Technics 1200 mk2

dish-jockey

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Ποια είναι μία νορμάλ τιμή για την Ελλάδα για ένα Mk2; Βλέπω διάφορες αγγελίες, τις περισσότερες φορές με ταλαιπωρημένα μηχανήματα σε αδιανόητες τιμές.
Ενδιαφέρομαι να πουλήσω ένα εκ των δύο που έχω μιας και τα δύο κάθονται στη ντουλάπα εδώ και χρόνια. Επιπλέον ούτε χρόνος υπάρχει πια ούτε διάθεση. Περασμένα μεγαλεία.
Να αναφέρω είναι στο κουτί του, με εγχειρήδια, αποδείξεις, εγγυήσεις. Ελληνική πρίζα, αγορασμένο από τη Βιανέ γύρω στο 2000. Έχει δουλέψει ελάχιστα και έχει πολύ λίγα σημάδια, τα οποία και έγινα μέσα σε ένα λεπτό από ''φίλο'' που άφησα να το χρησιμοποιήσει. Σε ελληνικές ομάδες στο facebook τα γελάκια και οι ειρωνίες από γνήσιους άφραγκους αργόσχολους και οι υπαινιγμοί με βγάζουν εκτός ορίων. Για εξωτερικό που τσέκαρα ναι μεν θα φύγει σε καλύτερη τιμή, αλλά τα fees γδέρνουν στην κυριολεξία.

800e με την κεφαλη και καπακι orifinal, slipmat κτλ ειναι μια λογικη τιμη

800e με την κεφαλη και καπακι orifinal, slipmat κτλ ειναι μια λογικη τιμη
Cool. Κάπου εκεί θα το έδινα κι εγώ.
Δεν έχει κεφαλή, αλλά έχει το κουτί του, τα manuals, τις αποδείξεις.
Για κάποιους δεν λέει κάτι, στο ebay όμως πωλούνται κι αυτά,
Τέλος, πάντων οι Έλληνες έιναι ότι χειρότερο στο θέμα πωλήσεων.
1050 στο ebay, με τα fees ερχόμαστε γύρω στα 800-840.
Καλύτερα έξω.

Κάτι που δεν έχει καταλάβει ο κόσμος είναι ότι άλλο πράγμα πόσο αξίζει ένα μηχάνημα και πόσο το πουλάει κάποιος, άλλο πόσο συμφέρει τον κάθε άφραγκο καιροσκόπο κερδοσκόπο αργόσχολο βλάκα να το πάρει, με την λογική να βγάλει κανένα 100ρικο-200ρικο μεθαύριο. Φιλική συμβουλή για όλους τους αναγνώστες μην ασχολείστε εγχώρια. Σας τρομάζει η διαδικασία των προμηθειών, του πακεταρίσματος κλπ κλπ. Αλλά ο κόσμος στο εξωτερικό είναι τελείως άλλο επίπεδο. Έχω λάβει μηνύματα παντός τύπου από Ελλάδα.
Παραδείγματα:
-Ξέρεις πόσος είναι ο βασικός για να δίνεις 900 ευρώ εσύ ένα πικαπ; Δε ντρέπεσαι
-Κράτα τα κουτιά και τα manuals, τα slipmats πούλησέ τα χώρια και δώσε μου το πικαπ με 400 ευρώ.
-Ξέρεις πήρα το mk7 950 ευρώ καινούργιο, 400 ευρώ είναι μια χαρά μου το δίνεις όπως είναι τώρα.
-Φίλε σε παίρνω τηλέφωνο έρχομαι από το σπίτι σου να το ακούσω να το μετρήσω μαζί με ένα φίλο και σε ειδοποιώ ξανά αν θα το πάρω.
-Κάθε είδους ανοησία του τύπου είσαι θύμα κι εσύ ότι είναι τόσο καλό σαν μηχάνημα και να σου λέει άσχετες ορολογίες για ροπές για να σε πείσει να το πάρει 300 ευρώ.

Όλα αυτά γίνονται γιατί δεν έχει φάει ούτε μισή σφαλιάρα κάποιος. Δεν είμαστε ούτε φίλοι ούτε κολλητοί, ούτε έχουμε χρωστούμενα από παλιά και απορώ με τι θράσσος τα στέλνουν μερικοί όλα αυτά. Μπλοκάρετε την Ελλάδα και 2-3 χώρες με τεράστιο ποσοστό απατεώνων αλλά και χώρες με προβληματικά ταχυδρομεία κι όλα καλά.

Στο εξωτερικό που το πόσταρα, έλαβα 40 reacts τέλεια/like και όλα τα σχόλια με σεβασμό, κράτησέ το φίλε αν μπορείς, ωραίο μηχάνημα κλπ. Εδώ γελάκια, ειρωνείες και ψυχασθένεια. Θα πρεπε να βάλω screenshots αλλά τέλος πάντων.

Κάτι που δεν έχει καταλάβει ο κόσμος είναι ότι άλλο πράγμα πόσο αξίζει ένα μηχάνημα και πόσο το πουλάει κάποιος, άλλο πόσο συμφέρει τον κάθε άφραγκο καιροσκόπο κερδοσκόπο αργόσχολο βλάκα να το πάρει, με την λογική να βγάλει κανένα 100ρικο-200ρικο μεθαύριο. Φιλική συμβουλή για όλους τους αναγνώστες μην ασχολείστε εγχώρια. Σας τρομάζει η διαδικασία των προμηθειών, του πακεταρίσματος κλπ κλπ. Αλλά ο κόσμος στο εξωτερικό είναι τελείως άλλο επίπεδο. Έχω λάβει μηνύματα παντός τύπου από Ελλάδα.
Παραδείγματα:
-Ξέρεις πόσος είναι ο βασικός για να δίνεις 900 ευρώ εσύ ένα πικαπ; Δε ντρέπεσαι
-Κράτα τα κουτιά και τα manuals, τα slipmats πούλησέ τα χώρια και δώσε μου το πικαπ με 400 ευρώ.
-Ξέρεις πήρα το mk7 950 ευρώ καινούργιο, 400 ευρώ είναι μια χαρά μου το δίνεις όπως είναι τώρα.
-Φίλε σε παίρνω τηλέφωνο έρχομαι από το σπίτι σου να το ακούσω να το μετρήσω μαζί με ένα φίλο και σε ειδοποιώ ξανά αν θα το πάρω.
-Κάθε είδους ανοησία του τύπου είσαι θύμα κι εσύ ότι είναι τόσο καλό σαν μηχάνημα και να σου λέει άσχετες ορολογίες για ροπές για να σε πείσει να το πάρει 300 ευρώ.

Όλα αυτά γίνονται γιατί δεν έχει φάει ούτε μισή σφαλιάρα κάποιος. Δεν είμαστε ούτε φίλοι ούτε κολλητοί, ούτε έχουμε χρωστούμενα από παλιά και απορώ με τι θράσσος τα στέλνουν μερικοί όλα αυτά. Μπλοκάρετε την Ελλάδα και 2-3 χώρες με τεράστιο ποσοστό απατεώνων αλλά και χώρες με προβληματικά ταχυδρομεία κι όλα καλά.

Στο εξωτερικό που το πόσταρα, έλαβα 40 reacts τέλεια/like και όλα τα σχόλια με σεβασμό, κράτησέ το φίλε αν μπορείς, ωραίο μηχάνημα κλπ. Εδώ γελάκια, ειρωνείες και ψυχασθένεια. Θα πρεπε να βάλω screenshots αλλά τέλος πάντων.
Φιλε μου, η αληθεια ειναι οτι οταν βαζεις αγγελια για κατι δημοσια, υπαρχει περιπτωση να προσελκυσεις αυτες τις κατηγοριες "χομπιστων" που περιγραφεις. Απλα μη δινεις σημασια και σε καποια απο αυτα καν απαντηση.

Εσυ ψαχνεις καποιον που εκτιμα οτι αυτο που εχεις αξιζει τα χρηματα που ζητας και, βασικο, τα εχει στην τσεπη του.

Ναι, ειναι εκνευριστικο να εχεις τον αλλο να προσπαθει να επιχειρηματολογησει οτι πρεπει να του το δωσεις 280 αντι για 300 γιατι επεσε το γιουαν ή η κεντρικη τραπεζα ανεβασε τα επιτοκια ή οποιαδηποτε αλλη παπατζα και να μην δεχεται το οχι και κοντρα επιχειρημα κλπ αλλα εξαρταται και απο το ποση σημασια δινεις.

Αν κατι ειναι σε αγγελια σε νορμαλ τιμη, εχω παρατηρησει, οτι θα φυγει αργα ή γρηγορα σε νορμαλ ανθρωπο. Υπαρχουν τετοιοι και εδω και εξω και μαλλον ειναι η πλειοψηφια, απλα δεν στελνουν να περασουν την ωρα τους αν δεν θελουν οντως να αγορασουν κατι.

Φιλε μου, η αληθεια ειναι οτι οταν βαζεις αγγελια για κατι δημοσια, υπαρχει περιπτωση να προσελκυσεις αυτες τις κατηγοριες "χομπιστων" που περιγραφεις. Απλα μη δινεις σημασια και σε καποια απο αυτα καν απαντηση.

Εσυ ψαχνεις καποιον που εκτιμα οτι αυτο που εχεις αξιζει τα χρηματα που ζητας και, βασικο, τα εχει στην τσεπη του.

Ναι, ειναι εκνευριστικο να εχεις τον αλλο να προσπαθει να επιχειρηματολογησει οτι πρεπει να του το δωσεις 280 αντι για 300 γιατι επεσε το γιουαν ή η κεντρικη τραπεζα ανεβασε τα επιτοκια ή οποιαδηποτε αλλη παπατζα και να μην δεχεται το οχι και κοντρα επιχειρημα κλπ αλλα εξαρταται και απο το ποση σημασια δινεις.

Αν κατι ειναι σε αγγελια σε νορμαλ τιμη, εχω παρατηρησει, οτι θα φυγει αργα ή γρηγορα σε νορμαλ ανθρωπο. Υπαρχουν τετοιοι και εδω και εξω και μαλλον ειναι η πλειοψηφια, απλα δεν στελνουν να περασουν την ωρα τους αν δεν θελουν οντως να αγορασουν κατι.
Έτσι είναι. Απλά όταν έχεις λάβει 10 μηνύματα και τα 10 είναι όπως προανέφερα τότε κάτι δεν πάει καλά . Χίλιες φορές ebay με fees 20-25% αλλά κι εκεί όταν όταν έπεσα σε Έλληνα μου την έκανε. Όχι ότι εκεί δεν μπορεί να προκύψει κάτι και με έξω αλλά τουλάχιστον δεν έρχεσαι σε άμεση επαφή με κανέναν. Άκου να δεις με τον κάθε περίεργο αργόσχολο που θα τον βάλω και μέσα στο σπίτι μου.

Μίκτης αγοράστηκε 180 ευρώ, την άλλη μέρα επδ δεν μου έκανε 120 ευρώ στο marketplace με το κουτί του τα πάντα και; 15 μηνύματα στο facebook. Για ποιο λόγο να στείλεις ρε φίλε; Αφού είσαι ά φ ρ α γ κ ο ς άεργος αρχόσχολος τενεκές. Πουλούσε γνωστός μου διαμέρισμα 220.000 ευρώ σε γειτονιά που ανέβηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια που βαράνε 300.000 και 400.000 ευρώ για πλάκα και του έλεγε ο καθένας ασύλληπτα πράγματα. Αφού εσύ το πήρες με την κρίση 120.000 δεν πρέπει να το δώσεις και λιγότερο απ όσο το πήρες; Έτσι πάει αφού μπήκες κι εσύ μέσα. Άκου εδώ επιχείρημα. Δηλαδή τι απαντάς σ' αυτόν; Την ίδια ώρα που σου στέλνει Ισραηλινός φίλε όπως είναι το παίρνω χωρίς καν να το δει, χωρίς καν να σου πει δεύτερη κουβέντα, και την άλλη μέρα σε καλεί δικηγόρος και το θέμα έχει κλείσει.

Θέλω να πω είναι ελληνικό φαινόμενο μόνο αυτό απ' ότι καταλαβαίνω ή τέλος πάντων συμπεριφορές που ανθίζουν σε τρομερά παρηκμασμένους τόπους. Μήπως η κιθάρα τάδε που κάνει όντως 5.000 ευρώ δεν είναι για σένα φίλε μου που μένεις στο παιδικό σου δωμάτιο και ζεις με χαρτζιλίκια; Μήπως δίσκος εξωφρενικά σπάνιος που κάνει χιλιάδες ευρώ δεν είναι ούτε αυτός για σένα που μένεις σε υπόγειο και βγάζεις το βασικό;

Οι άνθρωποι που ασχολούνται να στείλουν τέτοια μυνήματα είναι ψέμα, και ζουν σε ψέμα.

Αλλά το μεγαλύτερο ψέμα των Βαλκανίων είναι άλλο, "έφαγα πριν έρθω".

Οι άνθρωποι που ασχολούνται να στείλουν τέτοια μυνήματα είναι ψέμα, και ζουν σε ψέμα.

Αλλά το μεγαλύτερο ψέμα των Βαλκανίων είναι άλλο, "έφαγα πριν έρθω".
Τον πετάς έξω απ' το σπίτι επί τόπου. Θα φάει κι εσάς στο τέλος.
Είχε έρθει επίσκεψη συγγενής και είχε ανοίξει να πιει μέχρι κάτι συλλεκτικά κρασιά που είχαμε διακοσμητικά στο σαλόνι.

Πάντως τα παπούτσια τα βγάζουμε στο σπίτι. Όχι κάτι ιστορίες τρόμου πχ. απ'την θεία μου στην Φλόριντα που την φίλη της κόρης της την βρήκε στο κρεβάτι με τα παπούτσια.

...οι Έλληνες έιναι ότι χειρότερο στο θέμα πωλήσεων.
1050 στο ebay, με τα fees ερχόμαστε γύρω στα 800-840.
Καλύτερα έξω.
Α_χα,,,,,,, Απο εμενα ειναι Ναι. ΑΝ, και Μονο Αν,,,, δεν βρεθει κατι καλυτερο (αγοραστης) φυσικα απο Ελλαδα και, Αν (Δεν) περασει το "Σκρινινγκ",,,,,,,,,,,
Α.Σ.Υ.Ζ.Η.Τ.Η.Τ.Ι ΕΞΩ!!!!!

Υπάρχει φάση που δεν την γνώριζα στο marketplace.
Στέλνουν όλοι μηνύματα χωρίς να ενδιαφέρονται για κουβέντα , κοινωνικοποίηση , συντροφιά. Κυρίως βραδινές ώρες.
Ζητώ συγγνώμη το αγνοούσα, μέχρι πρότινος είχα ξεχάσει την ύπαρξη του facebook.
Κυρίως άτομα μέσης ηλικίας, αν κρίνω από τις ηλίθιες φωτογραφίες που έχουν πάνω.
Οκ! Ο άλλος έκανε απλά ερώτηση και συνεχίζει μόνος του πόσο καλό εργαλείο είναι και μπράβο μου για την κατάσταση χαχαχα.

Για πολλά χρόνια είχα 3 στο σπίτι,συνολικά εχουν περάσει καμιά δεκαριά απο τα χέρια μου,(όχι όλα το ιδιο μοντέλο),εκεί έμαθα να παίζω,τα χρησιμοποιούσα αρκετά.

Το 1200 mk2,αν και το χρησιμοποιούμε και για ακρόαση (με μιά καλύτερη κεφαλή/βελόνα συνήθως),είναι ενα εργαλείο για DJs,δέν απευθήνεται δηλαδή σε εξειδικευμένους χρήστες,το οποίο σαν πρώτη έκδοση έφαγε ένα Hype στο σικάγο,οπου και άρχισε να χρησιμοποιείται από τους djs της πόλης σαν "μουσικό όργανο" και η δεύτερη του έκδοση καθιερώθηκε στις κονσόλες ανά τον κόσμο και γιατί όχι,αφού ανταγωνισμός δέν υπήρχε και η technics παρείχε την τιμή/ποιότητα που ήταν απαραίτητη.

Το 2026,να δώσει κάποιος 800 για να πάρει ένα turntable 25ετίας,ακόμη και άν πιστεύει οτι το μοτέρ ξεκινάει κανονικά,ο ημάντας λειτουργεί κανονικά,το pitch fader,που σίγουρα αν το μετρήσει κάποιος που ξέρει πιστευω θα θέλει αλλαγή,πλακέτα,τρανζίστορς,εξόδοι,γείωση κ.α είναι ο.κ,προσωπικά για εμένα είναι οχι πολλά,πάρα πολλά,αφού με 100 - 200 παραπάνω μπορεί να έχει ενα καινούργιο Pioneer Plx 1000 που τα καταφέρνει το ίδιο καλά,με περισσότερες δυνατότητες που επεκτείνονται και στην ψηφιακή χρήση του και με πιο ισχυρό μοτέρ.
Ναι,ωραίο το 1200s και μας βοήθησε αρκετά,σκυλί,αλλά να πληρώσεις το 2026 την φήμη του προιόντος στα μεταχειρισμένα για το scratch,το studio 54 και την Lafayette είναι πολύ.

Με λίγα λόγια,θέσατε την ανώτερη τιμή που μπορεί να έχει ένα προιόν και αυτό όχι στο μοντέλο του 2000,αλλά του τελευταίου που αν δέν κάνω λάθος βγήκε το 2010 περίπου,χωρίς να το έχει δεί τεχνικός και χωρίς να έχει κάποιο τυπικό τσέκ η μια τυπική συντήρηση μετά απο τόσα χρόνια και κατηγορήσατε και το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται,για διάφορα.

Κατι που κάνουν συνήθως Ελληνες πωλητές και δέν μιλάω για τον συγκεκριμένο φίλο,ξέρετε ποιό είναι και αποτελεί πραγματική μάστιγα σε αυτήν την χώρα.
Να χαρακτηρίζουμε σχεδόν καινούργια,(near mint) κ.α πράγματα που δέν είναι.
Και αυτό,να έχετε υπ όψην οτί δέν συμβαίνει τόσο στο εξωτερικό,όσο και οι διάφοροι περίεργοι τοπικοί αγοραστές που αναφέρατε πρίν.

Μιας και αναφέρατε το εξωτερικό,υπαρχει κάποιος σε αγγλία η σε οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα να κάνει μιά ερώτηση σε τοπικό μαγαζί με μεταχειρισμένα,να δεί πόσο πωλούνται τα ζευγάρια?
Συνήθως απο κάτω έχουν και την ακριβή ημερομηνία που έγινε τσέκ/σέρβις στο μηχάνημα,αν είναι σοβαρά.

Στο ebay βαράει ο κάθε ένας ότι θέλει,οπως και σε όλες τις πλατφόρμες αγοραπωλησιών,είναι λίγο επίκινδυνο να καθορίζουμε τιμή απο εκεί,γι αυτό εκεί χτυπάμε όσοι αγοράζουμε πράγματα μόνο όταν τα βρούμε σε τιμή που πιστεύουμε οτί είναι σωστή,γι αυτό ξημεροβραδιαζόμαστε ίσως και για μήνες,εφ όσων πρώτα γνωρίζουμε την πραγματική αξία του προιόντος.

Προσωπική άποψη,χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν,αλλά να πώ και μια γνώμη που πιστεύω πρέπει να υποθεί.
Φιλικά πάντα.

Για πολλά χρόνια είχα 3 στο σπίτι,συνολικά εχουν περάσει καμιά δεκαριά απο τα χέρια μου,(όχι όλα το ιδιο μοντέλο),εκεί έμαθα να παίζω,τα χρησιμοποιούσα αρκετά.

Το 1200 mk2,αν και το χρησιμοποιούμε και για ακρόαση (με μιά καλύτερη κεφαλή/βελόνα συνήθως),είναι ενα εργαλείο για DJs,δέν απευθήνεται δηλαδή σε εξειδικευμένους χρήστες,το οποίο σαν πρώτη έκδοση έφαγε ένα Hype στο σικάγο,οπου και άρχισε να χρησιμοποιείται από τους djs της πόλης σαν "μουσικό όργανο" και η δεύτερη του έκδοση καθιερώθηκε στις κονσόλες ανά τον κόσμο και γιατί όχι,αφού ανταγωνισμός δέν υπήρχε και η technics παρείχε την τιμή/ποιότητα που ήταν απαραίτητη.

Το 2026,να δώσει κάποιος 800 για να πάρει ένα turntable 25ετίας,ακόμη και άν πιστεύει οτι το μοτέρ ξεκινάει κανονικά,ο ημάντας λειτουργεί κανονικά,το pitch fader,που σίγουρα αν το μετρήσει κάποιος που ξέρει πιστευω θα θέλει αλλαγή,πλακέτα,τρανζίστορς,εξόδοι,γείωση κ.α είναι ο.κ,προσωπικά για εμένα είναι οχι πολλά,πάρα πολλά,αφού με 100 - 200 παραπάνω μπορεί να έχει ενα καινούργιο Pioneer Plx 1000 που τα καταφέρνει το ίδιο καλά,με περισσότερες δυνατότητες που επεκτείνονται και στην ψηφιακή χρήση του και με πιο ισχυρό μοτέρ.
Ναι,ωραίο το 1200s και μας βοήθησε αρκετά,σκυλί,αλλά να πληρώσεις το 2026 την φήμη του προιόντος στα μεταχειρισμένα για το scratch,το studio 54 και την Lafayette είναι πολύ.

Με λίγα λόγια,θέσατε την ανώτερη τιμή που μπορεί να έχει ένα προιόν και αυτό όχι στο μοντέλο του 2000,αλλά του τελευταίου που αν δέν κάνω λάθος βγήκε το 2010 περίπου,χωρίς να το έχει δεί τεχνικός και χωρίς να έχει κάποιο τυπικό τσέκ η μια τυπική συντήρηση μετά απο τόσα χρόνια και κατηγορήσατε και το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται,για διάφορα.

Κατι που κάνουν συνήθως Ελληνες πωλητές και δέν μιλάω για τον συγκεκριμένο φίλο,ξέρετε ποιό είναι και αποτελεί πραγματική μάστιγα σε αυτήν την χώρα.
Να χαρακτηρίζουμε σχεδόν καινούργια,(near mint) κ.α πράγματα που δέν είναι.
Και αυτό,να έχετε υπ όψην οτί δέν συμβαίνει τόσο στο εξωτερικό,όσο και οι διάφοροι περίεργοι τοπικοί αγοραστές που αναφέρατε πρίν.

Μιας και αναφέρατε το εξωτερικό,υπαρχει κάποιος σε αγγλία η σε οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα να κάνει μιά ερώτηση σε τοπικό μαγαζί με μεταχειρισμένα,να δεί πόσο πωλούνται τα ζευγάρια?
Συνήθως απο κάτω έχουν και την ακριβή ημερομηνία που έγινε τσέκ/σέρβις στο μηχάνημα,αν είναι σοβαρά.

Στο ebay βαράει ο κάθε ένας ότι θέλει,οπως και σε όλες τις πλατφόρμες αγοραπωλησιών,είναι λίγο επίκινδυνο να καθορίζουμε τιμή απο εκεί,γι αυτό εκεί χτυπάμε όσοι αγοράζουμε πράγματα μόνο όταν τα βρούμε σε τιμή που πιστεύουμε οτί είναι σωστή,γι αυτό ξημεροβραδιαζόμαστε ίσως και για μήνες,εφ όσων πρώτα γνωρίζουμε την πραγματική αξία του προιόντος.

Προσωπική άποψη,χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν,αλλά να πώ και μια γνώμη που πιστεύω πρέπει να υποθεί.
Φιλικά πάντα.
Eυχαριστώ πολύ για την λεπτομερή άποψή σας για το θέμα.
Το πικαπ ήταν open box και αγοράστηκε από εμένα τον ίδιο το 2016 στην Αθήνα. Χρησιμοποιήθηκε μόνο από εμένα και μπορώ ακριβώς να απαντήσω με λεπτομέρεια τι χρήση έχει υποστεί. Οι φωτογραφίες είναι από το χώρο που έγινε έλεγχος πριν ανεβάσω ΚΑΙ προφανώς έχει γίνει λεπτομερέστατος έλεγχος σε ένα μηχάνημα τέτοιας αξίας, πόσο μάλλον για να προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσω στην ανάρτησή του στο ebay οπου η αυστηρότητα και το πόσο τυπικός πρέπει να είναι κάποιος ξεπερνάει τα όρια.

Επιτρέψτε μου να πω από μεγάλη προσωπική εμπειρία ότι ναι, στην Ελλάδα το επίπεδο είναι τραγικά χαμηλό για το οποίο έχω πολλαπλές αποδείξεις, έχοντας λάβει έως και προσωπικές επιθέσεις μέχρι και αναρτήσεις ''τι λέει ο τρελός'' και δείτε γελάστε τι ανεβάζει κάποιος. OXI φίλε μου, mpc 60 δεν θα πάρεις 700 ευρώ, mk2 με κουτιά, αποδείξεις και όλα τα συναφή με όποια χρήση δεν θα το πάρεις 400 ευρώ, σπάνια βινύλια που έχουν μπει σε σφαίρα παγκόσμιας αναζήτησης , παρ όλο που είναι ελληνικά, και ναι συμβαίνει, (θάνατος του Αλέξανδρου, επίπεδα ύπαρξης, χαρβάδες κλπ) όχι όχι, δεν θα τα πάρεις όσο θες εσύ. Δεν κατάλαβες καθόλου καλά. Προτιμώ να τα κρατήσω, ακόμη και στην πιο ακραία περίπτωση να τα κάψω παρά να στα δώσω εσένα όσο βολεύει για να καμαρώνεις έστω για ένα πράγμα στην άθλια ζωή σου, ή να βγάλεις αύριο τα 400-500 που σου λείπουν, που δεν σου λείπουν μόνο αυτά τελικά. Στην πιο ακραία περίπτωση που χρειαστώ χρήματα θα πάρω τηλέφωνο τους γνωστούς μαυραγορίτες και σε λίγα λεπτά θα είναι στο σπίτι μου με μετρητά και μια συναλλαγή που θα πάρει λιγότερα από 10 λεπτά. Οπότε δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Για να λέμε όπως έχει το πράγμα, όποιος σοβαρός ενδιαφέρεται όπως και προαναφέρθηκε, εμφανίζεται και η υπόθεση κλείνει και στην τιμή που αρμόζει η οποία θα είναι συμβατή τόσο με το εκάστοτε αντικείμενο όσο και με τη σοβαρότητα του ενδιαφερόμενου. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο, ας μπει κάποιος στο ebay να δει τιμές για mk2, mpc και άλλα σπάνια αντικείμενα και να ξανάρθει να μιλήσουμε.

Last edited:
Καλά έκανες και το εχεις τσεκάρει,να το γράψεις αυτό στα σχόλια,ζήτα αυτά που θές,σου εύχομαι να φύγει γρήγορα.
Καλή τύχη!

Καλά έκανες και το εχεις τσεκάρει,να το γράψεις αυτό στα σχόλια,ζήτα αυτά που θές,σου εύχομαι να φύγει γρήγορα.
Καλή τύχη!
Nα προσθέσω... Συγγώμη αν ακούστηκε κάπως απότομο το προηγούμενο μήνυμα. Αμερική και Αγγλία ναι, αν πας σε παζάρια, θριφτ, second hand κλπ θα βρεις πολλά ζευγάρια και σε ασύλληπτες τιμές, του τύπου 400 ευρώ ζευγάρι, 500 ευρώ, με καπάκια, κουτιά, βελόνες, τα πάντα. Το ίδιο γίνεται με συλλεκτικά αντικείμενα κλπ κλπ. Σε χώρες που επικρατεί οικονομική ευημερία είναι σύνηθες φαινόμενο...........

Όταν κάποιος θέλει να αδειάσει το σπίτι του θείου του που κληρονόμησε, ή την αποθήκη του, παίρνει τηλέφωνο και έρχεται και τα αδειάζει στο άψε σβήσε. Δεν θα κάτσει καν να ψειρίσει τι κάρτες πόκεμον έχει, αν έχει τίτλους που κάνουν εκατοντάδες ευρώ, αν το mk2 έχει φτάσει να πωλείται 1000 ευρώ. Όχι πως είναι χαζός και δεν ξέρει. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο τύπος έχει εκατομμύρια και δεν θα μπει καν στη διαδικασία να μεταπουλάει σκατά σε άλλους. Υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν ξέρει κάποιος και τα βλέπει όλα ως σκουπίδια, πχ οι γονείς μου χάρισαν ότι μαλακίες είχα στην αποθήκη σε παιδιά γειτόνων. Ένα spray που θυμάμαι πολύ καλά ότι είχα πωλείται 500 ευρώ καινούργιο στο ebay, λογικά έγινε ταγκιές σε κάποια μάντρα γτ δε νομίζω να το ψάξανε ούτε στέλνεις εύκολα αεροζόλ στο εξωτερικό.

Γνωρίζω και στην Ελλάδα τέτοιο κόσμο, που δεν έχει εκατομμύρια, αλλά είναι ευκατάστατοι και δεν θα μπουν ποτέ στη διαδικασία να πουλάνε το οτιδήποτε και να ψειρίζουν τη φάση με τον κάθε γύφτο για πενταροδεκάρες μέσα από marketplace κλπ. Φίλος είχε πάρει mk2 σκάρτο, δίσκους από απατεώνες αλλά είτε τα χαρίζει είτε τα βάζει σε μια γωνιά, δεν έχει πουλήσει ποτέ τίποτα. Άλλη νοοτροπία.

Παλιότερα, πριν βγει γίνει τόσο διαδεδομένο το ίντερνετ και στην κουτσή μαρία, στον ελαιώνα και στο παλιατζίδικο της γειτονιάς έβρισκες τα π-ά-ν-τ-α. Τώρα -και ειδικά στην Ελλάδα- δεν αφήνει κανένας το παραμικρό, θα ψειρίσει κάποιος μέχρι και καπάκι από μπύρα αν έχει αξία, γιατί πολύ απλά χρειάζεται ένα extra εισόδημα που κι εγώ το έκανα φουλ φοιτητής γτ λάτζες για 4-5 την ώρα δεν έψηνα να κάνω ούτε με σφαίρες. Θα διπλοτσεκάρει ότι σκάρτο έχει στο πατάρι, ότι συλλογή κληρονομήσει και θα το πουλήσει ο ίδιος στην τιμή που αναλογεί. Αλλά εγώ δεν βλέπω φοιτητές εδώ, βλέπω αργόσχολους άφραγκους μεσήλικες που κάποιος πρέπει να τους πάρει τα κινητά.

Μου μοιάζει αδιανόητο να βγάζεις άκρη με αγοραστές από Κολομβία και το Μεξικό σε δευτερόλεπτα και μέσα στη πόρτα σου να ζεις αυτό το δράμα. Το λέω κυρίως για τους ανθρώπους που διαβάζουν που είχαν-έχουν διάφορα σημαντικά ή μη μηχανήματα και καταλαβαίνουν σίγουρα για τι πράγμα μιλάω. Ξαναλέω είναι ε-λ-λ-η-ν-ι-κ-ό φαινόμενο και μόνο.

Ακούγεσαι σαν κλασική περίπτωση Brain Drain, πως και κάθεσαι ακόμα εδώ και δεν έχουν χυθεί τα μυαλά σου στο εξωτερικό ακόμα;

Ακούγεσαι σαν κλασική περίπτωση Brain Drain, πως και κάθεσαι ακόμα εδώ και δεν έχουν χυθεί τα μυαλά σου στο εξωτερικό ακόμα;
Χαχα με έχουν τρελάνει και λίγα λέω!
Στέλνετε κι εσείς μηνύματα για να δείτε κάποιο μηχάνημα και να πιείτε καφέδες σε ξένα σπίτια;

Χαχα με έχουν τρελάνει και λίγα λέω!
Στέλνετε κι εσείς μηνύματα για να δείτε κάποιο μηχάνημα και να πιείτε καφέδες σε ξένα σπίτια;
Το μηχάνημα που προσπαθείς να πουλήσεις δεν απευθύνεται σε μουσικούς άλλα σε μια υποκουλτούρα δισκοσταματάκιδων (ιδιαίτερα στην Ελλάδα) και ενδεχομένως γι' αυτό να έχεις τόσες μαζεμένες κακές εμπειρίες. Πες ότι θες να πουλήσεις ένα Civic EG του 1994 από αυτά που ''βελτιώνουν'' σαν μανιακοί οι καγκουρες... Ποιοι θα σε πάρουνε τηλέφωνο; Καγκουρες

Last edited:
Το μηχάνημα που προσπαθείς να πουλήσεις δεν απευθύνεται σε μουσικούς άλλα σε μια υποκουλτούρα δισκοσταματάκιδων (ιδιαίτερα στην Ελλάδα) και ενδεχομένως γι' αυτό να έχεις τόσες μαζεμένες κακές εμπειρίες. Πες ότι θες να πουλήσεις ένα Civic EG του 1994 από αυτά που ''βελτιώνουν'' σαν μανιακοί οι καγκουρες... Ποιοι θα σε πάρουνε τηλέφωνο; Καγκουρες
Τουλάχιστον ότι έχει να κάνει με εξοπλισμό dj και παρεμφερή μηχανήματα όπως εδώ η κατάσταση είναι δράμα. Παίζει να είναι ότι πιο άθλιο έχω δει ως τώρα σε αγοροπωλησίες. Τώρα που το σκέφτομαι όντως ένας κιθαρίστας δύσκολα θα ξεφτιλιστεί σε κάποιον άλλον με ηλίθιες ερωτήσεις και υπαινιγμούς για να περάσει απλά την ώρα του. Υποκουλτούρα δισκοσταματάκιδων, ωραίο αυτό.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back