Suno Studio - Η αρχή του τέλους;

ΥΓ. έχω ένα όλο και πιο συχνό deja vu τελευταία, με φάσεις από τηρουμένων των αναλογιών κουβέντες, αναλύσεις, ανησυχίες, προβληματισμούς, διαπληκτισμούς των αρχών των 90's τον καιρό της εξελισσόμενης ψηφιακής επανάστασης στην παραγωγή.
Και αυτό το έχω ξαναγράψει...μου θυμίζει η όλη ιστορία την έλευση (και τα μετέπειτα αποτελέσματα) του Photoshop το 90...ίσως οι περισσότεροι είστε μικροί και δεν το ζήσατε. :cool:

Με βάλατε στα αίματα και ασχολήθηκα λίγο με το Suno. Έχω να πώ εν συντομία (το έχω ξαναγράψει πρόσφατα) ότι αυτή η γενιά είναι πολύ τυχερή με τα εργαλεία που διαθέτει πλέον. Η μόνη δικαιολογία για να μην είσαι δημιουργικός και παραγωγικός είναι η "Βαριέμαι"!!!!
Απορίες
1) Έτσι στατιστικά, πόσοι έχετε συνδρομή ήδη από τους γράφοντες?
2) Εάν κατάλαβα καλά για να έχεις τα δικαιώματα της μουσικής που παράγεις, πρέπει απλά να είσαι στο συνδρομητικό μοντέλο?
3) To Suno Studio είναι ένα online DAW? Διαχωρίζει τα όργανα?
Αυτά για σήμερα...

1) Δεν έχω συνδρομή. Με το ζόρι βρίσκω χρόνο να παίξω κιθάρα στην παρούσα φάση της ζωής μου, πόσο μάλλον να ασχοληθώ με σύνθεση και ηχογράφηση.
2) βασικά, ναι.
3) Ναι, είναι AI-enhanced DAW. Όχι μόνο διαχωρίζει κάθε όργανο ξεχωριστά, εδώ μπορεί να διαχωρίσει backing vocals από κυρίως φωνητικά...

Και αυτό το έχω ξαναγράψει...μου θυμίζει η όλη ιστορία την έλευση (και τα μετέπειτα αποτελέσματα) του Photoshop το 90...ίσως οι περισσότεροι είστε μικροί και δεν το ζήσατε. :cool:

Το photoshop είναι ένα (ισχυρό) εργαλείο που απευθυνόταν πάντα σε επαγγελματίες του χώρου. Σκέψου τώρα ένα πρόγραμμα δεκάδες φορές πιο ισχυρό, που μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε κυριολεκτικά, χωρίς την παραμικρή γνώση μουσικής θεωρίας, παιξίματος οργάνου και ηχογράφησης και να μπορεί να παράξει στο δωμάτιό του μουσικά albums εξαιρετικής ποιότητας και έτοιμα για κυκλοφορία.

Ουδεμία σχέση στην σύγκριση της δυναμικής των δύο πραγμάτων. Next level shit, που λένε...

Δηλαδής, σε ένα μαγαζί που έχω εκεί αν βελτιωθούν τα μοντέλα δημιουργίας και προβολής, θα μπορέσω να φτιάξω ένα ολογραμματικό σόου με διάφορους καλλιτέχνες που θα προγραμματίζω, προγραμματίζοντας και τις διασκευές με τη βοήθεια της AI σε συνδυασμό με τις γνώσεις μου, τη φαντασία μου και την αισθητική μου και θα προσφέρω ένα απαράμιλλο, μοναδικό μουσικό σόου για το οποίο θα κόβω εισιτήριο και θα πληρώνω και αντίστοιχα τις συνδρομές και θα νοικιάσω και ρομπότ για σερβίρισμα και τη λάντζα και εγώ θα κονομάω και θα αράζω στις παραλίες με μικρούλες? Ενδιαφέρον ακούγεται. Θα έχω πάρει και το ΕΦΑΠΑΞ από το ΔΗΜΟΣΙΟ. Ποιος με πιάνει.....................

Το photoshop είναι ένα (ισχυρό) εργαλείο που απευθυνόταν πάντα σε επαγγελματίες του χώρου.

Το photoshop είναι ένα (ισχυρό) εργαλείο που δημιούργησε (και κατήργησε) μια σειρά από επαγγέλματα και επαγγελματίες. Έδωσε τη δύναμη (καλή ή κακή) στο λαό :love: και τη δυνατότητα σε οποιονσδήποτε να γίνει κάτι που δεν ήταν. Το σημερινό Photoshop ακόμα περισσότερο...γι αυτό το παρομοιάζω με το Suno.

Σκέψου τώρα ένα πρόγραμμα δεκάδες φορές πιο ισχυρό, που μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε κυριολεκτικά, χωρίς την παραμικρή γνώση μουσικής γραφιστικής θεωρίας, παιξίματος οργάνου και ηχογράφησης σπουδών και αισθητικής και να μπορεί να παράξει στο δωμάτιό του μουσικά albums εικόνες και video εξαιρετικής ποιότητας και έτοιμα για κυκλοφορία.
Mόλις περιέγραψες το καινούργιο photoshop 😀

@marathon , πάω πάσο, δεν γνωρίζω περισσότερα για το photoshop ( και σίγουρα με τίποτα όσα εσύ γνωρίζεις). Ίσως να είναι το γεγονός ότι απευθύνονται τα δύο προγράμματα σε διαφορετικές αγορές (όσο να'ναι, άλλη η αγορά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας) που με τρομάζει με το Suno και τις εφαρμογές του.

Ίσως να είναι το γεγονός ότι απευθύνονται τα δύο προγράμματα σε διαφορετικές αγορές (όσο να'ναι, άλλη η αγορά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας) που με τρομάζει με το Suno και τις εφαρμογές του.
Eγώ πάλι, βλέπω συγγένειες στις 2 αγορές.Με προβληματίζουν (δεν με τρομάζουν) άλλα πράγματα.
Θα πώ ένα προσωπικό παράδειγμα...Όταν πρωτοβγήκε το Photoshop, ήταν ένα ισχυρό πρόγραμμα σε "ασθενές" περιβάλλον. Μόλις το πήρα στα χέρια μου, άνοιξα το manual (πράγμα σπάνιο για μένα) και πήγα να κολυμπήσω στα βαθεία και να φτιάξω μια σελίδα για εκτύπωση σε πραγματικές συνθήκες. Α4 λοιπόν, CMYK, 300 dpi...και στη πρώτη κίνηση, το Μac κόλλαγε...Μου πήρε 3 ημέρες να καταλάβω ότι η σελίδα που άνοιγα ήταν 40ΜΒ...όσα και ο δίσκος του μηχανήματος!!!! οπότε -προφανώς- κόλλαγε. Αυτό σήμαινε καινούργιους δίσκους, περισσότερη μνήμη, καλύτερες οθόνες, έγχρωμους (πανάκριβους) printers... Λέω λοιπόν ότι το Photoshop "ανάγκασε" και την εξέλιξη και απόκτηση του hardware.
Στη περίπτωση του Suno, βλέπω το αντίθετο. Πάνε τα όργανα, πάνε οι κάρτες ήχου, πάει το software....το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον μας είναι συνδρομητικό.

1)Εγω δεν εχω γινει ΑΚΟΜΗ. θεμα λιγο ημερων.
2) Ναι, το εχω δει να το αναφερουν.
3) α.Περιπου.
β.Διαχωριζει τα οργανα, αλλα μου φαινεται ( χωρις να ειναι σιγουρο) μονο σε αυτα που ....πειραζει.

...Δεν μπορεί να σου κάνει νησιώτικα...🤣
"Στην άκρη του νησιού"!
Μου πηρε καποια ωρα ομως, δεν εγραψα απλα ενα prompt και το εβγαλε,,,
θα το εβαζα ολόκληρο,,, αλλά δε μου το δινει, γιατί εβαλα τη 5 εκδοση (που δεν το εχω αναβαθμησει, εχω το free), και μου εδωσε μόνο το preview!
Το εγραψα μεσω 3ου προγραμματος...

"Στην άκρη του νησιού"!
Μου πηρε καποια ωρα ομως, δεν εγραψα απλα ενα prompt και το εβγαλε,,,
θα το εβαζα ολόκληρο,,, αλλά δε μου το δινει, γιατί εβαλα τη 5 εκδοση (που δεν το εχω αναβαθμησει, εχω το free), και μου εδωσε μόνο το preview!
Το εγραψα μεσω 3ου προγραμματος...
Προβολή συνημμένου 52377
Ωραίο το βιολί, κάνει καλά βιολιά δυστυχώς για το όργανο, στις κιθάρες είναι μη πιστευτό ακόμα

1. Δεν έχω συνδρομή ακόμη γιατί:
- Δε θέλω να τεμπελιάσω ή να βρεθώ να σαχλαμαρίζω αέναα, όπως ήδη κάνω με τα περισσότερα plugins.
-Έχω πληρώσει το lalaai κι έχω ακόμη πολύ χρόνο. Εξάλλου, πόσες συνδρομές να πληρώνω μηνιαία; Ήδη έχω αρκετές...
2. Σωστά έχεις καταλάβει. Σημείωση, δική σου είναι η μουσική, αλλά σίγουρα όλα τα AI κρατούν όσα δεδομένα σου γουστάρουν, συμπεριλαμβανομένων των συνθέσεων σου.
3. Ναι. Πλέον και το S1 έχει stem separator και το lalaai που ήταν το πρώτο και μάλλον το οικονομικότερο.
Η διαφορά είναι ότι το Suno είναι και stem creator.

Ωραίο το βιολί, κάνει καλά βιολιά δυστυχώς για το όργανο, στις κιθάρες είναι μη πιστευτό ακόμα
εγω ειμαι απο αυτους που εχουν παθει πλακα με τα κρουστα του. Τι να πει κανεις,,,,,
υγ... (μμμμμ να πενεψουμε - υποστηριξουμε τις επενδυσεις που εχουμε κανει σε συνθς & σε βιβλιοθηκες ηχων τοσα χρονια!!!!!!!!!!) και στα λιντ synths θεεεεελει δουλειτσα!!!!!!!!!!!!!!!
εχω καλυτερα εγω!!!!!!!!!!!!!!!

Last edited:
Να τολμήσω να ρωτήσω εάν αντί ξεχωριστά audio layers, βγάζει ξεχωριστά midi layers….?

εγω, οχι πολυ παλια, 1-2 μηνες πριν το ειχα δει σαν, δυνατοτητα, "coming soon"!
export midi files, stems, εκτος απο audio stems που ηδη δινει!

Kai επειδη, το να βαζεις το βιολι μονο σε νησιοτικα, ειναι καπως δογματικο,,,,,
ενα τσιφτετελι, Ναι. Γραφει και τσιφτετελια,,,,, και παλι χρειαστηκε αρκετη δουλεια,,,,, απο εμενα.
Του εχει βγει η φημη οτι,,, τα κανει μονο του, τα ωραια,,, (αυτο ειναι υποκειμενικο βεβαια), αποτελεσματα, καπως πιο ανεκτα να πουμε;;; θελουν και καποια γνωση, μουσική ή συναφή με το εργαλειο για να βγαλει οτι πιο κοντα σε ενα καλο αποτελεσμαα μπορει.

Kai επειδη, το να βαζεις το βιολι μονο σε νησιοτικα, ειναι καπως δογματικο,,,,,
ενα τσιφτετελι, Ναι. Γραφει και τσιφτετελια,,,,, και παλι χρειαστηκε αρκετη δουλεια,,,,, απο εμενα.
Του εχει βγει η φημη οτι,,, τα κανει μονο του, τα ωραια,,, (αυτο ειναι υποκειμενικο βεβαια), αποτελεσματα, καπως πιο ανεκτα να πουμε;;; θελουν και καποια γνωση, μουσική ή συναφή με το εργαλειο για να βγαλει οτι πιο κοντα σε ενα καλο αποτελεσμαα μπορει.
Προβολή συνημμένου 52379
Βάλε από πάνω να τραγουδάει ο Freddie Mercury ♥️

; θελουν και καποια γνωση, μουσική ή συναφή με το εργαλειο για να βγαλει οτι πιο κοντα σε ενα καλο αποτελεσμαα μπορει.
Προβολή συνημμένου 52379
Λειτουργεί λοιπόν το εργαλείο όπως τα άλλα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Έχει το ρόλο ενός helper στο πλαίσιο μιας τερματικοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών. Και ΠΟΤΕ' δεν θα πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο. ΠΟΤΕ'! (Ο δογματικός της παρέας 🤪)

Αν γράψουμε μερικές νότες σε ένα χαρτί,για μπάσο ας πούμε,απλά πράγματα και το δώσουμε σε 10 διαφορετικούς ανθρώπους να αποδώσουν ελεύθερα,από τον τρόπο παιξίματος τους υπάρχει αρκετά μεγάλη περίπτωση να αποκωδικοποιήσουμε εκτός τον μουσικό τους χαρακτήρα και στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην προσωπικότητα τους.
Ενα συναίσθημα οδηγεί σε αυτήν την διαφορετικότητα.
50 διαφορετικές versions να ακούσεις από ένα τέτοιο πρόγραμμα και στις 50 ξέρεις οτί από πίσω είναι μηχανή.
O λόγος είναι απλός.
H διάρκεια της νότας,η δυναμικές,δέν υπάρχει διανυσματική υπολογιστική που να καθορίζει τους χρόνους μετάβασης από την μία νότα στην άλλη με ανθρώπινα δεδομένα,έτσι ο χρόνος μετάβασης από το πρώτο τάστο στο τρίτο είναι ίδιος με αυτόν από το πρώτο τάστο στο τελευταίο π.χ ,αν ήταν βίντεο θα ήταν σάν να λείπουν καρέ.
Στο 0:33 του νησιώτικου,ένα από αυτά ακούγεται κι όλας.

Τα πάει αρκετά καλά,για να πούμε και κάτι θετικό,σε άλλες μουσικές πιό αυτοματοποιημένες δέν θα έχει απολύτος κανένα πρόβλημα,αλλά στην έκφραση δέν μπορεί ικανοποιητικά να αποτάξει την μηχανική του φύση.

Το πρόβλημα με αυτού του είδους τα εργαλεία είναι άλλο.
Εχουμε αναλύσει χιλιάδες φορές για ποιούς λόγους,τραγουδάμε,παίζουμε μουσικά όργανα,ζωγραφίζουμε κ.τ.λ
Το να κρατήσεις την ουσία του πράγματος και να χρησιμοποιήσεις αυτά τα εργαλεία με μέτρο για να βγάλεις ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα,προδιαθέτει την ανάλογη αισθητική,ενασχόληση,αγωγή και παιδεία πάνω σε αυτό.
Αυτήν την λεπτή γραμμή που καλούμαστε να ακροβατήσουμε ωστέ να μήν περάσουμε στο σημείο της γραφικότητας/γελιότητας την περνάει ήδη χιλιάδες κόσμου με δρασκελιές,σε ξέφρενη πορεία,δημιουργώντας υπερπληθώρα άχρηστης πληροφορίας σε έναν ήδη κορεσμένο κλάδο.

Αναρωτιέστε αρκετοί γιατί ακόμη οι μπάντες του παρελθόντος συνεχίζουν να γεμίζουν στάδια?
Ουτε καλύτεροι τεχνικά από εμάς είναι,ούτε αυτά που λένε δέν μπορούμε να τα πούμε εμείς,ούτε κάτι που δέν μπορούμε να επαναλάβουμε και μάλιστα καλύτερα είναι.
Απλά είναι μία επιβεβαιωμένη πληροφορία,που δέν χρειάζεται να ψάξεις αρκετά για να βρείς.
Βάλε από πάνω να τραγουδάει ο Freddie Mercury ♥️
O Freddie Mercury έχει τραγουδήσει ήδη νισιώτικο βρέ,το αξεπέραστο ιο εε...αν και από το βίντεοκλίπ τα γυρίσματα πρέπει να έγιναν στην Μύκονος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back