Απόπειρα για την πρώτη μου partscaster

Νικόλα δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον ετοιμάζεσαι να μάθεις ότι το σώμα της Harley Benton ή μάλλον το neck pocket της, δεν έχει τις ίδιες διαστάσεις με standard Fender μανίκι οπότε μάλλον συνεχίζεις το ψάξιμο...
Ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουν! Μακάρι να είμαστε και οι δύο λάθος.

Προβολή συνημμένου 53944

Η G&L το ονομάζει αυτό (όπως και η Fender) Shoreline Gold και δεν είναι καθόλου χρυσό, είναι βασικά ασημί, ελαφρά ιριδίζον με νότες από λίγο… μωβ υπό γωνίες. Είναι όντως δύσκολο να φωτογραφηθεί. Αυτή είναι η χαβανεζα μου,έτσι, για την έμπνευση.
Πανέμορφη!

Νικόλα δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον ετοιμάζεσαι να μάθεις ότι το σώμα της Harley Benton ή μάλλον το neck pocket της, δεν έχει τις ίδιες διαστάσεις με standard Fender μανίκι οπότε μάλλον συνεχίζεις το ψάξιμο...
Λέω να το μάθω στον μάστορα κατευθείαν με τον δύσκολο τρόπο!!! Πάντως προφανώς το scale είναι το ίδιο (25.5), υποτίθεται ότι τα harley benton bodies δέχονται μανίκια με τακούνι 55.5-56 (όπως έχει και το μανίκι που αγόρασα), τρυπημένο ευτυχώς δεν είναι - θα τρυπηθεί από την αρχή... Ξέρω γω; Θα δείξει η νεκροψία.

Μερικές ακόμα φωτογραφίες του μανικιού γιατί οι πρώτες ήταν τραβηγμένες σε εσωτερικό χώρο με αναμμένα φώτα

1000039528.jpg
1000039529.jpg
1000039535.jpg

Και φωτογραφίες της υπό διάλυση κιθάρας που θα χρησιμοποιήσουμε το body και θα πετάξουμε (πουλήσουμε ελπίζω) τα υπόλοιπα

1000039527.jpg
1000039526.jpg

[PART 3]

Σιγά σιγά, καταφθάνουν και τα parts!!!

Εφόσον το χρώμα της κιθάρας τείνει πιο κοντά στο χρυσό από ότι στο ασημί, ήθελα ένα pickguard πιο "κιτρινιάρικο" πιο προς το χρυσό ή μπρονζέ, ώστε να κάνει το body να φαίνεται πιο ασημί από ότι είναι.

Βρήκα λοιπόν αυτό το βουρτσιστό αλουμινένιο μεταξύ bronze και gunmetal και το τσίμπησα.

Επίσης βρήκα και bronze ποτενσιόμετρα volume και tone αν και δεν είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα χρησιμοποιήσω αυτά ή απλώς καποια μαύρα.

1000039532.jpg
1000039524.jpg

[...συνεχίζεται]

Νομίζω ότι στάθηκα τυχερός. Έκανε και ένα ελαφρύ "κλικ" και κούμπωσε ωραίαΠροβολή συνημμένου 1000039623.jpgΠροβολή συνημμένου 1000039625.jpgΠροβολή συνημμένου 1000039624.jpgΠροβολή συνημμένου 1000039622.jpg

[PART 4]

Πάμε και στα σοβαρά τώρα.

Γενικά την έχω καταβρεί με το hardware της GOTOH. Θεωρώ ότι προσφέρουν σοβαρή ποιότητα υλικών σε αρκετά φυσιολογική τιμή σε σχέση με άλλες εταιρείες.
Έχω βάλει ήδη σε 2 κιθάρες μου hardware της Gotoh, συγκεκριμένα στην Telecaster μου άλλαξε την Standard 3-Saddle Vintage γέφυρα με μία 6-Saddle Modern & στην Κορεάτικη Showmaster μου άλλαξα και την hardtail γέφυρα και τα standard κλειδιά κουρδίσματος με τα αντίστοιχα της Gotoh.

Σκέφτηκα και εδώ λοιπόν να πάω στα σίγουρα αντικαθιστώντας ότι έχει πάνω η Harley Benton.

1000039456.jpg
1000039457.jpg

[...συνεχίζεται]

[PART 5]

Πάμε και στα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ τώρα.

Όπως ο κάθε κλασικός μοντέρνος κιθαρίστας έχει αποψάρα πάνω στα πάντα και δεν του αρκούν αυτά που βρίσκει ήδη έτοιμα γιατί δεν ικανοποιείται με τίποτα ψάχνοντας το κάτι παραπάνω (κατα τη γνώμη του), έτσι και εγώ, δεν υπάρχει κιθάρα μου που να μην της έχω αλλάξει τα φώτα σε θέμα μαγνητών.

Στην Telecaster μου αντικατέστησα τους stock vintage fender μαγνήτες με τους Q-Pickups Keith Richards Hot Set. Έσκαψα και το body για να χωρέσει ο P90 στη neck θέση. Και είμαι ευτυχισμένος με τον ήχο μου!

Στην Αμερικάνικη Showmaster μου έχω αντικαταστήσει όλο το HSS σύστημα. DiMarzio Evolution - DiMarzio Virtual Vintage - Seymour Duncan Little '59 πήραν τη θέση των stock μαγνητών. Και είμαι ευτυχισμένος με τον ήχο μου!

Στην Κορεάτικη Showmaster μου αντικατέστησα τον έναν και μοναδικό humbucker της με το Suhr Doug Aldrich Set σκαβοντας και εδώ το body στη θέση neck που δεν υπήρχε. Και είμαι ευτυχισμένος με τον ήχο μου!

Στην Stratocaster μου αντικατέστησα τους stock am standard fender μαγνήτες και το hum τους στις θέσεις 1,3,5 με τους Bill Lawrence SCN Set. Εδώ δεν είμαι ευτυχισμένος με τον ήχο μου. Είναι ικανοποιητικός, μου αρέσει, αλλά πάντα σκεφτόμουνα τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω.

Τους φλέρταρα για πολλά χρόνια, γλυκοκοίταζα πάντα τις 90's Stratocasters Plus, αλλά ποτέ δεν ήταν προτεραιότητα. Ε ήρθε η ώρα τους.

1000039460.jpg
1000039461.jpg

λογικά το PART 6 θα αργήσει μερικές μέρες καθώς όλο αυτό το συνονθύλευμα κομματιών θα πρέπει να ενωθεί και να γίνει κιθάρα.

[...συνεχίζεται]

[PART 5]

Πάμε και στα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ τώρα.

Όπως ο κάθε κλασικός μοντέρνος κιθαρίστας έχει αποψάρα πάνω στα πάντα και δεν του αρκούν αυτά που βρίσκει ήδη έτοιμα γιατί δεν ικανοποιείται με τίποτα ψάχνοντας το κάτι παραπάνω (κατα τη γνώμη του), έτσι και εγώ, δεν υπάρχει κιθάρα μου που να μην της έχω αλλάξει τα φώτα σε θέμα μαγνητών.

Είσαι πολύ φίλος μου.
Οι μοναδικές κιθάρες μου που δεν έχω πειράζει ηλεκτρονικά και μαγνήτες είναι η Ibanez JS1200 και η G&L Legacy (αν και χρειάζεται επιτέλους έναν αξιοπρεπή 5-θέσιο διακόπτη, μου έχει σπάσει τα νεύρα ο stock).

Ο σχωρεμένος ο SF ενώ δεν είχε soft spot για τις Stratocaster (ή τουλάχιστον έτσι έλεγε, τον είχα πιάσει να μιλάει επαινετικά κατά καιρούς), θεωρούσε τους Lace Sensors ένα εκ των κορυφαίων σετ μαγνητών για Strat. Εύγε νεαρέ μου

Είσαι πολύ φίλος μου.
Οι μοναδικές κιθάρες μου που δεν έχω πειράζει ηλεκτρονικά και μαγνήτες είναι η Ibanez JS1200 και η G&L Legacy (αν και χρειάζεται επιτέλους έναν αξιοπρεπή 5-θέσιο διακόπτη, μου έχει σπάσει τα νεύρα ο stock).
ΕΙΜΑΙ πολύ φίλος σου, ισχύει! χαχαχαχα (βάλε έναν fender 5-way super switch να βρεις την υγειά σου)

Ο σχωρεμένος ο SF ενώ δεν είχε soft spot για τις Stratocaster (ή τουλάχιστον έτσι έλεγε, τον είχα πιάσει να μιλάει επαινετικά κατά καιρούς), θεωρούσε τους Lace Sensors ένα εκ των κορυφαίων σετ μαγνητών για Strat. Εύγε νεαρέ μου

Θεωρώ ότι αν δεν είσαι fan των vintage strat μαγνητών πχ texas specials ή pure vintage 65 ή custom 69 ή custom 54 ή... ή... ή... και ταυτόχρονα την θες και noiseless την κατάσταση, οι SCN (πιο κοντά σε original strat ήχο) και οι LS (για πιο fat από κλάσικό strat ήχο) είναι ότι καλύτερο υπάρχει (οι SCN δεν κυκλοφορούν πλέον βέβαια).

Εχω δυο στρατ plus μια του 94 και μια του 95, που κατ εμε ειναι οι καλυτερες στρατ που εβγαλε η fender. Θεωρω τους lace sensor τους καλυτερους ηχητικα noiseless (και μαλιστα χωρις να καταφευγουν σε λυσεις δευτερου πηνιου που κανει hum cancelling) και σχεδον 99,9% εφαμιλλοι των καλων παραδοσιακων στρατ σετ. Οι συγκεκριμενοι που διαλεξες βεβαια δεν εχουν αυτο τον προσανατολισμο. Προσωπικα το καλυτερο σετ ειναι οι lace sensor hot gold ειτε ολοι 6Κ ειτε το σετ με τον τον hot bridge 13.2K.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back