AKAI MPC Studio II VS Maschine Mikro MkIII & Cubase 13

Jdl

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Γεια σας παιδες
Θα ηθελα να ρωτησω αν αυτοι οι δυο controllers δουλευουν με το Cubase 13
Ποιο απο τα δυο προτινετε?
Ευχαριστω

Δε μας λες τι χρήση ακριβώς θες να κάνεις, αλλά, όλα αυτά τα controllers λειτουργούν με όλα τα αντίστοιχα προγράμματα, όχι μόνο το Cubase (εκτός αν έχουν κάποια περίεργη ή πολύ καινούργια τεχνολογία). Αυτό που κάνουν αυτά τα controllers είναι να στέλνουν απλή midi πληροφορία.

Αν το συνδέσεις, μην περιμένεις να δουλεύει όπως ακριβώς θες. Θα χρειαστεί να πειράξεις αρκετά πραγματάκια, είτε στο ίδιο το controller, είτε στο plugin που θες να ελέγξεις, είτε απλά και μόνο να το ρυθμίσεις για να λειτουργεί "globally" στο πρόγραμμα (πχ να πατάς Play, Stop, Rec, κτλ).

Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά τα δύο, αλλά το Maschine είναι σίγουρα προ-ρυθμισμένο για να λειτουργεί τέλεια με τα αντίστοιχα προγράμματα και plugins της Native Instruments (NKS). Αν είσαι φαν και τα χρησιμοποιείς πολυ, τότε ίσως αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία παραπάνω.

Η ΑΚΑΙ είναι γενικότερα μια αρκετά καλή εταιρία, αν και εγώ προσωπικά δεν είχα καθόλου καλή εμπειρία με το MPK Mini Mk2 (έσπασε το keybed με ελάχιστη χρήση).

Ευχαριστω για την απαντηση
Θελω να παιζω λουπες κρουστων και τυμπανα απο τα εικονικα μου οργανα. Απο οτι διαβασα στο νετ δεν καταλαβα αν παιζουν μονο με το δικο τους daw ή αν μπορουν να δουλεψουν στο cubase αμεσα

Το Cubase γενικότερα, ναι μεν έχει τρόπο να loop-πάρει, αλλά δεν είναι φτιαγμένο για live looping.
Θα δουλεύουν τα controls? Ναι. Θα είναι καλή η εμπειρία? Μάλλο όχι και τόσο - όχι γιατί δεν θα δουλεύει το controller, αλλά γιατί το Cubase δεν είναι φτιαγμένο για Live Looping. Δεν το χω ψάξει και πολύ όμως. Ίσως στις νέες εκδόσεις να χουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση αλλά εκεί πρέπει να το ψάξεις.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το Ableton Live πάντως.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το Ableton Live πάντως.
Λατρης προσωπικα του LIVE!, μιας και αναφερθηκε δε μπορω να μη το (ξανα)γραψω!!!!!
αξιζει και το τελευταιο cent που ζηταει!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back