Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ μουσική συμβουλή που έχει δοθεί ποτέ

Δάσκαλος κιθάρας το είπε αυτό ή μήπως μπήκες κατα λάθος σε κάποιο ΙΕΚ ηχοληψίας; ?
Το έχω ακούσει πολλάκις και από διαφόρους. 

Η χειρότερη συμβουλή που έχω δεχτεί ήταν η "αφιερώσου σε ένα είδος μουσικής, καλύτερα να ξέρεις κάτι σε μεγάλο βάθος, παρά λίγο απ'όλα".

Δυστυχώς είχα ακολουθεί για πολλά χρόνια αυτή τη συμβουλή, έπρεπε να αρχίσω να βρίσκω τον εαυτό μου για να καταλάβω ότι μου αρέσουν πολλά πράγματα και πως αυτό δεν είναι κακό, ή ότι δε θα με κάνει χειρότερο μουσικό.

Σίγουρα οι επιλογές αυτές επηρεάζουν ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα, είμαι σίγουρος ότι έχω πολύ λιγότερο rock λεξιλόγιο από κάποιον που παίζει μόνο rock, αλλά από την άλλη μου αρέσει και η rock και η ambient και η techno, τι να κάνουμε τώρα.

Συμφωνώ με τον @gkourmoul1 όμως, λίγες είναι οι αντικειμενικά κακές συμβουλές, πάντα πηγαίνει ανάλογα το άτομο και την εξέλιξή του τη στιγμή που δίνεται η συμβουλή. Ας πούμε στην περίπτωση της συμβουλής που έλαβα, ίσως είναι καλή για ένα άτομο που πρωτοπιάνει κιθάρα, για να βάλει κάποιες σταθερές βάσεις και να μη χάνει συγκέντρωση εδώ κι εκεί.

Με τετοια δαχτυλα, σιγα μην παιξεις κιθαρα.  

Αυτό όντως .... παίζει πολύ.

Το έχουν πει παλιά σε φίλο μου.

"Καλύτερα να μάθεις κάποια πολεμική τέχνη η πυγμαχία και άσε τις κιθάρες" του είχαν πει.

"Έχεις πολύ χοντρά δάχτυλα".

Και αυτός το είχε πιστέψει τότε και δεν ασχολήθηκε ποτέ.

Ενας ....λαλακας ξαδελφος ηταν, αλλα δεν μασησα.

Μετα απο χρονια ηθελε να του δειξω διαφορα κολπα.

Εχει ο καιρος γυρισματα

Και ο Satriani δάχτυλα υδραυλικού έχει πες τον

'' μην τους ακους αυτους..αυτοι ειναι μπανταρα''.........................................[ και ποιον να ακουσω ρε παπαρα  εσενα.? ].......

Nα γράφεις  4/4 mid tempo. Αυτά αρέσουν αυτά βγάζουν λεφτά.

Και ρωτούσα :  Δηλαδή όσοι βγάλανε λεφτά από τα άλλα;

Δεν μου ξαναμίλησε για σύνθεση. 

?

Δασκαλα κλασσικου πιανου στην τρυφερη ηλικια των 10 που ειχε την εμμονη να με διδασκει αποκλειστικα και εμμονικα κλασσικα κομματια με Μπαχ Ντυβερνουα και δεν ξερω γω τι αλλο υπερβαρετο οταν της ζητουσα να παιξουμε κανα κομματι beatles η εστω Χατζηνασιο (!!!!!!!!!!!!!): 

"Παιξε αυτα και τα αλλα θα ερθουν απο μονα τους¨

Ηρθαν οντως απο μονα τους .......λιγο καιρο αργοτερα παρατησα το πιανο. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
''Μάθε να βαράς τη ΛΑ.''

Αυτό όντως .... παίζει πολύ.

Το έχουν πει παλιά σε φίλο μου.

"Καλύτερα να μάθεις κάποια πολεμική τέχνη η πυγμαχία και άσε τις κιθάρες" του είχαν πει.

"Έχεις πολύ χοντρά δάχτυλα".

Και αυτός το είχε πιστέψει τότε και δεν ασχολήθηκε ποτέ.
Σκέψου να το έπαιρναν στα σοβαρά ο Johnny Hiland και ο Michael Romeo πχ. αυτό.

Διότι σίγουρα θα τους το είχαν πει.

Μου πήρε λίγο, αλλά μου ήρθε:
- Είσαι κοντός, δε θα μπορείς να παίξεις drums.

Το θέμα είναι ότι η μάνα μου το πίστεψε και δεν πήγα ποτέ σε ωδείο ή κάτι αντίστοιχο.

Επίσης, κάτι που το έθεσα και στην πρόσφατη συνάντηση, το χειρότερο που μου χει συμβεί είναι να μη με πιέσει κάποιος να εντρυφήσω παραπάνω στη μουσική. Σε συνδιασμό με τα σχόλια τύπου "ουάου είσαι φοβερός" που δύσκολα σε πάνε μπροστά, το παράπονό μου είναι ότι θα ήθελα πολύ να είμαι βιρτουόζος σε ένα όργανο. Τώρα είμαι αυτό που λέμε, jack of all trades, master of none. Ζηλεύω πολύ τους μουσικούς που είναι γνώστες πάνω σε κάτι συγκεκριμένο, και δε περνάω καλά...

Είσαι κοντός, δε θα μπορείς να παίξεις drums.

αυτο παιζει να ειναι οτι πιο ακυρο εχω ακουσει ποτεΣ και στη χωρα που ζουμε δεν σπανιζουνΕ τα....ακυρα κΣερεις....

αυτο παιζει να ειναι οτι πιο ακυρο εχω ακουσει ποτεΣ και στη χωρα που ζουμε δεν σπανιζουνΕ τα....ακυρα κΣερεις....
Κι όμως, το άκουσα αρκετές φορές, και σαν 4-5 χρονών που είχα κόλλημα από τότε, και στο (μουσικό) γυμνάσιο αφότου πήρα ντραμς, που μου λεγε ο καθηγητής κρουστών του σχολείου: Τα φτάνεις ρε, τα φτάνεις?
* δεν ήταν δικός μου καθηγητής, εγώ μπουζούκι έπαιζα.

καλα ποσο ησουν?  20 ποντΟΙ? ?
Ήμουν από τα πιο κοντά παιδάκια σε όλα τα σχολεία που άλλαξα, αλλά οκ δεν ήταν δικαιολογία. Και τώρα στα 31 κοντός θεωρούμαι, 1.65 είναι σίγουρα κάτω απ'το μέσο.

Δεν έχω βέβαια κανένα κόμπλεξ ούτε με το ύψος, ούτε με το μαλλί (ή την έλλειψη αυτού). Το ότι δεν ασχολήθηκα από μικρός σοβαρά με κάτι, οτιδήποτε δλδ, είναι το μεγάλο μου παράπονο.

αλλά οκ δεν ήταν δικαιολογία

Εννοείται ότι δεν ήταν. 

Εγώ θα τον είχα πλακώσει στις φάπες αυτόν που στο είπε. 

Και τώρα στα 31 κοντός θεωρούμαι, 1.65 είναι σίγουρα κάτω απ'το μέσο.

Μπροστά στον Prince είσαι Αντετοκουμπο

Ήμουν από τα πιο κοντά παιδάκια σε όλα τα σχολεία που άλλαξα, αλλά οκ δεν ήταν δικαιολογία. Και τώρα στα 31 κοντός θεωρούμαι, 1.65 είναι σίγουρα κάτω απ'το μέσο.

Δεν έχω βέβαια κανένα κόμπλεξ ούτε με το ύψος, ούτε με το μαλλί (ή την έλλειψη αυτού). Το ότι δεν ασχολήθηκα από μικρός σοβαρά με κάτι, οτιδήποτε δλδ, είναι το μεγάλο μου παράπονο.

Σημασία έχει να είσαι πάντα κοντά στο μέσο όρο. Σε οτιδήποτε..

Όλα είναι κομμένα και ραμμένα για τον μέσο όρο. Σε οτιδήποτε..

3 λεπτά πριν, Superfunk είπε
Μπροστά στον Prince είσαι Αντετοκουμπο

Προωθήθηκε σε Prince πάραυτα..

Trending...

Νέα θέματα

Back