Laney LF60-112 solid state combo

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,813
Το βρήκα σε καλή προσφορά από muziker και το χτύπησα πριν λίγες μέρες. Έψαχνα καιρό έναν SS δυνατο αλλά ελαφρύ ενισχυτή για το σπίτι και για να τον παίρνω εκτός.

Εχει ακριβώς τα specs που θέλω. Δικαναλος, με boost και πολύ καλο reverb. Τον χρησιμοποιω σπίτι χωρίς πεταλια για εξάσκηση. 60watt, 9,5 κιλά, ένταση στο 3 και τα αυτιά μου πονάνε. Παίζει και στο 1 βατ. Και με το pedalboard που έπαιξα σήμερα σε πρόβα ακούγοταν πολυ καλά.

IMG_4721.jpeg

Με γεια, καλόπαικτος! Σε σχέση με το καθαρό του Κατάνα τι λέει;

Σε σχέση με το καθαρό του Κατάνα τι λέει;

Οι κατανα είναι πιο hi-fi ηχητικά. Πιο άχρωμοι. Δεν εχουν την φυσική αίσθηση του λαμπατου που διδει o laney. Δεν είναι καλύτερος. Είναι διαφορετικός και απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό. Ήμουν ανάμεσα σε αυτόν, το orange o tone 40, και τον orange crush 35rt. O πρώτος είχε θέματα με θορύβους και δεν είχε attenuator, και ο δεύτερος δεν εχει τόσο καλό καθαρό κανάλι όσο ο laney. To βρώμικο σπέρνει βέβαια.

5+1 λόγοι να προτιμήσεις τρανζιστοράτο ενισχυτή

Με γεια, Γιώργο! Κάτι τέτοιες αγορές μπορεί να μην είναι «ουαου» αλλά βγάζουν πολλές φορές τα λεφτά τους.

Με γεια, Γιώργο! Κάτι τέτοιες αγορές μπορεί να μην είναι «ουαου» αλλά βγάζουν πολλές φορές τα λεφτά τους.
Μεταξύ μας δε βγάζουμε λεφτά από τη μουσική 😅

Αλλά αν εννοείς ότι τρώνε άπειρη χρήση +1000

Οι περισσότεροι ενισχυτές που εχω δεν τα εχουν βγαλει τα λεφτά τους, ούτε μεταφορικά. Δεν τους δουλεύω καθόλου. Πχ ο rocker 15 ζήτημα να εχει δουλεψει 2 ώρες. Ο συγκεκριμένος που αγόρασα αντικατέστησε το πακέτο vox mv50 + 1x12 cab + pedals που είχα για εντός σπιτιού, και πολλές φορές ήταν power on για μερες. Με λαμπατο δεν μπορώ να το κανω αυτό. Είναι για πολύ περιορισμένη χρήση στα χέρια μου. Κάτι σαν τις κιθάρες με νικελ ταστα. Παίζω ελαχιστα με αυτές και προτιμώ να "στίβω" όσες έχουν ατσαλινα. Ετσι και ο laney. Πάει για καθημερινό στήψιμο. Όσο έχω παίξει μαζί του τελευταίες 3 μέρες που τον έχω, δεν έχω παίξει συνολικά με τους λαμπατους μου τελευταία 3 χρόνια.

Πάντως υπάρχουν πράγματα που κάνουν πολύ καλά οι τρανζιστοράτοι. Αρπισματα καθαρά με reverb πχ, μια χαρά. Λίγο στα καντίνια με χαλάνε και σε blues/rock παιξίματα. Για jazz δε με χαλάνε καθόλου

Μεταξύ μας δε βγάζουμε λεφτά από τη μουσική 😅

Αλλά αν εννοείς ότι τρώνε άπειρη χρήση +1000

Όντως, το δεύτερο εννοούσα, μίλαγα μεταφορικά.

Για εμένα ο αντίστοιχος ενισχυτής που έχω λιώσει στην χρήση, είναι ο Blackstar HT1R, τον οποίο είχα αγοράσει δεύτερο χέρι… 150 ευρώ. Κλεψιά κανονική.

Από την άλλη όμως υπάρχει λόγος που κραταμε τους λαμπατους αν και τους χρησιμοποιούμε 1/20 φορές. Έστω και για νοσταλγία, έστω και για αυτήν την 1/20

Αν δεν σε πειράζει Γιώργο να το θέσω εδώ, θέλω να δω πόση διαφορά θα έκανε η καμπίνα και το ηχείο σε έναν solid state ενισχυτή. Πχ ένας Κατάνα με κινεζιά ηχείο σε σχέση με έναν Quilter ή Henriksen πχ, με σωστή καμπίνα και ηχείο. Φαντάζομαι η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη από την αλλαγή ηχείου σε λαμπάτο, όπου έχει ήδη "χαρακτήρα" ο ενισχυτής, αλλά και πάλι νομίζω θα ακούγεται solid state, αν και δεν έχω ακούσει από κοντά κάποιον ακριβό solid state (εννοώ πιο ακριβό από Fender ToneMaster που δεν πιάνεται γιατί ήμουν προκατειλημμένος)

Οι Tonemaster δεν είναι solid state, είναι ψηφιακοί (digital modeling) με ad/da converters.

Οι Tonemaster δεν είναι solid state, είναι ψηφιακοί (digital modeling) με ad/da converters.
Δεκτό, πιο πολύ αναφέρομαι στο ότι στο χέρι απλά μικρή διαφορά έχουν (if any) από solid state

@gkourmoul1 τα καθαρά με το reverb στο συγκεκριμένο demo είναι απίστευτα. Στο δωμάτιο τι λένε;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back