρά κριτήρια από το μ'αρέσει/δε μ'αρέσει (αλλιώς θα άκουγα/έκανα άλλα πράγματα). Επίσης, όμως, θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να εξετάζω ΚΑΘΕ περίπτωση με τα ΙΔΙΑ κριτήρια. Η μουσική σαν σύνολο απευθύνεται σε πολλά επίπεδα συναισθημάτων και αντίληψης, από τα πιο βασικά/πρωτόγονα εως και τα πιο εκλεπτισμένα. Συνεπώς, απ'τη στιγμή που το αντιλαμβάνομαι αυτό καταλαβαίνω ότι τα κριτήριά μου πρέπει να είναι και αντίστοιχα με το επίπεδο αυτών των συναισθημάτων κατά περίπτωση. Δηλαδή, δεν έχω τα ίδια κριτήρια για τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ και τους DREAM THEATER (2 γκρουπ που μου αρέσουν και αγοράζω δίσκους τους).

:)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back