Τα όνειρα είναι δωρεάν. Οι κιθάρες πάλι, όχι...

Dusenberg Julia με το μαύρο φόντο.

Gibson SG Standard small guard 1990

Fender Telecaster American Vintage , Maple fr.

Epiphone Emperor 1969

Deleew Nina Air Walnut/ Ebony fretboard.

ADRIEN BERNARD-REYMOND Light model
Gretch G6134 Custom Shop 1962 Penguin

Κοντά με τον Εκτορα εγώ,απλά διαφορετικό μοντέλο.

Άλλη μία από εμένα:

Gibson LP Axcess Figured FR DC Rust​

Ναι ρε, Floyd Rose, volute, belly cut και high heel access. Το συγκεκριμένο μοντέλο το έχει χρόνια ο Θωμάς, αλλά από ό,τι βλέπω, τώρα είπαν να του βγάλουν και κανονικές φωτογραφίες. Αυτή γράφει το ονομά μου, κανονικά.

DSC_0288.original.format-jpeg.jpg

Aν ειναι για ονειρο, τουλαχιστον να γεμιζει το πανι. Pensa suhr mk1

Έχεις παίξει και με τις δύο;
Με μια του 63. Επειδη ολη η δουλεια ειναι στους Filtertrons η λυση ειναι να παρεις μια pro-line Reissue και να αλλαξεις τους Classic με Ray Butts. Δεν θα ελεγα οτι οι Gretsch ειναι τοσο Bright οσο λενε οτι ειναι . Επισης για πιο σκοτεινο ηχο μπορεις οπως ειχες πει σε αλλο thread να διαλεξεις Gretsch με Solid Spruce Top που θα σου δωσει λιγο ακομα πιο σκοτεινο ηχοχρωμα στον ηχο απο οτι το maple

Απο θεμα παιξιματος θα σου αρεσει πιο πολυ η reissue. Φτιαχνονται πολυ καλυτερα απο οτι τοτε και με μεγαλυτερη ακριβεια.

Όχι σε εμφάνιση δεν μου πολυαρέσουν......όχι σε ήχο.
Μου αρέσει μόνο η Les Paul Custom White 1985

Θα αλλάξεις γνώμη

Με μια greeny θα ήμουν πανευτυχής (χμμ, τώρα που το σκέφτομαι, με άτοκες δόσεις... ) 🤣

Θα σου πω την εμπειρία μου με τις δόσεις, μιας και πρώτη φορά πήρα κιθάρα έτσι.
Είναι σπαστικό, αλλά μόλις τελειώσεις......λες πολύ καλά έκανα.
Καντο.

Και τα πετάλια/pedalboard το ίδιο, ευτυχώς τα υπόλοιπα κατάφερα και τα πραγματοποίησα οπότε έχω βάλει μπροστά αυτό!

Καθαρό Guitar Acquisition Syndrome (GAS) δηλαδή
Να ρωτήσω κάτι παρεμφερές την κοινότητα για να μην ανοίξω thread;

Έστω ότι για τον Χ,Ψ λόγο στην παρούσα φάση δεν μπορείς να πάρεις την κιθάρα/ενισχυτή/gear που ονειρεύεσαι, όχι επειδή δε θα μπορέσεις ποτέ καθώς είναι μια all original 59 Gibson Les Paul, αλλά επειδή δεν μπορείς να διαθέσεις το απαιτούμενο ποσό. Όμως βλέποντας τα οικονομικά σου διαπιστώνεις ότι θα μπορέσεις να το διαθέσεις σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, πχ σε ένα χρόνο. Τότε θα έχεις όλο το ποσό για κατάθεση και οι δόσεις πχ δεν σε εξυπηρετούν.

Αυτόν τον ένα χρόνο που δε θα μπορείς να αγοράσεις, βλέπεις αγγελίες και βυθίζεσαι στην κατάθλιψη που δεν μπορείς, ή λες θα μπω σε ένα χρόνο που θα μπορώ να αγοράσω αναλαμβάνοντας έτσι το "ρίσκο" να βγει ο εξοπλισμός σε προνομιακή τιμή (την οποία ως ποσό δε μπορείς ούτως η άλλως να διαθέσεις) και κυρίως καταπολεμώντας τον εθισμό του οφθαλμολουτρου στο smart noiz;

Έστω ότι για τον Χ,Ψ λόγο στην παρούσα φάση δεν μπορείς να πάρεις την κιθάρα/ενισχυτή/gear που ονειρεύεσαι, όχι επειδή δε θα μπορέσεις ποτέ καθώς είναι μια all original 59 Gibson Les Paul, αλλά επειδή δεν μπορείς να διαθέσεις το απαιτούμενο ποσό. Όμως βλέποντας τα οικονομικά σου διαπιστώνεις ότι θα μπορέσεις να το διαθέσεις σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, πχ σε ένα χρόνο. Τότε θα έχεις όλο το ποσό για κατάθεση και οι δόσεις πχ δεν σε εξυπηρετούν.

Αυτόν τον ένα χρόνο που δε θα μπορείς να αγοράσεις, βλέπεις αγγελίες και βυθίζεσαι στην κατάθλιψη που δεν μπορείς, ή λες θα μπω σε ένα χρόνο που θα μπορώ να αγοράσω αναλαμβάνοντας έτσι το "ρίσκο" να βγει ο εξοπλισμός σε προνομιακή τιμή (την οποία ως ποσό δε μπορείς ούτως η άλλως να διαθέσεις) και κυρίως καταπολεμώντας τον εθισμό του οφθαλμολουτρου στο smart noiz;
Σε κατάθλιψη δεν πέφτω για τίποτα, πόσο μάλλον για κιθάρα.
Κάθε μέρα κοιτάω κιθάρες, είτε στις αγγελίες είτε στο youtube, γιατί με διασκεδάζει.
Αν την περίοδο που έχω $$$, βρεθεί ευκαιρία, μάλλον θα την αρπάξω.
Αν στην περίοδο που δεν έχω $$$, βρεθεί ευκαιρία, θα προσπεράσω.

είτε στις αγγελίες είτε στο youtube
Αυτά έχουν διαφορά φίλε. Στο YouTube μου αρέσει να κοιτάω και για τον παίκτη και για το προϊόν και δεν το βλέπω σαν στόχο. Κάτι που μου αρέσει στις αγγελίες όμως, υποσυνείδητα γίνεται άμεσος στόχος, τον οποίο έχει κάποιος άλλος κοντά στην περιοχή μου και ίσως μπορώ να αποκτήσω σε προνομιακή τιμή

Αν στην περίοδο που δεν έχω $$$, βρεθεί ευκαιρία, θα προσπεράσω.
Χωρίς ίχνος αρνητικών συναισθημάτων;

Σπάνια χαζεύω αγγελίες. Μόνο για να σκοτώσω χρόνο, περισταστιακά. Αν βυθίζεσαι σε κατάθλιψη για κάτι που δεν έχεις, τα πράγματα είναι σοβαρά (δεν κάνω πλάκα) και πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθείς όχι μόνο από τις αγγελίες αλλά και από τα fora, ένας από τους σκοπούς των οποίων είναι να γεννούν καταναλωτικές "ανάγκες".

Εάν και εφόσον έχεις (μιας και μιλάμε για κιθάρες) έστω και μία στην κατοχή σου, είσαι καλυμμένος για να παίζεις, να μαθαίνεις, να διασκεδάζεις. In the meantime, μαζεύεις τα χρήματα για την επόμενη αν θέλεις, χωρίς όμως ψυχολογική πίεση. Και μπορεί μέχρι τότε να αποφασίσεις ότι τελικά θέλεις άλλη ή ακόμα να αποφασίσεις να διαθέσεις τα χρήματα αλλού. Nothing wrong with that.

Edit: @Nekkon οι αγγελίες είναι αναπόφευκτα ψυχολογική παγίδα, φίλε. Είναι πάρα πολύ εύκολο να συγχίσεις το τί είναι πραγματική ευκαιρία (που οι ελληνικές αγγελίες έχουν πάρα πολλές) με το τί χρειάζεσαι. Τώρα αν είναι κάτι που όντως έχεις βάλει από καιρό στο μάτι, αλλά δεν έχεις αυτό τον καιρό τα χρήματα... απλά κλείσε τις αγγελίες. Ψωνίζουμε ΠΆΝΤΑ υπεύθυνα. Χωρίς εξαιρέσεις.

Κοιτώ αγγελίες κυρίως από βίτσιο θα έλεγα, εκτός αν θέλω να αγοράσω κάτι συγκεκριμένο που κάνω έρευνα αγοράς

Για να αγοράσω τη δεύτερη μου κιθάρα, πήρα ένα πολύ μεγάλο ρίσκο, είδα ξαφνικά να πωλείται ένα κομμάτι στο Reverb, σε νορμάλ-καλη για τα δεδομένα της τιμή, που θα μπορούσα θεωρητικά να βρω τα χρήματα και να την προλάβω.
Οπότε έσπρωξα το backup pc, και τις main κάρτες γραφικών του workstation μου. Εν τέλη τα κατάφερα και σε μια βδομάδα απ' το πουθενά την αγόρασα.

Ε το διάστημα αυτό μέχρι να μαζέψω τα χρήματα, άνοιγα την αγγελία αρκετές φορές την ήμερα για να δω αν είναι ακόμα διαθέσιμη.

Χωρίς ίχνος αρνητικών συναισθημάτων;
Όχι ρε, τι αρνητικά συναισθήματα.
Ίσα -ίσα , μόνο κινητρο μπορεί να μου δώσει μια κιθάρα, για να δουλέψω παραπάνω, γιατί αν δεν υπήρχε και αυτό....μάλλον θα τα είχα παρατήσει :LOL:
Τώρα, στο youtube, εγώ τους "παίχτες" τους βαριέμαι (κάνα 3λεπτο μπορεί να ακούσω).
ΑΛΛΑ, υπάρχουν πολλά εξαιρετικά videos, κυρίως από vintage guitars dealers.
Εχω ξεχωρίσει κυρίως τα videos του "Emerald City Guitars".
AN δεν έτυχε να το δείτε....αφιερώστε 17 λεπτά.
Τι video, τι κιθάρα...και κυρίως τι ωραία lifestyle!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back