Λαμπάτοι Ενισχυτές - Μελλοντικό είδος πολυτελείας;

Δεν έχω κανένα θέμα με τους modeling ενισχυτές, κατανοώ τον λογο ύπαρξης τους και το use case του ελαφριού και απλού στη χρηση ενισχυτή με 2-3 βασικούς ήχους, πιστούς στα αντίστοιχα λαμπατα μοντέλα που προσομοιώνουν. Το μόνο που με "χαλάει" είναι η τιμή... Οι λαμπατοι έχουν ακριβά και δυσεύρετα components που δικαιολογούν εν μέρει τις "τσιμπημενες" τιμές, οι ψηφιακοί πώς ακριβώς δικαιολογουν τις τιμές αυτές;!;!!

Δικαιολογούνται οι τιμές με το εξαιρετικό επιχείρημα:

«τόσα είναι, γιατί έχουμε και ένα Research and Development τμήμα να πληρώσουμε, εμείς δεν βασιζόμαστε σε τεχνολογία της δεκαετίας του ‘60».
Το βίντεο του Rick Beatο στο αρχηγείο της Neural, φαντάζομαι το είδατε…

Δικαιολογούνται οι τιμές με το εξαιρετικό επιχείρημα:

«τόσα είναι, γιατί έχουμε και ένα Research and Development τμήμα να πληρώσουμε, εμείς δεν βασιζόμαστε σε τεχνολογία της δεκαετίας του ‘60».
Το βίντεο του Rick Beatο στο αρχηγείο της Neural, φαντάζομαι το είδατε…
Ούτε αυτό το επιχείρημα στέκει κατεμε, το 99% του r&d για αυτούς τους modeling ενισχυτές υποτίθεται έγινε στην πεταλιερα tonemaster pro...

Αλλά εφόσον βρίσκουν κοινό που τα αγοράζει και τα προτιμα από τα real thing της ίδιας εταιρείας στην ίδια τιμή, τι να πω...

πώς ακριβώς δικαιολογουν τις τιμές αυτές
Η αξία ενός προϊόντος βασίζεται στις αντιλήψεις, προτιμήσεις, ανάγκες και περιστάσεις του αγοραστή. Ο πωλητής θα προσπαθεί πάντα να εκλπηρώσει τις άνωθεν προϋποθέσεις και να βγάλει το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Υπάρχουν άνθρωποι που γνώρισα να αγοράζουν από το Banzai τρανζίστορς 5 ευρώ το κιλό και χωρίς καμία γνώση ηλεκτρονικών να φτιάχνουν κυκλώματα που αντέγραφαν από το DIY forum. Τα τρανζιστοράκια εξαντλήθηκαν, ο κόσμος που ψάχνει φαζάκια αυξήθηκε και σήμερα πωλούν αυτά τα πετάλια 300+ ευρώ το ένα. Μπορείς να πεις λοιπόν ότι έκαναν μια σωστή και εξαιρετικά επωφελή επένδυση προβλέποντας τις ανάγκες της αγοράς. Το πόσο άξιζαν τα υλικά, η εργασία και το R&D (σχεδόν τίποτα όλα), είναι άσχετο.

Υπάρχουν άνθρωποι που γνώρισα να αγοράζουν από το Banzai τρανζίστορς 5 ευρώ το κιλό και χωρίς καμία γνώση ηλεκτρονικών να φτιάχνουν κυκλώματα που αντέγραφαν από το DIY forum. Τα τρανζιστοράκια εξαντλήθηκαν, ο κόσμος που ψάχνει φαζάκια αυξήθηκε και σήμερα πωλούν αυτά τα πετάλια 300+ ευρώ το ένα. Μπορείς να πεις λοιπόν ότι έκαναν μια σωστή και εξαιρετικά επωφελή επένδυση προβλέποντας τις ανάγκες της αγοράς. Το πόσο άξιζαν τα υλικά, η εργασία και το R&D (σχεδόν τίποτα όλα), είναι άσχετο.
Γι' αυτό προχθές στη πρόβα (σε πολύ κρύο δωμάτιο) άκουγα πρ-πρ-πρ από το fuzz και δεν συνερχόταν με τίποτε.

Γι' αυτό προχθές στη πρόβα (σε πολύ κρύο δωμάτιο) άκουγα πρ-πρ-πρ από το fuzz και δεν συνερχόταν με τίποτε.

Παραδοσιακά, τα fuzz με germanium transistors είχαν θέμα με την ζέστη.Μια φήμη έλεγε πως κάτι Hendrix και Allman, τα έβαζαν στο… ψυγείο πριν από συναυλίες. Κάποια μοντέρνα τώρα πια, έχουν και bias control, για να βοηθάνε σε τέτοιες καταστάσεις.
Και αυτή την συμπεριφορά τους, σίγουρα δεν την έχουν κάνει μόντελινγκ τα ψηφία... :p

Και αυτή την συμπεριφορά τους, σίγουρα δεν την έχουν κάνει μόντελινγκ τα ψηφία... :p
Ε να είδες, far from the real thing λέμε φίλωΖ 😅

Παραδοσιακά, τα fuzz με germanium transistors είχαν θέμα με την ζέστη.Μια φήμη έλεγε πως κάτι Hendrix και Allman, τα έβαζαν στο… ψυγείο πριν από συναυλίες. Κάποια μοντέρνα τώρα πια, έχουν και bias control, για να βοηθάνε σε τέτοιες καταστάσεις.
Μόνο που το συγκεκριμένο έχει σύστημα ζεστάματος των τρανζίστορς το οποίο μάλλον πήγε άπατο.

Θα απαντήσω γενικά

Όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη εννοείται, και κανείς δεν επιτρέπεται να μας φιμώσει. Καθόλα σεβαστή και η άποψη του κάθε ΑΣΧΕΤΟΥ (μην προσβληθείτε όσοι τυχόν είστε, δεν είναι μομφή αλλά αντικειμενικό γεγονός) με τα hardware ψηφιακά εργαλεία στα οποία αναφέρθηκα.

Κανείς δεν έχει πρόβλημα με την άποψη κανενός, απλά όταν δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για ποιο πράγμα μιλάς επειδή 1. δεν το έχεις χρησιμοποιήσει ή 2. είσαι αρχάριος και δε μπορείς να κατανοήσεις τι κάνει ή 3. είσαι "έμπειρος" αλλά μπορείς να παίξεις μέχρι φάλτσα boomer bends με fuzz στο υπνοδωμάτιό σου, η άποψή σου είναι καθόλα σεβαστή, όμως είναι και ολικά άκυρη με μηδενική (για να μην πω αρνητική) βαρύτητα και δεν πρέπει κανείς να την παίρνει στα σοβαρά.

Θα απαντήσω γενικά

Όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη εννοείται, και κανείς δεν επιτρέπεται να μας φιμώσει. Καθόλα σεβαστή και η άποψη του κάθε ΑΣΧΕΤΟΥ (μην προσβληθείτε όσοι τυχόν είστε, δεν είναι μομφή αλλά αντικειμενικό γεγονός) με τα hardware ψηφιακά εργαλεία στα οποία αναφέρθηκα.

Κανείς δεν έχει πρόβλημα με την άποψη κανενός, απλά όταν δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για ποιο πράγμα μιλάς επειδή 1. δεν το έχεις χρησιμοποιήσει ή 2. είσαι αρχάριος και δε μπορείς να κατανοήσεις τι κάνει ή 3. είσαι "έμπειρος" αλλά μπορείς να παίξεις μέχρι φάλτσα boomer bends με fuzz στο υπνοδωμάτιό σου, η άποψή σου είναι καθόλα σεβαστή, όμως είναι και ολικά άκυρη με μηδενική (για να μην πω αρνητική) βαρύτητα και δεν πρέπει κανείς να την παίρνει στα σοβαρά.

Σαν gen-r (όχι και boomer) που παίζω boomer bends στο σαλόνι μου, συμφωνώ απόλυτα. Άποψη έχουμε όλοι, αλλά σίγουρα όχι με την ίδια βαρύτητα. Άσχετα που μας έδωσε το internet την δυνατότητα να την διαλαλούμε προς πάσα κατεύθυνση.

Χωρίς επιθετική διάθεση ή παρεξήγηση. It is what it is.

Θέλετε να μου εξηγήσετε πως το skill οδηγεί σε μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψη; Άντε για την εμπειρία να το δεχτώ.

Θέλετε να μου εξηγήσετε πως το skill οδηγεί σε μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψη; Άντε για την εμπειρία να το δεχτώ.

Η ικανότητα έχει να κάνει με το τί μπορείς να «βγάλεις» σαν παίκτης από ένα μηχάνημα με πολλές δυνατότητες, να το σπρώξεις σε θέματα απόκρισης, για παράδειγμα, δυναμικού παιξίματος και εκεί να το αξιολογήσεις καλύτερα.

Στο γράφω εγώ, που παίζω πεντατονικες blues-ο-ροκιες και πέραν τούτου ουδέν. Στις οποίες βέβαια το δυναμικό παίξιμο είναι πέρα από καλοδεχούμενο, αλλά οκ.

Η ικανότητα έχει να κάνει με το τί μπορείς να «βγάλεις» σαν παίκτης από ένα μηχάνημα με πολλές δυνατότητες, να το σπρώξεις σε θέματα απόκρισης, για παράδειγμα, δυναμικού παιξίματος και εκεί να το αξιολογήσεις καλύτερα.

Στο γράφω εγώ, που παίζω πεντατονικες blues-ο-ροκιες και πέραν τούτου ουδέν. Στις οποίες βέβαια το δυναμικό παίξιμο είναι πέρα από καλοδεχούμενο, αλλά οκ.
Ρε φίλε και ο John Mayer πεντατονικες παίζει. Και το tone του είναι απλά θεϊκό.
Αντιθέτως, ο Matteo Mancuso παίζει τις κάλτσες του. Και το tone του δεν ακούγεται.

Ρε φίλε και ο John Mayer πεντατονικες παίζει. Και το tone του είναι απλά θεϊκό.
Αντιθέτως, ο Matteo Mancuso παίζει τις κάλτσες του. Και το tone του δεν ακούγεται.

Ε,χμ, ο John Mayer παίζει με Quad Cortex τώρα πια, έχει και ένα plug in να πουλήσει.

Ε,χμ, ο John Mayer παίζει με Quad Cortex τώρα πια, έχει και ένα plug in να πουλήσει.
Ναι, μαζί σου, εξακολουθεί να έχει εξαιρετικό tone, ανεξαρτήτως δεξιοτήτων. Θες να μην το πάμε μακριά; Εδώ μέσα ο σχωρεμενος ο Superfunk είχε μακράν τον καλύτερο ήχο/tone από όλους. Δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης. Δεν μπορώ να συσχετίσω τη δεξιότητα με τον ήχο

Αλήθεια τώρα? Μήπως να μάθουμε και κου και α κα?
Ρε φίλε και ο John Mayer πεντατονικες παίζει.
Για παίξε κι εσύ λίγο "απλές" πεντατονικές σαν τον Mayer να δω κάτι.

Ο Mayer έχει εξωπραγματική τεχνική, άλλο εάν κάποιοι δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν.

Αλήθεια τώρα? Μήπως να μάθουμε και κου και α κα?
Καλά μιλάμε εσύ είσαι αδιόρθωτος. Με τον τρόπο που μιλάς μου δίνεις δίκιο για όλες τις σελίδες αυτού του νήματος και βγάζεις offside όσους σε υποστήριξαν @tubarao .

Όχι λοιπόν αγενέστατε συμφορουμίτη, να μη μου μάθεις την αλφαβήτα. Μην ανησυχείς καθόλου, στην πραγματική ζωή έχω περισσότερα πτυχία από όσα χωράει ο τοίχος σου.

Υποστήριξε σαν νοήμων άνθρωπος το επιχείρημά σου το οποίο στερείται λογικής στα δικά μου μάτια, και στο αποδεικνύω παραπάνω με επιχειρήματα "άσχετα αν δεν μπορείς να τα καταλάβεις".

Υγ: Σαν παλιό μέλος που βγήκες και ξαναέρχεσαι, you should have known better than this...

Και το tone του είναι απλά θεϊκό.
Και το tone του δεν ακούγεται.
Υπόψιν, αυτά δεν είναι αντικειμενικές αλήθειες. Είναι το προσωπικό σου γούστο.

Καλά μιλάμε εσύ είσαι αδιόρθωτος. Με τον τρόπο που μιλάς μου δίνεις δίκιο για όλες τις σελίδες αυτού του νήματος και βγάζεις offside όσους σε υποστήριξαν @tubarao .

Όχι λοιπόν αγενέστατε συμφορουμίτη, να μη μου μάθεις την αλφαβήτα. Μην ανησυχείς καθόλου, στην πραγματική ζωή έχω περισσότερα πτυχία από όσα χωράει ο τοίχος σου.

Υποστήριξε σαν νοήμων άνθρωπος το επιχείρημά σου το οποίο στερείται λογικής στα δικά μου μάτια, και στο αποδεικνύω παραπάνω με επιχειρήματα "άσχετα αν δεν μπορείς να τα καταλάβεις".

Υγ: Σαν παλιό μέλος που βγήκες και ξαναέρχεσαι, you should have known better than this...
Με κανεις quote αρα καταλαβαινω οτι θελεις απαντηση, γιατι ειχα μεινει στο οτι οκ δεν υπαρχει λογος να το κουραζουμε. Αλλαξαν τα δεδομενα και υπαρχει πλεον προφανως.

Κατ αρχην υπαρχει μια παρανοηση, εγω ΔΕΝ υποστηριξα τον μιξολυντιαν/τζιμιπαπ ή οπως αλλιως ουτε την αποψη του. Εγω εκρινα οτι η απαντηση σου προς αυτον ηταν απαραδεκτη, και μαλιστα σαν συνεχεια απαντησης σου την οποια εγω εκρινα εριστικη. Στο εξηγησα αυτο ηδη. Υποστηριξα ομως το δικαιωμα του να εχει αποψη, και εσυ θα επρεπε να το υποστηριζεις αυτο.

Πανω σε αυτο που λεει δεν εχω αποψη, αν σε ενδιαφερει δωσμου λιγο χρονο να το σκεφτω και θα σου πω τι πιστευω για το ποσο λαμβανω υποψιν μου τα σκιλς οταν κρινω την αποψη καποιου. Ο,τι ομως και να πιστευω εγω ή εσυ, ειναι δικαιωμα του και μου και σου κλπκλπ να θεωρει οτι η αποψη σου εχει μηδενικη βαρυτητα και να μην την παιρνει στα σοβαρα. Ή την δικια μου αποψη. Η του τζον μαγιερ (λεμε τωρα).

Σε οτι εχει να κανει με αγενεια κλπ, οντως οι τροποι του δεν ειναι για να τον παρουσιασεις σε δειπνο με τη βασιλισσα αλλα χαλαρωσε. Εχεις δει πολυ χειροτερα εδω μεσα και μαλιστα οπως σου ειπα σε αυτο το θρεντ, απο εσενα. Δλδ ειναι καπως να τον απαξιωνεις στη συζητηση και μετα, οταν σου απανταει με αντιστοιχους ορους, να το ριχνεις στο "ααααα ειναι αγενης, εγω ειμαι πολιτισμενος", "ααααα ειρωνευτηκε και τον μοντερειτορ".

υγ. επειδη καταλαβαινω οτι ειναι κοινο μυστικο ποιο μελος ειναι, εγω δεν ξερω, ενημερωσε με.

αλλα χαλαρωσε
Τι να σου πω, δεν μου έχει ξανασυμβεί. Τοσα χρόνια εδώ μέσα νομίζω δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Νομίζω ότι ο τύπος παίζει με το μυαλό μου και δεν μπορώ να το ελέγξω, σαν τον xavier με τον magneto ένα πράγμα, πρέπει να βάλω κράνος 😅

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back