Digitech Bad Monkey

Να το δούμε αλλιώς.

Ένα πετάλι , που όταν βγήκε το 2004 έκανε 22 ευρώ, είκοσι χρόνια μετά 10πλασιάστηκε (για τους χ-ψ λόγους-δικαίως ή αδίκως )η τιμή του  και τώρα κάνει ξέρω γω 250 €.....αλλά  και 500 € να κάνει.

Αν το δεις έτσι, έχει ενδιαφέρον.

Αν το δεις ότι σαν "επένδυση" στα 20 χρόνια απέφερε 200 €.......είναι αστείο που το κάναμε μεγάλο θέμα.

Εκτός αν κάποιος έχει μια αποθήκη με 1000 τέτοια....οπότε οκ.

Αν το είχα θα το κρατούσα ως cult item (με την ενδιαφέρουσα ιστορία έτσι όπως έγινε) .....διότι και ένα κατοστάρικο να κέρδιζα στην 20ετια από την πώλησή του.....μάλλον στους κακομοίρηδες θα με κατέτασσα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω εχω τον κλωνο του bad monkey παντως και ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος... ???

IMG_20230317_160239.jpg

Κι εγώ απόψε στο Rockwood θα παίξω με το TS-10 μπας και προσομοιάσω το Bad Monkey . Αφού ήμουν τρ@μπας και τα έδωσα.  Καλά να πάθω. 

Το είχα πάρει πριν χρόνια και δεν το αποχωρίζομαι μιας και μου αρέσει πολύ ο ήχος του, άσχετα αν αρκετοί φίλοι τότε τα υποτίμησαν.

Έχει κερδίσει τη θέση του με σχετική άνεση για 3 βασικούς λόγους:

1) Το ότι δεν σκοτώνει τον ήχο (να 'ναι καλά το bass knob) και έτσι κερδίζεις ένα gain stage απίστευτα πιστό στον ήχο του ενισχυτή.

2) Η άριστη συνεργασία του με άλλα πετάλια overdrive ή distortion είτε πριν είτε μετά.

3) Η 2η έξοδος με cab simulation για περίπτωση έκτακτης ανάγκης σύνδεσης καρφί σε PA ή για τη χρήση κουρδιστηριού τσέπης αντί για ολόκληρου πεταλιού, όπως και τη χρησιμοποιώ εγώ.

Το μειονέκτημά του είναι το gain knob του. Όσο πλησιάζει στη μέση και ανεβαίνει, ο ήχος γίνεται όλο και χειρότερος.

Η εκτίναξη της τιμής του δεν νομίζω να κρατήσει για πολύ και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των επίσης discontinued πρώην "συλλεκτικών" πεταλιών Μarshall (Guv'nor, Shredmaster κτλ) μέχρι που τα ξανάβγαλε φέτος η ίδια η Marshall στο 1/4 από εκεί που είχαν σκαρφαλώσει τα μεταχειρισμένα, τα οποία και μάλλον θα μείνουν στο χέρι των επίδοξων κατόχων τους.

https://smart.noiz.gr/details.php?id=539192

Να και το ποιοτικό χιούμορ 
Και ομως, αυτο ειναι το τριτο πιο ΦΤΗΝΟ bad monkey στις αγγελιες του noiz, υπαρχουν αλλα δυο στα 1,950 και στα 10,000, ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΙΘΗΚΙ.

Περαν της προφανους πλακας παντως, υπαρχουν (ηδη) και 4 αγγελιες απο κοσμο που ψαχνουν Bad Monkey σε "λογικη" τιμη. 

The hype is real λεμε.

Παντως αν απορει κανεις γιατι θα καταστραφει ο κοσμος, ας σκεφτει το εξης:

Βγαζει ο αλλος βιντεο για το ποσο ιδιο ακουγεται το sought after klon με ενα πεταλι των 20 ευρω.

Και αντι να πεσουν οι τιμες στο klon που ειναι στο υπερπεραν, τωρα ζητανε 1500 ευρω για το digitech.

Πως να μην το πατησει και ο Κιμ ρε παιδια μετα, ανθρωπος ειναι και αυτος.

Δεν καταλαβαινω. Γιατί ψαχνει ο κόσμος συγκεκριμένους ηχους. Γιατί να θέλεις να ακούγεσαι σαν κάποιον άλλον ρε φίλε; Σε tribute μπάντα παίζουμε;

Δεν καταλαβαινω. Γιατί ψαχνει ο κόσμος συγκεκριμένους ηχους. Γιατί να θέλεις να ακούγεσαι σαν κάποιον άλλον ρε φίλε; Σε tribute μπάντα παίζουμε;
Γιατί το 90% αυτών που δηλώνουν κιθαρίστες δεν έχουν ιδέα τι θα πει μουσική, και ασχολούνται με την κιθάρα σαν sport.

Ειναι και η μοδα παιδια η μοδα. Οριστε ενας διαλογος

"Φιλεναδα εισαι ετοιμη να βγουμε;"

e4c89505b88dd06e536b710090824bbb.jpg

" Ετοιμη ειμαι, εβαλα κατι προχειρο και ηρθα"

97b02d46adac767b9c5b26a614583be0--extreme-fashion-crazy-fashion.jpg

" Ουργκ Σμπαρακεκουαααααακ!!!"

f888a78d9a22e3e1fed0d4cf16eddeea--extreme-fashion-high-fashion.jpg

Αυτό που σας διαφεύγει κύριοι συνάδελφοι είναι ότι με την αύξηση της τιμής βελτιώνεται ο ήχος. Για τον αγοραστή μόνο όμως και όχι για τον πωλητή. Γιατί αλλιώς, έβγαζα στο σφυρί όλο μου τον εξοπλισμό σε υπέρογκες τιμές αλλά δεν πούλαγα ποτέ. Έχουν προβλεφθεί αυτές οι κομπίνες.

Αυτό που σας διαφεύγει κύριοι συνάδελφοι είναι ότι με την αύξηση της τιμής βελτιώνεται ο ήχος.

Είναι αυτό που λένε, ότι πληρώσεις παίρνεις ασούμε.

Η ελάχιστη τιμή του bad monkey στο reverb είναι πλέον 149 δολάρια, λόγω ενός βίντεο του Josh Scott.

Δεν μπορεί, κάποιος π#$@στης θα έχει βγάλει βίντεο και για την φέτα, γι' αυτό έχει φτάσει στα ύψη.

Ψάχνω στα μετάχειρα αλλά δεν πουλάει κανένας.

Ούτε καν λευκό τυρί δεν βρίσκω στα μετάχειρα.

Μάλλον όλοι περιμένουν να ανέβει κι άλλο για να πουλήσουν.

EDIT: Ποιος από τους δύο τρολάρει (ο 2ος πρέπει να είναι κορόιδο)?

https://smart.noiz.gr/details.php?id=539184&search_id=4383523

https://smart.noiz.gr/details.php?id=539131&search_id=4383523

Ο τρίτος λέω εγώ.

https://smart.noiz.gr/details.php?id=539149&search_id=4383523

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back