Προσπάθεια απάτης στις αγγελίες

Εκτός από του βιολόγους και την οικογένεια filip, έλαβα ένα ακόμη μήνυμα από κάποια κ. Βούλα Πρωτοπαππα με email σε outlook.
Με ρώτησε εάν το οργάνο είναι ακόμη διαθέσιμο. Η αγγελία είναι για studio desk.
Στην αρχή αναρωτιόμουν εάν μιλάω κινέζικα και δεν είμαι σαφής. Μετά κατάλαβα …
αν θέλεις στείλε μου το email.

Έχουμε υλοποιήσει αλλαγές στην διαδικασία εγγραφής στις αγγελίες.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν ανάλυση των δεδομένων της εγγραφής (με εξωτερική υπηρεσία) που σταματάει τις ύποπτες εγγραφές πριν καν φτάσουν σε εμάς.

Εκτός αυτού (και ίσως πιο σημαντικό): ο μόνος τρόπος να δημιουργήσει κάποιος λογαριασμό είναι να επιβεβαιώσει το κινητό του μέσω SMS. Δεδομένου ότι δεν είναι εύκολο κάποιος να αποκτήσει Ελληνικό νούμερο, αυτό σίγουρα θα μειώσει τις κακόβουλες εγγραφές.

That said, υπήρχε ήδη μια εγγραφή που φαινόταν 100% κανονική, και χρησιμοποιήθηκε Ελληνικό νούμερο το οποίο επιβεβαιώθηκε. Εκτός αυτής όμως (που αποκλείστηκε) έχουμε ήδη σταματήσει πάνω από 10 εγγραφές από εχθές.

Εντάξει, δεν υπάρχει αυτό

Attachments

• 488500811_2421734248168853_873889052255980643_n.jpg
    488500811_2421734248168853_873889052255980643_n.jpg
    67.2 KB · Εμφανίσεις: 0
Δεν ξέρω πώς τσιμπάνε σε ποιον χρήστη θα στείλουν τι, εκείνη την εποχή όμως, πουλούσα πάμφθηνα ένα DIY πεταλάκι στο Noiz, που τελικά το πήρε ένας πολυ΄ξηγημένος τύπος, το οποίο ήταν handmade από έναν ηλεκτρονικό στο Κίεβο στην Ουκρανία, με trademark το όνομα South Obolon FX (πρόκειται για προάστιο της πόλης από το οποίο ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί με την ρωσική εισβολή).
Ο συγκεκριμένος μάλιστα άνθρωπος, φτιάχνει πολύ περιποιημένα κυκλώματα διάσημων πεταλιών τα οποία διαθέτει δωρεάν μέσω Instagram ή ως έτοιμα πετάλια, σε φυσιολογικότατες τιμές. Όπως έγραφε τότε, τα έσοδα του πηγαίνουν σε χρηματοδότηση των αναγκών επιβίωσης της χώρας του - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Μια εποχή τον είχαμε χάσει και υπήρχε φόβος ότι τον στρατολόγησαν με τη βία ή ότι έχασε τη ζωή του, ωστόσο επανήλθε.
Το τραγικό είναι ότι το πεταλάκι που πούλησα ήταν hand made in Ukraine, αλλά με υλικά made in Russia... Λες και δεν είχαμε ήδη υπόψη πόσο παράλογος είναι ο κάθε πόλεμος.

Εδώ η σελίδα του: https://www.instagram.com/south_obolon_fx/?hl=en

Πάλι ο/η βιολόγος σε προσπάθεια απάτης σε δικιά μου αγγελία. Δείτε το email που μου έστειλε:

Marianthi Lina
Από:[email protected]
Προς: εμενα

Παρ 12 Δεκ στις 1:41 μ.μ.

Γεια σας,

Ευχαριστώ για την απάντηση, είμαι ικανοποιημένος με την κατάσταση και είμαι σύμφωνος να σας πληρώσω τα 400€ για το όργανο. Θα πραγματοποιήσω την πληρωμή μέσω τραπεζικής μεταφοράς απευθείας στον τραπεζικό σας λογαριασμό και θα κανονίσω εγώ την παραλαβή και την αποστολή. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου τώρα με τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, ώστε να μπορέσω να προχωρήσω με την πληρωμή και στη συνέχεια ο μεταφορικός πράκτορας θα επικοινωνήσει μαζί σας για το πότε να έρθετε για την παραλαβή και την αποστολή. Θα χρειαστώ επίσης τη διεύθυνσή σας, ώστε να μπορέσω να την προωθήσω στην μεταφορική εταιρεία, όπως απαιτείται για την αποστολή.

Όταν ζήτησα το κινητό για να επικοινωνήσουμε, έστειλε αυτό το email:

Γεια σας
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα πλοίο στη θάλασσα στην Ολλανδία, λόγω της εργασίας μου ως θαλάσσιος βιολόγος και δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου στη δουλειά. Μπορείτε όμως να επικοινωνήσετε μαζί μου και στον αριθμό WhatsApp: +31 617 287 150.

Οπότε προσοχή!

Πάλι ο/η βιολόγος σε προσπάθεια απάτης σε δικιά μου αγγελία. Δείτε το email που μου έστειλε:

Marianthi Lina
Από:[email protected]
Προς: εμενα

Παρ 12 Δεκ στις 1:41 μ.μ.

Γεια σας,

Ευχαριστώ για την απάντηση, είμαι ικανοποιημένος με την κατάσταση και είμαι σύμφωνος να σας πληρώσω τα 400€ για το όργανο. Θα πραγματοποιήσω την πληρωμή μέσω τραπεζικής μεταφοράς απευθείας στον τραπεζικό σας λογαριασμό και θα κανονίσω εγώ την παραλαβή και την αποστολή. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου τώρα με τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, ώστε να μπορέσω να προχωρήσω με την πληρωμή και στη συνέχεια ο μεταφορικός πράκτορας θα επικοινωνήσει μαζί σας για το πότε να έρθετε για την παραλαβή και την αποστολή. Θα χρειαστώ επίσης τη διεύθυνσή σας, ώστε να μπορέσω να την προωθήσω στην μεταφορική εταιρεία, όπως απαιτείται για την αποστολή.

Όταν ζήτησα το κινητό για να επικοινωνήσουμε, έστειλε αυτό το email:

Γεια σας
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα πλοίο στη θάλασσα στην Ολλανδία, λόγω της εργασίας μου ως θαλάσσιος βιολόγος και δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου στη δουλειά. Μπορείτε όμως να επικοινωνήσετε μαζί μου και στον αριθμό WhatsApp: +31 617 287 150.

Οπότε προσοχή!

Ακριβως τα ιδια και σε εμενα με μια κιθαρα που πουλούσα.
Μην γίνετε θαλασσιοι βιολόγοι, δε θα μπορειτε να χρησιμοποιειτε τα κινητα σας...χαχαχαχαχα

@panag μπορείς να μου πεις πως έγινε η πρώτη επικοινωνία; Ρωτάω γιατί το [email protected] δεν υπάρχει στη βάση.

Η νέα πλατφόρμα θα μας επιτρέψει (επιτέλους) να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα με τις προσπάθειες απάτης. Χωρίς όμως να μπορώ να υποσχεθώ ότι θα εξαλειφθούν εντελώς.

@panag μπορείς να μου πεις πως έγινε η πρώτη επικοινωνία; Ρωτάω γιατί το [email protected] δεν υπάρχει στη βάση.

Η νέα πλατφόρμα θα μας επιτρέψει (επιτέλους) να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα με τις προσπάθειες απάτης. Χωρίς όμως να μπορώ να υποσχεθώ ότι θα εξαλειφθούν εντελώς.
Εμενα ήταν πάντως πριν κανα μήνα. Απο το ίδιο email, ίδια στιχομυθία.

Ολα τα μηνύματα ήρθαν στο yahoo email μου που υποθέτω ότι είδαν στο site, στην αγγελία μου.

Είχε προηγηθεί ένα μήνυμα στο site από Gouilis. Δεν ξέρω αν έχει σχέση.

Λίγο προσοχή τελευταία έχουμε αγγελίες από ονόματα με εγγραφή μια μέρα πριν. Και καλά καινούργια όργανα σε τιμές χώμα . Το παρατήρησα στα πλήκτρα και τώρα στις κιθάρες. Μπαίνεις στο προφίλ που είναι νέο και πουλάει 5-6 κιθάρες με φώτο που είναι για κάθε όργανο από άλλο μέρος. Επίσης η μετάφραση είναι απο google .

Αυτός ε; Εντωμεταξυ πάντα η τοποθεσία είναι η ίδια. Προχθές πουλούσε ενισχυτές σε τιμές χώμα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κερδίζει, μπαμ κάνει ότι είναι fake

Δεν είναι μόνο αυτή η αγγελια. Όλες οι αγγελίες για κιθάρες τελευταίων 11 ωρών είναι απάτη. Πρόκειται για τις αγγελίες του τύπου απο πάνω με την prs, καθώς επίσης και για τις αγγελιες αυτου του τύπου (πιθανοτατα να είναι το ίδιο ατομο). Μέχρι και οι περιγραφες είναι οι ίδιες.

Σκέφτομαι να του στείλω αν ανταλλάζει την silver sky με την squier stratocaster μου που έβαζε κάτω όλες τις fender όταν τη δοκίμασα στο μαγαζί αλλά διστάζω... 😅

Δεν είναι μόνο κιθάρες κι ενισχυτές, είναι και κάρτες γραφικών και άλλα. Πάντα με το ίδιο pattern, εγγραφη μέλους μια μέρα πριν.

Δυστυχώς με τα agentic AI -τυπου εργαλεία τα σκαμ τέτοιου τύπου έχουν γίνει πλέον παιχνιδάκι, καθε online χωρος αγοραπωλησιων υποφέρει.

Do not engage, γενικά.

Παντως κατι πρεπει να γινει με αυτους που μπαινουν με ημερομηνια εγγραφης την προηγούμενη μερα και δηθεν πουλανε σε εξευτελιστικές τιμές κιθάρες. Βεβαιως η περιγραφη ειναι Google Translate.
Έχω κάνει αναφορά στην διαχείριση. Δεν ειναι τωρινο φαινομενο.
Προσοχη μη την πατήσετε όσοι δεν έχετε εμπειρία.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back