- Λύσεις
- 2
- Πόντοι
- 1,123
Να ψηφίσω και Τζήμερο;@trolley Εσύ μην αγοράσεις το Model D της Behringer, για σένα φτιάχτηκε το Minimoog Model D 2022. Σκάσε €6Κ και enjoy the club.??
Να ψηφίσω και Τζήμερο;@trolley Εσύ μην αγοράσεις το Model D της Behringer, για σένα φτιάχτηκε το Minimoog Model D 2022. Σκάσε €6Κ και enjoy the club.??
Πάντως, πολύ φιλικά, πρόσεξε ότι χρησιμοποιείς την λέξη "τιμή" και την λέξη "αξία" εναλλάξ, ως ομώνυμες. Δεν είναι.Κάν'το. Εγώ θα το κάνω για τρίτη φορά.
Το ξέρω. Ξέρω επίσης ότι καταλαβαινόμαστε, μην παίζουμε λοιπόν με τις λέξεις.Πάντως, πολύ φιλικά, πρόσεξε ότι χρησιμοποιείς την λέξη "τιμή" και την λέξη "αξία" εναλλάξ, ως ομώνυμες. Δεν είναι.
Εμείς καταλαβαινόμαστε, αλλά διαβάζουν και μικρά παιδιά. Μπορεί όντως να μην τους έχει εξηγηθεί ποια είναι η διαφορά.Ξέρω επίσης ότι καταλαβαινόμαστε, μην παίζουμε λοιπόν με τις λέξεις
Ε και τι να κάνουμε tτώρα? Google έχουν, Wikipedia επίσης, ας ψάξουν λίγο μόνα τους τα μικρά αυτά κακόμοιρα παιδιά, που κάθονται και διαβάζουν εμάς εδώ στο ΝΟΙΖ αντί να πάνε να δουν κάνα βίντεο στο tik-tok...Εμείς καταλαβαινόμαστε, αλλά διαβάζουν και μικρά παιδιά. Μπορεί όντως να μην τους έχει εξηγηθεί ποια είναι η διαφορά.
Ναι, ένα μικρό πρόβλημα εδώ, ότι υπάρχουν κι άλλοι έξυπνοι που θέλουν Ferrari με 500€. Και κάποιοι που θα διναν και 1.000€ δίχως πρόβλημα, και 10.000€ και 100.000€...βλέπεις που το πάω έτσι; Επίσης δεν το "λέει ο Τζήμερος". Το λένε όλες οι ζώσες οικονομικές θεωρίες εκτός του Μαρξισμού.H αξία ενός προϊόντος είναι υποκειμενική εν μέρει, και φυσικά Δεν καθορίζεται από τον αγοραστή (όσο κι αν φωνάζει για το αντίθετο ο αγαπητός κατά τα άλλα Θάνος Τζήμερος). Αν η τιμή των προϊόντων καθοριζόταν απ'τον αγοραστή, όλοι σήμερα θα είχαμε παρκαρισμένη μια Ferrari κάτω απ΄το σπίτι μας, την οποία θα είχαμε αγοράσει €500, γιατί τόσο γουστάρουμε να δώσουμε γι αυτή.
Aν το κόστος παραγωγής δεν ανταποκρίνεται στην αγορά και μπαίνεις μέσα το κλείνεις. That simple. Aν εγώ ξοδέψω 100 ευρώ για να φτιάξω μια τούρτα να είσαι σίγουρος ότι κανείς δε θα μου δώσει ούτε ένα ευρώ για να τη φάει γιατί θα 'ναι χάλια. Άρα η αξία της είναι 0 κι εγώ δεν πρέπει να γίνω ζαχαροπλάστης.Στην πραγματικότητα η αξία ενός προϊόντος είναι απόρροια πολλών παραγόντων, και μέσα σ'αυτούς παίζει Και το κόστος κατασκευής, υλικών κλπ. Όταν εσύ στον ζαχαροπλαστείο σου φτιάξεις μια τούρτα με υλικά που σου κόστισαν €20, δεν θα την πουλήσεις €10, επειδή "η αξία ενός προϊόντος καθορίζεται από τον αγοραστή".
Η πραγματικότητα σε διαψεύδει. Αν υπήρχαν μόνο 10, θα έκλεινε η εταιρεία. Άρα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που στηρίζουν αυτή την τιμολογιακή πολιτική και άρα η αξία των προϊόντων της Moog, είναι όντως αυτή. Αναφέρομαι δε στο σύνολο των προϊόντων της Moog και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι που μπορεί να χρησιμεύει και ως anchor point για να πουλάνε τα φθηνότερα.Πίσω στο θέμα μας, το ότι υπάρχουν 10 ανίδεοι/χαζοί/πλούσιοι/whatever που δίνουν €12,000 εν έτει 2023 για να αγοράσουν ένα 3-VCO synth που γράφει πάνω Moog, δεν σημαίνει ότι αυτή η αρχαιολογική πατάτα όντως κοστίζει €12,000.
Φαντάζομαι ότι αδυνατούσε ο πωλητής να το ανεβάσει σε κάποιο site ή να το δώσει σε μεσίτη, έτσι; All jokes aside όμως, έτσι πάει και οι συνθήκες σίγουρα παίζουν ρόλο στην τελική αξία ενός προϊόντος. Αν πχ τα τρόφιμα παράγονταν στην κατοχή σε κανονικούς ρυθμούς, δε θα αλλάζαν χέρια σπίτια για ένα τενεκέ λάδι. Αλλά όταν έχεις να κάνεις με την αξία της ζωής σου vs του σπιτιού σου, αλλάζει το θέμα. Κι απ ότι φαίνεται δυστυχώς υπήρξε εποχή που ένας τενεκές λάδι ήταν πολυτιμότερος από ένα σπίτι.Ο Ριχάρδος που θα στο αγοράσει για 30 χιλιάρικα (ενώ αν δεν πεινούσες θα το πούλαγες 1 μύριο) αυτό θα υποστηρίξει κι αυτός, "η αξία ενός προϊόντος καθορίζεται από τον αγοραστή".
Ας αφήσουμε απ'έξω "όλες οι ζώσες οικονομικές θεωρίες" (που δεν λένε κάτι τέτοιο) και ας δούμε τι λέει η Πραγματικότητα. Και η Πραγματικότητα λέει ότι "η τιμή ενός προϊόντος είναι απόρροια πολλών παραγόντων". Έχω την εντύπωση ότι διαφωνείς για να διαφωνείς. ?Το λένε όλες οι ζώσες οικονομικές θεωρίες εκτός του Μαρξισμού.
Στο Thomann γράφει "In stock within 1-2 weeks". Το μοντελο αυτό ποτέ δεν έχει έρθει στο Thomann.Αυτη τη στιγμη το minimoog d ειναι εξαντλημενο στον thomann. Αυτο σημαινει οτι οι υπευθυνοι για την τιμολογηση της εταιριας εκαναν καλα τη δουλεια τους. Βρεθηκαν αγοραστες για το προιον.
Φαντάζομαι ότι ξέρεις οικονομικές θεωρίες που δε γνωρίζω και πολύ θα ήθελα να με κατευθύνεις για να μορφωθώ. Σοβαρά, αν μπορείς ανέφερε μου ονόματα απλά κι εγώ θα κάνω μόνος μου το search.Ας αφήσουμε απ'έξω "όλες οι ζώσες οικονομικές θεωρίες" (που δεν λένε κάτι τέτοιο) και ας δούμε τι λέει η Πραγματικότητα. Και η Πραγματικότητα λέει ότι "η τιμή ενός προϊόντος είναι απόρροια πολλών παραγόντων". Έχω την εντύπωση ότι διαφωνείς για να διαφωνείς. ?
Για την Moog τώρα και την κάθε Moog, κάνε υπομονή. Όταν εξαγοραστεί από τον Uli θα δεις το Moog One στα €1500 (απ'τα €12,000) κι εκει θα τα ξαναπούμε.?
Εγώ πάντως το βλέπω εδω και μήνες να έρχεται. Δεν το πέτυχα ποτέ σε στοκ, και επισκέπτομαι το Thomann αρκετά συχνά. Τώρα αν έφερε δύο σε κάποια φάση και έφυγαν σε μια μέρα και δεν το πήραμε χαμπαρι, τι να σου πω...?Πρεπει να ηρθε το 2022, γιατι το βλεπω που το ειχε σε καποια φαση και b stock.
Εγώ πάλι θα ήθελα να μας πεις ποιες ακριβώς είναι αυτές οι οικονομικές θεωρίες που υποστηρίζουν το απίθανο "η τιμή του προϊόντος καθορίζεται από τον αγοραστή". Επίσης να το πεις και στον Uli Behringer, γιατί όταν μιλάει για το κόστος των υλικών και το αντίκτυπο που έχει στην τελική τιμή των προϊόντων του φαίνεται ότι δεν ξέρει για τι μιλάει. Μάλλον δεν έχει διαβάσει τις ίδιες οικονομικές θεωρίες που έχεις διαβάσει (μη σου πω ότι δεν έχει διαβάσει καμία οικονομική θεωρία και πορεύεται στα τυφλά...)Φαντάζομαι ότι ξέρεις οικονομικές θεωρίες που δε γνωρίζω και πολύ θα ήθελα να με κατευθύνεις για να μορφωθώ.
Η εταιρεία υπάρχει ακόμα, ναι. Το πόσα καθαρίζει κάθε χρόνο δεν ξέρουμε. Το πόσα περισσότερα θα μπορούσε να καθαρίσει με άλλη τιμολογιακή πολιτικη πάλι δεν το ξέρουμε, αλλα το φανταζόμαστε. Άλλοι φαντάζονται λιγότερα και άλλοι περισσότερα. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία.Για να υπάρχει μετά από τόσα χρόνια αυτής της πολιτικής τιμών, η εταιρεία, τότε είναι βέβαιο πως υπάρχει ζήτηση, δεν το συζητάμε αυτό.
Συζητάμε (δηλαδή εγώ, τουλάχιστον) αν η τιμή της Behringer δίνει ένα προϊόν με ισάξια ποιότητα ήχου, ερώτημα που - ασφαλώς - ΔΕΝ θα απαντήσει ο Τζήμερος, διότι δεν ξέρει.
Όντως, δεν ξέρουμε. Γιατί να μιλάμε σα να ξέρουμε;δεν ξέρουμε
Ξανα-ανοίγω το φάκελλο.Το θέμα αυτό έχει προ πολλού λυθεί υπερ της Behringer.
H προσέγγιση μια χαρά είναι, όλοι για τα πιο πολλά πάνε. Τώρα η Moog προφανως έχει διαλέξει τον δρόμο που έχει διαλέξει γιατί προφανώς πιστεύει ότι το να πουλάς τα φύκια σου σε τιμή μεταξωτής κορδέλας προσθέτει ένα άλφα κύρος, άπειροι είναι αυτοί που ακολουθούν τον μύθο "ότι πληρώνεις παίρνεις". Προφανώς οι πελάτες της Moog πιστεύουν ότι αν σκάσουν €6Κ για την πατάτα της θα αγοράσουν κάτι ανώτερο από την ίδια ακριβώς πατάτα της Behringer που τη δίνει στα €310. Ας πρόσεχαν.?τι είδους προσέγγιση είναι αυτό το "πόσα καθαρίζει" και αν θα μπορούσαν να είναι περισσότερα;
Θα επαναλάβω πως τη στιγμή που θα γίνει αυτό η Moog θα κλείσει ή θα πουληθεί. Για κάποιο λόγο λες (διότι, αυτό λες) πως ένα Skoda και μία Mercedes, στην τελική αυτοκίνητα είναι, άρα όποιος παίρνει τη Mercedes είναι ψιλοβλαμμένος.το οποίο είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε Minimoog