Εγώ ετοιμάζομαι να ανοίξω thread που αν δεν πλακωθεί κόσμος θα το πάρω προσωπικά.

Ευελπιστώ να προλάβω να γράψω κατιτίς σήμερα αύριο.
Το gear είναι (πέραν των άλλων) προϊόν πάθους.
Αν δεν ήταν, όλοι θα παίζαμε με μια ''high end'' Harley Benton με aftermarket μαγνήτες και ενα υποτυπωδώς καλό μόντελερ και θα τελειώνε εκεί η ιστορία.
Προσωπικά χρησιμοποιώ μόντελερ τελευταίας γενιάς (αλλά όχι κάποια ναυαρχίδα, μια ταπεινή Boss GX-10). Δεν έκατσα να την ψάξω ιδιαίτερα, το πρώτο patch ήταν (επίτηδες προφανώς) εντυπωσιακό, διόρθωσα το global EQ και του έβγαλα τα πολλά μπάσα και του έδωσα πιο πολύ presence και βουαλά. Εφτιαξα τον main ήχο μου και πρόσθεσα σε αυτόν τα chorus, bost, delay, harmonist και ό,τι άλλο εφέ συνήθως χρησιμοποιώ.... 20 patches με τον ίδιο ήχο ως βάση

δεν το έψαξα παραπάνω.
Δεδομένου ότι ο ήχος ''φιλτράραται'' από τo δικό μας PA σύστημα, αφού είμαστε αυτόνομο σχήμα από άποψη εξοπλισμού, το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.
Ωστόσο παραμένω φανατικός χρήστης Μάρσαλ και
Gibson, όχι δεν έχω ούτε 70's - 80's Marshall ούτε κάποια vintage - custom shop
Gibson, είναι θέμα πάθους αλλά και γιατί όχι image, και όποτε μιλάω με φίλους για gear τους τρολάρω λέγοντας ''μόνο Γκίμπσον, Μάρσαλ και ΜΠΟΣ ρε ...νιαμού'' παρότι χρησιμοποιώ και άλλα, πχ PRS, μπουτικοπέταλα κτλ
Σε φόρουμ βέβαια δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, πρέπει να έχεις πιο αντικειμενική άποψη, ποστ σαν αυτά του Μιξολύδιαν είναι χρήσιμα (όταν διατυπώνονται σωστά) για να έρχεσαι πιο κοντά στην πραγματικότητα, αν και ακόμα αμφιβάλλω αν ένα κορυφαίο μόντελερ σε πρόβα συνδεδεμένο με καμπίνα ακούγεται το ίδιο με εναν jcm800 που έχει σχεδόν τερμα το μάστερ και υπάρχει τόσο sag και compression που να το αποδίδει το μόντελερ, βεβαια τονίζω το ρήμα ''αμφιβάλλω'', δεν το ''αμφισβητώ'' πλήρως, ακόμα και αν γίνεται όμως δεν θα πετάξω τους Μάρσαλ μου καθώς όπως προείπα μιλάμε (και) για προϊόντα πάθους, πέρα από ''εργαλεία''