Suno Studio - Η αρχή του τέλους;

Musictech αρχηγέ, παρ' τα και καν' τα λεφτά!, άμα πετύχεις μη με ξεχάσεις... ένα τριάρι θέλω στα βόρεια προάστια
🏆✨🏆✨🏆✨ η υπευθυνοτητα + η τιμιοτητα μου στις εμπορικες συναλλαγες, ειναι μοναδικη να ξερεις!!!!!!!!!!
κανεις δεν εχασε!!!!!!!!!!
χαχαχαχαχα

εγω ειμαι της ποιοτητας, δεν ειμαι τόσο της ποσότητας,,,,... Οτι εχω βγαλει απο το Suno, ειναι δικες μου μουσικες αποκλειστικα,,,,, (το ιδιο ισως κι εσυ, απλα λεω! φυσικα δινει και μια χαρα ιδεες, με τα καταλληλα προμπς) (+ εχω προσπαθησει να τεστάρω που μπορει να φτασει ενορχηστρωτικα), μμμ! εχω αναμικτες εντυπωσεις μεχρι τωρα! Το εχουμε πει θελει δουλεια! ετσι κι αλιως το Μεγαλο καλό που βρισκω, το πολυ Μεγαλο καλό,,, ειναι , το reference που μου δινει, στο κομμάτι της ενορχηστρωσης. Δυνατο!
Δικα μου ειναι και εχω αλλα τοσα.
Και οντως ολα τα λεφτα ειναι στην ενορχηστρωση.

Δοκίμασα το Suno.

Σκέψεις .....................

Πρώτα θα γράψω μερικές μικρές ιστορίες .
Αρχές 2000 . Στούντιο . Κάπου στο κέντρο των Αθηνών. Κλεισμένες ώρες για ηχογράφηση . Θα αποτελούσε η ηχογράφηση το σκελετό για μελλοντικά χεβιμεταλικά σχέδια κατάκτησης του γαλαξία του υπαρκτού και ανύπαρκτου . Τέσσερις ενήλικες έχουν στηθεί και περιμένουν έναν ντράμερ . Έπρεπε να εμφανιστεί στις 18:00. Στις 19:00 περίπου ( μην είμαστε και υπερβολικοί με τις λεπτομέρειες ) ο δερματοκρούστης εμφανίζεται. Οι 4 προαναφερθέντες, ίσως, φανερά ενοχλημένοι που ο μπακετοφόρος ΔΕΝ ήταν στην ώρα του , ίσως, να ανέβασαν πίεση που στις 19:15 ο προαναφερθέντας κυμβαλοχρήστης, αποφάσισε πως δεν μπορεί να είναι αρκούντως δημιουργικός αν και εφόσο, ΔΕΝ φτιάξει μόνος τον μέτριο φραπέ με γάλα. Ο στουντιάρχης απλά είχε ξεκινήσει να γράφει η ταρίφα. Ας πούμε πως τελικά εκείνες τις ημέρες πέταξαν μερικές χιλιάδες δραχμές από κάποια πορτοφόλια , έτσι για γούστο. 15ώρα δουλειάς για την ψυχή της γιαγιάς.

Τέλη 2002. Όχι Τζιάρ. Οι προαναφερθέντες χεβιμεταλικοί υπερφίαλοι ρομαντικοί, αποφασίζουν να δοκιμάσουν ξανά την τύχη τους. Με νέο ντράμερ. Ταλαντούχο. Δεν κάνω πλάκα. Η τύχη τα έφερε να ηχογραφούν σε κονσολάρα . Που νομίζανε πως ηντουσαντάσαντε οι Μποντζιοβί. Ο νέος δερματοκρούστης όμως , είχε ασυμβατότητα με τον ένα εξάχορδο. Διότι ο εξάχορδος, ήτο σπουδαγμένος, περί αρμονίας, φούγκας, φοξ τροτ, τσάρλεστο, νεορομαντισμού και ατονικής τζάζ φιούζιο. Αποτέλεσμα; Ο ταλαντούχος ντράμμερ είπε μια ατάκα . Κομψοτάτη, για τα δεδομένα της αστικής τάξης του 2002( όχι τζιάρ) . Το 2026 ίσως να ισοδυναμεί με καταγγελία περί κατάχρησης εξουσίας και άσκηση λεκτικής βίας για τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Ο πτυχιούχος κιθαρωτός όμως , δεν δέχτηκε να του υποδείξει ένας ντράμμερ (ζενεσεπαποσίμπλ) , πως μοιράζεται ένα τριημιτόνιο σε τεταρτοκύκλια στην παρεστιγμένη Φα δίεση ενάτης , με οπλισμό G3 , σε οπλοβαστό ενός κάποιου λόχου διοικήσεως . Αποτέλεσμα ; Ας πούμε πως τελικά εκείνες τις ημέρες ξεφορτωθήκαν μερικά ευρά (αλλάξε και το νόμισμα) από πορτοφόλια , έτσι για γούστο. 15ώρα εργασίας για την ψυχή μιας γιαγιάς.

Μέσα 2006. Κάποιοι από τους προαναφερθέντες χεβιμεταλίζοντες , συνυπάρχουν σε προσπάθεια, να φέρουν εις πέρας συνθέσεις αρκούντως εύπεπτες , ώστε να ταλαντεύονται οι μεσούλες των κορασίδων που έβγαζαν την υποχρέωση σε όποια ζωντανή εμφάνιση . Πλέον υπάρχει εμπειρία , υποδομή , γνώση τεχνολογίας και κονέ. Τι δεν υπάρχει; Αυτό που κάνει έναν ντράμμερ να πετάξει ολόκληρο σετ τύμπανα από μπαλκόνι. Ίσως να λέγεται, κατανόηση , σύμπνοια, μοίρασμα ονείρου, ίσως κοινή φιλοδοξία. Αποτέλεσμα ; Ας πούμε πως τελικά εκείνους τους μήνες ο κύριος Thomann γέμισε λίγο παραπάνω το πορτοφόλι του , έτσι για γούστο. 15ώρα εργασίας που έλειπαν από την οικογένεια για την ψυχή όποιας γιαγιάς.

Τέλη 2018. Οι μεσόκοποι πλέον , εκτός εποχής, εκτός κάδρου, οργανοπαίκτες , βρίσκουν έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, που είχε όλες εκείνες τις μετατροπές από σιντί σε εμπιθρί , ναι ρε φίλε, πωπωωω τι προβάρα ήταν αυτή; Κάνουν την αγάπη φιλότιμο και λένε : Θα τα ηχογραφήσουμε ρε μπαγλαμά. Τα έχουμε όλα. Αμ δε. Ο έταιρος εξάχορδος, ασύμβατος, με τον νέο (σε ιστορικότητα ) κυμβαλολάγνο. Ζοριζόταν. Πόση υπομονή; 4/4, σε 130bpm, ΛΑ μινόρε , φασολάδα (ντεμέκ αντιγραφή Ραμόνες) . Τα πρώτα 6 μέτρα, να παίζονται 5/4. Γιατί είναι προγκρέσιφ. Τα υπόλοιπα μέτρα, να παίζονται 122bpm γιατί στα γυρίσματα με αργές ταχύτητες φαίνονται οι τεχνοκράτες. Το τρίτο ρεφρέν (μόνο αυτό) ο Παβαρότης , το ήθελε τρανσπόρτο σε Ντο# γιατί στο ωδείο , η κυρία δασκάλα μας έμαθε κάτι μετατροπίες, μαστογραφίες, κάτι τέτοιο τέλος πάντωνε. Αποτέλεσμα ; Τελικά εκείνες τις ημέρες χώρισε ο ένας χορδοπαίκτης , έτσι για γούστο; 15ώρα σε ιδιόκτητο στούντιο, για την ψυχή της μάνας.

Καραντίνα. Αυτό τα λέει όλα. Factory default. Λαπτοπ. Κιθαρίτσα και εξοχικό. Μόνος ακροατής , ο λυκόσκυλος , με την γλώσσα έξω. Να κοιτά στα μάτια να αναρωτιέται. Ο διηγόντα στα να κλαις, οριακά παππούς νιώθει me myself and I. Κατάθλιψη , μοναξιά και ..........................................

Τέλη. 2025 καλώς ήρθες Suno στη ζωή μου. Μου το πρότεινε κάποιος στο noiz.gr. Το κουλάντρισα. Μου αρέσει ως εργαλείο. Βάζω τα λογάκια μου, ανεβάζω το τραγουδάκι μου, κρατώ κάτι ως αναφορά. Έχω έτσι κάτι να δείξω στον φίλο που θα δοκιμάσουμε μια ιδέα. Έχω γρήγορα ένα αποτέλεσμα. Όχι ακριβές ( για τέχνη μιλάμε) , εξ'άλλου κανένα έργο δεν είναι τελειωμένο για τον δημιουργό του. Στο περίπου ή κοντά στο πνεύμα.

Παραπονιούνται οι ενορχηστρωτές και πολλοί επαγγελματίες του χώρου. Πάντα παραπονιούμασταν οι άνθρωποι στο νέο αξιόπιστο εργαλέιο, όταν νιώθαμε πως απηλείται η μαστοριά μας. Τα παραδείγματα πολλά.
Δεν γνωρίζω θεωρεία μουσικής. Καλά καλά δεν γνωρίζω βασικά πράγματα για όργανα και σημειογραφία. Θεωρώ τον εαυτό μου , αγράμματο ως προς τις σύγχρονες τεχνολογίες. Αλλά........

Δεν με πείθει κανείς, πως το πτυχίο ανωτάτων γνώσεων περί τεχνών ( όποια τέχνη σπούδασε κάποιος) ισούται με αυτόματη αποδοχή του κοινού . Ισούται με αποκλειστική μοναδικότητα και αυθεντία. Ισούται με διάθεση για συνεργασία και δημιουργικότητα. Η γνώση είναι για τον καθένα για πάρτη του. Η έκφραση είναι από και προς.
Εγώ πάντως , όποτε χρειάστηκε, έδωσα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ το κόμιστρο στον ειδικό. Που γνώριζε, γιατί ακούγεται χάλια εκείνο το μπάσο και γιατί η ρημάδα η φωνή δεν είναι σε στάθμη ή τόνο της προκοπής.

Το Suno φτιάχτηκε για τους bedroom players της καραντίνας , που είναι πλέον οικογενειάρχες. Για τους ακόλουθους των γιου τιούμπερζ. Που νομίζουν πως το AI θα τους κάνει δε νιού κάτι. Για τους απανταχού μπλιμπλικοτέτοιους που νομίζουν πως το πληκτρολόγιο είναι το κοκπίτ αεροπλανοφόρου . Δεν φτιάχτηκε για μουσικούς. Οι μουσικοί θα παίξουν και με μια χορδή, ένα κουταλάκι ή απλά θα μουρμουρίσουν θα σφυρίξουν.
Εξ'άλλου όλη η εργασιακή πάλη , έχει μεταφερθεί σε τεχνολογίες εικονικής απόλαυσης ενηλίκων. Στρατιές προγραματιστών για το ιδανικό 4Κ.

Συγνώμη για το σεντόνι.
Τα γεγονότα αφορούν πραγματικούς ανθρώπους. Τοποθετήθηκα ως προς το ανθρώπινο, ως προς το πελατειακό. Από τεχνολογικής και τεχνικής άποψης υπάρχουν σοβαροί και ενημερωμένοι άνθρωποι εδώ μέσα . Δεν είμαστε ίσα και όμοια. Τα σέβη μου.

Το AI μας κάνει μεγάλη χάρη.
Slop υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια. Για την ακρίβεια, από τότε που έγινε εύκολη η μουσική παραγωγή, όλοι , και η γιαγιά τους, έκαναν μουσική.
Το AI κάνει το ίδιο πράγμα που κάνουμε οι περισσότεροι με μεγαλύτερη επιτυχία. Ακούει και αναπαράγει, ανάλογα με την οδηγία σου, τον μέσο όρο, πάνω ή κάτω.
Πάντα ήταν λίγα τα καλά και λιγότερα τα αριστουργήματα. Από τότε που ανέλαβε το μάρκετινγκ έγιναν όλα "περισσότερα", αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Κακές αναπαραγωγές κάνουμε όλοι· θα μας πάρει λίγο παραπάνω, αλλά δεν είναι δα και τίποτα τρομερό. Πόσα κομμάτια περιμένουν στις πλατφόρμες για χρόνια με 5-10 ακροάσεις;
Το AI μας δημιούργησε το πρόβλημα;
Όποιος έχει πραγματικά κάτι ιδιαίτερο θα γίνει ακόμα πολυτιμότερος. Οι μέτριοι αντιγραφείς θα μεταφερθούν στο Suno και καλά θα κάνουν· θα αφήσουν τον χώρο της πραγματικής μουσικής σε αυτούς που την αγαπάνε. Λίγοι και καλοί.
Μέσα στους λίγους δεν βάζω την αφεντομουτσουνάρα μου παρεμπιπτόντως, εγώ πάω με τη μούργα.

Για την ακρίβεια, από τότε που έγινε εύκολη η μουσική παραγωγή, όλοι , και η γιαγιά τους, έκαναν μουσική.
Το slop ξεκίνησε απ το CD. Μόλις οι εταιρείες παραγωγής κατάλαβαν ότι μπορούν να βγάλουν 10 ευρώ με κόστος 10 λεπτά του ευρώ, κυκλοφορούσε κι η θειά μου η Σούλα απ την Αστόρια, με δόξα και τιμή.

Το slop ξεκίνησε απ το CD. Μόλις οι εταιρείες παραγωγής κατάλαβαν ότι μπορούν να βγάλουν 10 ευρώ με κόστος 10 λεπτά του ευρώ, κυκλοφορούσε κι η θειά μου η Σούλα απ την Αστόρια, με δόξα και τιμή.
Την εποχή του CD έβγαιναν και άλμπουμ που μετακινούσαν τεκτονικές πλάκες παράλληλα με πολύ slop, τώρα βγαίνει σχεδόν αποκλειστικά slop

Ο προ του ΑΙ ρυθμος παραγωγης slop δεν συγκρινεται, μιλαμε πιο πολυ ωρα θες να το ακουσεις πλεον παρα να το φτιαξεις. Μεχρι και μουφα παπαδαριο να ψελνει στο youtube εχουν ανεβασει, τελειωσαμε

Την εποχή του CD έβγαιναν και άλμπουμ που μετακινούσαν τεκτονικές πλάκες παράλληλα με πολύ slop, τώρα βγαίνει σχεδόν αποκλειστικά slop
Δε συμφωνώ, υπάρχει πολύ ποιότητα αλλά και πολύ ποσότητα. Στο tidal στα προτεινόμενα βρίσκω ενδιαφέροντα πράγματα σχεδόν κάθε μέρα. Τραγούδια που θα τα έλιωνα αν έπρεπε να έχω δώσει 20 ευρώ για ένα άλμπουμ.

Απλά κάποτε το καλό τραγούδι σου τραβούσε την προσοχή σαν τη γυναίκα με την κοντή φούστα τον χειμώνα. Σήμερα είναι η ίδια γυναίκα με μπικίνι σε μια παραλία με εκατοντάδες ίδιες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back