Λαμπάτοι Ενισχυτές - Μελλοντικό είδος πολυτελείας;

Τι να σου πω, δεν μου έχει ξανασυμβεί. Τοσα χρόνια εδώ μέσα νομίζω δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Νομίζω ότι ο τύπος παίζει με το μυαλό μου και δεν μπορώ να το ελέγξω, σαν τον xavier με τον magneto ένα πράγμα, πρέπει να βάλω κράνος 😅
ε βαλε κρανος τοτε, δεν ειναι να παιζεις με αυτα. :ROFLMAO:

Για παίξε κι εσύ λίγο "απλές" πεντατονικές σαν τον Mayer να δω κάτι.

Ο Mayer έχει εξωπραγματική τεχνική, άλλο εάν κάποιοι δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν.

Τώρα κατάλαβα ότι τρολαρεις τον Nekkon

O Randy Rhoads έπαιζε κάλτσες και είναι ο πιο συχνά ψηφιζόμενος "διάσημος κιθαρίστας με χάλια ήχο" στα Fora.
O Malcolm Young έπαιζε μόνο ακκόρντα αλλά είχε ηχάρα που καθόρισε τί σημαίνει Marshall.

Σύμφωνα με τη λογική κάποιων λοιπόν, ο Malcolm δε θα μπορούσε να κρίνει αν το πσηφίο μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια έναν Marshall γιατί δεν έπαιζε κάλτσες :) :) :)

Άσχετα από αυτό βέβαια, η ίδια η λογική του "δεν συμφωνούμε => είσαι άσχετος", είναι φοβερά προβληματική. Δε σταματά να με εκπλήσσει πώς σε τόσο υποκειμενικά ζητήματα όπως το παίξιμο μουσικής και ο ήχος, κάποιοι θεωρούν την άποψή τους θέσφατο.

θέσφατο
Η λέξη «θέσφατο» χρησιμοποιείται όταν αναφερόμαστε σε έναν λόγο θεϊκό, σαν χρησμό, ή μία θεϊκή απόφαση.

Πιο γενικά νοείται ως η άποψη ή ένα επιχείρημα, που περιβάλλεται από κύρος και σεβασμό, σαν να έχει ειπωθεί από τον Θεό.

Η λέξη προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό επίθετο θέσφατος, όπου ετυμολογικά είναι αποτέλεσμα της σύνδεσης των λέξεων θεός + φημί (=λέγω).

Τι να σου πω, δεν μου έχει ξανασυμβεί. Τοσα χρόνια εδώ μέσα νομίζω δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Νομίζω ότι ο τύπος παίζει με το μυαλό μου και δεν μπορώ να το ελέγξω, σαν τον xavier με τον magneto ένα πράγμα, πρέπει να βάλω κράνος 😅

Όντως, δεν έχεις δώσει κανένα δικαίωμα και έχεις πάντα θετική ενέργεια σε ο,τι γράφεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όντως αφήνεις τον συνομιλητή και σε επηρρεάζει, και χωρίς ιδιαίτερο λόγο αρπάζεσαι και υπερασπίζεσαι κάτι που δεν χρειάζεται υπεράσπιση. Δες το αλλιώς το όλο πράγμα.

O Randy Rhoads έπαιζε κάλτσες και είναι ο πιο συχνά ψηφιζόμενος "διάσημος κιθαρίστας με χάλια ήχο" στα Fora.
O Malcolm Young έπαιζε μόνο ακκόρντα αλλά είχε ηχάρα που καθόρισε τί σημαίνει Marshall.

Σύμφωνα με τη λογική κάποιων λοιπόν, ο Malcolm δε θα μπορούσε να κρίνει αν το πσηφίο μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια έναν Marshall γιατί δεν έπαιζε κάλτσες :) :) :)

Ικανότητα κάποιου κιθαρίστα δεν είναι μόνο το παίξιμο, αλλά και ο ήχος που στήνει για να τον προσαρμόσει στο μιξ. Είναι πακέτο πολλών πραγμάτων. Οπότε, δεν εχει νοημα να το εξετάζουμε έτσι.

Δες το αλλιώς το όλο πράγμα.
Ένα κομμάτι μου αντιδράει στο "μα μου μιλάει επιθετικά χωρίς λόγο" και ένα στο "μα υποστηρίζει τα ΠσΗφιΑ"... 😅

Αγόρια, Παρασκευούλα είναι, το κουράσαμε το θέμα, ας χαλαρώσουμε όλοι μας από λίγο και να αποφορτίσουμε το κλίμα.
Ας ανοίξουμε κανα θέμα για NAMM ξέρω 'γω, να ζαχαρώνουμε πράγματα που δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε, να κάνουμε και λίγο χαβαλέ (όπως στο QC Mini, π.χ.).

Θέλουμε (μπορώ να πω, χρειαζόμαστε) νέο αίμα στο Noiz, ας είμαστε λίγο πιο δεκτικοί και φιλόξενοι οι παλαιότεροι, υπάρχει περιθώριο, νομίζω. Nobody's perfect, ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω και ούτε καθεξής...

Όχι λοιπόν αγενέστατε συμφορουμίτη, να μη μου μάθεις την αλφαβήτα. Μην ανησυχείς καθόλου, στην πραγματική ζωή έχω περισσότερα πτυχία από όσα χωράει ο τοίχος σου.

Υποστήριξε σαν νοήμων άνθρωπος το επιχείρημά σου το οποίο στερείται λογικής στα δικά μου μάτια, και στο αποδεικνύω παραπάνω με επιχειρήματα "άσχετα αν δεν μπορείς να τα καταλάβεις".

Γιατί θίγεσαι? Αυτό που είπα με σαφήνεια είναι πως θα θεωρούσα σοβαρή την άποψη σου στα αντικείμενα που έχεις ένα τοίχο πτυχία, αλλά η άποψή σου επί του συγκεκριμένου είναι για γέλια, επειδή είσαι άσχετος - δηλαδή μη σχετικός και χωρίς ίδια πείρα στο ζήτημα πράγμα που εμμέσως παραδέχτηκες κι εσύ όταν σε ρώτησα εάν τα έχεις χρησιμοποιήσει.

Κατά την ίδια έννοια που θα αναζητήσεις διάγνωση από έναν γιατρό με skills, παρά από έναν χωρίς skills για να απαντήσω και στην προηγούμενη -αφελέστατη - απορία σου.

Που προφανώς δεν είναι genuine, διότι εάν τα skills δε σε ενδιέφεραν, δεν θα είχες ένα τοίχο πτυχία :)

Τα ίδια και για τους υπόλοιπους "άσχετους".

ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω
Αυτό το κομμάτι της Γραφής δε θεωρείται έγκυρο btw, απλά ενημερωτικά

Μη με βάλεις τώρα να συζητήσω και... θρησκεία σε φορουμ, δεν το κάνω, έχω πάρει όρκο! Ήπαγε οπίσω μου, Σατανά! (αυτό είναι έγκυρο...? )

Γιατί θίγεσαι? Αυτό που είπα με σαφήνεια είναι πως θα θεωρούσα σοβαρή την άποψη σου στα αντικείμενα που έχεις ένα τοίχο πτυχία, αλλά η άποψή σου επί του συγκεκριμένου είναι για γέλια, επειδή είσαι άσχετος - δηλαδή μη σχετικός και χωρίς ίδια πείρα στο ζήτημα πράγμα που εμμέσως παραδέχτηκες κι εσύ όταν σε ρώτησα εάν τα έχεις χρησιμοποιήσει.

Κατά την ίδια έννοια που θα αναζητήσεις διάγνωση από έναν γιατρό με skills, παρά από έναν χωρίς skills για να απαντήσω και στην προηγούμενη -αφελέστατη - απορία σου.

Που προφανώς δεν είναι genuine, διότι εάν τα skills δε σε ενδιέφεραν, δεν θα είχες ένα τοίχο πτυχία :)

Δημήτρη απλά δε θεωρώ τις εκφράσεις που επιλέγεις ευγενικές, βρίσκω το "μήπως να πούμε και το κου και α κα" ειρωνικό χωρίς κανέναν λόγο. Δε θίχτηκα με το περιεχόμενο των όσων λες, αλλά με τον τρόπο που επιλέγεις να εκφραστείς, θεωρώ ότι προσβάλλεις τους συνομιλητές σου απρόκλητα ενώ εσύ θεωρείς ότι απλά κάνεις συζητηση. Δε λέω ντε και καλά ότι είναι λάθος, απλά εγώ δε συναναστρέφομαι με ανθρώπους που μιλούν με αυτόν τον τρόπο, είμαι εκπαιδευτικός πρώτα και πολύ έπειτα μουσικός, οπότε δεν έχω συνηθίσει σε τέτοιο ύφος συζητησης.

Δε θέλω να το συνεχίσω. Δεν είναι υποχρέωση σου να μιλάς ευγενικά και αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα σου το να με θεωρείς και εμένα και όποιον άλλον θέλεις αφελή και άσχετο. Όπως και δικό μου δικαίωμα είναι να μη με νοιάζει καθόλου. Καλή συνέχεια!

Μη με βάλεις τώρα να συζητήσω και... θρησκεία σε φορουμ, δεν το κάνω, έχω πάρει όρκο! Ήπαγε οπίσω μου, Σατανά! (αυτό είναι έγκυρο...? )
Αν το γράψεις με Υ, ναι 😅

Αγόρια, Παρασκευούλα είναι, το κουράσαμε το θέμα, ας χαλαρώσουμε όλοι μας από λίγο και να αποφορτίσουμε το κλίμα.

Εγώ ετοιμάζομαι να ανοίξω thread που αν δεν πλακωθεί κόσμος θα το πάρω προσωπικά. 😝
Ευελπιστώ να προλάβω να γράψω κατιτίς σήμερα αύριο.

Εγώ ετοιμάζομαι να ανοίξω thread που αν δεν πλακωθεί κόσμος θα το πάρω προσωπικά. 😝
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ 90s ή εμβόλια COVID 20s;

Το gear είναι (πέραν των άλλων) προϊόν πάθους.

Αν δεν ήταν, όλοι θα παίζαμε με μια ''high end'' Harley Benton με aftermarket μαγνήτες και ενα υποτυπωδώς καλό μόντελερ και θα τελειώνε εκεί η ιστορία.

Προσωπικά χρησιμοποιώ μόντελερ τελευταίας γενιάς (αλλά όχι κάποια ναυαρχίδα, μια ταπεινή Boss GX-10). Δεν έκατσα να την ψάξω ιδιαίτερα, το πρώτο patch ήταν (επίτηδες προφανώς) εντυπωσιακό, διόρθωσα το global EQ και του έβγαλα τα πολλά μπάσα και του έδωσα πιο πολύ presence και βουαλά. Εφτιαξα τον main ήχο μου και πρόσθεσα σε αυτόν τα chorus, bost, delay, harmonist και ό,τι άλλο εφέ συνήθως χρησιμοποιώ.... 20 patches με τον ίδιο ήχο ως βάση :ROFLMAO: δεν το έψαξα παραπάνω.

Δεδομένου ότι ο ήχος ''φιλτράραται'' από τo δικό μας PA σύστημα, αφού είμαστε αυτόνομο σχήμα από άποψη εξοπλισμού, το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.

Ωστόσο παραμένω φανατικός χρήστης Μάρσαλ και Gibson, όχι δεν έχω ούτε 70's - 80's Marshall ούτε κάποια vintage - custom shop Gibson, είναι θέμα πάθους αλλά και γιατί όχι image, και όποτε μιλάω με φίλους για gear τους τρολάρω λέγοντας ''μόνο Γκίμπσον, Μάρσαλ και ΜΠΟΣ ρε ...νιαμού'' παρότι χρησιμοποιώ και άλλα, πχ PRS, μπουτικοπέταλα κτλ :p

Σε φόρουμ βέβαια δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, πρέπει να έχεις πιο αντικειμενική άποψη, ποστ σαν αυτά του Μιξολύδιαν είναι χρήσιμα (όταν διατυπώνονται σωστά) για να έρχεσαι πιο κοντά στην πραγματικότητα, αν και ακόμα αμφιβάλλω αν ένα κορυφαίο μόντελερ σε πρόβα συνδεδεμένο με καμπίνα ακούγεται το ίδιο με εναν jcm800 που έχει σχεδόν τερμα το μάστερ και υπάρχει τόσο sag και compression που να το αποδίδει το μόντελερ, βεβαια τονίζω το ρήμα ''αμφιβάλλω'', δεν το ''αμφισβητώ'' πλήρως, ακόμα και αν γίνεται όμως δεν θα πετάξω τους Μάρσαλ μου καθώς όπως προείπα μιλάμε (και) για προϊόντα πάθους, πέρα από ''εργαλεία''

Δημήτρη απλά δε θεωρώ τις εκφράσεις που επιλέγεις ευγενικές, βρίσκω το "μήπως να πούμε και το κου και α κα" ειρωνικό χωρίς κανέναν λόγο. Δε θίχτηκα με το περιεχόμενο των όσων λες, αλλά με τον τρόπο που επιλέγεις να εκφραστείς, θεωρώ ότι προσβάλλεις τους συνομιλητές σου απρόκλητα ενώ εσύ θεωρείς ότι απλά κάνεις συζητηση. Δε λέω ντε και καλά ότι είναι λάθος, απλά εγώ δε συναναστρέφομαι με ανθρώπους που μιλούν με αυτόν τον τρόπο, είμαι εκπαιδευτικός πρώτα και πολύ έπειτα μουσικός, οπότε δεν έχω συνηθίσει σε τέτοιο ύφος συζητησης.

Δε θέλω να το συνεχίσω. Δεν είναι υποχρέωση σου να μιλάς ευγενικά και αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα σου το να με θεωρείς και εμένα και όποιον άλλον θέλεις αφελή και άσχετο. Όπως και δικό μου δικαίωμα είναι να μη με νοιάζει καθόλου. Καλή συνέχεια!
Tip Of The Cap GIF by Giphy QA

Εδω ειναι ο ορισμος του πεναλτι και κοκκινη καρτα. Κατευθειαν χωρις βαρ χωρις τιποτα.:)

Έλα, στο δίνω: παρουσιάστηκε πετάλι στην NAMM που περιγράφεις σε A.I. τον ήχο που θες και στον φτιάχνει. Πραγματα του διαβόλου, λέμε! Ποια ψηφια και λάμπες? Ας φέρουμε τις διαμάχες στο Νοιζ στο 2026, επιτέλους!

Έλα, στο δίνω: παρουσιάστηκε πετάλι στην NAMM που περιγράφεις σε A.I. τον ήχο που θες και στον φτιάχνει. Πραγματα του διαβόλου, λέμε! Ποια ψηφια και λάμπες? Ας φέρουμε τις διαμάχες στο Νοιζ στο 2026, επιτέλους!
Αυτό ήδη το έχει ξεκινήσει η positive grid

Από τον κανονισμό του φόρουμ:

"Ο πιο σημαντικός κανονισμός είναι να υπάρχει σεβασμός από όλους και προς όλους και να γίνεται πολιτισμένη συζήτηση."
"

1. Απαγορεύεται αυστηρά να απαντάμε σε μια ερώτηση (νέο θέμα από μέλος) με ειρωνία ή με αρνητικό τόνο ή μόνο και μόνο για να απαντήσετε. Εάν δεν έχετε να προσφέρετε κάτι χρήσιμο και ουσιαστικό στην στην αρχική ερώτηση του νηματοθέτη, μην απαντάτε. Σε περίπτωση που ένα μέλος απαντήσει ειρωνικά ή απαξιωτικά σε ένα μέλος που άνοιξε ένα νέο θέμα, θα γίνει πλήρης αποκλεισμός από το forum του Noiz χωρίς την δυνατότητα ανάκλησης."
  2. Δεν επιτρέπονται κάθε είδους προσωπικές επιθέσεις, προσβλητικά σχόλια, αγενή και εριστικά μεταξύ των μελών. Παρακαλούμε να φέρεστε κόσμια και με σεβασμό στα άλλα μέλη. Προσωπικές επιθέσεις, γελοιοποίηση απόψεων, και γενικότερη αγενής συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή."

Από τον κανονισμό του φόρουμ:
Nα εξηγήσω ότι ο λόγος που δεν έγιναν moderated αυτά τα posts είναι γιατί στη συζήτηση συμμετείχαν αποκλειστικά έμπειρα μέλη, τα οποία χειρίστηκαν το όλο θέμα εξαιρετικά. Αξίζει να μείνει ως έχει νομίζω το νήμα.

Εννοείται βέβαια πως το καλό κλίμα που έχει φτιαχτεί με πάρα πολύ προσπάθεια θα διαφυλαχτεί.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back