αν τελικά πάρεις τον bugera ενημέρωσεsaviola είπε:Μαζι προβληματιζόμαστε...
http://www.thomann.de/gr/bugera_v5.htm
Κρίμα που δεν το βγάζουνε σε κεφαλή, εκει τον επερνα στα σιγουρα!!!
To 8" μεγάφωνο θα είναι μια βελτίωση σίγουρα αλλά δεν το συγκρίνω με μια καμπινούλα 1Χ12" έστω και πάμφθηνη. H 1X12" θα έχει όπως είπαν καλύτερο eq, μπάσες και γεμάτες μεσσαιες, πρίμες που δεν ξυρίζουν/τζιτζικίζουν και άλλα καλά. Το μόνο κακό είναι το έξτρα βάρος κι ο όγκος. Από οικονομικής άποψης, θα προτιμούσα μια φθηνή 1Χ12" (και στο μέλλον της βάζω κανένα 12" με 30-40ευρώ ΑΝ χρειαστεί) παρά ένα custom 8" που δε θα χωρά καλά στο κουτάκι του ενισχυτή, θα χάνει σε καθαρό headroom, δε θα έχει μπάσες και θ ακούγεται boxy όπως λένε και έξω.uN_eNfaNt_Gate είπε:Κατά τη γνώμη σου αξίζει ηχητικά να συνδέσω τον champion 600 με εξωτερική καμπίνα 1x12 ή αν στριμώξω ένα 8" ηχείο θα είμαι μια χαρά?
Ηeadroom το webber(6) για σπιτι εχει υπερ-αρκετό , boxy εμένα δεν μου ακούγεται ,Sottos είπε:παρά ένα custom 8" που δε θα χωρά καλά στο κουτάκι του ενισχυτή, θα χάνει σε καθαρό headroom, δε θα έχει μπάσες και θ ακούγεται boxy όπως λένε και έξω.
thanks, πολύ ενδιαφέρωνfifty+ είπε:Ο champion 600 έχει δουλέψει μιά χαρά με μεγάφωνο 8 ohm. Για του λόγου το αληθές, κοίταξε στην πιο κάτω διεύθυνση, σελιδα 7, που γράφει "Connection for the internal speaker or a 4-ohm minimum external speaker cabinet."
http://support.fender.com/manuals/guitar_amplifiers/Champion_600_manual.pdf
Δυστυχώς Αμερικήlsega είπε:και που το βρίσκεις το webber 6'' για πές να το αγοράσουμε
Στους λαμπάτους υπάρχει θέμα με τα ohm λόγω του μετασχηματιστή εξόδου. Καλό είναι να βάζουμε την ίδια αντίσταση μεγαφώνου με του Μ/Σ. Στους τρανζίστορ υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια. Βέβαια, σε χαμηλές εντάσεις, κι εγώ είχα συνδέσει 16Ω cab στον champ χωρίς πρόβλημα.saviola είπε:Και γιατι τοτε οι καμπινες εχουν επιλογεα για τα ohm? Για αυτο δεν εχω παρει τον V5 και ειμαι προς epiphone jr...
Σωστος ο φιλος...gdevelek είπε:Αυτό που θέλει ο saviola είναι να τον βεβαιώσει κάποιος πως αφου το εγχειρίδιο λέει "το λιγώτερο 4Ω", τότε μπορεί να βάλει 8Ω ΑΦΟΒΑ.
Εγώ έκανα μια προσπάθεια αλλά έπεσα σε τοίχο, κάνε κι εσύ μία...
gdevelek είπε:Αυτό που θέλει ο saviola είναι να τον βεβαιώσει κάποιος πως αφου το εγχειρίδιο λέει "το λιγώτερο 4Ω", τότε μπορεί να βάλει 8Ω ΑΦΟΒΑ.
Εγώ έκανα μια προσπάθεια αλλά έπεσα σε τοίχο, κάνε κι εσύ μία...
Όταν το εγχειρίδιο του συγκεκριμένου ενισχυτή λέει "Connection for the internal speaker or a 4-ohm minimum external speaker cabinet." τι εννοεί κατά τη γνώμη σου, αναφορικά με τα 8Ω;Sottos είπε:Δεν υπάρχει το "AΦΟΒΑ" όπως το εννοείς.