Hotone Ampero Mini

Tωρα τα ακουσα

Μια χαρα ειναι οι Σλο ηχοι. Εδω αρεσαν στον @Ali Barout ?

Το προβλημα εχει να κανει πιστευω πως επαιξε πανω απο το ντραμασινι του Χοτοουν

Το οποιο βεβαια ειναι εκει οχι για να γραφεις τυμπανα, απλα για να τζαμαρεις σπινιαρεις πανω απο λουπα

Αρα κ φυσικα ακουγεται καπως, αλλα δε μπορεις να κρινεις ενα τετοιο μηχανημα για τους ηχους των τυμπανίων

Αν τον ειχε ο Γιωργης απο κοντα να μπορει να συγκρινει, θα τον εφτιαχνε τον ηχο ακομη καλυτερα.

Αλλα ειπαμε... αν τον παρει κ αυτον αποχωρω απ'το νοιζ

Αν τον ειχε ο Γιωργης απο κοντα να μπορει να συγκρινει, θα τον εφτιαχνε τον ηχο ακομη καλυτερα.

Και από μακριά μπορω να συγκρίνω. Δες λίγα ποστ παρακάτω.

Και από μακριά μπορω να συγκρίνω. Δες λίγα ποστ παρακάτω.

Παρακάτω ή παραπάνω?

Τα παρακάτω δεν γράφτηκαν ακόμα γι' αυτό.

Tωρα τα ακουσα

Μια χαρα ειναι οι Σλο ηχοι. Εδω αρεσαν στον @Ali Barout ?

Το προβλημα εχει να κανει πιστευω πως επαιξε πανω απο το ντραμασινι του Χοτοουν

Το οποιο βεβαια ειναι εκει οχι για να γραφεις τυμπανα, απλα για να τζαμαρεις σπινιαρεις πανω απο λουπα

Αρα κ φυσικα ακουγεται καπως, αλλα δε μπορεις να κρινεις ενα τετοιο μηχανημα για τους ηχους των τυμπανίων

Αλλα ειπαμε... αν τον παρει κ αυτον αποχωρω απ'το νοιζ
Φιρι φιρι λεμε...

Παιδιά έχει δίκιο ο dim, όλα κι όλα.

Άλλο πράγμα το αν ακούγεται κάτι καλά (που τελικά αυτό είναι το θέμα) και άλλο πόσο κοντά είναι στο αντικείμενο που προσομοιώνει.

Από την άλλη, έχω παίξει με πραγματικούς Soldano (είχα κάποτε έναν γνωστό τρελαμένο με Soldano και 4x12 καμπίνες), αλλά και με διάφορα sims (Fractal, Kemper, Helix, Neural). ΚΑΘΕ φορά ήταν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από τις προηγούμενες.

Καταρχάς, αλλιώς να ακούς από 4x12, αλλιώς από 2x12, αλλιώς από... studio monitors. Δεύτερον, όλες αυτές οι εταιρίες δεν έχουν προσομοιώσει ή φωτογραφίσει ακριβώς τον ίδιο ενισχυτή. Όσοι έχετε περάσει χρόνο με λαμπάτους ξέρετε πόσες διαφορές μπορούμε να βρούμε από μηχάνημα σε μηχάνημα, ειδικά αν πάμε και σε reissue, κλπ.

Γυρνάω λοιπόν στο πρώτο μου point, τελικά έχει σημασία αν αρέσει ο ήχος, το feel και αν στέκεται στο mix. Τα υπόλοιπα τα ακούω λίγο βερεσέ.

τελικά έχει σημασία αν αρέσει ο ήχος, το feel και αν στέκεται στο mix

Πριν λίγο το τεσταρα...

Soldano crunch με λίγο zendrive στο μιξ. Πολύ καλή αίσθηση στο χέρι.

amperosoldano3.mp3

Attachments

έκανα ένα βιαστικό βίντεο με αγριάδες σλο. (βασικά ήχο μόνο)

Αλλά αλλιώς ακούγεται μέσα στο μιξ. Αντε να κάτσω να φτιάξω κομμάτι με σλο.... Εκτός αν πάρω μπακι τρακι.

Όταν ανέβει τα λέμε

Παίδες για τα home studio όλα καλά. Κ εγώ τρελαίνομαι με τα plugins. 

Live τι γίνεται. Εκεί είναι το πραγματικό τεστ. Το κάνεις; 

Εύκολα. Δεν βρίσκω λόγο να μην το κάνω. Ξέρω ότι θα παρω πάρα πολυ καλό ήχο. Ξέρω ότι θα έχω προετοιμάσει τα presets μου και ότι όλα θα είναι έτοιμα. Έχω το 2-way switch όπου ενεργοποιώ/απενεργοποιώ 2 εφέ (επιλογής μου) από το κάθε preset, καί άλλα δυο footswitches πάνω στο ampero mini (ένα για κάποιο 3ο εφέ, και άλλο ένα για tap tempo). 

Στην τελική μπορώ να μείνω και στο ένα preset, να ανοιγοκλείνω τρία "πετάλια" και να βγάλω έτσι όλο το λαιβ (αυτό κάνω και με το κανονικό rig, είτε με δικάναλο και πετάλια, είτε με μονοκάναλο και πετάλια). Εξαρτάται από τις ανάγκες για ήχους.

Η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη, σε κάθε περίπτωση, με ο,τι και να χρησιμοποιήσεις. Όσο πιο προετοιμασμένος είσαι στο σπίτι με το στήσιμο του rig, τόσο λιγότερο άγχος εχεις κατά τη διάρκεια του λάιβ.

Θα μπορούσα να κάνω λαιβ με τα παντα, εκτός από pc με vst's. Ξέρω ότι θα βγάλω σωστό ήχο από ο,τι να έχω στα χέρια μου, και ο,τι θα το στήσω με τρόπο που να με βολεύει να το χειριστώ κατά το λάιβ. Κανένα άγχος.

Δεν μιλάω να έχω το stomp και κανα midi controller με 10 switches πάνω, ή κάνα άλλο τυπικό modeler μπόλικα switches και expression pedals. Θα είναι πολυτέλεια για μένα.

Τον είχα ρωτήσει κι εγώ Νέκκονα, αν θα πήγαινε σε πρόβα/live μόνο με αυτό, χωρίς καν ενισχυτή, και μου είχε απαντήσει ακριβώς το ίδιο.

Και έχει δίκιο φυσικά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έκανα μόλις τεστ στο send του marshall origin 20. Δηλαδή χρησιμοποίησα το ampero ως προενίσχυση και τον τελικό ενισχυτή και μεγάφωνο του ΟR20. Aπενεργοποιήσα την καμπίνα σε κάθε preset. H ένταση του μαστερ ήταν χαμηλή. Εντός καθε κλιπ ενεργοποιώ και απενεργοποιώ τα 2 drive που έχω σε κάθε preset. Δεν έκατσα να κάνω βέλτιστες ρυθμίσεις...

Ηχογραφώ με Superlux μικρόφωνο το G12-60 του ενισχυτή.

Preset friedman

friedmann.mp3

Preset Mesa clean

mesa clean.mp3

Preset Mesa dirty

mesa dirty.mp3

Preset soldano

soldano.mp3

Attachments

Ναι ρε σεις, αλλά μπιστάει;;; ?
Σι πεξ μι ιχου ντουαλ ριεκτιφαηερ ιενα παουερ κορντζ μι ιφταχουρδη κι την πιεμπτ στου μπασου, σου πιεταχτουν τα λιακατα οξου

Τελικά παίζει και τα δικά μου, θα το κοιτάξω σοβαρά ?

Ισχύει το κλασικό σε όλα τα μπλιμπλίκια ότι τα presets είναι μάπα και πρέπει να κάτσεις να φτιάξεις δικά σου από την αρχή καλύτερα;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back