Περί αρνητικών αξιολογήσεων στις αγγελίες

stamkosk

Μέλος
Πόντοι
78
Κοίταζα τις προσωπικές μου αξιολογήσεις προ ολίγου.

Η πλειοψηφία, γράφει ότι αγόρασε από μένα πράγματα "αγρατσούνιστα", "σαν να είχαν μόλις βγει από το εργοστάσιο" και ότι έμεινε "απόλυτα ευχαριστημένη", όπως έμεινα και εγώ από την εκάστοτε συναλλαγή με όλα τα παιδιά. Όλες αυτές οι αξιολογήσεις είναι επώνυμες.

Υπάρχουν όμως και 2, ανώνυμες, στις οποίες χαρακτηρίζομαι ως "απατεώνας". Όντας ανώνυμες, δεν έχω ιδέα ποιός είναι αυτός που με κατηγορεί, δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ενώ φυσικά δεν έχω τη δυνατότητα να του απαντήσω πχ. σε ένα προσωπικό μήνυμα μήπως τυχόν και λύσουμε την όποια παρεξήγηση.

Καταλαβαίνω τη λογική του να μπορεί να μιλήσει ελεύθερα όποιος κάνει μια αρνητική αξιολόγηση, αλλά σε αυτή την περίπτωση προστατεύεται ο θύτης (αυτός που προσβάλλει) και όχι το θύμα (αυτός που προσβάλλεται).

Ίσως αξίζει να το σκεφτεί κανείς λίγο περισσότερο.

Εχω παρατηρήσει ότι ενώ ο κανόνας είναι ξεκάθαρα οι αξιολογήσεις να αφορούν σε συναλλαγές που έγιναν, υπάρχουν ορισμένες αρνητικές κριτικές που είναι ξεκάθαρο πως εκφράζουν δυσαρέσκεια πχ για το ότι ο πωλητής δε δίνει το κινητό του κλπ. Κ αυτό είναι θέμα

Κοίταζα τις προσωπικές μου αξιολογήσεις προ ολίγου.

Η πλειοψηφία, γράφει ότι αγόρασε από μένα πράγματα "αγρατσούνιστα", "σαν να είχαν μόλις βγει από το εργοστάσιο" και ότι έμεινε "απόλυτα ευχαριστημένη", όπως έμεινα και εγώ από την εκάστοτε συναλλαγή με όλα τα παιδιά. Όλες αυτές οι αξιολογήσεις είναι επώνυμες.

Υπάρχουν όμως και 2, ανώνυμες, στις οποίες χαρακτηρίζομαι ως "απατεώνας". Όντας ανώνυμες, δεν έχω ιδέα ποιός είναι αυτός που με κατηγορεί, δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ενώ φυσικά δεν έχω τη δυνατότητα να του απαντήσω πχ. σε ένα προσωπικό μήνυμα μήπως τυχόν και λύσουμε την όποια παρεξήγηση.

Καταλαβαίνω τη λογική του να μπορεί να μιλήσει ελεύθερα όποιος κάνει μια αρνητική αξιολόγηση, αλλά σε αυτή την περίπτωση προστατεύεται ο θύτης (αυτός που προσβάλλει) και όχι το θύμα (αυτός που προσβάλλεται).

Ίσως αξίζει να το σκεφτεί κανείς λίγο περισσότερο.
Στείλε αν θέλεις στο [email protected]
Αν είναι αξιολόγηση χωρίς να έχει προηγηθεί συναλλαγή, είναι ενάντια στους κανονισμούς και θα διαγραφεί.

Σύντομα θα υπάρξει και η δυνατότητα να απαντάει κάποιος στις αξιολογήσεις που έχει λάβει.

Βεβαίως, το ριζικό πρόβλημα παραμένει: από τη στιγμή που το Noiz δεν είναι marketplace και οι συναλλαγές γίνονται μεσω συννενόησης, τις περισσότερες φορές μάλιστα τηλεφωνικά, δεν έχουμε κανένα τρόπο να γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε (και το έτοιμάζουμε) είναι να κοιτάμε το συνολικότερο ιστορικό και συμπεριφορά του χρήστη μέσα στη πλατφόρμα, ώστε να βρίσκουμε patterns όταν κάποιος π.χ. τίνει να παραπλανεί.

Παντού έτσι είναι πάνω κάτω η κατάσταση. Ο άλλος μπορεί να είναι κάποιο ναρκισιστικό ούφο, να παρεξηγηθεί με το οτιδήποτε και να σου αφήσει μια κακή κριτική.

Η κύρια διαφορά είναι ότι εδώ έχουν όλοι δικαίωμα να γράψουν κριτικές ακόμη κι αν δεν έχουν προβεί σε συναλλαγή. Αυτό ίσως να λυνόταν εν μέρει αν το review έπρεπε να συνοδεύεται από link σε συγκεκριμένη αγγελία του πωλητή.

Και ο πωλητής να πρέπει να βάλει "πωλήθηκε" για ένα χρονικό διάστημα στην αγγελία πριν να μπορεί να τη σβήσει, έτσι ώστε ο αγοραστής να μπορεί να αφήσει review.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back