Live στο δρόμο - Εξοπλισμός, νομιμότητα, γνώμες

al6sjackson!

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλημέρα.
Η τετραμελή μας μπάντα (έντεχνο, ροκ από Θανάση Παπακωνσταντίνου μέχρι τρύπες και διασκευές Κλωναρίδη) συζητάμε να παίξουμε στο δρόμο. Έχουμε pa και σκεφτόμαστε πως γίνεται αυτό να υλοποιηθεί ώστε σε σχετικά "χαμηλές" εντάσεις να έχουμε καλύτερο ήχο και να μην καταλήξουμε να νοικιάσουμε street busking ενισχυτές.

Αρχικά ψάχνοντας στον παντογνώστη φίλο μου Ai, βρήκα ότι ίσως να μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο power station όπου από μια έξοδο ρεύματος θα πάρουμε την παροχή για όλα τα υπόλοιπα. Εκεί γίνονται πολλά θέματα που έχω πάρει τις απαντήσεις αλλά θα ήθελα να μου τα επιβεβαιώσετε.

1) Τα ηχεία είναι δυό Mackie thump 212xt 1400watt έκαστο. --> Τρώγοντας τον τόπο να βρω την κατανάλωσή τους που αλλού βλέπω να το λέει drawage ή nominal power βρήκα ότι πρέπει αν είναι γύρω στα 75watt (όχι peak power).Η κονσόλα Behringer αντίστοιχα μέσω ai δείνει να έχει 47watt κατανάλωση.
Μπορείτε να μου επιβεβαιώσετε που μπορώ στα manual τους να βρω την κατανάλωση σε Wh;

2) Το power station που βρήκα είναι το Bluetti AC70P Power Station --> Έχει 864Wh οπότε είναι σίγουρα αρκετό για ένα live παραπάνω και από 2μιση ώρες με βάση τη συνολική κατανάλωση του pa. Επίσης έμαθα ότι θα πρέπει να είναι η παροχή ρεύματος pure sine wave. Εκεί είναι που το έχασα. Το Ai λέει ότι το συγκεκριμένο power station έχει Pure sine wave αλλά δεν το γράφει πουθενά στην περιγραφή. Μπορεί αν βλάψω το pa μου εαν δεν είναι τέτοια η παροχή ρεύματος; Μπορεί αν το βλάψω με οποιοδήποτε άλλο τρόπο με τα δεδομένα που αναφέρω;

3) Στο κομμάτι την νομοθεσίας:
α) διάβασα ότι έχει καταργηθεί ο νόμος περί επαιτείας. Ισχύει;
β) Πότε ενοχλείται ο Δήμος, αστυνομία κλπ; Εαν παίξουμε πχ στην πλατεία ταχυδρομείου στη Λάρισα, ή σε ένα χώρο όπως πλατεία συντάγματος, χωρίς εμπορικά καταστήματα στην άμεση ενόχληση του ήχου μας, θα έχουμε θέματα; Θα τραβήξει άσχημα τα βλέμματα της αστυνομίας ή όποιου, το γεγονός ότι θα έχουμε ηχεία;
γ) άδεια από το Δήμο έχετε ακούσει να μπορεί πλέον να πάρει κάποιος; Ίσως και να ενημερώσει την ίδια την αστυνομία για το γεγονός πρότερα;

Όποια βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη.
Ευχαριστώ πολύ.

Τα ηχεία και κονσόλα έχουν πίσω ένα ταμπέλακι που γράφουν τι κατανάλωση έχουν.Το power station που αναφέρεις κανεί μια χώρα για αυτή την δουλειά.Οσο για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.

Τα ηχεία και κονσόλα έχουν πίσω ένα ταμπέλακι που γράφουν τι κατανάλωση έχουν.Το power station που αναφέρεις κανεί μια χώρα για αυτή την δουλειά.Οσο για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.
ευχαριστώ για την απάντηση. Πίσω από τα ηχεία, κάτω από την είσοδο του ρεύματος γράφει 100-240V∼ 50-60Hz 75w.
Άρα λέει ότι η κατανάλωση (όχι στο peak) είναι 75w την ώρα; Αυτό για το Pure sine wave το καταλαβαίνεις; Οπότε η απάντησή σου στο ότι μου κάνει μια χαρά, είναι και για την ποιότητα του ρεύματος; ή να εξακολουθήσω να το ψάχνω;

Last edited:
ευχαριστώ για την απάντηση. Πίσω από τα ηχεία, κάτω από την είσοδο του ρεύματος γράφει 100-240V∼ 50-60Hz 75w.
Άρα λέει ότι η κατανάλωση (όχι στο peak) είναι 75w την ώρα; Αυτό για το Pure sine wave το καταλαβαίνεις; Οπότε η απάντησή σου στο ότι μου κάνει μια χαρά, είναι και για την ποιότητα του ρεύματος; ή να εξακολουθήσω να το ψάχνω;
Ακριβώς αυτό είναι 75βαττ κατανάλωση.Pure sine είναι για ηλεκτρικές συσκευές ναι μια χαρά σου κάνει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back