Συγκριτικό ήχων Les Paul

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,813
Έκανα ένα μικρό συγκριτικό. Ηχογράφησα τρία κλιπ, με ίδιες ρυθμίσεις. Οι κιθάρες που χρησιμοποίησα (με τυχαία σειρά), ειναι Gibson les paul STD 50s faded (stock μαγνήτες), το ακριβές της ιαπωνικό αντίγραφο FGN ls10 (36th anniversary set), και η PRS McCarty 594 (mojotone 59 modern). Μια απ΄ όλες τις κιθάρες έχει χορδές 8 μηνών, και οι υπόλοιπες δυο έχουν πολύ πιο πρόσφατεχ χορδές.

Μπορείτε να βρείτε πιο κλιπ αντιστοιχεί σε κάθε κιθάρα?

Κλιπ 1

Κλιπ 2

Κλιπ 3

Με ένα πρόχειρο άκουσμα από το κινητό στη δουλειά θα έλεγα το 2 είναι η Les Paul

Οι άλλοι θα ψηφίσουν κιθάρες, εγώ σαν αιρετικός, θα ψηφίσω μαγνήτες:

Η πρώτη είναι η κιθάρα με τους Gibson Burstbuckers. Vintage-oriented ήχος, πολύ καλοί.
Η δεύτερη είναι η κιθάρα με τους DiMarzio. Το πιο compressed set από τα τρία, οπωσδήποτε wax-potted. Αδιάφορο ηχητικά αποτέλεσμα.
Η τρίτη κιθάρα είναι η κιθάρα με τους Mojotone. Πάλι vintage-oriented ήχος, αλλά λιγότερο compressed από τα άλλα σετ, ακούνε πολύ καλά στην πένα, με το μεγαλύτερο ηχητικό εύρος και απόκριση.

Αναμένω τα αποτελέσματα.

Ρε παίδες πάμε να γίνουμε ακόμα περισσότερο ρεζίλι. Η δεύτερη έχει ξεκάθαρο αυτό το χαρακτηριστικό στα lower mids που έχουν οι Les Paul.

Ρε παίδες πάμε να γίνουμε ακόμα περισσότερο ρεζίλι. Η δεύτερη έχει ξεκάθαρο αυτό το χαρακτηριστικό στα lower mids που έχουν οι Les Paul.
Μου φαινεται πιο μοντέρνος ο ήχος από τις αλλες 2. Μου φαινεται πχ σαν ενας ηχος που θα ειχε ο Steve Vai ή ο Satriani στις Ibanez τους προσπαθώντας να προσεγγίσουν ήχο Les Paul. Αλλά απο την άλλη, αυτά ειναι τα θεόκουφα αυτιά μου...

Ούτε το ChatGPT κατάφερε να βρει τα σωστά…:D

IMG_6127.jpeg

Λοιπόν,

Ο πρώτος ήχος είναι κάπως πιο hot, και πιο κομπρεσαρισμένος. Δεν είναι τοσο ευαίσθητος στο χτύπημα πένας. Ακούγονται έντοντα τα πρίμα, καθώς έχει καινούριες χορδές. Είναι η FGN, και οι μαγνήτες της εχουν μεγαλύτερο output.

O δεύτερος ήχος είναι η Gibson. Είναι ξεκάθα πιο low output και πιο ευαίσθητο στο παίξιμο. Οι εργοστασιακές χορδές είναι αμφιβόλου ποιότητας και κατάστασης και ίσως γιαυτό να ακούγεται καπως πιο φλατ συχνοτικά.

Ο τρίτος ήχος είναι από την PRS. Έντονα μπάσα, μεσαία, και ξεκάθαρα πρίμα. Όντως πολύ πλούσια συχνοτικά, θα διέπρεπε περισσότερο εάν οι χορδές δεν ήταν από τον φλεβάρη. Οι Mojotone έκαναν όλη τη διαφορά, καθώς οι μαμα ινδονησιακοί μαγνήτες ήταν θολούρα και αίσχος.

Με ένα πρόχειρο άκουσμα από το κινητό στη δουλειά θα έλεγα το 2 είναι η Les Paul
Ε άρα το βρήκα ρε φίλε! Ακούει ο Νεκ!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back