Τώρα αν έχουμε 300 πλαγκιν και θέλουμε να τα ελέγξουμε με το μιντικοντρολλεράκι μας, ε οκ, δύσκολο να γίνει στο 100%. Κι ας είχαμε όλα τα κουμπιά, ο έλεγχος (θεωρητικά) όλων των παραμέτρων, απαιτεί... μελέτη. Πρέπει χέρια να πηγαίνουν μόνα τους, να γαργαλάνε τόσο όσο την κάθε παράμετρο, με την αντίστοιχη ακρίβεια κτπ.. Shine for me and I slipped.
Παραδόξως, για πλαγκιν επεξεργασίας ηχου, κομπρεσσορες βάθια ντιλέγια, αλλά και για μίξη, σεντ, παν κτπ, λειτουργουν μανουλα οι κοντρόλλερς.
έχουμε το ποντίκι παράλληλα
όσο καλύτερο το mapping που θα φτιάξουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας ή βρούμε από άλλους τόσο καλύτερα.
Όσο έχουμε ένα πρόγραμμα διαχείρισης των plug-in ως σουίτα ή αντίστοιχα δουλεύοντας με αυτά που δίνει το DAW μας γιατί όλα τα DAW δίνουν κατηγοριοποίηση και διαχείριση των plug-in μας σε συνδυασμό με το controller μας και τις θέσεις και το σύστημα αποθήκευσης και ανάκλησης του layout τόσο το καλύτερο, θα ασχοληθούμε λίγο και πάλι γιατί λίγο πολύ ξέρουμε ποια plugin χρησιμοποιούμε.
Τώρα αν θέλουμε να ρίχνουμε ότι βρούμε μπροστά μας ή ότι θέλουμε να δοκιμάσουμε και να τα έχουμε έτοιμα όλα στο πίατο, μήπως να περιμένουμε να βγει και ένα controller transformer που να παίρνει την μορφή του hardware που κάνει emulation το software.
Ίσως γίνει και αυτό μια μέρα, διόλου απίθανο.
Αλλά ότι υπάρχει στην αγορά είναι γνωστό αυτή τη στιγμή, είναι παρεμφερής η λειτουργικότητά του και όλα είναι θέμα συνήθειας.
Δηλαδή ένας που θα πάρει ένα hardware synth που τα έχει όλα ξέρει να το προγραμματίζει απόλυτα και να φτιάξει ότι ήχο βάλει στο μυαλό του, χωρίς μελέτη ή κάποια αναφορά βλέποντας κάπου ή διαβάζοντας κάπου?
Θα κάτσει τώρα ο κ Δημήτρης να πάρει ένα NORD και να βγάζει ηχάρες.
Με τα preset θα παίξει και με τα knobs θα ψάχνεται σε κάθε preset τι κάνουν και πως ακούγεται
Και εγώ στους εκατοντάδες χιλιάδες ήχους που έχω από το hardware και τα VST μου διαλέγω ήχους και παίζω.
Σιγά μην κάτσω να φτιάξω και είμαι σαν τον κ Δημήτρη που θέλουμε να παίζουμε και να συνθέτουμε.
Μερικές γνωσεις παραπάνω έχω εγώ εμπειρικές κυρίως και μια χαρά.
Σιγά μην κάθομαι να μπω στα μενού να διαμορφώσω ήχους.
Ακριβώς με τα βασικα envelopes και φιλτρα παίζω σε κάθε περίπτωση και άντε να αλλάξω και να πειράξω κανα εφφέ τους..